Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Manuálisan nem tudod bekapcsolni azt a hajtómûvet?
végül megmaradt belõlle 620 elem és 130t
sajna nem vihettem magammal a 2 kicsi vadászgépet amik a hangárban lettek volna, mer csökkentenem kelett a darabszámon és a tömegen
amúgy most hogy tesztelni akartam sajna jött a bibi (a hátulsó atom hajtómü valamiért nem mükszik, üzemanyagot megkapja de nem indul be <#conf>#conf> )
felületesen tudtam megcsinálni csak, de lett amijen lett
kép1
kép2
és egy régebbi nagy projektem: régi
és egy újabb durva kihívás ötlet, ami elvileg megvalósítható:
induló helyzet:
két hajó, egyik a Minmus felszínén, a másik alacsony orbiton.
a feladat:
eva során jetpack-kal felszállni, orbitra állni és beszállni az orbiton lévõ hajóba
haladó szint:
nem lehet váltani a Kerbalunkról a hajóra, illetve a hajó nem végezhet manõvert
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
most fogok meghülyülni
reggel 9 óta csináltam egy halyót (stargate-ból az odyssey-t) és most amikor ki akartam próbálni hogy van e rajta ojan ami lifeg vagy gyenge, sajna megesett amire nem számítottam: nem bírta betölteni és kifagyott
mentés persze még csak akkorról van amikor a hátsó részének jó része hiányzott
erre a halyóra gondolok: odysses
képes volt a kerbalon is felszállni vízszintesen és le is szállt
az oldalsó hangárokban meg 1-1 kis vadászgép volt
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
deadly reentry mellett egy rossz fokozatbeállítás miatt majdnem elvesztettem Jebet és sok-sok sci pontot. 20000 méteren 1500 m/s sebesség fölött vestélyes dolog kinyitni az ernyõket. majdnem elégtek...
különben is, a mechjeb szempontjából két tábor van: aki akarja használni és aki nem akarja használni.
aki meg gyakorlott az már úgyis megoldja elõbb utóbb, már csak az a kérdés hogy mennyire kreatív meg milyen módok vannak használva (mer pl én semmit nem használok mégis megcsinálom, van aki meg machjeb-et tudja használni és úgy megy (én hülye vagyok a machjeb-hez))
de versenytársak nélkül nem jó
amúgy tényleg csak néhány aktív tag van itt (én is csak nézegetem a fórumot rendszeresen és ha van valami pl. most akkor írok csak)
a leszállás sorrendje tetszõleges (én a Minmus-Mun sorrendet javasolnám, mert a Munnál történõ landoláskor a kisebb súly jól jöhet)
én egyedül az Eve-re nem szálltam le illetve fel. a Tylora is kis szerkesztéssel szálltam le és fel (odaszerkesztettem magam egy alacsony orbitra, hogy teszteljem a leszállóegységemet)
Nekem mostanában magához a végrehajtáshoz nincs kedvem. Egyébként érdekelnének a feladatok. 😊
és is csak odébb siklottam 2x leszállás után aztán mentem vissza
amúgy Lyobag és megcsinálnám a ki irt küldid, van is rá 1-2 dijnyertes ötletem de ugy hogy nincs kivel küzdeni az úgy nem éri meg
meg csak ma este tudnék nekiállni vagy holnap reggel és rámenne a fél napom a lagg miatt de gond nélkül menne az 1000t ás verzió kivételével mind
bár én azt hiszem az agyonmodolt verziómban a cserélhetõ modulos, 3x leszállós módszert próbálom meg. csak elõbb teszek pár fordulatot mind a Minmus, mind a Mun körül, hogy maximalizáljam a sci pontszerzõ lehetõségeimet
Annyi nehézség adódik még, hogy használom a tac life support modot, kell gondolnom az ellátmányra is.
látok egy jövõt, amikor az összes bolygó és hold biome-okra lesz osztva.
akkortájt menni fog egy óriási anyahajó a Jool holdjaihoz, rajta töb száz drone-nal, és minden holdnál legalább egy tucat leválik belõlük, s mint sáskarajok az érett búzamezõkre szállnak alá és elkezdik kiszipolyozni a felszínt a kutatási pontok iránt.
de a 2-3x leszálló egység jobban megérné - idõben gyorsabb dokkolásokkal, üzemanyag feltöltéssel együtt.
csak ehhez rengeteg dokkolás kell "magas" gravitáción.
vagy pedig egy nagyobbfajta leszállóegység 2-3 leszálláshoz és kutatáshoz elég üzemanyaggal, fent az ellátóbázis még több üzemanyaggal és a cserélhetõ modulokkal. a fõ bázissal intézénéd el a nagy pályamódosításokat, míg a leszállóegységgel csak a kutatásokat, amiknek a végén megszabadulnál a moduloktól. meg egy ûrbéli drone, amivel átpakolhatod a tudományos eszközöket 😄
van ám ötlet bõven 😄
a fõ cél a lehetõ legnagyobb árut egy menetben eljuttatni oda 😄
leszállni a Minmuson.
feltétel:
- leszállósúly minimum 100 tonna
hard:
- leszállósúly minimum 200 tonna
lehetetlen:
- leszállósúly 1000 tonna fölött
várom a megoldásokat 😄
Viszont lehet rendelni saját fényképpel ellátott bögrét. Olcsóbb is és hamarabb megjön.
Nekem 2 hét alatt kihozták és Asszony is kapot egy kerbalos polot. 😊