5572
  • Lyobag
    a szerződések egy része szenvedős. tesztelj alkatrészt x magasságban y sebesség mellett. de ha belejön az ember, akkor már pite
  • Fenrir
    A launcher ablakát át lehet méretezni? Mert majdnem full screen-ben van, de zavaró, hogy nem az. Egy normál, kisebb ablak elég lenne.
  • Daffit
    Most nézem reggel és látom néhányan már le is szedtétek. Mondjatok majd pár szót róla, mert nem fogok hozzájutni esténél hamarabb.
  • Lyobag
    most indul. az x64 seperc alatt lemászott, az x86 elérhetetlen. kinyírták a szervereket :D
  • tom36
    nehhhhh :D
    kb 2 perce néztem a facen és semmi nem volt most meg ott van :)
    megvan a holnapi program így asszem be vagyok táblázva.
  • tom36
    Ninju az a gond a belső nézettel hogy gyakran rosszul szokta jelezni a haladási irányt, legalábbis nálam sokszor megesett főleg ha vadászgéppel mendegéltem és betargetoltam egy másik egységet
    másrészt a leszállást legalábbis szerintem majdhogynem csakis kivülről lehet megoldani mer különben nem tudod megállapítani a távolságot a felszíntől.
    persze ez modúl függő mer van amiben majdnem magadalá látsz.

Off:

Tauri
    te még istenesen állsz jelenleg
    sajna mindig csak a rossz hozzászólások vannak jutalmazva.
  • Lyobag
    áááááááááááá

kijött a 0.24 :D most töltöm le :D
  • Ninju
    Azt is megteheted, hogy belső kamerára váltasz és ott rázoomolsz a navballra. Mondjuk éppen annyira, hogy a radar magasságmérőt is lássad.
    Belső nézetben pontosabb a navball jelölése.
  • Tauri
    Off:

Valaki esetleg tudna nekem a hozzászólásra + gombot nyomni? Valaki valahol tett rám 2 minuszt és van 1 plusszom, így -33 as az értékelésem és elvileg -50 alatt nem fogjátok látni amit írok. KÖszi :)
  • Daffit
    Ha a navballon kattintasz az 1-es pntnál, akkor változtathatod, hogy orbit/surface/target és leszállásnál a surface módba kell állítani.

• Lyobag
    lehet, hogy amikor eltűnik az "x-es köröd", akkor már emelkedsz - illetve lebegsz.
    de megpróbálhatod a Kerbal engineer modot használni, az kijelzi mind a vertikális, mind a horizontális sebességedet is
  • bgabor
    Pont így van megépítve a hajóm, ahogyan leírtad. :D
    A gond a földetéréssel van.
  • Lyobag
    illetve ezért van a magassági mutató mellett a vertikális sebesség mutató. plusz ne felejtsd el, a felszín nem mindenütt egyenes
  • Szabolcs92
    Menj lapos hajóval és sok ernyővel, nem lesz gondod a leszállással :) Ilyen messzi repülésnél érdemes különválasztani a szállító-fokozatot (földre visszatérő kabin, üzemanyag, meg atommotor) meg a dunára leszálló részt (kabin, üzemanyag, erősebb hajtómű meg egyéb bizbaszok), és docking porttal összekapcsolni a kettőt. Odafelé visz az atommotor, leszállsz a lapos leszálló-résszel, visszajössz, a maradék üzemanyagot visszatankolod az atomosba, átszállsz a legénységgel és otthagyod a leszálló modult.
  • tom36
    Jól működik a navball.
    csak jól kell használni.
  • bgabor
    Az új verzióban nem akarnak végre kezdeni valami a navballal? Marhára idegesítő bolygóleszálláskor hogy a sebességet nem mutatja rendesen, nem lehet látni mikor emelkedsz és mikor süllyedsz éppen, ez nagyon gáz egy olyan helyzetben amikor pont <6 m/s -al szeretnél süllyedni. Ugyanígy az hogy nem mutatja a gyorsító/lassító pontot(ixes kört,fogalmam sincs mi a művészneve)). Fasza amikor a rakétával a farkadra akarsz leszállni és a hülye navball eltünteti az ixes kört. Dunára akarnék leereszkedni, nagy magassában szépen kinyírok minden oldalirányú elmozdulást, kis magasságon meg amikor leszállósebességre akarnék lassítani szépen felborulok/beleállok a földbe minden alkalommal, mert az atomszar navballra bízom magam. Pedig mindenhol azt súlykolják, hogy navball és ne szemmérték alapján repüljünk.
  • Ninju
    Fel a fejjel. Jobb későn, mint soha. :)
  • Lyobag
    kiszáll az űrhajósod, megközelít az ernyő tartóját és újra tudja csomagolni.

