5572
  • Daffit
    Már nagyon közel van a 0.24
  • Tauri
    Van valamiféle olyan addon, amivel meg lehet tervezni a bolygóra / holdra szállást?

Szeretnék tenni egy marker jelet a holdra amit előzetesen a térképen megnéztem hová legyen a leszállás
  • tom36
    a pénz szerintem még nem lesz döntő tényező de már kezdenek szerepet adni neki
    legalábbis ahogy régebben szó volt róla aszerint a pénzes része is rendesen ki lesz dolgozva és akkor már tényleg lesz értelme mindent megmenteni.
  • Tauri
    Igen, és még a légkörben az egyes fokozatokat is lehet hogy megéri ejtőernyővel ellátnia rajta lévő hajtómű miatt...nekem tetszik :)
  • tom36
    Már csak jönne ki :D
    és ahogy elnéztem itt már a pénznek is van szerepe.
    emellett a kerbinre visszahozott eszközöket is vissza lehet váltani pénzre ami elég jó dolog igy van már értelme annak hogy ne csak ürszemetet csináljak hanem mindent visszahozzak.
  • Tauri
    végre, már nagyon várós!!!
  • pingex
    VÉGRE!!!
  • Nohab
  • tom36
    nahh itt van némi frissítés leirás

van benne néhány jó dolog és van benne ojan is amit nem értettem de ha jól sejtem akkor az nem komplett leirás még
    de igéretes :D
  • Daffit
    Az engineer-ben a részletes ablakban van, ahol állíthatod, hogy számoljon atomszférikus adatokkal vagy sem. Igaz az csak a TWR-el számol, azt nem mutatja, hogy mennyit veszítesz a gravitáció és az aerodinamika miatt.
  • Tauri
    Hmm, igazad van Jogos :)
  • Lyobag
    2014.04.01, ami gyakorlatilag a 2013.12.17-i verzió bővítése
  • bomba1986
    Sziasztok mikori a legújabb frissítés?
  • SötétBarom
    Attól még, hogy a gravitáció kioltja, attól még van deltaV. Például ha zuhansz, tudsz lassítani
  • Tauri
    Igen tisztában vagyok vele, TWR csupány egy arányszám, és csupán jelzésképp írtam hogy TWR 1 alatt hogyan lehet dV Kerbalon
  • Tauri
    Igen, így van. Köszi
  • SötétBarom
    TWR-nek meg a deltaV-nek semmi köze egymáshoz.
  • pingex
    Na igen itt van az,hogy a mod szerint megvan a 8000DeltaV-d de amint elmozdulnál a gravitáció már vissza is ránt,amit nem vesz figyelembe.
    Épp ezért van hogy ha ráálsz egy 2200m/s-os pályára akkor ott sokkal több DeltaV-kell mert a gravitáció az emelkedés közben visszafele húz.Amikor ezt már a körpályán teszed meg,akkor nem húz semmilyen erő visszafele,így pont annyira fogsz felgyorsulni,amennyi DeltaV-t "használtál el".
  • Tauri
    Ohh megjegyzés a kerbin körüli 4550 dV hez. Tudok én csinálni a mod szerint 8000 dV-t is úgy, hogy fel sem bír szálni a hajó a kilövőállásról sem mert TWR 1 alatt van végig. Hol is volt itt akkor az elmozdulás?
  • Tauri
    Igen ezeket értem, és köszönöm is.
    Nekem az furcsa hogy dV re kiír értéket nem pedig nullát...nem veszi figyelembe a gravitációt? De figyelembe veszi hiszen ott a TWR, illetve van légköri opció is.SZóval furcsa....lehet űrben jól működik
  • pingex
    Ha a TWR 1 alatt marad mindig,akkor hiába lesz akármennyi DeletaV-d nem fogsz elmozdulni,maximum felborulni.
    Tegyél a rakétára erősebb vagy több hajtóművet,és akkor el fogsz emelkedni.
    Igen a DeltaV az éppen azt mutatja hogy mekkora elmozdulásra vagy képes.
    Egy alacsony Kerbin körüli pályához 4550 kell.Viszont ez függ a TWR-től,ugyanis minél gyorsabban érsz fel az atmoszférán kívülre annál kevesebb üzemanyagot kell magaddal vinned.
  • Tauri
    Feltettem a Kerbal Engineer Redux modot, életemben először...
    Ezt hogy kell használni? fura hogy kiír egy olyan felszálló egységre akár 2000 Delta V-t is ami fel sem bír szálni mert a TWR 1 alatt van és ott is marad 1 alatt max ban is.

