5572
  • Ninju
    Hogy pakoljátok át a vizsgálat eredményét egy másik hajóra?
  • tom36
    megpróbáltam én is egy hasonló szerkezetet a kijutáshoz de inkább maradok szerintem a költséges régi megoldásnál, ahol a leszálló egység kis különbségekkel igy szokott kinézni:
    [IMG][/IMG]
  • Szabolcs92
    Én is gondolkodtam ezen, én egyelőre kis science-modulokat akarok csinálni. Ezeket felviszem valahogy az űrállomásra, onnan egy másik hajóval leviszem és visszahozom, majd ledobom a Kerbinre. Pl.:
  • Szabolcs92
    Mentőhajó:

Minmus-hajó:

Ez eredetileg csak tesztre készült (mint a nevéből látszik), jó esetben egy Mün körüli fordulatot akartam, csak aztán annyira jól sikerült, hogy inkább a Minmus felé mentem, és ott is még bőven volt delta v-m leszállni és visszajönni. A minmusi képen látszik is, hogy még ott van 1 km/s delta v leszállás után. A rengeteg légbeömlőnek hála tisztán turbojettel simán el lehet menni 30 km magasra, és 0 fölé lehet hozni a periapsist is.

tom36: mint előttem írták, a single stage to orbit rövidítése. A lényege az, hogy amit fellősz, az vissza is jön egy darabban. Alapvetően elég drága dolgok (látszik, hogy 80-100 millióba kerül 1-1 db) viszont az üzemeltetési költség az csak az üzemanyagköltség, tehát ha sikerül jó helyre leszállni, a hajó indítási árának 95-98%-át visszakapod, így hagyományos rakétákhoz képest nagyságrendekkel olcsóbb végül az expedíció.
    Hátránya az, hogy sokkal tovább tart a felszállás, mert repülőként viszed fel kb 25-30 km-re, itt gyűjtesz sebességet, majd a rakétahajtóművel viszed tovább. Repülni és építeni is sokkal nehezebb egy ilyet, utána kell nézni rendesen, mi-hogy működik. Komoly hátrány még hogy viszonylag kicsik, és nem elég a hagyományos rakéta-tapasztalat a méret növeléséhez (nem megy fel? rárakok kétszer ennyi rakétát oszt maj' főviszi).
  • tom36
    tényleg és azt meg lehet csinálni hogy összerakok egy töltőállomást az ürben majd egy másik egységel elmegyek xy bolygóra majd a gyüjtött adatot átrakom az állomásra majd megyek a további helyekre és mindig át töltöm az állomásra és végül egy SSTO-s kicsi repcsivel felmegyek érte és mind lehozom ?
  • Lyobag
    Single-Stage-To-Orbit (egy fokozatú űrjármű)

nekem meg ki kéne fejleszteni valami jó spaceplane rendszert dokkolóval, mellé létrehozni egy űrállomást, majd az állomást a spaceplane-ekkel feltölteni üzemanyaggal, és akkor mehetnek a küldetések a Munra és a Minmusra, na meg nem kéne aggódni az anyagvisszaszerzés miatt.

tom36: szerintem nem elég effektívek a szilárd meghajtó rendszerű rakéták (túl kicsi az ISP értékük, még vákumban is), így azokat csak közvetlenül a kilövőállásban szoktam használni első fokozat gyanánt
  • Ninju
    Engem érdekelne.

