5572
-
Lyobag #2852 amit akarsz.
az űrállomás csak ott van, és nem csinál semmit. ha bolygóközi útra építkeznél, akkor talán megfontolandók lennének a nagy csatlakozók (lévén nagy tartályokat azzal jobb összekapcsolni), illetve a leváló szondáknak a kis csatlakozók valók. -
#2851 Én csak közepes dokkoló portokat használok.Jelenleg nincs különbség közöttük,csak méret terén.
Lehet az űrállomáson üzemanyagtartály,labor,lakó rész,tudományos berendezés.Szerintem nincs értelme túlméretezni,mert akkor csak szaggatni fog a kép. -
fuho #2850 Heló belekezdtem egy űrálomást építésébe mit javasoltok hogyan lehet működőképesen összeállítani egyet. illetve milyen dok portot kell rá tenni, hogy az átjárás jó legyen. -
Lyobag #2849 pontosan :D
valahogy mindig összekeverem az I betűt az l betűvel :D -
Ninju #2848 Vagy a legtöbb LSD... izé.. ISP-vel. :D -
Lyobag #2847 általános tapasztalat, hogy a KSP játékosok picit jobban megértik az égi mechanikai törvényeket az átlagnál :P
meg gyorsan megtanuljuk, hogy mindig a lehető legkisebb súllyal utazzunk :D -
Kraniczpal #2846 igen, ezt sosem sikerült normálisan megértenem, de pont tegnap néztem ennek alaposan utána, mert mindig idegesített, hogy nem értem a dolgot
viszont most már világos, nagyjából, szóval valóban baromságot írtam -
Tauri #2845 A holdak is mint ahogyan a mi Holdunk is forog a tengelye körül, méghozzá kötött tengelyforgása van, ezért látjuk a földről mindig ugyan azt a felét a Holdnak.
Ez azt jelenti, hogy a Hold tengelyforgási és Föld körüli keringésének periódusa pontosan megegyezik. -
Lyobag #2844 dokkoló eszközök, majd segédhajtóműves leválasztás. vagy maga a hordozórakéta legyen egyben a rover is... -
#2843 Köszke, sikerült magamnak is megtalálni, miután említetted hogy van ilyen opció....
Kéne még egy kis segítség és pedig hogy van egy általam kreált viszonylag nagy Jeep amit a Munra szeretnék küldeni csak hogy az odaszállítással vannak gondjaim vagyis eljutni eljut oda a Jeep csak éppen nem akar leválni a hordozóról és az Istenért se találok megfelelő szállítási csomagolást... Tudsz valamit esetleg tippelni hogy rakjam fel a rakétára a csomagot? -
Kraniczpal #2842 igen, csak a gond az, hogy karrier módban nem sok minden áll a rendelkezésemre, bár most igyekszem a Kerbalon is gyűjteni a mintákat, abból is jönnek a pontok
próbáltam sokféle konstrukciót, de a képen levőnél jobbat még nem tudtam építeni
most azt tervezem, hogy az egyik tudományos modult leveszem, és a helyére rakok még tartályt, az alá meg egy kisebb hajtóművet, max ott marad a Mun-on
Próbálnám egyébként a Minmust is, de most már a Mun körüli pálya szinte rutinszerűen megy (nagyon erős túlzással), így az szimpatikusabb egyelőre -
tom36 #2841 egy kicsit ha rászámolsz akkor rájöhetsz hogy miért is ojan nehéz az ionos küldi (még nekem se sikerült)
az ion hajtómü tolóereje 2 kN és a tömege 0,25 = 200 kg it tud megemelni viszont a tömege már magában nagyobb, igy miután a légkört nem tudod kihasználni utánna már csak mondhatni uszol rajt, ugy mind ha víz lenne, mer ha nincs légkör akkor nem tudsz miből felhajtóerőt létrehozni
legalábbis én így gondolom
itt max a sebesség segítene de az igen nagy plusz kellene még -
Lyobag #2840 pedig páran megcsinálták -
Razzer #2839 Megpróbáltam ezt az ionos kihívást, 15000m körül volt a max fölötte már sehogy sem ment, nem volt elég kraft meg a xenon is nemsokára kifogyott volna
Szerintem így nem lehet megcsinálni, max ha jetet lehetne használni, úgy talán..