őszinte részvétem! :D
  • Tauri
    Nem mondod hogy újra lehet csomagolni az ejtőernyőt?!?!?! Áhh ha ezt tudom, mennyivel egyszerűbb lett volna az életem brühühü :'(
  • tom36
    ha a karier mód után rakják bele akkor legkorábban a 0.26 nál lehet számítani rá, mer ahogy irták a 0.25 is a karier mód finomhangolása lessz még + némi extra

alkatrészek terén anyi biztos (legalábbis ha jól tudom) akkor egy darabig nem lesz ojan sók alkatrészes mód mer annyi ujítás van most a .24 ben hogy nem lesznek kompatibilisek
    meg másrészt rendben hogy nem akarnak uljakat kidolgozni de van néhány tényleg jó mód amit beleépíthetnének a realitás kedvéért

az új drivert illetően meg nem tudom hogy akarják megoldani azt hogy ne okozzon problémát a nagy elemszám, ha maradnak a mostaninál, mer nem lehet optimalizálni örökké
    max megoldják azt hogy 1 elemnek lehessen nyilvánítani egy meglévő pl. űrbázist és szükség esetén ismét ki lehessen kapcsolni.
  • Lyobag
    elvileg ezért lenne a PPD-10 Hitchhiker Storage Container
  • Daffit
    Egy valamit nagyon várok, hogy valaki végre belerakja. Ez nem más, mint a hosszú utazásokhoz lakómodul és mérjen valami bezártságot. Egy kapszulában utazni hosszú hónapokat azért nem reális.
  • Daffit
    Annak idején az élő műsorukat néztem a szülinapi partiról és világosan kijelentették, multi lesz de csak a karrier rész befejezése után.
    Alkatrész tekintetében az a véleményük, amivel teljesen egyetértek, hogy már nem sokat raknak bele, mert rengeteg mod van erre és még sokezer másra.
    A játék motorja pedig a Unity-n alapul, újat nem fognak írni (KSP 2.0), de gyorsan beemelik az újításokat.

Szerintem nagyon jó így is a játék, a pénz megjelenését nagyon várom. Rengeteg a mod, szinte a teljes játékot átalakíthatod. Kell ennél több?
  • Ninju
    A 12. benne van.
    Rover kereket lehet javítani és az ernyőket is újra lehet csomagolni.
  • tom36
    ejj
    rengeteg dolgot bele lehetne tenni még
    de inkább egyes játékok kombináláséval lenne jó mint pl ha kombinálnák a space engineers nevű játék egyes részeivel.
    de inkább mielőtt tovább fojtatódna a fejlesztés inkább egy új grafikus motort kéne neki adni mer minél később kerül rá sor (már ha eljutnak oda) annál nehezebb lesz mindent átírni ahoz
    az a gond hogy elöb utóbb elég nagy gátat fog szabni a fejlesztésben, mer hiába tesznek bele 240 :D új fejlesztést akkor se tudunk majd nagyobb konstrulciókat összerakni majd mer behal a gép
    + nem számolva a többi még nem létező hatással ami még nincs beüzemelve (6.idõjárás 10.sugárzás hatása 11.visszaérkezési hõ hatása ...)
  • pingex
    Na ha már a játék fejlődéséről lenne szó, akkor újabb kihívás:
    Gyűjtsünk össze együtt 240 újítást!
    Bármi újítás ami még nincs benne az alap játékban.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1.űrhajóban való mozgás
    2.három újabb gázóriás
    3.külső aszteroidamező
    4.belső aszteroidamező
    5.üstökösök
    6.időjárás
    7.bányászat
    8.étel/ital/oxigén/víz szükséglete
    9.kárt tevő aszteroidák
    10.sugárzás hatása
    11.visszaérkezési hő hatása
    12.űrsétán lehet szerelni

• Lyobag
    hát a warp előtt induljon már be az ITER és a DEMO :D

különben is mennyit fejlődött a program azóta, hogy az első orbitra állással lehetett szenvedni...
  • Tauri
    Én is jobban várom a carrier módot és hogy majd ezt agyon csiszolgassák mint egy "gazdaság játékot", mint hogy tegyenek bele most több új alkatrészt. Eddig másról sem szólt a játék mint alkatrészek tárháza bővült...kis túlzással.