Tom:
    SSTO: Single Stage To Orbit. Azaz 1 fokozattal orbitra.
    300-500 km!!! Az rohadt magas. Én max első fokozatként használom őket.
  • tom36
    őőőőő
    egy kicsit leakadtam az SSTO-n, mi is az ? mer ha machjab nál az egyik adat akkor nem tudom miről van szó
    meg nálam enyhén szólva drágábbak az utak
    pl a Minmus-ra közel 40000 ből juttatok el egy ojan összeállítást amivel a bolygó 3 különböző pontját tudom felmérni majd visszajutni vele (a visszatérő szerkezet 40-50000 körüli értékű)
    de egy sima modult is közel 30000 em be kerül eljuttatni oda.
    amúgy én ojan 300k-500.000 m-ig szoktam szilárd hajtómüvet használni majd onnan jöhet a folyékony (mer a folyékony sajna jóval költségesebb, de cserébe legalább irányítható)
  • Lyobag
    nekem egy gyanús eset volt, amikor a space center kameranézete behülyült és a progi újraindítása se oldotta meg...
  • Szabolcs92
    Jut eszembe, az elején én eléggé rámentem az SSTO-kra, egy Mun-ra szállás után lett is elég techem hozzá. A minmusra sikerült eljutnom egy fél-SSTO-val újratöltés nélkül (dokkolóm még nem volt), a leszállás tökéletes lett, összesen kevesebb mint 5!!! ezerbe került, pedig használtam néhány szilárd hajtóanyagú rakétát az alsó párezer méterhez (ezért fél-SSTO). Kint rekedt srác leszedése, különböző légköri- és orbit-tesztek nagy része 2000-3000-ből megoldható, nagyon könnyen lehet így pénzt gyűjteni. Ha valakit érdekel, este fel tudok rakni pár képet is ezekről a repülőkről.
  • Ninju
    Akkor csak engem utál. :)
  • tom36
    elötte is könnyen fagyott ha hirtelen mellé nyultam és pl az építésél megtöbbszörözte az elemeket
    de egyébként azt vettem észre hogy most a SAS sem müködik ojan jól és ráadásul még ki is kapcsol véletlenszerűen ha az űrben manőverezek

amúgy továbbteszteltem az akadást okozó dolgokat és az eredmény az lett hogy normál grafika melett 550 elemnél 30 másodperc alatt eltelt idő a kilövés közben:

kisméretü elemeknél amikkel nem igazán kell számolnia a gépnek pl: cubic ... struct nál 23s telt el

M-1x1 , itt már a lég ellenállásal is dolgoznia kelet igy lecsökkent 11s -re

hőmérőnél ami hasonlitt az első elemhez 24s lett

LV-1s vagy mi (a kicsi 4Kn -on os meghajtónál) 5s

ha ojan konstrukciót építek ami eléggé rugalmas akkor megintcsak nagyban csökkent az eltelt idő 13s-re

