5572
  • pingex
    Nagyon jól néz ki!
    Gondolom akkor ehhez is új karriert kell majd kezdeni az épületek építhetősége miatt.
  • [NST]Cifu
    Kerbalos korrektos. :)

De jól értem, hogy kvázi a Kerbal RPG elemekkel bizonyos szintig már a Mechjeb féle dolgokat kezdik kiváltani? Egész jó ötlet. :)
  • Daffit
    Az első hivatalos videó a bétáról:
  • Jeffjohnson
    Azt írják támogatja a "master controlled warp"-ot is. Gondolom ezek a mod-ok carrier módban nem működnek.
  • Terawatt
    http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki/Multiplayer Itt le van írva, hogy müxik Relative Synch alatt legalábbis ami linkelve volt multi mod az így ment.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.09. 21:27:29
  • Jeffjohnson
    Pl.:Időszinkronizálás gombnyomásra? Addig meg mindenki halad a saját gyorsítása szerint.

Közös űrállomás, holdbázis, stb. építés. Jó kis dolgok lennének ezek, én mindenesetre várom.
  • bgabor
    Valahogy nem tudom elképzelni a multit egy ilyen játéknál, aminek szerves része az időgyorsítás.
  • Ronar
    Így építsünk űrállomást
    http://videa.hu/videok/tudomany-technika/igy-epult-meg-az-iss-nIYinXrSomhD6wgP?start=3.279
    Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.12.09. 12:17:32
  • Fulcrum11
    Aki egy kis extra kihívásra vágyik, találtam két modot:
    Better Than Starting Manned Career - új, lassabb (nehezebb?) és fokozatosabb karrier mód
    Kerbal Construction Time - Rakéták megépítéséhez és a tudományos kutatáshoz idő kell, lehet "szimulációt" futtatni a rakétával, cserébe ha elindítod, nincs visszaállítás
  • Terawatt
    Néztem most egy videót. Munra szálltak le ketten és tudta nézni ahogy landol a másik. Elég darabos volt az animációja , de működött és poénnak tűnt ahogy közben hülyéskedtek.
  • mijki
    Még régen :) Már sajna nem emlékszem rá tisztán :/
  • Terawatt
    Próbáltad is? :)
  • mijki
    Ezzel a móddal lehet multizni :)
    Dark Multiplayer
  • Jeffjohnson
    Köszi a választ!
  • [NST]Cifu
    Q: What about Multiplayer?
    A: Multiplayer is something we’ve been working on for quite a while, but it still has a long way to go before it’s ready. MP is planned for after 1.0. So that’s still coming, but let’s take this one step at a time.

Magyarul: az 1.0-ás verzió után van betervezve. Az 1.0 pedig nem mostanság fog jönni...
  • Jeffjohnson
    Mikorra várható, hogy lesz multi a játékban? Korábban már említették a fejlesztők és volt is olyan mod, amivel lehetett multizni.
  • [NST]Cifu
    Emmm... De, végül is igazad van teljesen, valamiért 60km volt bennem. A VOID nem rossz, ami miatt én leragadtam a MechJeb-nél az a beépített Ascend / Landing guide, Maneuver Planner és Docking Autopilot. :)

@Ninju: Ez egy túlbiztosított megoldás, ha nem ideális az emelkedés (ie.: több Delta-V-t használsz el a pályára álláshoz, mint ideális).
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.12.07. 20:35:22
  • Ninju
    Ha a második fokozatból elhagyod a kisebb tartályt nem elég az üzemanyag?
  • Szabolcs92
    A sub-orbital nem az, hogy 70 km fölött van a pályád legmagasabb pontja, és 70 alatt a legalacsonyabb?

Egyébként mechjeb helyett a VOID is nagyon jó, én ezt használom régóta.
  • [NST]Cifu
    Hmm... lehet, hogy inkább a Training-et kellett volna javasolnom, elnézést. ;)

De a Carrier mód is csodákra képes. Persze a legszebb az, amikor a saját elképzelésed szárnyal, és éri el a célt, de ha segítség kell, tessék: Az első Science unlockot mindenképpen csináld meg (a tudományos bázis a Space Center alsó részén lévő legnagyobb épületegyüttes), ezt már a sub-orbital dolgokkal elérheted (sub-orbital az, amikor nem állsz pályára, de eléred a 60km-es magasságot), ha megvan akkor kell az FL-T200 és FL-T400 üzemanyagtank, az LV-T30 hajtómű és a TR-18A stack decoupler - no meg egy Command Pod Mk.1. és az Mk.16 Parachute.

