Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eve-rõl felszállni respect. Ha más nem ezért érdemes.
A Duna leszállást én a 3 fõs command poddal oldottam meg. A lander csak felesleges súly. 😊
MaskimXul
Akkor két külön leszálló egységed lesz, hogy a 2 kerbalt hazahozd, vagy a MK1 lander can helyett valami nagyobbat raksz rá?
Vagy csak 2 command seat a leszálláshoz, aztán visszafelé dokkolsz egy másik egységgel, ami meg hazahozza õket?

Én még mindig az Eve küldetést tervezem, bár mióta megnéztem Scott Manly Eve or bust sorozatát, egy szimpla kerbal utaztatása valahogy nem tûnik túl nagy sikerélménynek 😊
még mindig gondolkodok a Duna küldetésemen. a Sci lab, mint mondtam, túl nagy. de nem is kell hazahozni 😄 és cserébe újrahasznosíthatóak resznek a JR és Goo egységek, aminek hála összesen 2 egységet kéne vinnem. azt hiszem ez lesz a megoldás 😄

Köszi, akkor rá nézek újra.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

plusz a modok adnak mission jelleget is 😄

továbbra is sandbox jellegû az egész játék. a karrier mód bevezetésével nehezebb lett: nem férsz egyszerre hozzá minden alkatrészhez, külön kell kutakodni minden helyen, hogy újabb alkatrészeket érhessél el. és persze egyes helyekre érdemes többször is elmenni, mert így extra tudományos pontokhoz juthatsz.
továbbá a kérdés, mennyire régen vetted - a bolygók és holdak szempontjából.
mindenesetre rengeteg alkatrész és rengeteg lehetõség

Sziasztok, én még a legelején vettem meg a játékot, azóta jó ideje hanyagoltam. Összetudná valaki foglalni, hogy most, hogy áll?

Vannak már missionok, vagy kampány?

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

No gond. Ajánlom a többit is. 😊
krisztian005
Ok, köszi, észre se vettem <#pardon1>

Szia a fejlécben megtalálod. Lyobag leírása.
krisztian005
Sziasztok, nemrég kezdtem én is játszani a programmal, sikerül egy ürállomást is feljuttatnom, és most ahoz szeretnék eljutni, de nem nagyon jön össze. Az ürhajót sikerült közel azonos pályára juttatni mint az állomást, de túl nagy távolságra vannak egymástól, hogy lehet közelebb jutni úgy hogy a pálya ne nagyon módosuljon?

[/url][/img]

JimKirk
Ez igy helyes!😊
nem könnyû, csak tapasztalat. plusz én nem használok mechjebet, eddigi egyetlen könnyítõ modom a Kerbal Alarm Clock. lehet, hogy keresek egy dokkolást elõsegítõ modot is (de nem fogja továbbra sem helyettem intézni a feladatot semmi 😄 )

MaskimXul
Ja, úgy könnyû 😊
Én most Eve-re tervezek egy küldetést, úgy tûnik érdekes kihívás lesz.
😄
csak súgok: egy bolygón és két holdon nem szálltam eddig le: az Eve és a Gilly, na meg a Tylo.
ami a lényeg: új irányelvek alapján történõ tervezés és megvalósítás.

MaskimXul
Leszálláshoz nem nagyon kell üzemanyag, ha van elég ejtõernyõd. A legnagyobb landing strut simán kibír 7-9m/s-os leszállási sebességet.
Ha meg vissza is akarsz jönni, akkor Duna a felszállás + stabil orbithoz olyan 2km/s körüli dV kell, ha jól emlékszem.

Az ejtõernyõket meg vissza tudod csomagolni és újra felhasználni a Kerbinre való visszatérésnél.

Én ezzel szálltam le Dunára és utána vissza Kerbinre. Eléggé túl volt biztosítva, maradt még több mint 1km/s dV-m amit nem használtam fel, szóval simán vihetett volna még több tudományos kütyüt is.
Tetején a nagy dokkoló végül fölösleges volt, azon is tudtam volna spórolni.
és elkészült a Duna leszállóegységem! legalábbis fõbb részleteiben 😄 reményeim szerint az Ike-ra is fel tudom használni, bár ahhoz még meg kell oldani az új Jr és a Goo csatolását.
a tervezés során baj volt, hogy nem tudtam dönteni: 2 vagy 3 pilont használjak. a 3 pilonosokkal jó tapasztalataim voltak, de a fõ hajó két hajtómûvel rendelkezik súlytakarékosságból. plusz eldöntöttem, hogy külön küldök ellátmányt, mert az üzemanyagból soha nem lehet elég 😄

javítok: Duna 5! magas orbit, alacsony orbit, magas légkör, alacsony légkör, felszín. vagy viszek egy labort és akkor kevesebb kéne. viszont súlyban ugyanannyi a labor, mint amit kevesebb egységgel spórolnék. plusz leszálláskor megszabadulhatnék a fölös egységektõl és súlyoktól.

komoly dilemma 😄

a Jool szondám elindult.

