5572
-
Lyobag #3371 nekem 72 tonna volt a maximum. még 0.23 során, azóta nem építettem nagyon nehéz szállítmányt. -
vemyke #3370 Teljesen feltankolva. -
tom36 #3369 akkor az az alap egy komplett töltőállomás volt teljesen feltankolva, vagy csak minimális üzemanyaggal ? -
vemyke #3368 Ez konkrétan az űrállomásom alapja volt. Ennél én is könnyebb dolgokat szoktam kilőni. -
tom36 #3367 az szép
én az egyszerűbb konstrukcióknál leragadtam így csak a 180t ig jutottam
bár az általában elég is volt mindenhez -
fuho #3366 Heló és ezzel a módszerrel milyen dolgokat szoktál feljuttatni? (mühöld, űrbázis? )
-
vemyke #3365 Huh bakker tényleg. De hülye vagyok xD
Amúgy elvileg 277t hasznos tömeg, de csak tipp. Ez tűnik a legnehezebbnek. Ha nem baj nem nézek végig mindent. Gondolom ennél jóval nehezebb holmikat is lőttek már ki xD -
tom36 #3364 a feljuttandó egységet a kilövő állomásra teszed majd átváltasz rendszer nézetre (amikor a pályát szoktad nézni) és ott jobb oldalt ugyanúgy meg lehet nézni a bolygóknak az adatait mind a halyóét (mindig a kijelölt egység adatait írja) -
vemyke #3363 Hát ha megmondod hogyan lehet megnézni a fel nem lőtt egység tömegét, akkor megmondom :D -
tom36 #3362 Tényleg kinek mekkora volt a legnagyobb tömeg amit egyben felvitt ? -
#3361 Durván néz ki a dupla orral! Másolom ha nem gond! -
vemyke #3360 Szép madárkák. Nekem a repülőgép építés valahogy nem jött be. Maradok a rakétáknál. Nyers erő előbb utóbb mindent felvisz :D -
kamov #3359 Én RAPIER hajtóműves kiépítéseket szoktam próbálgatni.
Az alábbi változat kb. 2t teherig használható jól. Üzemmódváltás kb. 1750m/s surface speednél 25000m felett.
Itt éppen egy 1,3t tömegű modult oldott ki.
Ennél nagyobb terhekre a négyhajtóműves kiépítések az igaziak.
Először kisebb gépekkel fokozatosan kell kiismerni a legjobb repülési profilokat, aztán érdemes nagyobbakat építeni -
#3358 Szép madárka :) Köszönöm szépen a segítséget :) -
Szabolcs92 #3357 Sokkal kényelmesebb 4 atommal menni, mint megvárni, hogy 1 gyorsítson fel eléggé, én is 4-gyel szoktam menni más bolygókra. -
Szabolcs92 #3356 Attól függ, mekkora műholdat akarsz :) Tipikusan 2-4-8 rapier a legjobb választás, de kisebb műholdak felvitelekor a 2 turbojet + 1 atomic is jó lehet. Ha meg messzebbre akarsz jutni, akár mind a 3 hajtómű egyszerre alkalmazható, én pl minmus köré ezzel vittem műholdat (remélem, nektek is működnek a linkek): kép1 kép2
A 2 turbojet és 2 rapier (air-breathing-gel) vittel fel a repülőt kb 20-22 km-ig, onnan bekapcsoltak az atomok, majd mikor kezdett elfogyni a levegő, előbb átkapcsoltam a rapiereket closed cycle-ra, majd kikapcsoltam a turbojetet. Ha jól emlékszem, mikor az apoapsis elérte a kb 60 km-t, kikapcsoltam a rapiereket is, onnan végig atommal mentem. -
vemyke #3355 ÉS a Gilly...:
A pályára állás nem volt zökkenőmentes
Ahogyan a bolygó megközelítése sem, alig fél percen múlt az ütközés. De én bolond mitől is féltem? Hát Jeb volt a pilóta. Nem lehetett baj :D
És végül sikeres landolás+adatgyűjtés. A nagy csapat balról jobbra: Bob, Jebediah, Kirk
-
#3354 Srácok kérdezhetek valamit? :D
Hogy kell SSTO-t építeni?
Egyszerűen nem tudok olyan űrsiklót építeni, amely stabil 100k Kerbin orbitra képes műholdat állítani. Mely hajtóműve(ket) érdemes használnom?
B9, KW alkatrészek is játszanak. :) -
#3353 A második stage-en halál felesleges a 4 atomhajtómű.. -
kamov #3352 Ez nem olyan vészesen nagy hordozó.
-
#3351 Legegyszerűbb ha darabonként szállítod és rakod össze, bármelyik bolygóról is legyen szó. -
fuho #3350 Tudom, hogy hülye kérdés de, hogy lehet szerkezetileg stabil űrállomást létrehozni ami kibírja az utat bucskázás nélkül? -
vemyke #3349 Feltéve, hogy fel tudsz lőni akkora hajót, ami megjár egy ekkora utat egy szuszra. Sajna én nem tudok akkora hordozót építeni és fellőni, ami felvisz egy olyan egységet, ami képes pl elmenni a Duna-ig, ott landolni, majd hazatérni. -
kamov #3348 Bolygóközi utazásoknál a leginkább üzemanyagtakarékos megoldás a direkt út.
