5572
-
Ninju #3411 Jah, én is abban bízom, h ha már megvannak az alapok, arra gyorsan lehet építkezni. :) -
Ninju #3410 Ja, alapvetően engem nem keserít el a dolog. Csak Terrawatt-ot akartam felkészíteni, hogy nem lesz rengeteg tartalom csak azért mert 0.25-ről 0.9-re ugrik. :) -
fuho #3409 Sikerült összeeszkábálnom egyet elég jó konstrukció volt csak kicsit magas felépítmény és még nincs meg az atom meghajtás. így a landolás kicsit nehézkes. és köszönöm a segitséget. -
#3408 Ezt most posztoltál, MK3 lábak: https://www.gfycat.com/OpulentGreedyDormouse -
#3407 Hát az csak jó hogyha már jönnek a finom tartalom updatek. Mindezt külső szemlélőként mondom és úgy drukkolok a srácoknak. Egyszer olyan kedvemben leszek akkor beszerzem és neki esek megtanulni a játékot. Dwarf Fortressel is így voltam és jó móka volt :) -
#3406 Szerintem egyáltalán nem lelombozó, szoktam a devnote-okat olvasni, és elég sok finomságon dolgoznak :)
És igen, béta lesz hivatalosan. -
Ninju #3405 Volt róla szó, kb. egy hónapja. Be is linkeltem, h miért lesz 0.9.
Nem akarlak nagyon lelombozni. :)
Szerk:
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2014.12.04. 18:58:25 -
#3404 Hát ha a fejlesztők követik a hagyományt akkor ugye úgy néz ki hogy x.y . Első számjegy release után ha nő akkor a kód komolyabb átírását/fejlesztését szokta jelölni, második számjegy a ficsőr peccsek számozása, 3. szám pedig a hotfixek. 0.9 már biztos bétának nevezhető. Ennyire nagy ugrás sokat ígér, remélem jó sok mindennel megrakják azt a patchet. :) -
#3403 ja, de ez egy nagy merfold ko lesz, kb. mintha betaba ernenek vagy talan az is lesz
egyebkent meg a verzioszamok ne nagyon tevesszeenk meg, azt en is meg tudom emelni akar mikor barmin nem jelent semmit :) -
#3402 0.9? :O Nem valami 0.24-5nél jár a game jelenleg? :D -
Ninju #3401 Érdemes a leszállóegységre több tudományos eszközt rakni ugyanabból a fajtából. A Mimnusnak is vannak már különböző területei. Ott szállj le annyi területen ahány készlet tudományos cuccot vittél. Végezz el mindenhol egy garnitúra kutatást és azt vidd vissza.
Ha már van laborod, akkor azt a hajót is megépítheted ami a Manley videóban van. Jó sokáig tart, de egy fellövéssel sok pontot össze tudsz szedni. -
#3400 Jó hír:
"We’re pleased to announce that Kerbal Space Program update 0.90 has reached the experimental stage of testing. This is the last round of testing where further tightening is made before the update goes live to the public. Please stay tuned for further updates."
személy szerint én januárra tippelem a naaaagy frissítés megérkezését, de dolgoznak rendesen
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2014.12.04. 00:35:04 -
fuho #3399 Ezért gondoltam arra, hogy közöttünk hátha van aki vágja nagyon mert angolul sajna nem tudok :( -
#3398 :) Repülőre nem akartam kitérni, csak az alapot egyszerűen megfogalmazni, kérlek ne köss belém. :D -
Ninju #3397 Nem kedvelem annyira a srác stílusát, de ez a videója nagyon megihletett:
-
fuho #3396 Illetve javasolni szeretném, hogy aki nagyon vágja ezt a KSP-t az csinálhatna oktató videót arról, hogy- hogyan működnek az esetleges módosítások! Személy szerint nem tudok angolul és így nehézkes összehozni egy működő mod kapcsolatot. Pl egy MKS-t (Modular kolonisation sistem) ezért gondoltam rá, hogy aki használ ilyen módokat és tudja is, hogy mi micsoda csinálhatna ilyen videókat biztos lenne rá kereslet. Mit szóltok? -
fuho #3395 Valaki tud nekem javasolni valamit, hogy lehet a mun és a minmusból minél több sienc pontot kicsikarni? -
Szabolcs92 #3394 Ezek a DeltaV értékek, gondolom az optimális értéket mutatják, ettől kevesebből is meg lehet oldani
A mondat első felében mást állítasz, mint a másodikban. Optimálisnál kevesebb nem lehet. Sőt, kézzel az optimális is szinte elérhetetlen, mindenképpen érdemes több deltaV-vel számolni.
