Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeffjohnson
Multi rész lesz a játékban?

a jármûved hány tonnás volt?

2 tartályt raktam egy motorhoz,így is megmaradt a xenon több mint fele,pedig a Munt is megjártam vele
Vagyis leszállni már nem tudtam rá ahhoz gyenge lett volna😄
Amúgy ahogy mondod kis szondákhoz jó,meg max ez az egyszemémely fülke
Még a Gillyre meg Polra tudtam volna vele leszállni
idõpazarlás 😄 az RCS rendszer jobban gyorsít 😄

csak ne lenne olyan gyenge. bár...
gyors számolás: 1 db atomic motor 2.25 tonna üzemanyag nélkül, 60 kN tolóerõvel.
egy ionhajtómû 0.5 kN tolóerõvel bír - energiaellátáshoz meg egy nagy napelem kell. legnagyobb tartályával 96 percen át tud kiürülésig mûködni ideális körülmények, így nyom összesen 0.72 tonnát. 3 xeon hajtómû üzemanyaggal, napelemmel annyit nyom, mint egy atom hajtómû, de annak 5% teljesítményével.
konklúzió: szondákhoz ideális, nagy méretû jármûvekhez pazarlás

Am nem rossz ez az ion engine,több mint 5ször hatékonyabb mint az atomic motor,még fogok vele kísérletezgetni😄
még mindig nehéz a verdám, 15 tonna össztömeg
ez nem lesz így jó, új design kell

Kb 6mp-m volt letenni bezárt napelemekkel😄
Nem tudom melyik hajtómûvet használod, de egy idõ után lesz olyan ami segít a kormányzásban (thrust vectoring). Anélkül szükségesek a kormányfelületek, mert az alap kapszula forgatónyomatéka nagyon kicsi.
volt elég aksid hozzá? 😄

rám még sok gyorsítás vár, de szerencsére a fizikai gyorsítás is mûködik 😛

Leszállás a legszarabb
Most sikerült sértetlenül,napelemeket nem árt elõtte behúzni
ha már ketten is megcsináltátok, ideje, hogy befejezzem én is az ionkihívást 😄

Pluskast
Ja! A szárnyaktól sokkal jobb lett és így már be tudom dönteni😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Köszi a tippeket! sajna az általad belinkelt kütyü még nincs meg (karrier módban játszom).

Minmusos ionos kihívás teljesítve,az nem volt kitétel hogy 1 darabban😄

Csak a leszállással cseszekedtem 1 órát
plusz így belegondolva: a tömegközéppont is elcsúszhatott

szabo15
Kösszi megvan és ebbe már nincs bene az hogy magátol pályára áll?

Daffit
Ezen csak egy kapszula van, amiben az SAS kevés, ekkora hajtómûhöz. Egy ilyet rakjál be valahova középre és elméletileg akár jó is lehet.
A rakéta felsõ szakasza, ahol a három kicsi oldalsó rakéta van, egy idõ után, ahogy az alsó rakétákból fogy az üzemanyag, egyre feljebb tolja a súlypontot. Ezt SAS-el és szárnyakkal lehet ellensúlyozni.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Pluskast
Igen azt tudom😊, de ráraktam most pár szárnyat és máris jobban manõverez

a SAS modult meg a "T" billentyûvel kapcsolhatod be. és amikor fordulsz, az "F" gombbal ideiglenesen kikapcsolod (amíg nyomva tartod, invertálja a SAS kimenetet)

Én 16000m felé szoktam bedönteni 60fokra,és ha megvan a 70000m pálya csúcs hajtómû off,aztán bekapcs a körpályát kiegyenlíteni
Ha nehezen megy a kormányzás meg bepörög pedig valószínû túl nehéz és a súlypont is túl magasan van
Amíg az atmoszférában vagy gyógyír lehetnek a szárnyak,ha már nincs levegõ pedig szerelj rá RCS rendszert fúvókákkal

http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki/Reaction_Control_System

Képet csinálni meg PrtSc-vel tudsz😄
Pluskast
megvan

Pluskast
õõõ melyik gombbal csinálok is képet? 😊

Daffit
Ha a rakétád túl súlyos, akkor lehet, hogy az az SAS amit használsz kevés. Még segíthet az is ha raksz fel szárnyakat. Esetleg ha egy-két képet fel tudsz rakni, akkor talán többet tudnánk mondani.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Szép!
(A visszautat nem említetted <#vigyor5>)

Pluskast
Srácok egy kérdés.

Azt vettem észre (a videók alapján), hogy az ideális föld körüli pályára állásnál a 90 fok az ideális. Látszólag mindenki baromi könnyen bedönti a rakétáját de nekem ez valahogy nem megy. Van valami jó tipp vagy módszer, hogy be tudjam dönteni anélkül, hogy nem kezdene el össze - vissza pörögni? Azt látom, hogy csak az sas kell, hogy bekapcsolva legyen és azt is észrevettem, hogy tízezer felett kell elkezdeni bedönteni. Viszont ha elkezdem bedönteni ennél a magasságnál elkezd "túldõlni" és nem bírom visszahozni. Szóval valami jó metódus van rá?

ahogy én haladok, türelemmel 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

szép. a visszautat nem említettem? 😄

Köszi!!😄
Daffit
Lehet, +<,> vagy <.> max 4szeres fizikai gyorsítás.