Nem tudom milyen lesz későbbiekben a carrier része, de azt látom hogy nagyon sokan olyan "pazarlással" csinálta meg az egyes hajóit és jutott el X, Y ba hogy nevetséges. Én épp abban látom a játék örömét, hogy minél költséghatékonyabban, minél nagyobb profitszázalékkal tudjam megcsinálni az egyes küldetéseket :)

Jó lesz ez mindenkinek, most kicsit a carrier mód van csiszolgatva, utána meg jönnek az újabb alkatrészek megint, és mindenki örülni fog. Meg különben is 20 év múlva mikor még ezzel a játékkal játszunk és lesz warp meghajtó a Nasa tól :D majd ott lesz érdekes hogy a csillgaközi űrben fogunk bohóckodni semmiféle orbit pályát nem nézve. hehe
  • tom36
    igen az egy jó dolog hogy megcsinálták ezt a részét, de mindenkinek más az igénye. pl. én inkább jobban szeretek benne alkotni mind meghatározott célokat elérni korlátok közé szorítva.
    mindenesetre tuti rá fogok fagyni egy jó időre

a multis részt illetőleg meg szerintem is megcsinálhatnák bele
    nem muszáj a naprendszer különböző pontjait felfedezni multi közben mer az tényleg macerás hanem inkább a kerbinen is lehet szórakozni elég sokféle képen
  • Lyobag
    két új alkatrész. és különben is, a játék teljesen új dimenzióját fejlesztették ki a szerződésekkel, gyakorlatilag az egész játékmenet átalakul...
  • Jeffjohnson
    Májusi cikk szerint már fejlesztés alatt van de nem tudni mikor lesz a játékban. Ezért is kérdeztem, hogy valakinek van-e új infója ezzel kapcsolatban. KMP mod az, amivel már most lehet multizni...

Szóval, más sem tartja ökörségnek és sok-sok percet fognak áldozni rá.
    Egyébként megpróbálhatnál kultúráltabban is írni.
  • Jeffjohnson
    Már van ilyen mod. Ha találkozni akartok van benne idő egyeztetés. Közös űrállomás építés, meg látod éppen mit csinál a másik. Szerintem van értelme. Attól mert nem tetszik, nem kell mindjárt a másikat lehurrogni.
  • SötétBarom
    Most halál komolyan, mi a búbánatos fasznak kéne ide multi? Hogyan? Eleve összefossa magát a program egy 500 részes hajótól is már.

Az időgyorsításról nem is beszélve. Egy ökörség, remélem egy percet sem fognak áldozni ilyesmire.
  • tom36
    most olvastam végig fordító segítségével, de multiról szó sem volt
    az a gond hogy egyre inkább lehangol ez a frissítés engem
    sok jó dolog van benne de az alkatrész gyüjteményt nem igazán akarják fejleszteni pedig igen csak jól jönne
    és ahogy irták a végén a 0.25 ben is a karier módot fogják bővíteni, csiszolgatni csak
  • Jeffjohnson
    Multiplayer opcióról van valami hír? Korábban mintha azt olvastam volna, hogy 0.24ben benne lesz hivatalosan de ahogy nézem erről szó sincs.
  • Fenrir
    0.24 összefoglaló:

Kerbal Space Program First Contract The FAQ
  • Lyobag
    van folytatása is :D

• tom36
    szerintem legközelebb a jövő héten fog kijönni
    de én is örülnék neki ha elöbb mer már halálra unom magam.
  • Tauri
    Vajon a héten kijön?
  • pingex
    Pont akkor fog kijönni amikor nem tudok gépnél lenni egy hónapig...
    De majd azért tudósítsatok. :D