-
Ninju #2838 :D
Igen, én is mindenkinek azt javaslom. Ráadásul a visszaútra sem kell sok. -
Lyobag #2837 a fenébe :D összekevertem, nem kicsit, nagyon :D
különben a Minmus leszálláshoz harmadannyi delta v kell, mint a Munhoz (és harmad akkora gravitációja is van, kezdőknek ideálisabb - a pályaelhajlás ellenére is) -
Ninju #2836 LSP helyett keress inkább ISP-t. :)
De lehet, hogy az utolsó betűt írta el. Ha abból több van tényleg könnyű holdra szállni. :D -
Kraniczpal #2835 Köszönöm a segítséget. Őszintén szólva én azt gondoltam, hogy a Mun az egyszerűbb célpont, lévén, hogy közelebb van, de akkor irány a Minmus :)
egyébként nem úgy van, hogy a Mun nem forog? Mármint keringeni kering a Kerbin körül, de mintha mindig ugyanazt a felét mutatná, ugyanúgy, mint a Hold. -
Lyobag #2834 sajnos a mellékelt képedből nehéz megmondani bármit is (túl kicsi méret okán)
elöször inkább próbálj a Minmusra leszállni. a Munon ez a jármű valószínűleg felborulna
illetve ha leszállást tervezel, próbálj meg retrográd pályára állni (a Mun forgásával ellentétes irányú mozgás, így megspórolhatsz egy adag üzemanyagot), továbbá a felső fokozatról dobd le a szárnyakat (plusz súly, amit cipelni kell). az alsó fokozaton lévők elintézik a stabilitást, 15-20 km fölött a szárnyaknak meg szinte semmi hasznuk.
ha hajtóművet választasz, igyekezz minél nagyobb LSP-jűt választani az űrbe. ha két azonos LSP közül tudsz választani, akkor a könnyebbet.
-
Kraniczpal #2833 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Karrier módban játszom, még kezdő vagyok. Sikerült már Kerbin és Mun körüli pályára juttatni műholdat, és egy alkalommal egy emberes Mun körüli utazásom is volt. Következő célnak a Munon történő leszállást tűztem ki, de valahogy sosem marad elég üzemanyag, illetve ha marad, akkor meg nem elég a leszállás során a lassításnál, és belecsapódok a talajba. Egyelőre még csak szondát próbálok odajuttatni. A hordozórakéta a képen látható, a leszállóegység változott, de nem túl sokat, lényegében lábakat kapott, meg egy plusz tankot.
[IMG][/IMG] -
bgabor #2832 Érthető, nagyon köszönöm! -
Lyobag #2831 nem akarom magamat bántani, de tisztára úgy sikerült a leírásom, mint az Antióchiai Szent Kézigránát használati utasítása :D biztos a meleg teszi :P
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Lyobag #2830 pl az nem érthető, hogy mikor tűnt el a regényem fele...
akkor újra:
először is a subassemblies menü eléréséhez szükséked van egy akármilyen command pad-ra. ha azt lehelyezted, csak akkor érheted el a subassemblies menüt. viszont a hajó elsőnek lerakott command pod-ját nem lehet belerakni a subassembllies menübe.
ekkor a menteni kívánt részt belehúzzuk a subassembly drop zone-ba, ekkor felkínálja a program az alkatrész mentését, elnevezését, leírását.
felhasználni viszont csak akkor tudjuk a mentett alkatrészeket, ha már leraktuk az új jármű command pod-ját.
