Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Steamen vettem meg, és már az összes vinyómat megjárta. Viszont továbbra is fennáll a hiba. Nem tudok rájönni, nyom nélkül lepucoltam párszor már. Ja és nem használok modokat.
lenne egy nagyon alap kérdésem
honna tudom letölteni az ARM kiegészítést ?
mer egyszerüen sehol nem találok rá módot (nem használok stem-et)
huhh ijen esetrõl sem halottam még
de akkor valószínûleg a játékkal van a gond (hibás vagy rossz hejen van vagy valami nem tetszik neki)
rakd át a játékot a windows os particióra ha nem ot van és talán jó lesz, mer a módoknál is gondot szokott okozni, vagy szed le máshonnan hátha a telepítõ volt a hibás
Tom36

Igen tom, amikor visszahozom a jármûvet a kutatási anyaggal, akkor a bezsákolt kutatási pontokat nem adja hozzá a már meglévõkhöz. Mindig csak az aktuálisan szerzett anyagból tudok gazdálkodni.
Összekapcsolódtam egy aszteroidával, és pályára állítottam a Kerbin körül, talajmintát lehetett venni, de pl. zászlót nem tudtam állítani, sem mûszerekkel méregetni.

Viszont van egy harmadik holdja Kerbinnek 😊

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Daffit
Lehet több helyen is science pontot nyerni. Ha Mun köré állsz, akkor is és ha átszállítod Kerbin köré, akkor is. Rengeteg lehetõség van. Azt nem tudom, hogy mintát lehet-e belõle kinyerni, de szerintem igen. Mondom ezt úgy, hogy egyiket se csináltam még csak a videókból.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Tegnap sikerült néhány méterre megközelítenem egy aszteroidát, mintát is sikerült vennem, de mivel az összekapcsolódást lehetõvé tevõ "karom" nem volt felszerelve, nem tudtam a tudományos berendezésekkel méréseket végrehajtani.

Ha összekapcsolódtam az aszteroidával, akkor lehet kinyerni Science Pointot mûszerekkel? Zászlót lehet elhelyezni? Vagy majd csak akkor, ha az aszteroidát pályára állítottam a Kerbin körül?

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

tipikus Jebediah.
Minmus, túlméretezett üzemanyagmennyiség. tehát minek használjuk a leszállótalpakat, ha még a talpak alatt lévõ tartályban van üzemanyag???

folyamatban az új karrier. kicsit lassan szedem össze a dolgokat, de majd csak meglesz minden pont 😄

SötétBarom
Ezek az új hajtómûvek elég durcák. :o

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Daffit
Ki más? 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

csak nem Jeb az elkövetõ? 😄

Daffit
2x <#confused><#nemtudom>

Daffit
Na, az elsõ aszteroida meg is van, de egyelõre várok, míg a modjaim frissítve lesznek.
Album

Daffit
Na, az elsõ aszteroida meg is van, de egyelõre várok, míg a modjaim frissítve lesznek.
Album

konkrétan úgy, mint bármilyen modot. elõször megkeresed, letöltöd, esetlegesen elolvasod readme fájlt, amiben minden benne van.

de általában fogod a tömörített fájlt, amiben a mod van, majd a tartalmát kibontod a KSP mappájába. következõ induláskor már futni fog. ha nem, akkor jön az RTFM módszer...

mindenesetre én ezt ajánlanám, pár onnan ajánlott kiegészítõvel 😄

Szombaton otthon leszek végre úgyhogy nekiállok a küldenek bár nem nagy kihívás
Leírná valaki részletesen hogy hogy tudok grafikai módot telepíteni illetve hogy melyik a legjobb? 😊 Köszi!

ehez most csak 1-2 modot rakok fel, hogy legyenek felhõim 😄

Ja értem. Ha megvárod amíg kijönnek az új modok és csak akkor indítod el, akkor az is mûködik.
nekem minden karrierem agyon lett modolva, úgyhogy bajos 😄

Nekem nem kellett új karriert kezdenem. Csak kifejlesztettem az új alkatrészeket és minden megvolt ami korábban is.

