Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én a bögrére kattantam rá. Azóta is az a kedvencem. 😊
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem KELL ilyen 😊

SötétBarom
Egyelõre itt tart a dolog 😄D Közben rájöttem, hogy véletlenül tettem a "hatch"-re is egy akksit, azért nem tud kiszállni a kerbal.. :C A Tervem, hogy picit durvábban leteszem a holdra, hátha leszakad róla, és akkor át tudok szállni a másikba.. 😄

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

SötétBarom
Mindegy. Úton van egy meglehetõsen kombinatív dolog. ;DDD A célja, hogy kiszedje Jebediah-t abból a kis dokkoló repcsibõl (nincs rajta ernyõ, így nem tud visszatérni), majd landol a Mun felszínén egy nagy science module-al. Ó jee. 😄DD De ha megoldható, akkor elmegy az egész állomás holdkörüli pályára.

Daffit
Valamit ráépítettél az ajtóra, ezért nem tudják "kinyitni".

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

SötétBarom
=(

MaskimXul
Ha obstructed, akkor sehogy. Illetve van egy mod, azt hiszem crew manifest vagy valami ilyesmi, amivel EVA nélkül is át lehet szállni.
SötétBarom
Vááá
Sikerült bedokkolnom MANUÁLISAN RCS thrusterek nélkül 😄D Atom. Hogy tud átszállni a csóka egyik elembõl a másikba? Valami miatt EVA nem megy, mert szerinte "obstructed" a kijárat..

A szögbõl jól látszik mennyire átgondolt manõversorozat eredménye ez az egész 😄DD

ERETNEK!!!
a Föld nem lapos! tányér alakú! és 4 elefánt tartja a hátán, egyensúlyozva egy hatalmas teknõs páncélján állva!

Daffit
Hülyeséget beszéltek, mert a Föld lapos. Ezt mindenki tudja. És Ninju nyerte a rakéta szépségversenyt, mert több induló nem volt 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

feleszem a listámra 😄

Javaslom könyvben is. Szvsz sokkal jobb, mint a film.
JimKirk
Uristen az mekkora film!8-)
i robot
Ajánlott még: Az igazak címû film is. Nem mai darab, de teljesen jól bemutatja hogyan is jutottak el a hangsebességtõl az ûrbe ugrálásig.<#vigyor2>

JimKirk
Igen! Erdekes volt amikor eloszor hallottam az eredeti radiozast, hogy mennyire "nyugodtak" voltak. Profik!
Hollywood. kellett egy kis dramatizálás. azt se tudták fent, mi a baj, csak volt valami robbanás

JimKirk
Kotelezo a 13, bar Lovell a valosagban sokkal nyugodtabb hangon jelentetette Hustonnak a veszhelyzetet, de ettol eltekintve oriasi film! A sorozat is nagyon jo!
Jeffjohnson
😄

nem lesz 😄 de kedvet adhat a tanulmányozásokhoz

Jeffjohnson
Láttam õket de lehet meg kellene néznem újra, úgyis rég láttam. Meg így kicsit okosabban lehet jobb rálátásom lesz a technikai részekre 😊

ajánlott film, sorozat:

Apollo 13
From the Earth to the Moon

Jeffjohnson
Tegnap elõtt sikerült bedokkolnom elsõ alkalommal és már a hold is meglett tudom nem nagy szám de én az alap játékkal játszom modok nélkül és azt kell, hogy mondjam a holdra szállásnál a sikeres dokkolás sokkal nehezebb. Viszont nagyon érdekes ez a játék többet tudtam meg ez alatt a pár hét alatt az ûrutazásról mint egész eddigi életemben (shame on me).