-
Lyobag #2829 itt a leírás neked és Animefoxnak. ha valami nem érthető, kérdezzetek...
először is a subassemblies menü eléréséhez szükséked van egy akármilyen command pad-ra. ha azt lehelyezted, csak akkor érheted el a subassemblies menüt. viszont a hajó elsőnek lerakott command pad-ét nem lehet belerakni a subassembllies menübe.
a kész alkatrészt, hordozórakétát a felhasználni kívánt részeinél leválasztod a az eszközödről, majd belehúzod a subassamblies drop zone-ba
ez után feldob egy párbeszédpanelt, ahol elnevezheted az alkatrészegyüttest és csinálálhatsz neki egy szép hosszú leírást, majd mented.
ez után bármikor egy kattintással előhozhatjátok az elmentett alkatrészeket - természetesen egy command pod lerakása után
-
bgabor #2828 Srácok! Egyik űrhajót hogyan tudom bemásolni a másikhoz hogy csatlakoztassam őket? (Két külön terven vannak.) Olyan sima másolás-beillesztés kéne. -
Ninju #2827 Lényegében az, hogy felvettek pár új embert akik segítik a régieket. Dolgoznak 1000L a szerződéses rendszeren, de még egy rakat dolgot bele kell rakni, hogy ne csak egy egyszerű önismétlő feladat legyen.
Ahogy elnézem a "keret" már kész. Már csak fel kell tölteni tartalommal. -
mcclanen #2826 úJ HIR A 0.24-el kapcsolatban igaz hogy fingom sincs rólla mi van benne de a kép az jó nézki :P http://forum.kerbalspaceprogram.com/content/284-0-24-Update-Update-2 -
Lyobag #2825 a feladat nem lehetetlen
nekem 18300 körül van a magassági rekordom. akkor ér véget a repülés és kéne az igazi erő... -
#2824 Nem lehet leoldani róla mert a szárnyon van a legtöbb napelem,én onnan jön az energia.Így talán jobban látszik:
-
Lyobag #2823 néha már a felszállás a nehéz. plusz amikor oldalirányba is kezd sodródni az egész... -
Ninju #2822 Ha leoldottad volna a repülő részt olyan magasan nem lett volna elég a kraft? -
#2821 Megpróbáltam mégegyszer,és szerintem ki is hoztam belőle a lehető legtöbbet.18800m-ig jutottam kb 410m/-os sebességgel.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nap-Hold-Minimus -
#2820 Részalkatrésznek melyik gombbal tudom elmenteni a rakétát? Tegyük fel van egy Roverem és amikor kész akkor berakom a kész rakétát és össze tudom őket ragasztani? -
Lyobag #2819 konkrétan 30 m/s sebességnél megáll a tudomány. vagy túl nehéz a gép - de ha könnyű, akkor nincs elég üzemanyag. bár kipróbálom mindjárt :D -
Lyobag #2818 spaceplane módban fel tudok szállni, de nem tudok rendesen felgyorsulni
újra kell gondolnom a design-t -
#2817 Nekiálltam többször is,de sehogy sem akar elemelkedni a földtől.... -
Ninju #2816 El lehet egyáltalán 1 feletti TWR-t érni ionhajtóművekkel? -
Lyobag #2815 nekiláttam a kihívásomnak :P
a 6 db ion hajtómű talán elég lesz, de a 7000 egység xeon nem. plusz előrébb kéne tennem a tömegközéppontot - bár szerencsére a xeon egyszerre fogy mindenhonnan -
Fürtös #2814 Jobb klikk a tartályon amelyikBŐL tölteni akarsz majd ALT+jobb klikk a tartályon amelyikBE tölteni akarsz. Majd ott nyomj IN-t mindkét üzemanyagra. -
Lyobag #2813 miért kellett ezt a kihívást intéznem?
a következmények rémesek: telepíthetem újra a windowst. egyszerűen szenved...