Én alapból ugy tudnám, képzeltem el hogy az adott egység milyen elmozdulást képes biztosítani..de nagyon nem így van ez
    Hogy is van ez?
  • tom36
    Diagramm feldolgozás. Minden mérhetõ, és fejleszthetõ?

szerintem ez az lessz hogy több adatot is ki lehet rakni a képernyőre
    ojan mind ha valami machjab lenne csak autópilóta nélkül.
  • Tauri
    Igen nagyjából ennyi.

- Csinálnak egy Gameplay videót az első szerződésről.
    - Lesz új grafikus felület, amit egérrel lehet méretezni.
    - leírás az első szerződésről

Illetve hogy jól haladnak a hangokkal, animációt .24 re befejezték. Bugokat javítottak stb stb

Ezt nem igazán értem:

" Diagramming processes!!! Everything that can be measured, can be improved!!!"

Diagramm feldolgozás. Minden mérhető, és fejleszthető?
  • tom36
    Újabb Devnote

ha jól vettem ki google fordítóval akkor nemsokára ki fognak dobni egy frissítési leírást + egy bemutatófilmet is

de ha valaki tud rendesen angolul akkor légyszi böngéssze vég mer igy elég nehézkes a megfejtése
  • Daffit
    Hehe, hányszor történt meg velem is, mire megtanultam, hogy minden adatot a visszatérő modulba rakjak át. És az is, hogy visszatértem és rájöttem, hogy nem mértem hőmérsékletet, gravitációt, stb.
  • Lyobag
    a kezdeti időszakban ezért szoktam a command podon tartani az összes tudományos eszközt. legalábbis az első ernyő bírja 1 db material study és 2 mystery goo "puha" földetérését a command poddal együtt
  • Tauri
    Tegnap délután mentem egy nagyobb kört és gyűjtöttem sok sok science pontot a material study illetve mystery goo val nagy illetve alacsony magasságokban egy körrel. Épp haza felé voltam az úton Kerbin légkör felett picivel, mikor oldottam az alsó részt hogy hazatérhessek....mire eszembe jutott hogy minden kutatási anyag az eltávolodó 200 méter+ roncsban van, ami folyamatosan csak távolodik...!
    Aúúúú, ha még láttatok gyors űrsétát :D nagyon vicces volt és izgalmas :D ahogyan megközelítem a roncsot, kimentem az adatokat, majd vissza a POD ba mielőtt belépek a légkörbe :D
  • Tauri
    hmm hogy ezek miért nem jutottak eszembe :)
    Köszi
  • Lyobag
    alapértelmezetten az "ú" gomb...
    vagy térkép nézetre váltani, kijelölni a másik hajót és ott átváltani. vagy a tracking station-ön belülről kiválasztani és repülni vele
  • SötétBarom
    Van egy "next ship" gomb, optionsben meg tudod nézni melyik, azzal szerintem simán át tudsz váltani a leszállóegységre. :)
  • Tauri
    Néhány hónap után kicsit ismét elővettem 0.24 előtt a játékot. Úgy látom egy két frissítés érkezett ...
    Van egy kis problémám amit nem értek

Kifejlesztettem a Lander Mk1 modult, és mennék egy holdra.
    A hajón van egy Command Pod Mk1, és középen dokkoló modulokkal csatolva egy Lander Mk1.
    Használok Life Support modot, így a leszálló modulra is teszek egy life support modult. Az űrben átmászok a Kerbinemmel a leszálló egységbe, és amikor leválok a fő hajómról nem ez lesz aktív, hiába nyomok rá hoyg Controll from here gombra, és mindennek vége mert nincs ember a fő modulban.

Régebben ilyen hibával nem találkoztam, sőt minden ment rendesen. Leszáltam Lander Mk1 el, visszadokk, visszamász fő modul és haza.
    Mi lehet a gond?
  • tom36
    Nekem is volt már ijen, de valahogy megoldódott
    Viszont szerintem már ne vacakolj vele annyit mer pár héten bellűl remélhetőleg kijön a 0.24 (remélhetőleg)
    és ahogy olvastam vagy hallottam lehet hogy nem is lesz kompatibilis az eddigi részekkel
    de ha jól emlékszem akkor itt említette valaki.
  • Fenrir
    A Launcher-rel volt már valakinek problémája? Konkrétan nálam az van, hogy elindítom a launcher-t, szépen betölt, frissít, de amikor a Play Game-re kattintok akkor bejön egy fehér ablak (szerintem az aminek el kellene kezdenie tölteni a játékot) majd ez az ablak bezárul és a játék nem tölt be.