Az ûrben nem lehet valahogy gyorsítani az idõt miközben megy a hajtómû?
Mint amikor atmoszférában vagyok
Láttam egy videót ahogy a srác valahogy begyorsította😄
Daffit
Teljesítve. A szabályokat betartottam <#whatever>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

3lm0
A kerbalspaceport.com-on lévõ verzió (2.1.1) tökéletesen mûködik és nem kell hozzá semmi. Egyszerûen a hajóra kell tenni a vezérlõjét (control szekció). Utána a hajóépítésnél lehet mindenféle egyedi értékeket mutató ablakokat létrehozni, a kilövésnél pedig ott vannak a vezérléshez szükséges ablakok.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

kezdeti tapasztalatok: Hohmann pálya kell ehhez a feladathoz az ionhajtómûvek rossz hatásfoka miatt. és sok áram és anyag 😄

Na ez tetszik. Valamikor kipróbálom. 😊
szabo15
Valaki tudna linkelni egy müködö MechJeb-et mert én amitt le töltötöm hiába másolom be még valamit le kell tölteni hogy jó legyen?

Boldog karácsonyt KSP rajongók 😄
sokkal nehezebb mûvelet, mint gondoltam. a fél üzemanyag elfogy csak a pályamódosításhoz. és így is a lehetõ legpehelysúlyúbb jármûvet építettem. és hol van még a leszállás?

én is sandbox módban próbálom meg 😄

Daffit
Most jöttem vissza Minmusról, négy leszállóegységgel, hogy jó sok pontot hozhassak el, összesen 1700-at. Ion hajtómûvet nem tettem még elérhetõvé 😄

új kihívás:
leszállni a Minmuson.
a részletek:
A Kerbin körül max 100 km magasan lehet az ap, amit rakétahajtómûvekkel el lehet érni egy utassal. az utazáshoz, leszálláshoz csakis ionhajtómûvet lehet felhasználni.

Daffit
Békés Karácsonyt!

<#eljen>
Köszi, neked is! 😊
Békés, boldog karácsonyt mindenkinek! és hogy mégis legyen, összedobtam egy "fát" 😄

megnéztem: feliratot lehet importálni a videókba, kb 3-4 kattintás. de csak a feltöltõ által végezhetõ el. és jó pár felirattípust támogat a youtube. azaz Scottal kel megbeszélni, hogy ha elkészíted a feliratokat, hajlandó-e feltölteni.

Daffit
Gondoltam arra, hogy írok Scott-nak, hogy lefordítanám egy-két videóját és lenne magyar felirat, fõleg a kezdõknek szánt feltöltéseinél. Kérdés, hogy mennyire jelent ez gondot, hogy aláírást rakni egy-egy videóhoz.

így emlegetve a videókat belegondolni, hogy Scott Manley mit dolgozhat a videóin. elõször lejátssza a dolgokat, de a hajótervezést kihagyja a videókból. ez legalább 1-2 óra pepecselés lehet egy nagyon nagy, új designnál, pláne amikor modokat is alkalmaz. végigellenõrizni a nagyobb jármûveknél a fokozatkiosztást, stb. utána a hosszú utazások, néha megvágja, néha gyorsítással bemutatja. és utána keveri alá a kísérõ szöveget. egy 20 perces videóban minimum 5-6 óra munkája lehet benne, ha nem több 😄

Igen én se szeretem visszahallani a hangom, ezért nem tudnám megvágni. 😊
sajnos nem. az alapokat ugyan el tudjuk mondani, de néha nekünk is nagy bumm lesz egy új rakéta vége. és részemrõl olyan jól magyarázok, hogy csak az érti meg, aki ért hozzá 😄
meg ki ért a videóvágáshoz, szinkronizáláshoz, hangkeveréshez? ha már ilyet csinálnék, maximalista lennék, és a végén rengeteg idõ lenne egy 10 perces videó. pláne, hogy a szöveget nem menet közben vágnám alá

Csak egy javaslat:
nem lenne egyszerübb egy vagy több videóban elmondani és bemutatni az építést, felszállást, pályatervezést, dokkolást, landolást, meg a többit ?
mer és is abból akartam megtanulni de angol mivoltuk miatt nehéz volt kihámozni a dolgokat "magyarázat nélkül"
meg aztán ti is segítettetek aztán az alapok tudása után a többire már rá lehet jönni
meg ezeket a videókat mindenféle kiegészítõ nélkül kéne megcsinálni.
Már csak az a gond hogy mondani könnyü de megcsinálni már nem, úgyhogy minden elismerésem annak aki meg tudja oldani.