5572
-
mcclanen #2692 A Space Centere lépje és utána vissza a bázisra és már nem is lesz ilyen :) -
mcclanen #2691 Szia(sztok)https://www.youtube.com/watch?v=9b0tn-_KFJc&list=PLbJip2hQOiraBmVX6FRh9JyfmkJC5vFW4 tessék itt én kockásítóm a processzoromat ÉPÍTŐ JELLEGŰ KRITIKÁKAT FOGADOK EL -
#2690 Nekem ezt csak akkor csinálta, mikor a MEchjeb is fel volt rakva. -
#2689 Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni annak elkerülésére,hogy ha az űrállomáson bekapcsolom az SAS-t akkor (nem mindig) elkezd rángatózni,egyre jobban és jobban.Akárhányszor lőttem már fel űrállomást és dokkoltam vele össze,egyszer legalább megcsinálta mindegyikkel. -
vemyke #2688 Én youtube-on ajánlom a "Matal space program" nevű videósorozatot az első résztől kezdve. Magyar nyelvű és sok okosságot lehet belőle tanulni. Talán ha látod magát a felszállási és orbitális pályára állási manővert, akkor könnyebb rájönni, hogy hogyan működik, mint mindenféle leírásból.
Természetesen a leírások is jók és köszönjük mindenkinek, aki időt feccölt bele, ne vegyék sértésnek. Csak magamból indulok ki és én hamarabb rájövök egy játék nyitjára videókból, mint leírásokból :) -
Lyobag #2687 érdemes kelet felé fordulnod 10 km magasságban, mert arra a pályára kisebb sebesség kell az orbithoz.
illetve javaslom az alapok írásokat fent. az én írásom - bár két jármű űrrandevújához készült, majdnem hasonló elven működik a bolygók/holdak esetében is (csak ott megjelenik a maneuver node-on belül a sphere of infulence kifejezés, magyarán mikor a cél gravitációs mezejébe bekerülsz)
és javaslat: az első hold, amire leszállsz, a Minmus legyen, könnyebb ott a landolás, mint a Munon... -
fuho #2686 Nagyon szépen köszönöm mind két választ! :) biztos befog válni. még kérdés tudom alap dolgok de egy segítség jól jön. ha másik bolygóra el akarok majd jutni azt, hogy kell? illetve műholdakat üzemeltetni? -
#2685 Nem nagy kunszt annyira.. 8-10km-ig fullgáz függőlegesen fölfelé, aztán fordítod 45 fokban, és továbbra is fullgáz.. Amikor olyan 45 ezer környékén jársz hajtómű leállít, majd amikor nem emelkedsz tovább vízszintesen megint fullgáz, amíg nem állsz pályára..
Ez egy elég basic leírás, de elvileg így mennie kell.. -
Fürtös #2684 Szia, amit tenned kell: a leghamarabb kifejleszteni a TT-38K Radial Decoupler-t majd ezután egy rakétát összerakni fentről lefelé: MK1pod,3x440 fuel tank, hajtómű. 6xTT-38K Radial Decoupler az alsó tank oldalára ahová solid boosterek mennek. Első fokozat a 6 db solid booster,majd leoldás és indul a hajtómű. Még a launch padon kapcsold be az S.A.S.t a T billentyűvel. kezdj emelkedni,majd ha a boosterek kiégtek válts át folyékony üzemanyagos hajtóműre.
Nem kell full gáz végig,úgy ügyeskedj,hogy a sebességed 260m/sec legyen 10000 méteren. Ha ez megvan 10000nél fordulj el valamelyik irányba 45fokot.
(a NAV ballt remélem tudod használni,ha nem akkor arra is kitérünk majd:D)
Miután elfordultál válts térkép nézetre és az alul lévő kis nyillal hozd be a NAV Ball.-t. Tartsd az irányt,tolóerő jöhet visszább kicsit.
16000 körül ha 450m/s van akkor jók vagyunk.
Most a legfontosabb rész: kövesd figyelemmel az AP (apoapsis legnagyobb pályamagasság) jelölést a pályádon,láthatod hogy szépen növekszik. Amikor eléri a 80000-et a jelölés akkor állitsd le a hajtóművet! (cut off switc: X bill.)
