Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Daffit
Mármint Mechjeb nélkül? Gratulálok!

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

SötétBarom
Na, sikerült összehozni karrier módban az elsõ holdraszállást! 😄D Mechjeb nélkül elég összetett. Viszont a hajó annyira gecijól sikerült, hogy a leszállóegység a visszatéréskor még simán le tudott volna szállni az ejtõernyõk nélkül. 😊)) Csak annyi science volt a fedélzeten, hogy inkább nem próbáltam rá.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

pláne a végsõ csattanó 😄 és a mechjeb jelenete is jó volt 😄

Daffit
Ez hihetetlenül jó volt! 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Zseniális kis filmecske! 😄 tisztára 2001 ûrodüsszeia kerbalokkal 😄

MaskimXul
Az EVA-s jetpackban is van még 500dV..<#wink>
Daffit
De, csak vissza is esel <#nyes>

SötétBarom
218 deltaV-vel nem fogok felszállni a munról, ugye? 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Daffit
Valahogy eddig EZT nem vettem észre, az elsõ posztban az összes értelmes mod fel van sorolva. Kipróbálok egy csomót, de nem hiszem, hogy bírja a gépem. (Nemsokára költözök haza és végre az asztali gépemen folytathatom <#email>)

Daffit
Csak arra gondolok, hogy így létrehozol egy manover node-ot, amit addig módosítasz, míg az kiegyenlítõdik és ha végrehajtasz, akkor pont 0 lesz a sebességed a felszín közelében, ezért nem kell "felesleges" üzemanyagot égetned a korrekciók miatt.

MaskimXul
Találtam egy érdekes tippet itt.

"When landing on bodies with no atmosphere, whack a maneuver node at ground level and adjust it fully retrograde until the resultant is zero at ground level. Then you can suicide burn every time, and not have to worry about fuel wastage.
"

Viszont nem értem teljesen, hogy ez hogy mûködik. Az "adjust it retrogade" az annyi, hogy retrogade irányban adok hozzá sebességet, vagy az egész manõver node-ot mozgatom retrogade irányba? A resultant az eredõ erõ, de ez ebben az esetben mire vonatkozik, és miért nulla?
Meg miért nem kell aggódnom az üzemanyag pazarlás miatt?
Daffit
Tegnap tettem egy próbát és sajnos a gépem nem bírta, folyamatosan leállt mert elfogyott a memória (pedig nem is raktam fel mindent). Texture reduction sem segített. Viszont vannak benne jó modok és megpróbálom a techtree-t is átvariálni, hátha ezzel elérek valamit.

ez de durva!

MaskimXul
Közben találtam olyat, hogy kerbal alarm clock, pont erre volt szükségem. Megyek csinálok egy teát amíg várok a duna launch windowra 😊
tegyél valami eszközt a kilövõállásra vagy menj valami zászlóhoz és úgy gyorsíthatsz. de azt nem fogja az jelezni, hogy mennyi idõ telt el a program kezdete óta

MaskimXul
Hogy tudok idõt gyorsítani úgy, hogy közben lássam a dátumot is?
Eddig csak a tracking station képernyõn találtam meg, de ott meg nem lehet idõt gyorsítani.
meg tudlak érteni 😄

Daffit
Nekem csak egy dolog nem tetszik, a túlzott realizmus. Annyira kedvelem a Kerbál rendszert, hogy egyedül azt fogom kigyomlálni belõle, de ma teszek egy próbát.

csak annyi cucc van benne, hogy mire rájönnék, hogy mi miért van, egy élet eltelne 😄

szimpatikusnak tûnik 😄

Daffit
Jelen pillanatban EZEN gondolkozom. Új tech-tree, rengeteg mod és a science is át van alakítva.
Konkrétan egyszer sem maxoltam ki a 23-ban a science-t, keresem a különbözõ nehezítéseket.

