5572
  • Lyobag
    alapból, ha van lehetőség, mindent modulárisra csinálok. avagy az orbitális egységet lehetőleg meghagyom későbbi felhasználás céljára más bolygókhoz. még a 0.23 során Jeb és Bill pár évig kint voltak az űrben. Először elmentek a Mohora, majd hazajöttek. otthon szedtek fel üzemanyagot, elmentek a Jool környékére, onnan megint haza. Majd elugrottak a Dresre és az Eeloo-ra is.
  • Lyobag
    ha megfelelő szögben érkezel, a deadly reentry se veszélyes.
  • Fürtös
    Köszönöm!
  • Szabolcs92
    Moddal van :)
  • Fürtös
    Persze az orbitális egységre rá van akasztva a vosszatérő modul, mert ugye a lander can nincs felszerelve hőpajzsal!
    Ez az egy dolog zavar ebben a szuper játékban... nem lehet elégni a légkörben
  • Lyobag
    az a baj, hogy azokról már nincs kép. jelenleg meg nem tartok ott, hogy összedobjak egy olyat.
    de a lényeg a leszállóegységnél: Mk1 Lander Can (főleg azért, mert a tetejére dokkoló egységet lehet rakni) vagy Command Pod Mk1, alá valami nagyobbacska üzemanyagtartály (pl. Rockomax X200-8 Fuel Tank), rá 3-4 csatolóeszközzel 3-4 kicsi tartály(FL-T200 Fuel Tank vagy FL-T200 Fuel Tank), azok üzemanyag szivattyúval összekötve. hajtóműből 2-3 LV-909 Liquid Fuel Engine-t használok a kicsi tartályokra aljára rakva, azokon felül meg egyesével SC-9001 Science Jr és Mystery Goo eszközök. plusz párban a hőmérő, a gravitációs detektor és a gyorsulás érzékelő. ez a felszerelés teljes üzemanyagkészlettel 3-4 leszállásra elég, plusz egy orbitra visszatérésre.

az ellátóeszköz valamilyen command modulból és 1-2 nagy méretű tartályból plusz valami nagy ISP-vel rendelkező hajtóműből áll, ami végig orbiton kering. hozzá szoktam dokkolni és teletankolom a leszállóegységet...

a napelemeket, RCS hajtóanyagot, fúvókákat ne felejtsétek ki a járgányokból
  • westwall
    szia Lyobag képet tudnál a keringő egységről amiről újratöltesz felrakni érdekelne hogy néz ki
  • gvarga12
    na engem a nehez leszalloegyseg erdekelne mennyire nehez? hajtomuvek? mennyi uzemanyag kell bele ?
  • Lyobag
    célra szállni jó dolog. nekem a legkisebb célra szállásom 10 méter volt a Munon.

de általában ilyen mókához inkább a kevésbé könnyű eszközt használom: leszállóegység 3-4 tudományos modulparkkal. elég üzemanyag van 3-4 biomhoz, és utána csatlakozni az anyahajóhoz tankolás és ürítés céljából.

de egy időben ment a rovermánia, mindannyian gyártottuk a rovereket a Munra :P én kezdtem egy hatalmas batár döggel, de utána átmentem a lapos sportkutatójárgányra. mit összeszáguldoztam a Mun felszínén :D
  • Ninju
    Én is a Scott féle megoldást használtam. Időigényes, de hatékony.
  • gvarga12
    Lyobag #3239 : bakker marha jo otlet :) nekem ez nem jutott eszembe
    akkor most tanulhatok celbaszallni :)

eppen a konnyu leszalloegyseggel van a bajom 15 * felle :) nem vagyok en pom pom :)
    Utoljára szerkesztette: gvarga12, 2014.10.31. 14:56:37
  • Szabolcs92
    Scott Manley már szépenmegcsinálta
  • Lyobag
    én anno ezért csináltam egy "karácsonyfát", avagy egy járművet rengeteg mobil szondával. landoltak, felszedték az adatokat, majd egy könnyű leszállóegység értük ment.
    mostani tervem egy mobil labor, sok üzemanyag alacsony orbiton, egy pehelysúlyú leszállóegység a szükséges üzemanyaggal és egy bátor kerballal :D )
  • Terawatt