Ha gravitációval rendelkező testről akarsz indulni, akkor 1-nél nagyobbnak kell lennie, alatta el sem emelkedik a járműved.
Ez sem igaz, ha nem rakétát indítasz, hanem "űrrepülőgép"-et, elég az 1 alatti TWR, nálam a komolyabbak felszálláskor 0,6-0,7 körül szoktak lenni.
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2014.12.03. 15:08:08 -
Lyobag #3393 illetve egy 100 tonnásnak lehet, hogy 10-15 perc hajtómű üzemeltetés kell, míg egy 20 tonnásnak 2-3 perc. -
Ronar #3392 Igen,fontos,hogy legyen egy kis tartalék DeltaV.Mázlija volt itt Jebnek.Egy Jool körüli útról tért haza.
Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.12.02. 22:46:57 -
tom36 #3391 próbálgatni kell és előbb utóbb, de inkább utóbb rájössz hogy kb. mekkora meghajtás kell valaminek az eléréséhez (de inkább legyen több mer ha ki kel centizni akkor már baj van)
és mondjuk sosem használtam ezt a táblázatot se semmilyen segítő progit, de nagyjából be tudom tippelni hogy mihez mit kell aláépítenem. -
#3390 Ezek a DeltaV értékek, gondolom az optimális értéket mutatják, ettől kevesebből is meg lehet oldani, de akár több is kevésnek bizonyulhat. Mindenesetre az nem befolyásolja, hogy mekkora vagy milyen súlyú a hajód. Tehát egy 10 tonnás probenak és egy 100 tonnás hajónak is ugyanannyi DeltaV kell. Fontos tényező még a TWR (thrust / weight ratio) tolóerő-súly arány. Ha gravitációval rendelkező testről akarsz indulni, akkor 1-nél nagyobbnak kell lennie, alatta el sem emelkedik a járműved. Az űrben már kevesebb értelme van, csak azt határozza meg, hogy mennyi ideig kell használnod a hajtóműveket. Azaz űrben egy kis TWR-el rendelkező hajónak lehet 10 percig kell, a nagynak pedig lehet csak 1-2 percig, ugyanahhoz a manőverhez.
Dióhéjban. -
#3389 Aha:)
És azt honnan tudom, hogy adott űrjárműhöz mennyi deltaV kell, vagy hogy fogalmazzam meg...kisebbhez kevesebb, nagyobbhoz több? -
Lyobag #3388 vagy extrém esetekben jetpack-kel, mint ahogy néhányunknál előfordult :D -
Ninju #3387 Ha jól emlékszem igen. A kilövéstől, csak oda. A visszaútra kevesebb kell, mert lehet a légkörrel fékezni. -
#3386 Thx.
Tehát Kerbin>Mun landoláshoz kell (4550+860+210+640) 6260m/s deltaV ?
-
#3385 Parancsolj:
-
#3384 Sziasztok,
Nemrég fedeztem fel a játékot és lenne egy noob kérdésem:)
Hogy számoljátok ki, hogy mennyi tolóerő és üzemanyag kell egy expedícióhoz?
Pl. Kerbin > Mun utazáshoz, illetve Kerbin > Mun > Kerbin útra?
Köszi. -
vemyke #3383 Bop landolás. Sajnos csak landolás után jöttem rá, hogy erről az oldalról nem látszik a Jool :(
A képet sajnos nem tudom berakni. Sztem lehalt a kephost
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.11.30. 21:26:47 -
#3382 Aki használja a Ferram Aerospace Research(FAR) módot, megtudná mutatni milyen rakétát használ, hogy feljuttasson egy műholdat például?