Konkrétan Scott nem darabonkénti, hanem általános, terület alapú kommunikációt használt. de a 0.22 óta én se használtam...
plusz én is vagy 10 antennát rátettem 😄

Daffit
Pedig már néhányszor belinkeltem 😄 PL

Remote Tech-et használsz? A hét elején raktam fel és nem értek egy-két dolgot, nem találtam normális videót a kérdésemre. Fellõttem három mûholdat geostationary magasságba, egymástól megfelelõ távolságra. Két DTS antennát raktam rájuk és egymással csatlakoznak, de más ûrhajóval nem. Nem igazán értem, hogy mit kellene beállítani, az active vessel funkció sem világos. Lehet több antenna kellene rá? Mintha Scott kettõvel megoldotta volna. Nem találok egy normális részletes leírást vagy videót.

másik következtetés: eggyel több tartályt vittem, mint kellett volna. ha nincs ott, nem lett volna baj, így majdnem teli fõtartállyal léptem be a Kerbin légkörébe 😄

hazaértem: eredmény: 6000 sci pont, plusz a hazarádiózott pontok (crew repot, eva reportok 😄). továbbá megint maxolva lett a sci tree, úgyhogy most kereshetek új tervet 😄

a kép meg megint kimaradt 😄

oppá, kimaradt a hajóm! 😄 így már csak a Duna körüli pályáról tudok képet adni, ahol megváltam az elsõ és egyben utolsó eldobható üzemanyag tartalékomtól 😄

jó szokásomhoz híven leszálltam a Dunán. a kutatóeszközök nagy része ott is marad, dehát azokra nincs kapacitás 😄
most csak a hajóval kell találkozni és irány az Ike! 😄

ezért mondom a Jool rendszert. ott talán megéri, mivel több égitest van

Daffit
Ezt mondom, csak 15%-ot ad ahhoz képest mintha csak rádión elküldenéd és újrahasznosíthatóvá teszi a science modulokat. Ezért nem éri meg használni a labort.

ha a Jool rendszerbe megyek, majd meggondolom a használatát 😄

MaskimXul
De újrahasznosíthatod, ez a lényege. Csak elõbb a meglévõ kísérlet eredményét vagy ki kell venni, vagy elkuldeni.
a bajom ott van, hogy azt hittem, újrahasznosíthatom a goo-t és a jr-t. de nem, így kihagyom a labort.

plusz ilyen fellövést se sikerült eddig csinálnom! 😄 a 30-100 km szeparáció a pályára állás elõtt megszokott, de ennyi 😄

MaskimXul
Elvégzed a kísérletet és az eredményt vagy elkuldöd rádion, vagy EVA során átrakod a command podba. Vagy ha lusta vagy, letöltesz egy modot amivel kísérletek eredményét simán át lehet kuldeni a hajo egyik részébõl a másikba 😊

Ha ez megvan, és van 2 kerbal a laborban, akkor jobklikk a laborra és clean experiments. Ez eltart egy rövid ideig és áramot használ, de az összes egyszer használhato tudományos modult (goo, jr.) "kitisztítja".

Nekem így ment, ha ez nálad nem mûködik akkor az valami bug lesz.

Lehet még a laborral az eredményeket feldolgozni is (process), de ez csak akkor érdekes, ha rádion akarod azokat elkuldeni. Így kapsz 15 százalékot a transmit value-hoz.
mûködni mûködik, csak nem bírom újrahasználni a felszerelést...

MaskimXul
Nekem mûködött a lab, csak kellett bele rakni 2 kerbalt.
Viszont 3,5 tonna, annyi, mintha vinnél 10 darab Jr és 10 darab Goo egységet. Plusz a 2 kerbal, gondolom valami minimális súlyuk nekik is van.
a sci lab nem mûködik. csak vihetek magammal pár tucat Jr és goo egységet. lehet, hogy mindegyiknek adok egy önálló irányítóegységet minimális napelemmel és RCS-sel, és önmaguk fognak csatlakoni a leszállóegységhez 😛 illetve leválni a jûrmûrõl, amikor már feleslegesek 😄

