5572
  • Lyobag
    az ionhajtómű gyárilag benne van a progiban. a utility eszközök között találhatod meg - az üzemanyagával együtt, ami xeon gáz
  • fuho
    Hol lehet letölteni ion hajtóművet?
  • fuho
    Sikerült lehoznom de nem tudtam áttölteni az üzemanyagot sajnos :S és nem tudom miért. a két hajó közt meg csak egy dokk port van.
  • pingex
    Na itt a határ amikor átmegyek sandbox módba :D
  • Lyobag
    mai kihívás: irány az űr! de csakis ionhajtóművet lehet használni! minden mod engedélyezett:D

extra pont: leszállás a Minmuson
    nagyon extra pont: leszállás a Munon is, majd nyomás haza
    überbrutál: a kifutópályára leszűállni
  • Lyobag
    ilyenkor kéne egy screenshot
    arra a tartályra nyomd az in-t, amelyikbe juttatni akarod az üzemanyagot (vagy arra az out gombot, amiből ki akarod nyerni)
    illetve a kérdés, hogy esetlegesen nincs-e a két tartály közt üzemanyag átvitelre alkalmatlan alkatrész?
    de ha csak vissza akarod juttatni, akkor az üzemanyaggal rendelkező hajóval csökkentsd le mindkét jármű periapsis pontját 30 km alá az apoapsis pontban, majd gyorsítsd vissza az külön, hogy később szálljon le
  • fuho
    Van egy kis probléma hiába kattintok rá altal ki írja az in-t meg az out-ot de nem lehet rájuk kattintani ez miért van? két űrhajót csatoltam össze mert az egyik kint maradt az űrben üzemanyag nélkül:S
  • fuho
    Köszönöm örök hála :)
  • Lyobag
    az a baj, hogy a rovereket a spaceplane hangarban lehet jól felépíteni. de van erre egy jó mod:
    Editor Extensions. ezzel lehetőséged van a VAB területén is úgy építeni a járműveket, mint a SPH-ban, de a részletes leírását lásd a linken (ha nem ijedsz meg az angol nyelvtől :D)

illetve építési trükk: a bevált rakétádat mentsd el részalkatrészként
  • bgabor
    Altot lenyomva tartva jobb klikk a két különböző üzemnayagtartályra, majd a feljövő ablakban katt az 'in'-re. Monopropellantal és elektromossággal is működik.
  • fuho
    Heló végre sikerült dokkolnom :) azt szeretném megkérdezni, hogy lehet üzemanyagot áttölteni? vagy azt hogy kell csinálni?
  • mcclanen
    Ott a ball oldalon leg felül a kis rakéta logonál tudod menteni a részeket de ahogy nézegetem akkor már nem tudod elmenteni ha már valmi vezérlés rákerül "vezérlés"-értem ugy hogy kabin vagy szatellit vezérlő akkor már nem engedi menteni
  • Animefox
    Rover járművet hogyan tudok rakétára építeni? Meg hogy egyszerre kell építeni a rakétát meg a Rovert is? Nekem van egy bevált rakétám és mindig azt használom, most építsem újra? Vagy meg tudom nyitni egy másik munkacsoportot a rakéta mellé?
  • Lyobag
    és Jebediah továbbra is badass karakter maradt :D
  • Daffit
    Vannak benne aszteroidák!
  • pingex
    -új alkatrészek,nagy üzemanyagtartályok,és hajtóművek
    -új életmentő rendszer
    -"kar" alkatrész az aszteroidák befogásához,bármihez csatlakozhatunk vele,olyan mintha dokkolnánk
    -új szűrők a térképen: aszteroidák ,és ismeretlen objektumok
    -az űrtérképnél (tracking stations) már lehet látni az űrhajó pályájának változását ha valaminek a hatásközébe belép,vagy beleütközik
    -az időpörgetés funkció már elérhető az űrközpontban és az űrtérképen is
    -az órát már át lehet állítani az űrprogram kezdetétől számított időre is (UT gomb az idő mellett,és vissza a MET-el)
    -a manővereket és a célpontnak állításokat mostantól megjegyzi a rendszer
    -előző/következő körben gomb hozzáadása a manőver kezelőfelületében
    -manőver eltávolító X/pipa a navigációs labda mellett
    -a manőver beállítók úgy is működnek,ha felettünk görgetünk az egérrel
    -az RSC és a Xenon gáz tárolóiból fel nem használt üzemanyag a következő lépcsőben lévő üres helyre helyeződnek át (ha van üres hely)
    -a térképen az égitestre kattintva a Focus View gombbal vihetjük a kamerát a középpontjába