Erre azért van szükség,hogy feleslegesen ne égessünk üzemanyagot.
Forditsd tovább a rakétát 90 fokra agyunabban az irányban amibe elkezdted a dölést de még mindig ne kapcsold be a hatóművet.
Amikor a rakéta elérte az AP jelölést várj 5-10 másodpercet majd adj rá tolóerőt. (
Én 2/3 al szoktam van,hogy kevesebb van hogy több kell neki ezt majd kitapasztalod)
Látni fogod,hogy a pályagörbéd elkezd növekedni. Ezt egészen addig folytasd amig a pálya másik felén megjelenik egy PE jelölés,ez a periapsis (legkisebb pályamagasság).
Amikor a PE eléri a 70500 métert leállíthatod a hajtóművet.
(Amíg az AP és PE jelölés 70000 méternél magasabbat mutat addig orbitális pályán vagy, ezt innen már csak a hajtómű használatával tudod módosítani lezuhanni innen már nem fog.)
Ha mindent jól csináltál akkor maradt kb.:100 egység üzemanyagod ami bőven elég a lassításra és a visszatérésre.
Remélem érthető volt,lehet nem a legjobb módszer de én ezt használtam az elején.
Sok sikert!
-
fuho #2683 Sziasztok!
Most kezdtem el játszani vele. És nagyon bejön a karrier módot viszem és már sikerült kisebb eredményeket elérnem. De ott elakadtam, hogy sehogysem tudok pályára állni :S Nagyon megköszönném ha valaki elmagyarázná nekem :) Esetleg ha valaki foglalkozik ilyennel az csinálhatna egy teljesen alap oktató videót :) De egyenlőre valaki segítsen, hogy tudok pályára állni? -
tom36 #2682 rakéta építésnél szerintem az a legjobb ha csinálsz 3-4 különböző teherbírású kompozíciót és mindig csak azokat kell alápakolni a cuccoknak amiket fel akarsz juttatni
nálam úgy vannak hogy van egy 60t, 100t, és egy 160-170 tonnás összeállításom (ezek úgy vannak, hogy ezt a sújt képesek minimum 100 km-es pályára állítani)
így sosem kell ezzel szórakoznom -
Lyobag #2681 nézd meg a kutatási képernyődet. ha már kikutattál valamit, és utána telepítesz egy modot, akkor ugyan bekerülnek a tárgyak a fába, de nem kerülnek feloldásra. ezen tárgyakat neked kell kézileg feloldanod utólag. -
mcclanen #2680 Aszt meg tudjátok mondani hogyan lehet egy tárgyat betenni carier modba mert a mirnek a fö része nincs benne :'( -
#2679 Lehet 7 darabos hajtómű, de annál több már nem nagyon éri meg. Van két kép, 5 és 7 meghajtókkal. A 7-ik már csak 800m/s-ot adott, ami persze még mindig jó, ez a cipelni kívánt súlytól függ. A képeken látni, hogy a TWR egy helyen esik vissza 1.10-re, de ez még mindig gyorsulást jelent, ráadásul az utolsó szakasz, ami már közel űrben történik. Hajók építéséhez nagyon ajánlom az Engineer modot.
-
Joybull #2678 köszönöm. -
geo91 #2677 én itt vettem key-t, 8,70 ojró -
Lyobag #2676 hát igen, nem mindegy, hogy 27$ vagy 25 €. ezért választottam a készítők oldalát :P
1500 Ft azért számít :P -
mcclanen #2675 Vegyétek a honlapon igaz hogy akkor kell paypal de 4ezret sporoltok ha nincs steamon akció de most volt nem rég XD -
#2674 Nekem is virágbolti, de 23.5.