és most veszem észre, hogy nyílik egy Duna ablak 8 napon belül! azt hiszem Bill, Jeb és Bob hosszú útra indul, hogy eljussanak oda, ahová mindig elmerészkedtek 😄

kezdhetek építeni egy közepes leszállóegységet, ami a fokozatának a felét otthagyja a Dunán. plusz egy kell egy adag Mystery Goo és Science Jr.
a mélyûrbe kell 1, az Ike-hoz 3, a Dunához 4. az alapmûszerek maradnak. és a Jool szonda hasznos lesz így végül, mert az alapjaira építhetem a Duna missziót tudományos felszerelését 😄

oda zöld emberkékkel mennék 😄

Én a szondákat a Laythe küldetésnél vittem magammal. Így csak le kellett dobnom a légköri fékezés során.
3lm0
A Jeb-et nem csak arra lehet használni hogy megtervezze a manõvert. Nekem pl állandóan nyitva vannak az info ablakok, folyamatosan látom a jármû súlyát, az aktuális delta V-t, hajtómûvek teljesítményét, valós magasságot, sebességeket külön-külön, stb. Nem mindegy hogy mikor tervezek, neki kell esnem számolgatni hogy a hajtómû elég erõs lesz-e és kb meddig fogja bírni üzemanyaggal, vagy mindez elõttem van egy ablakban. Szóval, akár használja az ember a manõverekhez, akár csak az infokért telepíti, mindenképp hasznos kis kiegészítõ.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

konkrétan a Science Jr és a Mystery Goo csak egyszer használhatóak. így a magas és az alacsony légkör vizsgálatára mennek majd el. a hajtómûszekció még tervezés alatt áll... gondolkodtam, hogy nukleáris hajtómûvet tegyek rá, de azokból 1 db nagyobb súlyt nyom, mint az egész szonda, így kicsi hajtómûveket fogok használni.

Egész jó design. Nekem még elég volt mindenbõl egyet vinnem szerencsére.
persze a kép kimaradt 😄

íme a Jool szondám fõ váza 😄 teszteltem a rádiós adatküldést, az aksik kb. 60% töltése marad meg, így mehet nyugodtan a légkörbe.
most már csak egy hajtómûvet és egy adag ejtõernyõt kell elhelyezni rajta 😄 meg kijuttatni az ûrbe 😄

És Jeb hazaért, ismételten gazdagítva a Kerbin tudományos életét. és 18 nap múlva nyílik a Jool ablak, ideje összeállítani a tudományos eszközöket napelemek nélkül, rengeteg aksival, radioizotópos termoelektromoss generátorokkal...

és a Jebediah mentõhajó 15 km-rre Jebtõl landolt. Jeb vállalta a kockázatos utat tarsolyában az összes kutatási eredménnyel, mint hogy extra üzemanyagot pazaroljon a mentõhajó - így Jeb elõre be nem tervezett utat tehet a Mun északi pólusára egy kis kutatásért.

sokat akart a Kerman, de nem bírta a hajtóanyag...
Jebediah ottragadt a Munon, rengeteg friss tudományos eredménnyel. kezdhetem tervezni a Jebediah mentõakciót a Mun sarki kráterébe

Sosem értettem a jab-et. Nem épp az a lényege a játéknak, h te irányítod a dolgokat?
elég PRO vagy már, hogy így tervezel pályát 😄
Daffit
Ez érdekes.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

dehogy gyûjtök odaúton. az majd a Kerbalos Jool környéke akció teszi meg. már ha a Dunáról hazatérnek 😄
addig is mehetek megint a Munra, mert ott van még tudomány bõven 😄 a Moho indítási ablakot viszont nem használom ki, mert nemsokára megint lesz majd újabb ablak. és több tudományponttal 😛

Arra készülj, h csak magas légkör és "flying over" státusz van. 😞
Legalább is nekem csak azok voltak. Mondjuk az odaúton is tudsz gyûjteni néhány pontot.
én most raktam fel a Kerbal Alarm Clockot. tök jó! 😄 nemsokára nyílik egy indítási ablak a Joolhoz, oda küldök egy légköri szondát és tudomány! (magas légkör, alacsony légkör, majdnem lent, stb...) 😄

JimKirk
Kozben uj karriert kezdtem, most hogy kicsit kitapasztaltam a jatekot.
MaskimXul
Az nem baj, kitartással és türelemmel szépen addig tolod az ûrhajód, amíg hazatérõ pályára nem áll.
Persze lehet, hogy egy mentõakció hamarabb meglenne 😊
JimKirk
Teljesen igazad van csak kiprobalnam, hogy milyen. Majd sandboxban.

Az a gond, hogy a Mun-on tul van a preapsis!😄
MaskimXul
Igen.
De anélkül sokkal nagyobb lesz a sikerélmény, amikor végre hazahozod Jebet 😊

Vagy simán kiszállsz és tolod a járgányt. Mielõtt kifogy a jetpack üzemanyag szállj vissza, az újratölti.
Csak 70km alá nyomd le a periapsist, onnan meg szép lassan behúz az atmoszféra elõbb-utóbb.
JimKirk
Sziasztok!

