Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!

Nem rontottál el semmit. Nem jól kezeli a progi a csatlakozást sajnos.
Eszetlenül sok merevítõt kell használni, akkor stabilabb, illetve ha oldalra raksz rácsos tartókat és onnan támasztod meg, ad még egy kis stabilitást.
meg bolygók esetében a 10 millió méteres pontosság is jónak számít indulás után. menet közben úgyis lehet pályamódosítást végezni 😄

bármilyen pályán lehetséges. amit írtam, Kerbin körüli szemléltetéssel készült, de természetesen megcsinálható akár a Kerbol körüli pályán is. Konkrétan az ûrrandevú ugyanaz, mint egy hold/bolygó körüli orbitális pályára való állás, csak sokkal aprólékosabb, finomabb mûvelet.

Hát azért még sokat kell fejlõdnie ahhoz hogy pénzt fizessek érte. Ami tényleg megéri a pénzét, mint pl a Wargame Airland Battle azért simán, de ez még mindig nagyon kezdetleges.

Sose fogom megérteni miért húz folyamatosan jobbra emelkedés közben az egyébként totál szimmetrikus rakéta.

"van valami billentyû, minek lenyomásával az pálya tervezéskor kevésbé érzékeny az egérmozgatásra?"

Tudtommal sajnos nincs.
Ne is engem is magával ragadt a cucc. 😊
Én nem bánkódom emiatt. Szerintem simán megéri a 27 dollárt a szoftvert. Fõképpen azért, mert nem egy estés játék mint a maiak zöme. 😊

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

Egy ilyen, hat ionhajtómûves, akkumlátorról és napelemrõl mûködõ Shuttle-t szeretnék felbocsátani, de a négyes illesztéseknél és decouplereknél folyamatosan kileng balra-jobbra már az indítóállványon is. Mintha a decouplereknek és négyes/hármas/kettes illesztéseknek nagyon nem lenne rendben a mûködésük, illetve nincs minimális teherviselésük se. Mit rontottam el?

Nagyon köszi a kimerítõ választ! Az orbiton ragadt hajóban semmi üzemanyag nem maradt, a mentõhajón van rcs. Egy kérdésem lenne még, van valami billentyû, minek lenyomásával az pálya tervezéskor kevésbé érzékeny az egérmozgatásra? Mert így elég nehéz..
Eddig még csak körpályán próbáltam dokkolni, nem tudom, hogy egy ilyen pályán lehetséges-e, de normál esetben ez a menete:

Fontos: A mentõhajón legyen RCS hajtómû és a hozzá szükséges üzemanyag.

1. Az egyik hajónak alacsonyabb pályán kell lennie mint a másiknak. A legjobb, ha a mentõhajó, mert ha az van magasabb pályán, nem biztos, hogy tudod úgy módosítani a pályát hogy jó legyen, anélkül, hogy bele ne zuhanna a bolygóba. A screenshotod alapján a bajba jutott hajód magasabb pályára kell raknod, ha van még annyi üzemanyagod, lehetõleg körpályára, az a legjobb.

2. A bajba jutott ûrhajót jelöld ki targetnek (térkép nézetben válts a mentõhajóra, majd jobb egérgombbal kattints a másikra és úgy tudod kiválasztani).

3. A pályádon van 2 piros kettévágott háromszög (az egyik fejjel lefelé, a másik a talpára állítva). Úgy módosítsd a pályát, hogy mindkettõ jelenjen meg, mert ezek jelölik, hogy a pályák érintkezésénél hol fog majd lenni az egyik, illetve a másik hajó. Tehát ha mindkettõ megvan, akkor a pályák már érintkezni fognak. Addig kell állítgatnod a pályádat, amíg ez a 2 háromszög össze nem ér. Ez nem biztos hogy elsõre sikerülni fog, sokat kellhet próbálkozni. Ha megvan az érintkezés, akkor úgy finomítsd, hogy amikor rámész az egérrel a távolság 100 km alatt legyen. Minél kevesebb annál jobb.

4. Végrehajtod a manõvert. Kicsit bugos a pályatervezõ, úgyhogy mindig ellenõrizd a pályád, és ha kell korrigálj rajta újabb manouver nodok segítségével.

5. Amikor a két hajó megközelíti egymást váltsd át a navball-t target módba (a navball feletti sebességmérõre kattintgass bal egér gombbal amíg rá nem vált targetre). Ez azért kell, mert így a célhoz viszonított relatív sebességedet fogod látni. Ezután állj retrograde irányba és kezdj lassítani addig, amíg 0 m/s közeli értéket nem hoz a sebességed (kb. 0.4-0.6). Ha jól csináltad akkor 100 km alatti távolságra leszel a céltól.