Az új folyékony gyorsító fokozatok hihetetlen jók. 😊
Daffit
Gyorsan letöltöttem és átmásoltam a mentéseimet, de sandbox módban indul el 😞 nincs kedvem újra elkezdeni. Majd kipróbálom holnap. Az új egységek jónak tûnnek.

most töltsem le és kezdjek megint új karriert? 😄 vagy várjak a 0.24-ig? és akkor sok új dologgal új karrier?
majd holnap eldöntöm 😄

Daffit
De ha már már nagyon unatkoztok, ne felejtsétek el letölteni az Asteroid Redirect Mission pack letöltését!

Daffit
Most kezdtem újra az egészet és éppen befejeztem a geostacionális kommunikációs mûholdjaim felállítását. Még nem rendelkezem minden eszközzel, hogy gazdaságosan eljussak a nap közeli pályára.

nagyon behaltunk.

úgyhogy tessék, egy kihívás:

orbitra állni a Kerbol (a nap) körül. a pálya 3270000 m és 6540000 m magasság közt legyen, lefuttatni egy teljes kutatási felszereléssel, laborral, majd hazamenni a Kerbinre.

hard fokozat: súrold a csillag felszínét! menj olyan alacsonyra, amennyire csak tudsz!

naptejet ne felejtsetek el vinni! ipari mennyiségben! 😄

Apolo-13 a story4-en. 😊
SötétBarom
Itt van néhány kép arról, hogy a nagyobbik elment a Minmusra, ott leszállt, majd felszállt, majd a Kerbin körül kb 500 km-es pályán elfogyott az oxidizer. Akkor a jött a kicsi, amibõl átszállt a másik pilóta, átpumpálták az maradék (nagyon kevés) üzemanyagot a nagyba, RCS hajtómûvekkel lenyomták a periapsist 200km alá, majd padlógázon elpírították azt a lepkefingnyi megmaradt naftát. Meglepõ módon pont elég lett ahhoz, hogy a gép érintse az atmoszférát, így 4 kör megtétele után sikerült annyira aerobrakelni, hogy kimozduljanak a stabil pályáról.. Mindezek után Jeb valami isten háta mögötti placcra sikeresen (egy kerék, meg a hajtómû blokk ugrott) le is tette a vasat. <#vigyor>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

legalábbis sugárhajtómûvel csak két bolygón mûködik 😄

a spaceplane-t csak két bolygón tudnád használni: a Kerbinen és a Laythe-n. az utóbbi nagyobb kihívás, pláne, mert a hold nagyja tenger. plusz olyan helyen leszállni rajta, hogy látszódjon a Jool is - pláne, mert a Laythe mindig ugyanazon oldalát mutatja a Jool felé 😄

SötétBarom
Kíváncsi vagyok, hogy ebben a formában le tudnám-e tenni egy darabban õket 😄D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Remek. Azóta sikerült rádokkolnom egy 2x akkor SSTO-t, meg egy leszálló egységet. Így kivláó FPS-t produkál a szerkezettõl a játék 😄D Kérdés már csak az, hova a pékbe megyek ezzel az egésszel.. Ha lehet vele mozogni egyáltalán..

szerintem használt 1-2 modot, pl. a Kerbal Engineer-t . de remélem a manouver node-hoz nem hasznát modot, jó lenne végre látni, hogy milyen pályán megy majd a hajó a célpont égitest körül.

mindenesetre levonhatjuk a videójából a tanulságot:
ha aszteroidát akarunk mozgatni, sok üzemanyag és pár tucat nukleáris hajtómû nem árt. bár a kérdés, hogy egy mainsail hány nukleárisat válthat ki üzemanyag hatékonyság szempontjából

SötétBarom
Ma sikerült végre pályára állítani egy single-stage sugárhajtómû alapú gépet 😊 Mindezt tudtam még azzal tetézni, hogy be is dokkolt a 100km-en keringõ újratöltõ állomásomra. 😊)

https://www.youtube.com/watch?v=SdF-ftRnt50

Valaki meg tudja mondani, hogy ebben a videóban teljesen mod nélkül játszik? Mert pl amit rátesz a hajóra és kijön egy ablak, és ott ír adatokat, az is mod nélkül lesz/van benne a játékba?
Scott bemutatja az Asteroid Redirect Mission új alkatrészeit és pár módosítását 😄

és érdekes kihívást adott ki, amit pár órán át lehet csinálni:
csak ionhajtómûvel orbitra állni a KSC-bõl felszállva!

a kérdés csak az, hogy mikor?
na meg azért az ion hajtómû ilyen erõsítése durva, erõsebbé válik, mint a legkisebb folyékony üzemanyagos hajtómûvek...