lényegében minnél stabilabb, minnél egyszerübb elemeket kell használni (amiknél nem kell külön légellenállást, vagy mást adatot számolnia pl a napelemeknél)
  • Szabolcs92
    Szintén 64 bit, hétvégén elég sokat beleöltem, de 0 fagyás.
  • Ninju
    És cserébe fagy mintha kötelező lenne.
    (mondjuk erre felhívták a figyelmet már jó előre)
  • tom36
    kipróbáltam hogy változott e valamit a teljesítménye a game-nak, de sajna csalódnom kelett
    64 bit-es verzió mellett kipróbáltam hogy mennyire akad 550 elem mellett fel lövés közben
    elindítotam a stoppert és lemértem hogy 30 másodperc alatt a játékban hány másodperc telik el és az eredmény elég gyenge lett = 30s alatt a játékban 6s telt el. :(
  • Ninju
    Átkerültek a modok a curse-re.
  • Tauri
    A menüből hiányzik a Spaceport menüpont.
    Illetve- Mi lett ezzel a weboldallal miér szünt meg?
  • Lyobag
    nekem van elég pénz. elég jól összeharácsolom a dolgokat :D (2-3 teszt egy repüléssel :D)
  • tom36
    ez is mentőhajó mentés volt
    Lyobag mondjuk igazad van abban hogy az egyszerűbb, de sajna a pálya ojan magasan volt hogy elég költséges lett volna az elérése (nem is biztos hogy elég pénzem lett volna rá mer gyengén álltam akkor)
    de most már nem okozna nagy gondot.
  • Diopapa
    Nekem volt olyan, hogy a mentőhajót is menteni kellett :)
  • Lyobag
    lehet, de gyorsabb volt összerakni egy új járművet, kilőni s letolni a másik hajót. igaz a dokkolási képességek híján a leszállótalpakat használtam rögzítésre :D
    plusz Jeb alig bírta lassítani a járgányát, mert az túl nehéz volt.
  • tom36
    nem vagy elég kitartó
    nekem a Mun-ra egy mentőhajót kellett küldenem de sajna abban sem maradt annyi hogy elérjem a kerbált, tehát jött a kényszer és közel 1,5 órán keresztül toligáltam az űrhajót mire elértem a légkört
  • Lyobag
    a kilövőálláson elvégezhető tesztek a legkönnyebbek. az adott alkatrészt kiteszem a legolcsób szondával, majd TT18-cal rögzítem, minimális üzemanyaggal. kilövöm, majd vége is a tesztnek, a manit bezsebelhetem, és az eszközöket is 100%-os áron szerzem vissza :D
  • Lyobag
    én meg nem tudtam letolni Jebbel a hajót a pályáról, így felküldtem egy új járgányt, hogy tolja le. dokkoló eszközök már kellenének :D
  • tom36
    nehhh
    én most bolondulok meg
    egy kissé szűkében voltam a pénznek és rávettem magam hogy lehalászom az űrben ragadt kerbonautát, és ment is minden mind a karikacsapás, de jött a bibi: az üres kabin sajnos mégsem volt üres
    2. alkalom: egy sima vezérlés is hozzácsatoltam hogy kerbin nélkül is felszállhassak de amikor megin ott voltam hogy az űrben ragadtal be kéne szállnom sajna megin jön az üzi hogy teli van mind pap (elfeledtem kivenni belölle, tehát jöhet a 3. kör is :( de majd csak holnap )
  • Lyobag
    avagy amikor ott állsz a kilövőpadon a járművedben, és az első fokozatba berakod az adott eszközt.
  • Fenrir
    Ja, hogy ezt még a kilövés előtt kéne?
  • Lyobag
    az semmi, nekem TT18-at kér a Munon vagy mi...
  • Ninju
    Az adott modult akkor kell aktiválni, amikor a feltételek ki vannak pipálva.
    Ráadásul a fokozatvezérlésen keresztül.
  • Fenrir
    Ezekhez milyen feltétel kell még? Nem értem, hogy miért nincsenek készen. Van vagy 3 ilyen.

• Lyobag
    Jeb kintragadt. elfogyott a nafta. így most kézileg tolja le orbitális pályáról (2 M PE és 10 M AP) a járgányt. még jó, hogy a jetpack újratölthető, sokba kerülne egy új járgányt küldeni utána :D
  • Lyobag
    valamikor 1-2 órával ezelőtt landoltam a Munon. vajon lesz elég anyag hazaútra? vagy Jeb kintragad a Mun körül 1 hétre?

és igen, ezekkel a tesztekkel el lehet tökölni. pláne, amikor takarékosságból 3-4 tesztet csinálsz meg egyszerre :D
  • Tauri
    Köszi, épp most csináltam meg. :)
  • tom36
    a megadot magassági intervallum és sebességi között kell elindítani
    lényegében amikor ki van pipálva mind a sebesség mind a magasság akkor kel beindítani.
  • Tauri
    Én még csak az elején járok , Solid boost tesztnél. Oldalt kipipálja hogy meg van mind a 4 feltétel ami csak kell, majd pedig szépen leveszi a pipákat...mit kell csinálni hogy úgy is maradjon?
  • tom36
    nálatok nem okoz gondot a decoplerek tesztelése meg pl a sepratron-é ?
    mer hiába pipálja ki h megvan + a landolás is de nem akarja elfogadni
  • Lyobag
    ilyet, előbb kell menni a Munra, mint a Minmusra :D
    lassan készíthetem a járgányt :P
  • Ninju
    Igen radar magasságmérő. A tényleges magasságodat mutatja nem a tengerszint felettit.
  • tom36
    Tényleges magasságmérőő ?
    nem csak az van ami pl a kerbalon a tengerszint felettit mutatja, máshol meg a nem tom mihez mér, de mindig 0 felett landoltam eddig.
  • Ninju
    Igen a terep macera lehet, viszont mindegyikben van tényleges magasságmérő.
    Ha tudod, h lapos a terep nincs gond vele.
    A repülőket nem próbáltam, azokat nem ismerem.