Karrier modban sikeres Minmusra szallas utan sajnos rossz palyakorrekciot hajtottam vegre es Jebediah egy eleg magas Kerbin koruli eliptikus palyan ragadt.<#bdead><#bohoc> Mentoakcio tervbe veve!<#email>

Jol ertem, hogy karrier modban a MechJeb csak egy bizonyos ido utan hasznalhato? El kell erni a tech treen egy adott szintet?
3lm0
Én eddig 3 szondát küldtem, hogy rágyúrjak a Science-re, Mun, Minmus és Eve körül keringenek. Mindet a MechJebbel. Szépen kiszámolja mikor és milyen pályára kell állítani a hajót (Hoffman megközelítéssel) utána már csak be kell lõni egy körpályát, akár kézzel akár MechJebbel. Tapasztalataim szerint ilyenkor érdemes kézzel játszadozni, hogy jó elöl kezdjen pályát módosítani, így talán egy kicsit üzemanyagtakarékosabb, utána rá lehet bízni a feladat végrehajtását a MechJebre.

xxdani
Köszönöm, ebbõl erõt merítettem a mimnus meghódítására, úgy hallottam tõletek régebben, hogy könnyebb a meghódítása.
A bolygó mozgását is beleszámolja amikor a mechjeb el belövöm az utat? Mert leginkább azzal szokott bajom lenni, csomószor láttam már bolygókat egy köpésre tõlem az ablak túloldalán , de azóta minddel megszakadt a kapcsolat és kaptak egy csillagot a hõsök falán. 😊

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Átestem az elsõ igazi diavetítésen, Jebedias-t kivettem a célpontnak használt járgányból és megkapta saját ûrhajóját.
680 elem, 80 tonna, és csak 1 hibája van a többi hasonló ûrhajóhoz képest: nincs fegyverzete

reméllem a képek beillesztését nem szúrtam el.
[/url][/img]

[/url][/img]

[/url][/img]

[/url][/img]
3lm0
Ha a 2.1.1-es MechJeb-et tetted fel abban jó a cfg. Sok modnál viszont ahogy írod, kézzel kell megadni hogy a TechTree-n hova illessze be õket hogy kariermódban elérhetõvé váljon.
MechJebbel nem olyan nehéz vezetni a hajókat. Launchpadon megnyitod a Smart A.S.S. fület. Itt irányokat lehet megadni neki (különösen az Adv. fülön, ahol pl Északhoz, Orbitális pályához, Targethez képest lehet beállítani hogy felé, elfele tõle, hozzá képest jobbra, balra, felfele vagy lefele álljon a jármû orra), illetve a Kill Rot gomb mindenféle forgást megállít, ha van a hajón ASS modul.
A Maneuver plannerben, szinte minden manõvert meglehet terveztetni, egy egyszerû visszatéréstõl kezdve, a másik bolygó eléréséhez szükséges manõverekig.
Lehet hogy ez a mod megérne egy külön leírást, annyiféle funkciója van<#vigyor4>

xxdani
Közben megoldódott, köszönöm a segítséget azért.
0.22-nél és 0.23-nál is ebbe a problémába ütköztem, de eszembe jutott, hogy anno ide is belinkeltem a videót ahol megmutatja, hogy mit kell átírni a part.cfg -ben utána megjelent minden ami kell a tech csoportban.
Valószínûleg ennek mennie kéne mindenféle átírás nélkül is, de nem számít már.
Ha más addont tettem be az se jelent meg, de nem is baj. Mechjeb menjen csak 😊 Végre jobb az optimalizálás is 0.23-ban, így még több kedvem van építeni rakétákat ha irányítani nem is tudom, de jól van ez így 😊

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

3lm0
Egy kicsivel írj többet, több információval többet tudunk segíteni.

- a játék és a mod verziója
- csak karrier módban nem jelenik meg vagy sandboxban sem?
- esetleg spoilerben a modok listája amiket használsz

Egyébként ha nem szereted kézzel telepíteni a modo(ka)t ajánlom a KSP Mod Admin nevû programocskát, remekül lekezeli õket, illetve ki lehet válogatni hogy egy-egy modnak melyik részei legynek használva.

Giovanni
Ha jól csináltad, és karrier módban játszol, akkor nézd át mert valamelyik tech csoportban lesz. Azt kell megkeresni, és kifejleszteni.

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

xxdani
Amikor elõször tettem fel akkor is bénáztam a plugin-ek aktiválásával. Most megint ott tartok, hogy bemásolom a kibontott mechjeb mappát a GameData könyvtárba , de nem jelenik meg a tech fán az újdonság. Mit rontok el?

Daffit
Neked EZ segíthet.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Feltehetõen a légellenállás miatt. Ha gravity turn után kezd, akkor biztos, ha elõtte, akkor aszimmetrikus üzemanyag-fogyasztás szokott lenni a ludas.