• gvarga12
    valakinek van egy jo kis Mun hoppere?
    szeretnem minel hamarabb kiaknazni a Munt de egyesevel fel le szallni a landerrel maceras a 15 bimomhoz
    egyenlore egy 2 biom / landolos egysegem van
  • Fulcrum11
    http://www.space.com/27576-private-orbital-sciences-rocket-explosion.html
    Nem csak a KSP-ben szúrják el a dolgokat néha... Kár érte, de legalább a robbanás szép és ismerős :D
  • tom36
    de aki kitalálja annak is illik megcsinálni méghozzá nem is akármilyen szinten :D
    jó agyzsibbasztást a kitalálónak is :D
  • Lyobag
    meg tudjuk tenni. csak idő kell hozzá meg türelem. ami nekem nem szokott lenni, az a türelem :D így én találom ki mindig a kihívásokat :P
  • Ninju
    Nekem már van egy hasonló ötletem. ;)
  • vemyke
    Nem gyengén vérprofik vagytok, ha már ilyeneket tudtok xD
  • Lyobag
    vagy csináljunk óriáskereket aszteroidákból :D
  • tom36
    sajnos csak 1 hét múlva kerülök vissza a gépem elé de akkor megcsinálom
    viszont a nehézségi fokozatokat módosítanám esetleg:
    könnyű: összekapcsolni 2 aszteroidát
    közepes: összekapcsolni 4 aszteroidár
    nehéz: ugyanaz mind a közepes de csak alap alkatrészeket lehet használni
    brutál: köss össze 3 vagy több aszteroidást a felszinen alap eszközökkel

csak azért módosítanám mer 3 aszteroidát öszekötni semmivel se nehezebb mind 2-t
  • Ninju
    Ha hazamegyek bepróbálkozom vele. :)
  • Lyobag
    és tovább lehet fejleszteni :D
  • Ninju
    Ez Beteg, de jó! :D
  • vemyke
    Apropó aszteroida. Mondom megpróbálkozok már én is egy aszteroida befogásával. Hajó épít, fellő, aszteroida keres, talál, útvonal megfigyelés: Telibe találja a Kerbint!!! Na mondom itt az én nagy lehetőségem. Megmentem a világot. Hát... Sajnos ha rajtam múlt volna a Kerbin teljes élővilága kipusztul :D
  • Lyobag
    eszembe jutott egy kihívás. kicsit durva, és sokáig tart...

könnyű: két aszteroidát kapcsoljunk össze egy űrjárművel
    nehéz: három aszteroidát kapcsoljunk össze
    brutál: négy aszteroida négyzet formában

kikötés nincs.
  • vemyke
    Bocs a dupláért, már nem tudtam szerkeszteni.
    Arra van vmi megoldás, hogy egyes lépcsők között ne 3x kelljen space-t nyomnom? Eddig csak akkor volt ilyen, ha menet közben változtattam a lépcsőkön, de most már folyamatosan ezt csinálja...
  • vemyke
    Kifutóra építeni rakétát? Mondjuk azt még nem próbáltam :D
  • Lyobag
    használd akkor a kifutópályát :D
  • vemyke
    65ezer pénz a felújítás, addig nem lehet kilőni semmit :D
    Mondjuk ha ezt a karrier elején megcsinálod, akkor kezdhetsz újat, mivel nincs pénz a felújításra, de ha nem tudsz kilőni semmit, akkor nem lesz pénz. Ördögi kör. Muhahahahaha.... :D
    Nekem nem volt gond, mert science módban játszom.
    Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.10.25. 11:55:13
  • Ninju
    Egyébként a szétbontod a kilövőállást, akkor mi van?
    Nincs több vertical launch?
  • Lyobag
    0.25 óta lehet pusztítani az épületeket :D
  • vemyke
    Ez így ebben a formában mióta van a játékban? Messziről zuhanás közben azt hittem képhiba, aztán rájöttem, hogy sikerült szétbombázni a kilövőállást... :D

Természetesen Jeb ezt is túlélte. Pedig a képen láthatjátok nem kis robbanás volt... :D
    Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.10.24. 17:53:24
  • fuho
    Már megoldotta a 0.25 ös verzió a gondjaimat :) köszönöm a segítséget :)
  • Ninju
    És egyik napról a másikra nem kapsz pontot?
    Mi történt az utsó küldetéskor amikor még kaptál pontot?
  • vemyke
    Karrier. A fa még nem teljes, de már csak 1-2 alkatrész hiányzik róla. Épp ezért nem akarnám újrakezdeni. Jó tudom a profiknak nem nagy idő összehozni azt ahol én tartok, de én sokat küszködtem már vele...
  • Ninju
    Biztos, hogy nem sandbox módban játszol?
    Lehet hülye kérdés, de nem nagyon tudok más elképzelni. :)

Mennyi science pontod van és hogy állsz a techtree-ben?
  • vemyke
    Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a 0.23-as mentést nem tudom átvinni az új verzióba, mivel a régi karrier mód a mostani sciencenek (vagy hogy is kell leírni :D ) felelne meg, és mikor beteszem a save mappába, akkor az új verzióban szintén karrierként indítaná el, de ugye ott meg pénz is kell az építéshez... hogyan tudnám átvinni a karrier mentést sciencere? Őszintén szólva nagyon nincs kedvem megint elölről kezdeni...
  • tom36
    még kinn az űrben menj rá a hajóra és nézd meg hogy egyáltalán megvannak e a begyűjtött adatok
    meg leszállás után is nézd meg.