Jeffjohnson
Én is pont erre gondoltam, hogy mennyivel jobbak és élvezetesebbek lettek volna a matek vagy fizika órák ha ilyesmivel foglalkoztunk volna. Csak sajnos a magyar oktatás nem a kreativitásról szól.

elrontottad! nagyobbat kellett volna ütnöd 😄

Daffit
+1: TWR 1 fölött <#awink>

Daffit
Nem, nagyon is jó! <#nyes>

Tudom, rohadjak meg. 😄

Bocsi, de annyira magas labda volt. 😊
Daffit
OFF
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Én ezt hívom KSP advanced-nek, csak "sajnos" ez real life. Az a rengeteg gravity assist, ezt megtervezni nem lehetett könnyû.

Daffit
Nem pontosan fordítottam az tény, de nem ez volt a lényeg 😄 Nagyon kíváncsi lennék az oktató módra, szívesen megnézném és reméljük MO-n is elterjed és kinevel pár aerbanautát, akarom mondani asztronautát.

MaskimXul
Nagyon érdekes cikk, de az túlzás, hogy a NASA dolgozik a kiegészítõn. Õk csak megkérték a fejlesztõket, hogy promotálják az aszteroidán történõ leszállás ötletét, mivel a NASA ezt szeretné 2025-ig megvalósítani.

A cikk szerint a NASA-val közösen dolgoznak egy letölthetõ küldetés csomagon. Ez valószínûleg azt jelenti, hogy a NASA adja az ötleteket, a SQUAD pedig megvalósítja azokat a játékon belül.

További érdekesség még, hogy elindították a KerbalEdu nevû kezdeményezést, aminek a célja a KSP oktató verziójának elkészítése iskolák számára, hogy a gyerekek játékon keresztül tanulhassanak.

Jó ötletnek tûnik, ha én anno általánosban fizikaórán Jeb kalandjait nézhettem (és játszhattam) volna a száraz matek helyett, jó eséllyel rakétafizikus lett volna belõlem 😊
Daffit
Most olvastam, hogy a NASA dolgozik egy kiegészítõn (DLC?), amiben egy aszteroidához kell eljutnunk, Kerbin körüli stabil pályára állni, majd leszállni rá.
ITT a cikk.

Daffit
Építsünk rakétát! Kíváncsi vagyok ki hogyan oldja meg.
Legyen a deltaV 10000 (nem kell pontosnak lenni)
2 osztály: stock part és mod
Ki van benne? Esetleg más/több feltétel?

Olyan 17340 m/s

Plusz egy második hajó ami a kerbalokat Tylo körüli pályára hozta és hazavitte.

Daffit
Nincs mit (kétszer volt a címben az sg.hu). Mennyi a total deltaV-je a rakétádnak?

Kösz.
Kétfõs Tylo lander a Tech tree kimaxolása után.
Daffit

Teszt.

a Minmus már csak ilyen. RCS is elég oda a leszálláshoz...

SötétBarom
Meanwhile in space

Vicces, hogy a nagyon alacsony gravitáció miatt simán le tudtam fékezni a hordozórakétával 😄DDD Elvileg a visszaút zökkenõmentes lesz. "What could possibly go wrong?" 😄D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

JimKirk
Nem szarozol!<#nyes>
SötétBarom

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

ezt is tervezem. Jeb kicsit sokat kapna 😄

mijki
Találtam ezt a módot, szerintem jó pofa. 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

nincs hír róla.

én meg most tervezek egy tucat modot felrakni, lesz ami lesz 😄

mijki
Van patchnote a 0.24-rõl? Kíváncsi vagyok milyen újítások lesznek.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Daffit
Csak mert csönd van itt... Én azért nyomom folyamatosan, néhány moddal sokkal érdekesebb lett a játék. És igen, jöhetne a 24.

mért van olyan érzésem, hogy már mind a 0.24-et várjuk???

Van quicksave és quickload. Ha legközelebb ilyen van ments egyet és próbálkozhatsz nyugodtan.
JimKirk
Dobj egy kepet a hajorol!
gratula! nagyobb sikerélmény így, mint mechjebbel 😛 legközelebb mehetsz a Dunára! 😄