6. Állj be a cél irányába és válts át docking módba (a képernyõ bal alsó sarkában). Így csak az RCS hajtómûvek fognak menni és kezdj el araszolni a cél felé. Útközben sokat kell majd korrigálni, mindig újra irányba állni. Ami nagyon fontos, mielõtt irányt változtatsz a sebességed mindig vidd le megint 0 m/s körüli értékre, úgy hogy az eredetivel ellentétes irányú gyorsítást hajtasz végre, pl.: ha a hátsó RCS fúvókákat indítottad be, akkor az elülsõkkel tudsz lassítani. Ha nem ezt teszed el fogsz menni mellette. Ezt folyamatosan ismételgetve és korrigálva meg tudod majd közelíteni a másik hajót és tudtok dokkolni, vagy át tud szállni ûrsétával a másik kerbal. Lehet kicsit játszani az oldairányú fúvókákkal is ilyenkor, nyerhetsz mínusz 0.1-2 m/s sebességet.

Ez a játékban az egyik legnehezebb és legidõigényesebb manõver, birkatürelem kell hozzá és sok gyakorlás, míg rájössz az ízére, de utána csukott szemmel is menni fog. Amit a többiek is javasoltak, olvasd el Lyobag írását is, és nézz meg pár videót.
Köszi, az volt a tévedésem, hogy mindenképpen ugyan olyan pályát akartam csinálni, pedig tudtam, hogy akkor a sebesség is megegyezik. 😊 o.O Köszi a segítséget, gyakorlok 😊
Lyobag leírta a randevú alapjait, olvasd el azt is.
A gond az, hogy ha beállsz ugyanarra a pályára, akkor soha sem fogtok találkozni, mert mindíg ugyanannyi idõ alatt kerülitek meg a holdat.
Jelen esetben azt teheted hogy vagy magasabb pályára állsz és utána megpróbálsz összehozni egy randevút, vagy gyorsítasz egyszer az Apoapsison. Így részben magasabb pályára állsz és hosszabb utat jársz be. A céljármûnél lassabban teszel meg egy kört, ezért utol fog érni.
Ha a helyedben lennék én ezt egy kör alakú pályán próbálnám begyakorolni sandboxban.
Ma már 40%-os akcióban van steamen. Sajnos nem tudhattad elõre.
Kérlek benneteket, segítsetek! Kb 1 hete játszom, szóval elég noob vagyok, karriert kezdtem, mert így kevesebb az alkatrész 😊 Egy kerbalom sajnos egy elcseszett Mun körüli pályán ragadt. Építettem egy mentõhajót, amit sikerült nagyjából szinkron pályára hoznom vele (lásd kép), de nem tudom, innen hogyan tovább?

Egy 3 fõs kabinnal mentem, amiben hagytam helyet, az volt terv, hogy megközelítem és EVA-val átröppenek a lemerült hajóból.
mert egy fokozatban van a rakétával. egyszerre indul be mind a rakéta, mind az ejtõernyõ

Trucker39
A Stage a megoldás a problémára.
Tutorial

Mivel megtetszett ez a kis szoftver, ezért ma megvásároltam. 27$ igazán nem sok érte.
Viszont szeretnék így hírtelenjében segítséget kérni 😊
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy az a fránya ejtõernyõ miért nyílik ki magátol, ahogy staertolok?? Sime,mezei alap rakétát szeretnék csinálni és hát a jóembert aki a tetején ücsörög illene valahogy visszahozni.

Mit bénázok el? 😊

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

[NST]Cifu
Ha írsz egy privit nekem, hogy mit kellene belerakni a hsz.-be, én tudom utólagosan is editálni õket.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ninju:
még ki kéne egészítenünk az alapok szekciót. az elsõ pont tökéletes, de arra kéne rárakni az orbitra állást, mert az általam megírt pont már arra épül. illetve a 3. pont tudása szükséges a 2. végrehajtásához. és kéne még egy dokkolós mesét is írni 😄

pontosan azt írja. kell még fejlesztened

plusz érdemes a sci alsó ágát fejleszteni, minél elõbb beszerezve az összes mûszert, így több mérést tudsz végezni. és ki kell használni azt a lehetõséget, hogy minden adatot begyûjthetsz a kerbaljaiddal. bár a Mystery Goo™ Containment Unit és a SC-9001 Science Jr használhatatlanná válik utána, de nem kell használatuk után többet cipelni9 a súlyukat 😄

szabo15
Az a baj hogy németet tanultam :S
De ha jol sejtem még valami nincs kifejlesztve

ha jól látom, a megoldást ott olvashatod a jobb felsõ sarokban
szabo15
Miért csak enyit mutat?

szabo15
Mindenkinek eltünt a Autopilot a MechJeb 2.1.1-böl?