A következő felállás jön:

Mk.16 Parachute
    Command Pod Mk1.
    TR-18A Stack decoupler
    FL-T400 üzemanyagtank
    FL-T200 üzemanyagtank
    LV-T30 hajtómű
    TR-18A Stack decoupler
    FL-T400 üzemanyagtank
    FL-T400 üzemanyagtank
    FL-T400 üzemanyagtank
    FL-T400 üzemanyagtank
    LV-T30 hajtómű

A lenti leírt módszerrel menni fog a pályáraállás, lásd képek (nekem már van MechJeb-em, így lehet látni az adatokat is. ;)
  • pingex
    Igen,kösz már útközben rájöttem,de elképzelni nem tudom,hogy miért függ össze az élsimítással.Mindenesetre le vettem,most elég csúnyácska lett,de remélem a 0.9-ben kijavítják.
    A karrier módban most lehoztam az orbitális pályán maradt Kermant,legközelebb pedig leszállok a holdra,hogy jöjjön a sok pénz :D.
  • [NST]Cifu
    Próbáld meg az élsimitást (Anti-aliasing) kikapcsolni (játékban/meghajtóprogramban egyaránt).

A KSP fórumban is panaszkodtak erre a problémára, ott javasolták ezt, de amúgy ott sem oldotta meg a problémákat. Más ötletem nekem se nagyon van, esetleg a driver-ben állítgatni a különféle élsimitásra / textúra élességre vonatkozó beállításokat, hátha valamelyiket macerálva visszaáll a rend.
  • pingex
    Mióta újratelepítettem a windowst a játékban a szövegek amolyan pixelhiányosan jelennek meg.Mi lehet a baj?
  • Fulcrum11
    Milyen dragstereket csináltál? én is próbálkoztam, de nem lett túl sikeres a konstrukció :(

Másnak is előjön, hogy gyakorlatilag bármilyen konstrukció elkezd billegni és egyik oldalra húzni a földön olyan 30-40 m/s felett? Rohadt nehéz űrrepülőt is építeni így, hogy folyton korrigálni kell, és a steering lock meg inverted is csak néha oldja meg a gondot. (Persze igyekszem minél kiegyensúlyozottabb gépet építeni)

Bocsi a dupláért...
    Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2014.12.07. 16:18:31
  • Fulcrum11
    Én feltettem a RealChute modot, amivel már megmaradnak az ejtőernyők, a földön is, fékernyőnek is lehet így használni.
  • Terawatt
    Nézegetem a képeket amiket korábban raktatok ki és agyam elszáll. Így már jobban tudom értékelni
  • mazsi6000
    Próbáltam kis sugárhajtású autókat építeni, olyanokat amilyenek a gyorsulási versenyeken vannak. Az a gond, hogy amint kinyitom a fékezőernyőt az egyből le is válik, ezért nem fékez semmit.
    Nem lehet valahogy megoldani, hogy az ernyő ne váljon le a felszínen?
  • ximix #3424
    http://www.quickmeme.com/meme/3pphpp
  • SötétBarom
    Egyes szabály:

MOAR Boosters
  • Terawatt
    Hagyjatok már békén Jeb mennem kell mert késő van.

Karrier első napja: csomó talajminta összeszedve a bázis környékéről. Kerbin körüli pálya kevés üzemanyag miatt nem sikerült, mert nem tudtam elég nagy ívet leírni és nem túl sok híján még mindig a légkörbe zuhantam. Próbáltam 3-4 alkalommal több üzemanyagot vinni, de a plusz súly miatt kb el is veszett a kezdeteknél, amiért lassan kezdődött meg a gyorsulás.
  • Terawatt
    Köszi nagyon hasznos volt. :)

Upszi: fejjel lefelés zuhantam az óceán felé, hogy majd onnan szedek mintát, erre leválasztottam az utasteret,ejtőernyő be BUMM! :D Nekem jött a tartály. A szemít! Hogy is volt az a sokat szöszölős és elszáll az idő? Fél 3 van? :D
  • Ninju
    Pedig pont Te linkelted be a bannerba. :)
  • [NST]Cifu
    Szerintem érdemes a carrier-el kezdeni, az új 0.25-ös verzióban már lelkiismeret furdalás nélkül be lehet állítani bármekkora indulópénzt (szvsz induló Science-t NE állíts be). Lépésről lépésre jól el lehet indulni vele.

Egyébként a "sok minden", ha kitapasztalod, hamar kiderül, hogy nem olyan sok minden. A szilárd hajtóanyagú rakétákból méretenként egy-egy van, a folyékonyaknál meg átmérőnként van 3-4 féle üzemanyag-tartály, és 2-4 féle hajtómű. Ha a felszerelések kiválasztásánál valamire rákattintasz a jobb gombbal, akkor megjelenik egy második ablak, amibe a részleteket láthatod.