MaskimXul
Nincs MJ, és tengerszintrõl kell felszállnom, de a landing geart is eldobom.
TWR 1 fölött van, bár nem sokkal, és a VAB nézetben kerbal engineer szerint van több mint 12000 dV-m.
Így el is érek 100km-es apoapsist, de teljes orbithoz még kéne vagy 1500 m/s dV, annyi hiányzik.
Daffit
Lehetséges a felszállás, nekem egyszer sikerült összeállítanom egyet, ami három személyzettel tudott felszállni.
Érdemes egyszemélyes ûrhajót készíteni és minden felesleges súlyt leszedni. Meghajtásnak pedig aerospike-okat. 11e dV elégnek kell lennie, csak a TWR-t kell 1 fölött tartani. Ezzel a hajómmal fel tudtam szállni, de nagyon pontosan kellett a manõvert megterveznem, kb 5-bõl egyszer sikerült.
Az ejtõernyõket is érdemes decouplerekre rakni, miután landoltál, azoktól is megszabadulni. Lehetõleg egy magas hegycsúcson landolni, ezzel is csökkentve a szükséges dV-t.

MaskimXul
Akinek itt sikerult Everõl hazajönnie, az mekkora ûrhajot használt?
Eljutottam odáig, hogy van egy 100 tonnás gép 12500 dV-vel, de sehogy sem jön ki elég TWR (1-1.3 az 1.5-1.8 helyett), így rengeteg energiát vesztek a felszállás során a sûrû légkörben.

Lehetséges egyáltalán egy viszonylag könnyû hajoval felszállni tengerszintrõl, vagy tervezzek inkább valami ezer tonnás szörnyet?
Daffit
Elsõ leszállással igen, de egyszer csináltam egy keringést, leszállás nélkül, akkor összeszedtem a különbözõ magasságokban az adatokat és innentõl kezdve már csak a biomeket tudom összeszedni.

Szia!
Van itt fent egy szép Kerbálos kép. Picit lejjebb találsz néhány hasznos infót.
sziasztok valaki aki ismeri a játékot tudna egy kezdõnek segíteni alapokat lb ismerem de örülnék neki ha valaki elmagyarázná elõre is köszi
500? ha már eljutsz a Minmusig, akkor majdnem 1500-at tudsz összeszedni, orbitról, meg leszállásokból
én meg rájöttem egy nagy hibámra: a 0.23 során eddig soha nem raktam rádió adót a hajóimra. így rengeteg crew reportól lemaradtam...

Daffit
Most "nehezítettem" néhány moddal, de ha elérem azt a szintet, hogy le tudok szállni Minmusra, akkor onnantól arról szól az egész, hogy ugyanazt a hajót küldöm oda-vissza, különbözõ pontokon szállok le és szerzek átlagban 500 science pontot. Így lassan kimaxolok mindent 😞
A mission controllert próbáltam, de valami bugba futottam, mert teljesítettem a küldetéseket, minden zöld volt, ennek ellenére nem adott egy fillért se. Ezen kívül a küldetések sem voltak valami látványosak.

megértelek. a 0.23 inkább optimalizálásról szólt, mint fejlesztésrõl.

Daffit
Mostanában keveset foglalkoztam KSP-vel. Az interplanetary küldetésem Eeloo-nál tart, de kevés volt az üzemanyag utánpótlás és pótolni kellene majd hazajutni. Ennyi kellene, hogy befejezzem az "egy hajóval az összes holdat" küldetést.
Mostanában inkább modokat próbálgatok, így nehezítve a karrier módot.

illetve mániákusan hagyom el az eszközeimet: hagytam a Moho körül, egy az Elooo felett kering (az, ami a Drest is megjárta 😄), úszik egy a Laythe óceánjában, na és egy a Bop irányítás nélküli mûholdjává vált

a leszállóegység mk1 lesz. a hajtómû/visszatérõ egység mk1-2. az összeállításokon még gondolkodok, mivel nem kell minden a Duna után. plusz két sci lab és goo elég is lesz, ha viszek magammel egy labot. meg sok-sok áramot 😄