5572
-
Ninju #3331 Lehet egy hülye kérdésem?
Ezzel a sok gyűrű tartállyal jobban kijössz üzemanyagból és tömegből, mintha 3 nagyot tennél fel?
vagy csak egyszerűen jobban tetszik? -
#3330 Nagyjából ilyen lehet, persze ez csak animáció. :)
Több 10-1000km távolság lehet egy-egy nagyobb meteor között. A kisebb objektumok persze sűrűbben vannak és egy olyan is bőven lenullázhat egy űrhajót. :)
-
Lyobag #3329 igen, vannak zónák, ahol át lehet kelni. extra precíziós manőverezés kéne oda pár km szélességgel -
Csak az a kurva hajtómű ne szakadt volna le..
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2014.11.20. 11:45:10 -
#3327 Az aktuális karrierben másodszor ragad ott Jeb egy bolygón.. Kész van a srác. Most épp a dunára próbált leszállni, de helyismeret hiányában 7000m-en sikerült letennie a gépet tengerszint felett, így a touchdown némileg felkészületlenül érte.. :D Legalább ezúttal maradt egy podja napelemmel meg antennával, így nem lesz annyira uncsi a 15 év amíg érte jönnek :DDD -
#3326 OK, köszi a válaszokat :) -
#3325 Erre próbáltam utalni.. :) -
#3324 Azt hiszem, hogy a valóságban a gyűrűt alkotó meteorok között bőven van akkora hely, hogy egy űrhajóval kényelmesen átlehessen menni rajta. Nem olyan sűrűn vannak, mint például ahogy a Star Wars-ban ábrázolják. -
#3323 Na igen, épp ezért gondolkodtam, hogy egy fél orbitod van, hogy a gyűrű felülről a gyűrű alá csökkentsd a periapsist, ha túl akarsz élni... nem egy egyszerű dolog. Egyáltalán kivitelezhető? Ha el akarsz jutni a bolygó légkörébe mindenképp át kell jutni rajta.
A Szaturnusz elég extrém példa, ott a gyűrű a wikipédia szerint >110 000 km kiterjedésű... (from 6,630 km to 120,700 km above Saturn's equator)
Gondolom igazából csak deltaV kérdése :)
@Sötétbarom: ha nem látod, attól még kilyukasztja a hajót, ha keresztezed, nem? :)
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2014.11.20. 01:51:01 -
vemyke #3322 Azért (a valóságban) az űrben a por is tud komoly kellemetlenségeket okozni, ha megfelelő sebességgel csapódik az űrhajónak. És azt hiszem egy 3000m/s-os érkezési sebességgel kb szitává lőne :D
Azért szerencsére a KSP-ban nem minden úgy működik, mint a valóságban :)
Mellesleg a keringési pályát teheted magasabbra és alacsonyabbra is a gyűrűnél. Ahogy Lyobag írta a gyűrű maga lehetne egy "tuti halál" zóna (ami végül is a valóságban is kb az lenne szerintem). -
#3321 Sziasztok!
Van egy fura bug a játékomban. Amikor Kerbin légkörben tevékenykedek, búgást hallani végig a háttérben, olyan mint amikor a mikrofont fújja a szél. Esetleg van valami ötletetek hogy mi lehet a baj?
A verzió: 0.25
Előre is köszönöm. :) -
#3320 Az megvan, hogy a gyűrű az csak ilyen messziről gyűrű? Ha benne vagy, nem is látod. -
Lyobag #3319 szerintem nem megoldhatatlan, csak nehézkes. egyszerűbb lenne a gyűrűt tiltott zónaszerű ködönként megoldani, mikor berepülsz a tiltott zónába, kampec. túl sok objektumból kéne állnia különben, amit már egy gép se bírna kezelni -
#3318 Lehet, hogy az űrkutatás topicba kellett volna feltennem a kérdést, de a gyűrűs bolygókkal kapcsolatban felmerült bennem, hogyan lehet alacsony pályára állni körülötte? Mert ugye a gyűrűn mindenképpen át kell haladni az orbitnak, bármilyen inklinációjú...
Egy megoldás lehet, hogy vannak nagy rések az egyes gyűrűkben/között, fokozatosan lehet csökkenteni a magasságot résről-résre haladva?
A gyűrűn ugye nem egészséges áthaladni pl a Szaturnusz esetén, mert vannak benne egészen nagy részecskék (cm - m tartományban is). Ugyanakkor más bolygóknál a gyűrű csupán por, így ott nincs probléma.
-
Ninju #3317 Tulajdonképpen egy MecJeb pod némi extrával. A funkciója megegyezik a sima poddal, de jól néz ki, áramot termel és rendelkezik önálló meghajtással. -
vemyke #3316 Ez mire jó? Azt értem, hogy ez Jeb agyának a mechanikus másolata, stb stb stb, de mi az a sok minden, amit be lehet rajta állítani?
-
#3315 Terveznek,további bolygókat,legalábbis úgy válaszoltak rá a fejlesztők,hogy "talán",én elég valószínűnek tartom.Azt nem tudom hogy lesz-e gyűrűje,és ha igen hogyan oldják meg,mint látványelem,szerintem lesz,de nem ígérhetek semmit. -
vemyke #3314 Ike landolás egy kissé sötét, de (szerintem) nagyon jól sikerült képpel megörökítve.