Nézegettem a beállításokat,és rájöttem hogy azért tűnnek el a 23.5 óta a roncsaim mert valami el volt állítva.Szóval indulhat újra a szemetelés.
    Viszont ez nem rossz módszer eltüntetni az összes szemetet,csak egyszer átállítod és mindennek vége.
  • fuho
    Köszönöm! és a 23.5 mivel bővült a 23 hoz képest?
  • Giovanni #2795
    Ha bármelyik verziót megvetted, akkor csak frissíteni kell.
  • fuho
    akkor a 23.5 ért is fizetni kell???
  • Lyobag
    23.5
    steam, kerbalspaceprogram.com, vagy a kalóz öbölben a virágbolti verziót megkaphatod...
  • fuho
    Üdv melyik a legújabb verzió amin lehet játszani? nekem a 23.0.valami van :) ha van ennél jobb azt hol tudom letölteni vagy, hogy? :)
  • Lyobag
    én nagyrészt magamtól :D a finomabb tippeket meg Scott Manley-től lestem el :D
  • Ninju
    Én innen tanultam meg a játékot:
    Wernher Von Kerman

Nekem jobban bejön, mint Scott Manley. Nagyon jó módszer, hogy ha megépíted ugyanazt és leutánzod. Nekem sokat segített.

fuho: Ha a programot frissíted egyszerűen másold be a régi helyére. A MechJeb-ben most nem tudok segíteni, mert melóhelyen vagyok és nem megy fejből a könyvtárszerkezet.
  • MarkBlade
    Bakker ilyen egyszerű.. anyám.. köszi :)
  • fuho
    Angolul nem tudok így egy kis segítség jó lenne, hogy hogyan frissítsem még ha hülyének is tűnök bocs.
  • Ninju
    No gond. :)
    Én a hivatalos oldalról szedem le mindig. De feltételezem a szokásos virágboltokban is megtalálható. ;)
  • fuho
    Köszönöm :) egy kicsit értetlenkedtem bocs! a legújabb frissítést hol lehet leszedni? a játékhoz?
  • Ninju
    fuho: Olvasd el a kommenteket. Ott többen keresik a korábbi verziót 2-3 kattintásra megtalálod. Asszem a project home linken van valahol.
    Asszem a Gamedata mappába kell bemásolni az egészet. Ha nem jó, akkor úgyis jelezni fogja indításkor, h mi nincs jó helyen.
    A milyen billentyűkkel mit tudsz csinálni kérdést nem nagyon értem.

Blade: Jobb klikk a célpont dokkológyűrűre -> "set as target". A saját hajón szintén jobb klikk a dokkológyűrűre -> "controll from here". Ezután tudni fogja, h mit mibe.
  • MarkBlade
    Arra még én sem jöttem rá hogy dokkolásnál hogy lehet a mechjebben kijelőlni hogy melyik dokkolóra kapcsolódjón?
  • fuho
    Sajna nem kompatibilis a 23 as frissítéssel :(
  • fuho
    Illetve hülye kérdés de ugye mindent értelemszerűen kell bemásolni a képeket hova kell bemásolni?
  • fuho
    Nem lenne rossz :) és itt mien billentyűkel mit tudok csinálni?
  • Ninju
    MechJeb
    De lassan tényleg rászánom magam és készítek egy tuorial videót.
  • fuho
    Egy linket kaphatnék hozzá?
  • bgabor
    Többre mész ha egyszerűen telepíted a MachJeb nevű modot. Az gombnyomásra megcsinálja mind a röppályaegyeztetést, mind a dokkolást. Csak azért mondom mert messze ez a legnehezebb művelet az egész játékban, viszont komolyabb utazásoknál megkerülhetetlen.
  • fuho
    Köszönöm szépen segített de még mindig nem teljesen tiszta de azért próbálkozom. Már sikerült landolnom mind a két holdon most azon kísérletezek, hogy egy feltöltő űrállomást állítsak össze meg egy kutató űrállomást szeretnék. de először megtanulok dokkolni. még az nem megy felesleges.
  • pingex
    Remélem hogy segíteni fog:
    http://ksphun.blogspot.hu/2014/05/kezdoknek-dokkolas1-lepes.html
    http://ksphun.blogspot.hu/2014/06/kezdoknekdokkolas-2resz.html

Bocs hogy nem teszem rögtön linkbe,de a regisztrálás utáni 30 napig nem enged
  • fuho
    Valaki segítsen, hogy kell összehozni egy dokkolást mármint azt hogy egymás hoz közel legyenek a hajók és tudjak dokkolni a pályát egyszerűen nem értem :S
  • Animefox
    Huhh valaki nem tudna egy save data mappát vagy mentést megosztani? Nincs kedvem elöről kezdeni a játékot :D
  • Ninju
    Nekem azok voltak. Mondjuk modok én nélkül játszom. Azok még bekavarhatnak.