Én kurva régóta meg akarom venni, de a NAV nem nagyon engedi, hogy hozzáférjek a bankszámlámhoz, az osztrák kártyámat meg nem szereti a steam :/ -
vemyke #2673 Még kell pár pont ezekhez a csodákhoz.. :)
No meg nekem virágbolti verzióban van meg a játék egyelőre. Várok vmi akciót... :) szóval 0.23nál járok :D -
#2672 Most ezzel mentem a Dres-re, de érzésre eléggé túl van spilázva deltaV-t illetőleg :D
-
#2671 Miért nem használsz mainsailt, vagy valami ARM-os csodát? -
mcclanen #2670 C:Kerbal Space Program Így tedbele Igy a leg jobb és nem lesznek probléméid -
vemyke #2669 Egyébként nem nagy dolgot akarok fellőni vele most, de régebben pl ezzel vittem fel az első űrállomásom darabjait is. -
vemyke #2668 Köszönöm a tanácsot, mindenképp letesztelem majd. De nem lesz kevés az az 5 meghajtó? Az én rendszeremben 7 megy egyszerre és az se a leggyorsabb -
mcclanen #2667 garfield545.imgur.com képek a űrsiklómról karban tartás alatt van most :D eddig zsinórban 8 küldetést csinált meg :D -
#2666 Inkább így építeném meg, de nem látom mit akarsz feljuttatni, a középső rész csak súly.
-
Lyobag #2665 nincs mennyiségi korlát a tárolt tudományokra, csak helyszíni:
kettő, ugyanazon helyszínen és ugyanolyan típusú elvégzett kutatást (teszem azt eva report a kilövőálláson) nem tárolható... -
vemyke #2664 http://www.kephost.com/images/2014/05/18/Asparagus.jpg
Nem megy ez a képbeillesztés nekem. -
vemyke #2663 A Brand adaptertől lefele lévő részről van szó. Egy sima kettős asparagus rendszer. Semmi extra. Nem egy szépség, de egy kis szilárd hajtóanyagúval kitámasztva már szép darabokat is vittem vele orbitális pályára. Most meg egyszerűen szétesik emelkedés közben... Pedig nincs rajta módosítás és el volt mentve az előre gyártott alkatrészekhez.
-
Joybull #2662 Sziasztok. Egy kis segítség kellene. Amikor elvégzek valamilyen tudományos dolgot akkor az Mk1-be mennyi eredményt lehet tárolni. Nálam többször volt hogy mikor a kerbanautával visszamennék a hajóra akkor kiírja hogy sok az adat és valamennyi elveszik.
Szóval érdeklődnék hány alkalommal lehet áttölteni az adatokat az űrhajóba. -
#2661 Vagy rakjál be képet a tiédről és segítünk, hogy mit kell változtatni. -
vemyke #2660 Sziasztok! Tudna nekem valaki linkelni egy Rockomax x200-32 fuel tank és Skipper meghajtó alapú szállító rakéta tervet? Sajnos a régebben tervezett és egész jól működő szállítóim nem akarnak működni, pedig semmit sem változtattam rajta azóta :S Folyamatosan szétesik, felrobban, badumts, miegymás. Már vagy 4 órája szórakozok vele. Megbolondult a játékomban a fizika vagy mi van? o.O
Előre is köszi, ha kisegítetek! -
#2659 Nem, hanem ezeket: Hihg Res vagy ezt Low Res -
Razzer #2658 A sourcet kell letölteni ugye?
Mert abban a gamedaten kívül van még vagy 10 mappa -
Lyobag #2657 szép.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bár mikor megláttam a Space Engineerst, már kezdtem azt hinni, hogy a szonda keresztülmegy az összes ismertebb űrbéli játékon :D -
#2656 -
#2655 Csak annyit tudok írni, hogy letöltöd, kicsomagolod és bemásolod a Gamedata mappát mindennel együtt a KSP főkönyvtárába. Ennyi, tényleg. -
Razzer #2654 Úgy próbáltam de nincs semmi változás a játékban
Leírnád légyszi részletesen? -
#2653 Ugyanúgy, mint a többit, bemásolni a gamedata könyvtárba. Nekem fent van és semmi extra telepítés nem kell. Vannak modok, amik összeütköznek. Esetleg próbáld ki a low res változatát, ha a géped nem bírja.