Remélem a visszatérés is sikeres lesz :D -
vemyke #3313 Nem tudjátok terveznek esetleg olyan bolygót betenni a játékba, aminek van "gyűrűje"? És ha igen, akkor Joolhoz hasonló gázbolygó lesz, vagy "landolható" téma? -
#3312 És tényleg :D kösz. Valamiért biztos voltam benne hogy eddig így mentettem a képeket,de pár hónap kihagyás után mégsem volt jó. -
Szabolcs92 #3311 1
2
És ha steam-es, a játék, akkor az F12 is működik (ráadásul ez minden steam-es játékban). -
#3310 Az lenne a problémám,hogy hiába nyomom meg a print screen gombot,nem menti el a képet a Screenshots mappába.Igen,próbáltam már az Fn gombbal,és a nélkül is de semmi.Ha paintbe rakom be akkor jó,csak az úgy sokkal hosszabb mindig kilépni,elminteni. -
tom36 #3309 nem lehet hogy a hajtómű egy másik elem felé néz és ijenkor nem tudna mozgatni.
mind amikor valami belóg mögé és ijenkor ara fejti ki az erőt (nálam már volt ezzel gond)
hajtóműtől teljesítményétől függően van egy távolság amin bellül nem szabad mögé helyezni semmit -
vemyke #3308 Én is visszahoztam Jebet. Újratervezés után teszek még egy próbát -
drakulalugosi #3307 Végül csak a legénységet hoztam le. A hajó ottmaradt.
Az jutott eszembe, lehet hogy az összekapcsolt egységek SAS és/vagy RCS rendszere hülyül be ha a Command Podjaik nem egy tengelyen helyezkednek el.
Nálam ugyanis a megmentendő hajó oldalán volt a dokkoló, ezért iránya mindig merőeges volt a mentőhajóéra.
Utoljára szerkesztette: drakulalugosi, 2014.11.16. 23:10:19 -
vemyke #3306 Nem. Ahogy írtam egy vontatóval vinném a landert. Ez a vontató már egyszer elment a Duna-ra és vissza. Ergo nem lehet hajtómű gondja.
Mindegy a projekt megfőtt, mivel amikor sikerült végre elindítani az egészet, össze-vissza rángatózott, szóval ebben a formában nem lesz jó. Újra kell tervezni az egészet...
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.11.16. 21:51:13 -
#3305 Én ennél csak arra tudok gondolni,hogy valamilyen modul van a hajtómű mögött pl decoupler. -
vemyke #3304 Az irányítás helyének megváltoztatása (A vontatón lévő Unit lett kiválasztva) megoldotta a gondot. Úgy 3percig. Most már megint nem gyorsul bármit csinálok... -
vemyke #3303 Igen, nálam is dokkolás után jelentkezett a probléma. A vontatómhoz csatlakoztattam a lander egységet. Végül találtál rá valami megoldást, vagy annak a hajónak(hajóknak) ott annyi volt?
Nálam van fenn mod, de csak a MJ.
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.11.16. 20:27:20 -
drakulalugosi #3302 Találkoztam. Semmilyen mod nem volt fent. Nálam két hajó összekapcsolása után jelentkezett a hiba. Az egyiknek összekapcsolódás után kellett volna lehozni a másikat, mert elfelejtettem ejtőernyőket rakni rá. :-) . Az összecsatlakozás után - mint lentebb írtad - sehogy sem lehetett növelni a sebességet. Csak találgatni tudok. Talán nem állítottam át "az irányítás helyét" a megfelelő Command Podra? -
Ninju #3301 Soha.
Nem lehet, hogy valami mod kavar be?
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2014.11.16. 19:38:25 -
vemyke #3300 Találkoztatok már olyan hibával, hogy valamiért nem lehet növelni a sebességet? Minmus körüli pályáról indulnék, hajtómű ON, tolóerő fel, csapnak is ki a lángok szépen, üzemanyag fogy, de a sebesség(és a térkép szerinti pályavonal) nem változik. pedig Minmus körülről aztán nem kell nagy teljesítmény... -
#3299 TAC Life Support -
Joker307 #3298 Milyen módokat javasoltok a játékhoz?
Mi a neve annak aminél szükség van levegőre, élelemre? -
vemyke #3297 Na nekem is megvolt az első sikeres Duna utazásom, sajnos a nagy izgalomban elfelejtettem képet készíteni :( De legalább a vontató űrhajó jól vizsgázott :)
-
#3296 Minden mód megtalálható a KSP fórumon. :) -
#3295 A modokkal kapcsolatban: azt jól látom, hogy kettészlott a közösség a Curse és a Kerbalstuff között? Ez utóbbi ráadásul most valamiért nem elérhető... -
#3294 Köszi! Ráfeküdtem a keresésre és sikerült megtalálnom mindet. -
Ninju #3293 Szia!
Ide költöztek át:
http://www.curse.com/ksp-mods/kerbal -
#3292 Szasztok! Rendszer újrahúzása végett elvesztek régi KSP modjaim. Space portot néztem de teljesen átalakult és egyszerűen nem találok semmit. 3 mod nagyon kellene. Orosz csomag, Amcsi csomag, és a repülőgép fények.