Bakker! Letett egy aszteroidát a Kerbinre!!!! O.o
Daffit

Daffit
Egy jó kis újdonság, hogy a manuver node létrehozásakor van mód arra, hogy mikor akarod végrehajtani, azaz hány kör múlva. Így látod azt, ha nem most hajtod végre, hanem egy, vagy kettõ vagy sokkal késõbb, akkor hogyan alakul a pályád. Ráadásul ha létrehozod a node-ot, akkor nem felejti el és a mission control-ban is látható marad. A node-ok törlése is egyszerûbb lesz.
Lesz néhány új egység és pár régit is változtattak, az ion hajtómûvek erõsebbek lettek, az PB-ION 2 kN lett, 0,5 helyett.

Lesz jó pár aszteroida amire lehet vadászni. Nagyon jónak tûnik.

Daffit
Nézzétek! Most megy egy próba az aszteroida elkapásáról.

Szép munka.
nem használtam
én függõlegesen gyorsultam és ojan 40-45000 m-en választottam le (addig tudtam üzemeltetni és elértem az 1300-1400 at aszem de már nem tudom
és az az elõnye ennek hogy utánna nem kell irányt váltani hogy eltávolodj hanem egészen a mon pályájáig növeled a pályád és ott gyorsítasz egy picit és máris nem esel vissza a légkörbe (sokkal takarékosabb), és ha máshova mentem volna akkor meg a hold-al még meghúzatom magam és máris irány a végtelen

a szárnyakra visszatérve csak azért vannak ott mer az volt a legkönyebb és széles eszköz amire rá tudtam rakni a légbeszívókat. (nem volt semijen stabilizáló ... hatása, mer függõleges iránynál a teljes szimetria mellett a SAS gond nélkül irányban tartja)
hát igen, én elõször vertikálisan gyorsítottam. 15-20 km magasságban felgyorsítottam 1500 m/s sebességre, kb ott váltott át a rapier hajtómû.
de akkor te nem használtad ki a szárnyak adta lehetõséget a vertikális gyorsításra?

igazából más elven nem is lehet összehozni ha kevés üzemanyaggal akarunk kijutni
viszont amiben én eltértem az az volt, hogy mig te gondolom vízszintes irányban gyorsultál fel amennyire csak lehetett addig én a legkisebb súj mellett függõlegessen gyorsultam amíg bírta, és igy egy SAS modul gond nélkül irányban tartja, utánna meg a leghatékonyabb kis tömegû eszközök segítségével tovább
ha tévedek abban, hogy hogy is keveredtél ki a légkörbõl akkor sorry
ez se rossz. látom az én nyomvonalamon indultál el 😄
elfelejtettem, hogy kerék nélkül is lehet (3 alkatrész, plusz egy hajtómû is elég lett volna a leszálló fokozatba, akkor már ugyanannyi, mint neked) - de mivel nem volt nagy méretû SAS rendszerem, így az aerodinamikának kellett dolgoznia sokat.

teljes üzemanyag fogyasztás 252
darabszám 18
és a nagyobbik hiba ot van az egészben hogy az alsó üzemanyag tartályt ugy kapcsoltam le hogy volt még benne 30-31 egységnyi liquid üzemanyag.
hát hogy is mondja
próbálkoztam vele, de erre nem számítottam 😄 (sok próba után rájöttem hogy ez is mûködõképes és még lehetne finomítani mer voltak hibák)
[/url][/img] [/url][/img]
a kihívásban az üzemanyag szerepelt, nem a költség, így persze, hogy a "legdrágább" hajtómûvet használtam - ami viszont egy-két extra alkatrész hozzáadásával újrafelhasználhatóvá válik 😄

ha csak rakéta lett volna, akkor 2x vagy 3x annyi üzemanyag kellett volna a Kerbint körüli orbitális pályához