Indulásnak pár tanács:

-KISS!!! -> Keep It Simple Stupid!!! Magyarul mindig a legegyszerűbb megoldásra törekedj.
    -Van hozzá kismillió addon, itt válogathatsz. Én javaslom a Kerbal Engineer Redux vagy a MechJeb felrakását. Az elöbbi az egyszerűbb, az utóbbi kicsit bonyolultabb (a felszerelések harmadik fülénél van az első kis dobozt kell felhelyezni a járműre, utána jobb oldalt felül megjelenik a MechJeb oldalfüle, és itt a Delta-V status és a Vessel Information esszenciális, ugyanis a játék alapból nem mutatja meg, hogy mik a járműved fontosabb adatai (ami óriási hiányosság)!
    -Ehhez kapcsolódóan a leges-legalapabb dolgok: a TWR (Thrust-to-Weight-Ratio, tolórerő-tömeg arány) 1 felett kell legyen, különben nem fogsz tudni elemelkedni a felszínről (a tolóerő segít legyőzni a gravitációt, ha kisebb, mint a jármű tömege, nem tud elemelni a felszínről).
    -Delta-V, vagyis hogy mekkora relatív sebességet tud az adott űrhajó az adott kiépítésben elérni: Ez a "hatótáv", vagyis milyen manővert vagy képes megtenni az adott üzemanyaggal és hajtóművekkel. Ahhoz, hogy a Kerbin felszínéről egy stabil pályára állj (~75km magasban), ahhoz legalább 4500m/s delta-V-re lesz szükséged.
    -Isp, vagyis a hajtómű hatékonysága: Ez jelzi, hogy az adott hajtómű X mennyiségű üzemanyagból milyen hatékonysággal csinál tolóerőt, végül is Delta-V-t. Itt két érték is van, az ASL (Tengerszinten) és a Vacum (Világűrben). A szilárd hajtóanyagú rakéták valahol 250-280 körül mozognak, a folyékony hajtóanyagúak 290-370 körül. A sugárhajtóművek csak a légkörben működnek, de ott nagyon hatékonyak, a nukleáris hajtómű a világűrben nagyon hatékony, az ion-hajtómű pedig iszonyatosan hatékony (viszont szinte alig ad valami tolóerőt).
    -Ha nem veszel igénybe addon-t a felszálláshoz, akkor a rövid tanács: Induláskor kb. 7-9km-ig függőlegesen emelkedsz, majd megdöntöd az űrhajót jobbra ("d" billentyű), úgy kb. 30°-os szögig. Emelkedsz így tovább olyan 15-20km-ig, akkor 45°-os szögig döntöd az orrát, majd 30-35km felett már lassan lehet a vízszintes felé dönteni (valahol 60-70km-nél már lehet teljesen vízszintes). Az "m" billentyűvel egy nagyon hasznos képernyőre jutsz, ami megmutatja a pályádat, itt láthatod, hogy is repülne tovább az űrhajód, ha minden a jelenlegi állásban marad. Ha már elérted a 60km-t célszerű átváltani erre. A műhorizontod figyeld, a zöld kör az, hogy a pályád merre mutat (az elején ez ugyebár az űrhajód orra), az kereszttel áthúzott kör pedig ennek az átellentetje. A világűrben ha a "kör" felé gyorsítasz, akkor leegyszerűsítve a pályád "nőni" fog, míg ha a másik irányba fordulva gyorsítasz (kapcsolod be a hajtóművet) akkor "csökken" a pályád. Ezen az "m"-el elérhető képen a jelzett pályán lesz egy vagy két jel, az Ap a pályád csúcsát (legmagasabb pontját), a Pe a legalacsonyabb pontját jelenti. A Kerbin esetében vedd figyelembe, hogy kb. 60km-től kezdődően már a légellenállás elkezd hatással lenni rád (és minél alacsonyabban vagy, annál jobban), ha ennél alacsonyabban van a Pe, akkor nem körpályán leszel (orbitálsz), hanem vissza fogsz térni a légkörbe.
    -A játék egy brutális time sink (időpazarlás), simán elszöszölsz vele 3-4 órát, és észre sem veszed, gondolj erre, amikor elindítod... :D

Szerk.: És most látom, hogy már három nagyon részletes Alapok hsz. van belinkelve a banner alá... :P
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.12.06. 22:41:02
  • Ninju
    Szerintem sokan így kezdték közülünk. :)
    Javaslom ezt a videó sorozatot. Scott Manley is jó, de itt el s magyarázzák a miérteket és a mechanikát.
  • Lyobag
    mindenki elkezdte valahol.- én is a virágboltban szereztem az első verziómat.
    a rakétaépítéshez meg tapasztalat kell, nem lehet elsőre összerakni egy a Joolra oda és vissza jutó járművet.
  • Terawatt
    Valszeg most meg leszek lincselve, de leszedtem a "virágos demót" és gyerekek ez összetettebb mint gondoltam. Netről lehet szedni kész modelleket? Én aztán jó ideig nem fogok tudni sajátot össze rakni ahogy elnézem mennyi minden van. :D 70k Km környékén fejreborítottam (direkt) a rakétát kíváncsiságból majd evakuáltam az utolsó pillanatban. RIP Jeb & és a haverok.
  • Ninju
    Nekem csak szar a szemem és mellé vagyok olyan hülye, hogy az apró betűt próbálom kiolvasni. :)
  • Terawatt
    Semmiség, ezt mindenhol "eljátsszák".
  • Ninju
    Bakker! Bocsi.
  • Terawatt
    1 r T.T