Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
"When landing on bodies with no atmosphere, whack a maneuver node at ground level and adjust it fully retrograde until the resultant is zero at ground level. Then you can suicide burn every time, and not have to worry about fuel wastage.
"
Viszont nem értem teljesen, hogy ez hogy mûködik. Az "adjust it retrogade" az annyi, hogy retrogade irányban adok hozzá sebességet, vagy az egész manõver node-ot mozgatom retrogade irányba? A resultant az eredõ erõ, de ez ebben az esetben mire vonatkozik, és miért nulla?
Meg miért nem kell aggódnom az üzemanyag pazarlás miatt?
Eddig csak a tracking station képernyõn találtam meg, de ott meg nem lehet idõt gyorsítani.
Konkrétan egyszer sem maxoltam ki a 23-ban a science-t, keresem a különbözõ nehezítéseket.
plusz én is vagy 10 antennát rátettem 😄
Remote Tech-et használsz? A hét elején raktam fel és nem értek egy-két dolgot, nem találtam normális videót a kérdésemre. Fellõttem három mûholdat geostationary magasságba, egymástól megfelelõ távolságra. Két DTS antennát raktam rájuk és egymással csatlakoznak, de más ûrhajóval nem. Nem igazán értem, hogy mit kellene beállítani, az active vessel funkció sem világos. Lehet több antenna kellene rá? Mintha Scott kettõvel megoldotta volna. Nem találok egy normális részletes leírást vagy videót.

Ha ez megvan, és van 2 kerbal a laborban, akkor jobklikk a laborra és clean experiments. Ez eltart egy rövid ideig és áramot használ, de az összes egyszer használhato tudományos modult (goo, jr.) "kitisztítja".
Nekem így ment, ha ez nálad nem mûködik akkor az valami bug lesz.
Lehet még a laborral az eredményeket feldolgozni is (process), de ez csak akkor érdekes, ha rádion akarod azokat elkuldeni. Így kapsz 15 százalékot a transmit value-hoz.
Viszont 3,5 tonna, annyi, mintha vinnél 10 darab Jr és 10 darab Goo egységet. Plusz a 2 kerbal, gondolom valami minimális súlyuk nekik is van.
TWR 1 fölött van, bár nem sokkal, és a VAB nézetben kerbal engineer szerint van több mint 12000 dV-m.
Így el is érek 100km-es apoapsist, de teljes orbithoz még kéne vagy 1500 m/s dV, annyi hiányzik.
Érdemes egyszemélyes ûrhajót készíteni és minden felesleges súlyt leszedni. Meghajtásnak pedig aerospike-okat. 11e dV elégnek kell lennie, csak a TWR-t kell 1 fölött tartani. Ezzel a hajómmal fel tudtam szállni, de nagyon pontosan kellett a manõvert megterveznem, kb 5-bõl egyszer sikerült.
Az ejtõernyõket is érdemes decouplerekre rakni, miután landoltál, azoktól is megszabadulni. Lehetõleg egy magas hegycsúcson landolni, ezzel is csökkentve a szükséges dV-t.

Eljutottam odáig, hogy van egy 100 tonnás gép 12500 dV-vel, de sehogy sem jön ki elég TWR (1-1.3 az 1.5-1.8 helyett), így rengeteg energiát vesztek a felszállás során a sûrû légkörben.
Lehetséges egyáltalán egy viszonylag könnyû hajoval felszállni tengerszintrõl, vagy tervezzek inkább valami ezer tonnás szörnyet?
Van itt fent egy szép Kerbálos kép. Picit lejjebb találsz néhány hasznos infót.
én meg rájöttem egy nagy hibámra: a 0.23 során eddig soha nem raktam rádió adót a hajóimra. így rengeteg crew reportól lemaradtam...
A mission controllert próbáltam, de valami bugba futottam, mert teljesítettem a küldetéseket, minden zöld volt, ennek ellenére nem adott egy fillért se. Ezen kívül a küldetések sem voltak valami látványosak.
Mostanában inkább modokat próbálgatok, így nehezítve a karrier módot.