Már lassan napok óta próbálok összerakni egy rakétát, sajnos mindig az a vége, hogy Gravity Turn-nél elkezd forogni vertikálisan mint egy búgócsiga... -
#3381 Humblestore-ban 3 euróért volt megvehető 2-3 hete :D nagyon sajnálom, hogy akkor nem vettem meg :/ -
vemyke #3380 A steamen beindult a karácsonyi akciósorozat. KSP 40%-os akcióval kapható ha érdekel valakit. Bár gondolom az itt aktívan működő fórumozóknak már megvan eredetibe, akinek meg eddig nincs, az nem is akarja megvenni :D -
Lyobag #3379 először is legyen megfelelő bolygóegyüttállás, hogy üzemanyag takarékosan tudj menni. ebben segíthetnek a Kerbal Alarm Clock, illetve a Kerbal Engineer modok.
illetve nem árt tudni, mi mennyi, ez a táblázat segíthet elérni a célodat. hajtóműveknek mindig az LV-N hajtóműveket javasoljuk, ha stock eszközöket használsz.
Ha nem akarsz modokat használni, tanulmányozd ezt az oldalt, hogy megtudhasd, mikor érdemes indulnod.
a többi rajtad áll -
Ronar #3378 Az első űrállomásom. :)
És Mun bázisom. :)
Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.11.27. 09:22:14 -
#3377 ennel jobb leirast meg nem talaltam
http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/62814-Tutorial-Beginner-Science
-
apu029 #3376 Sziasztok!
Voltak probálkozásaim a játékkal az alap dolgokra videokbol kopp fejből rájöttem rájöttem kerbal körüli pályára is tudok állni de mihelyst elakarok indulni másik bolygó felé beállítom a manővert el is kezdek manőverezni de mikor másodjára mikor bolygóra kéne ráállni nincs üzemanyagom! ez ügyben probáltam videókat nézni de ha a videó készítő módot használ akkor már azokat nem bírom elérni a stock cuccok meg semmire nem jók esetleg mit szúrhatok el! Valaki irott formában tudna nekem leírást adni akár alap akár módok használatával hogy mit kéne beépítenem egy hajóba hogy azzal akár sikert is el tudjak érni -
#3375 Hogy lehet FAR móddal rakétát fellőni?
Csináltam egy 1.25-ös műholdat, raktam rá kupolát is az áramvonalasság miatt, majd egy jó kis rakétát pattintottam alá, aztán amikor elérte a 800m/s környékét egyszerűen darabjaira robbant. Hiába kötöttem ki a műholdat, valahogy inogni kezdett. -
tom36 #3374 egy kicsit ismét felelevenítettem a régi tudásom és ismét csak tesztelgetni támadt kedvem
úgyhogy kipróbáltam hogy mekkora sebességet lehet elérni Jet hajtóművel a kerbál légkörében
és végül odáig jutottam hogy 2513 m/s el mentem 54000 m-es magasságban, afelett már nem tudtam gyorsulni ha meg túlságosan levettem a teljesítményét akkor lassulni kezdett már.
sajna ez a határ, pedig azt reméltem hogy csupán Jet hajóművel el tudom hagyni a kerbálnak a vonzáskörzetét
valakinek esetleg sikerült már ijesmi ? -
Szabolcs92 #3373 A legolcsóbb mindenképpen ssto-val, azzal én 20t hasznos teherig jutottam el, tehát 60t-t én 3 részben vinnék fel. -
tom36 #3372 tényleg nem tesztelte valaki hogy mondjuk egy 60t -ás elemet hogy olcsobb feljuttatni? 2 részben vagy 1 alkalomból ?
meg ez hogy változik ? mer ahogy észrevettem nem arányossan nő az üzemanyag menyisége és a feljuttandó tömeg nagysága
lényegében hol van az a pont ahol már olcsóbb felvinni 2 részletben mind egészben.