121km-es Kerbin körpályáról a Duna felé 1060m/s gyorsítás elég.
Ha útba akarsz ejteni egy Minmus körül keringő állomást, akkor pályahajlás korrekciókkal legalább 920m/s gyorsítás kell a Minmushoz vezető pályához; ami után kb. 150-160m/s gyorsítás kell a Minmus köré fékezéshez, majd ugyanúgy 150-160m/s kell a Minmustól elszakadáshoz és ekkor még tovább kell gyorsítani. A Duna az Eve és a Jool felé további extra macera, hogy a Minmus eltérő pályasíkban kering.
Az Oberth effektus a KSP-ben is kihasználható. -
vemyke #3347 Nem volt nagy dolog. Ha jobban megnézed, az alapja egy rakéta 4db nagy, 4db közepes és 1 db kis dokkoló egységgel ellátva. Erre csatlakoztattam rá egy újabb rakétát. Ezeknek a tartályai jelentik most már a benzinkutat.
kamov: a Minmus köré azért tettem állomást, mert így a Kerbintől elszakadáshoz szükséges üzemanyag-mennyiség jelentősen csökkenthető. Nem mindegy, hogy 3perces égetés kell, vagy 4-5mp. Nekem egyelőre nem az a célom, hogy egy bolygóra többször leszálljak, hanem hogy minél több bolygóra érjek el legalább 1x. -
kamov #3346 Az átszálló űrállomások főleg az újrafelhasználható leszállóegységekhez hasznosak.
-
Fürtös #3345 Időmilliomos, úgy :D
Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2014.11.23. 12:27:48 -
fuho #3344 Hogy hoztad össze? -
vemyke #3343 Na ha már ilyen kihalt szombat este a fórum, akkor jöjjön egy kép tőlem, nektek :)
KSS-Minmus Űrállomás (állandó legénység száma: 4) a rácsatlakozott hordozóval és landerral, Minmus körüli pályán, elől Jeb repked, háttérben a Minmus, a Kerbin és a Mün.
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.11.22. 18:42:47 -
#3342 A mappa ahova telepítetted a játékot:*\Steam\steamapps\common\ mappában van. :) -
westwall #3341 Hali kis segítséget kérnék ha a stemaról telepetitem a ksp akkor hol találom a játékot hogy bemásoljam a módokat? -
vemyke #3340 Nálam az MechJeb telepítése után fordult elő 1-2x, hogy kidobott valami hibával. De mostanában nincs vele gondom. -
#3339 Nekem nem szokott kilépni (remélem nem most szóltam rá ),csak a Kerbal Engineer Redux és a Docking Port Alignment Indicator van fent.Az utóbbi csak pár napja van bent,de nem okozott még semmi katasztrófát.
Utoljára szerkesztette: pingex, 2014.11.20. 22:00:43 -
fuho #3338 De eddig nem lépett ki soha lehet egy mód hibája. Te milyen módokat használsz? -
#3337 F1-es gombbal lehet,ha kilép akkor az csak a játék hibája. -
vemyke #3336 Adott egy vezérlőegység, alatta egy üzemanyagtartály, az alatt egy hajtómű. Ha a tartály köré szimmetrikusan elhelyezek 4 dokkoló egységet és azokra dokkolok be 4 tökéletesen egyforma és szimmetrikus leszállóegységet, akkor ilyen formában fogok tudni vele gyorsítani, vagy a dokkolóknál szét fog szakadni az egész? Tolni ugye nem lehet semmit dokkolva, mert irányíthatatlan lesz. Vontatónál viszont érdekes lenne több egységet egymás után kapcsolni. -
fuho #3335 Hogy kell menteni képet? Egyébként még most jelentkezett probléma, hogy idönként kilép miért lehet? -
#3334 A szimmetria nagyon fontos a repülésben.Két lehetőséged van:
1.Szimmetrikus darabonként felviszed őket,és ott dokkolod.
2.Javíts a szimmetrián,tegyél bele Reaction Wheel-t,vagy RCS-t így jobban tud majd korrigálni.
Ha küldenél egy képet,könnyebb lenne megmondani,hogy javítsd. -
fuho #3333 heló! Az lenne a kérdésem, hogy tudok jó állomást építeni? Építettem egy olyan kombót, hogy egy hajtúmű rcs tankokkal napelemekkel arra egy lander podot és arra rá egy 4 es elosztót dokk portokkal ezzel szemben helyeztem fel egy kutato labort és egy parancsnoki modult egyben. meg oldalra egy landolo egységet és nem lehet vele repülni mert billeg összevissza a szerkezeti integritást hogy lehet jol alkalmazni?
-
#3332 Nemtom. Jól nézett ki :D De lehet, hogy egy picit könnyebb így.. Ez a lander asszem kb 2800 deltaV-t tudott volna, ha megmarad a hajtóműve :D