SötétBarom
Okés, akkor turkálom a homokozókat 😄

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

3lm0
Az elején talán a legjobban a felszíni minták hozzák a Science pontokat, ezért érdemes a szélrózsa minden irányába elmenni, akár kis repülésekkel is és mindenhonnan mintát venni illetve leadni a repülés és a felszín adatait. Ezzel szerintem már összejön annyi hogy belefoghatsz egy nagyobb ûrprogramba.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

Trucker39
maradj az elején a Kerbalon és a környékén. Különbözõ területeken, sõt magasságokon is kapni lehet pontokat. Szépen lassan meglesz majd annyi hogy meglegyen az akksi és a napelem is.

SötétBarom
Van valami tipp rá, hogy karrier módban hogy lehet gyorsan science pontokat szerezni? A mechjeb modul nélkül tök kizárt, hogy eltaláljak a holdig, meg vissza, illetve minden egyéb is elég körülményes.. Gondoltam küldök a hold körüli pályára egy mûholdat, de nincs akksim, ezért a szonda már a kerbal pályán üzemképtelen. Zöld emberkét nem akarok küldeni, mert nem tudom visszahozni 😄D Nagy ûrhajót nem tudok összerakni, mert nincs semmi merevítõm.. 😞

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

a Minmusra a feladat szokatlansága miatt volt kihívás. a Bopra inkább türelemjáték

Daffit
Csak másfél óra a Kerbin-Jool transzfer. Ez a kihívás nem nehéz, inkább csak lassú, sokáig tart a kivitelezése. Ezt én most hanyagolom, fizikai gyorsítással is 20 perc. Volt már ilyenekben részem és akkor is nagyon untam.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Jeffjohnson
Tényleges baj nincs csak kint ragadt pár asztronautám aztán jármûvel együtt vissza akarom hozni õket"Kerman közlegény megmentése" címszó alatt 😊

ja kerbal téllegxd
inkább kerbal. a Kerbin a bolygó 😄 a csillag pedig a Kerbol 😄

Egy kerbinnel,visszavinni nem kell
a hajónak vissza kell jutnia, vagy nem?

Daffit
Egy kerbinnel a fedélzeten vagy mûholddal?

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

és adtunk pár megoldást. csak azt nem tudjuk, mi a tényleges baj 😄

oda mész közel hozzá egy másik ûrhajóval, és egy egyszerû ûrsétával átszállsz a mûködõ képesre. ha bolygó/hold felszínen vagy, értelem szerûen csak odasétálsz. arra figyelj, hogy legyen szabad hely az "utasnak".
Új kihívás!!
Leszállni a Jool holdján,a Bopon!
Az odaút és leszálláshoz csak Ion hajtómûvet lehet használni,a Kerbin körüli pályáraálláshoz 100000m-es pályacsúcsig lehet normál motort
Hajrá😄
ha nem szállt le egy bolygón és van dokkoló szerkezete, akkor odamész, csatlakozol, feltöltöd és hazaviszed. ha nincs dokkoló szerkezete, építesz egy olyan hajót, aminek túlnyúló alkatrészei vannak, és befogod velük, mint egy kézzel. bolygó felszínrõl szinte sehogy.

Razzer: a te problémádat a hajóépítés során lehet megoldani. létre kell hoznod action groupokat, amik adott gyorsgomb megnyomása esetén egy elõre megadott eseményt végrehajt, pl. hajtómávek kikapcsolása, bekapcsolása, panelek kinyitása, stb.

Jeffjohnson
Én konkrét hazahozatalra gondoltam nem törlésre.

Hogy bírom az összes solarpanelt egy gombbal egyszerre kinyitni?
menj a "radarállomásra" vagy hogy nevezzem és ott a szemetet meg minden más ojjektumot be lehet szedni (törölmi lehet) csak ki kel választani hogy mit akarsz beszedni, és persze figyelj azér nehogy az ûrállomást bontsad le (velem már megesett az elején)
Jeffjohnson
Van arra lehetõség, hogy a kint ragadt ûrhajókat begyûjtsük?

Am tervezi,ha kész van a karrier mód
Bár nem tudom hogy fogják megoldani,mi van ha az egyik játékos begyorsítja az idõt?😄
Jeffjohnson
Kár pedig jópofa lett volna közösen ûrállomást építeni.

a SQAD nem tervezi. de pár mod van már hozzá.