A feladatkezelő szerint viszont fut a játék. Ha csak simán az exe-vel indítom, kihagyva a launcher-t akkor simán fut a játék. Amikor utoljára játszottam (olyan 0.21 vagy 0.22 volt) ilyen problémával nem találkoztam,

Van valakinek valamilyen ötlete erre?
  • Lyobag
    bízzuk ezt a munkát Jebediah Kermanra, minden kicsi kerbal kedvenc és egyetlen hősére! ha ő nem tudja mindezt végrehajtani egy unalmas délután alatt, akkor senki sem!
  • pingex
    Értettem! Mindent megteszünk az Egyesült Kerbállamok és a Kerbin védelmében!
  • tom36
    ez beteg XD
  • Ninju
    A költségvetés sajnos csak az égbolt 3%-nak megfigyelésére elég. Időközben a nyomozás kiderítette, hogy a nyomkövető számítógépeken többet futtattak valamilyen KSP nevezetű játékot, mint az elemző szoftvereket. :(
    A felelősöket még keresik.
  • pingex
    Egy akkora monstrumot illett volna hamarabb észrevenni
    Na de ha már ez a helyzet akkor hívom a haverokat segíteni
    Közben elhatározták magukat a kerbalok, hogy az évtized végéig befejezik a 0.24-es frissítést :D
  • Ninju
    FIGYELEM! FIGYELEM!

MINDEN ŰRÜGYNÖKSÉGNEK!!!!

Egy új aszteroidát észleltünk, amely ütközőpályán van Kerbinnel!!!

Az aszteroida egy E osztályú szörnyeteg és körülbelül 7 nap múlva telibe találja a bolygót! Idáig két küldetést kíséreltünk meg, hogy megmentsük a bolygót. Az első egy navigációs hiba miatt kudarcba fulladt. A másodikat a TV-ben látott ötletek alapján már felszereltük egy mély-fúró berendezéssel és egy atomtöltettel. Sajnos azonban a felszereléseket tartalmazó konténert feltartották a vámon. Erre a tényre sajnos csak az aszteroidára történő leszállást követően derült fény. Mindennek tetejében a személyzet annyira ideges lett, hogy véletlenül lekapcsolta hajtóműveket is. :(

!!! Már csak TE mentheted meg a bolygó lakosságát !!!

Feladatok:
    -Térítsd el az aszteroidát az ütközőpályáról. (5000 pont)
    -Mentsd ki az aszteroidán ragadt asztronautákat (500 pont/fő)

Részfeladatok (Csak hogy legyen benne kis kihívás minden játékosnak):
    -Orbitális pálya elérése 10 pont.
    -Kerbin vonzáskörzetének elhagyása 50 pont.
    -Randevú az aszteroidával 100 pont.
    -Kapcsolódás az aszteroidához 250 pont.
    -Az aszteroida Periapsisának a felszín felé emelése 500 pont.
    -Mün, Mimnus eltalálása 3000 pont.

Feltételek:
    -Stock alkatrészek
    -Repülést/tervezést elősegítő modok (pl mechjeb, engineer) használata megengedett
    -Screenshoot mindenről ami pontot ér (értelem szerűen az orbitról nem kell, ha elkaptad az aszteroidát)
    -Screenshoot amikor az aszteroida eléri a periapsisát (amennyiben ez a légkörön belül van, akkor a belépéskor is és a kilépéskor is egy térkép nézetben).

A metést csak be kell másolni a Kerbal mappa "SAVES" mappájába. Értelem szerűen a .zip-et oda tömörítsétek ki. :) A mentés neve: EARM.

link

UI1: Igen, a multheti Armageddon adta az ötletet és igen fogtam a fejem nagyon, h mennyire tré az a film. :)
    UI2: Szívesen fogadok kritikát a kihívással kapcsolatban.
    UI3: Tudom rohadjak meg a pálya miatt. :D