Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha leoldottad volna a repülõ részt olyan magasan nem lett volna elég a kraft?
pingex
Megpróbáltam mégegyszer,és szerintem ki is hoztam belõle a lehetõ legtöbbet.18800m-ig jutottam kb 410m/-os sebességgel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nap-Hold-Minimus

ksphun.blogspot.hu

Animefox
Részalkatrésznek melyik gombbal tudom elmenteni a rakétát? Tegyük fel van egy Roverem és amikor kész akkor berakom a kész rakétát és össze tudom õket ragasztani?

konkrétan 30 m/s sebességnél megáll a tudomány. vagy túl nehéz a gép - de ha könnyû, akkor nincs elég üzemanyag. bár kipróbálom mindjárt 😄

spaceplane módban fel tudok szállni, de nem tudok rendesen felgyorsulni
újra kell gondolnom a design-t

pingex
Nekiálltam többször is,de sehogy sem akar elemelkedni a földtõl....

ksphun.blogspot.hu

El lehet egyáltalán 1 feletti TWR-t érni ionhajtómûvekkel?
nekiláttam a kihívásomnak 😛

a 6 db ion hajtómû talán elég lesz, de a 7000 egység xeon nem. plusz elõrébb kéne tennem a tömegközéppontot - bár szerencsére a xeon egyszerre fogy mindenhonnan

Jobb klikk a tartályon amelyikBÕL tölteni akarsz majd ALT+jobb klikk a tartályon amelyikBE tölteni akarsz. Majd ott nyomj IN-t mindkét üzemanyagra.

A Béna.

miért kellett ezt a kihívást intéznem?

a következmények rémesek: telepíthetem újra a windowst. egyszerûen szenved...

az ionhajtómû gyárilag benne van a progiban. a utility eszközök között találhatod meg - az üzemanyagával együtt, ami xeon gáz

Hol lehet letölteni ion hajtómûvet?

Sikerült lehoznom de nem tudtam áttölteni az üzemanyagot sajnos :S és nem tudom miért. a két hajó közt meg csak egy dokk port van.

pingex
Na itt a határ amikor átmegyek sandbox módba 😄

ksphun.blogspot.hu

mai kihívás: irány az ûr! de csakis ionhajtómûvet lehet használni! minden mod engedélyezett😄

extra pont: leszállás a Minmuson
nagyon extra pont: leszállás a Munon is, majd nyomás haza
überbrutál: a kifutópályára leszûállni

ilyenkor kéne egy screenshot
arra a tartályra nyomd az in-t, amelyikbe juttatni akarod az üzemanyagot (vagy arra az out gombot, amibõl ki akarod nyerni)
illetve a kérdés, hogy esetlegesen nincs-e a két tartály közt üzemanyag átvitelre alkalmatlan alkatrész?
de ha csak vissza akarod juttatni, akkor az üzemanyaggal rendelkezõ hajóval csökkentsd le mindkét jármû periapsis pontját 30 km alá az apoapsis pontban, majd gyorsítsd vissza az külön, hogy késõbb szálljon le

Van egy kis probléma hiába kattintok rá altal ki írja az in-t meg az out-ot de nem lehet rájuk kattintani ez miért van? két ûrhajót csatoltam össze mert az egyik kint maradt az ûrben üzemanyag nélkül:S

Köszönöm örök hála 😊

az a baj, hogy a rovereket a spaceplane hangarban lehet jól felépíteni. de van erre egy jó mod:
Editor Extensions. ezzel lehetõséged van a VAB területén is úgy építeni a jármûveket, mint a SPH-ban, de a részletes leírását lásd a linken (ha nem ijedsz meg az angol nyelvtõl 😄)

illetve építési trükk: a bevált rakétádat mentsd el részalkatrészként

Altot lenyomva tartva jobb klikk a két különbözõ üzemnayagtartályra, majd a feljövõ ablakban katt az 'in'-re. Monopropellantal és elektromossággal is mûködik.

Heló végre sikerült dokkolnom 😊 azt szeretném megkérdezni, hogy lehet üzemanyagot áttölteni? vagy azt hogy kell csinálni?

Ott a ball oldalon leg felül a kis rakéta logonál tudod menteni a részeket de ahogy nézegetem akkor már nem tudod elmenteni ha már valmi vezérlés rákerül "vezérlés"-értem ugy hogy kabin vagy szatellit vezérlõ akkor már nem engedi menteni
Animefox
Rover jármûvet hogyan tudok rakétára építeni? Meg hogy egyszerre kell építeni a rakétát meg a Rovert is? Nekem van egy bevált rakétám és mindig azt használom, most építsem újra? Vagy meg tudom nyitni egy másik munkacsoportot a rakéta mellé?

és Jebediah továbbra is badass karakter maradt 😄

Daffit
Vannak benne aszteroidák!

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

pingex
-új alkatrészek,nagy üzemanyagtartályok,és hajtómûvek
-új életmentõ rendszer
-"kar" alkatrész az aszteroidák befogásához,bármihez csatlakozhatunk vele,olyan mintha dokkolnánk
-új szûrõk a térképen: aszteroidák ,és ismeretlen objektumok
-az ûrtérképnél (tracking stations) már lehet látni az ûrhajó pályájának változását ha valaminek a hatásközébe belép,vagy beleütközik
-az idõpörgetés funkció már elérhetõ az ûrközpontban és az ûrtérképen is
-az órát már át lehet állítani az ûrprogram kezdetétõl számított idõre is (UT gomb az idõ mellett,és vissza a MET-el)
-a manõvereket és a célpontnak állításokat mostantól megjegyzi a rendszer
-elõzõ/következõ körben gomb hozzáadása a manõver kezelõfelületében
-manõver eltávolító X/pipa a navigációs labda mellett
-a manõver beállítók úgy is mûködnek,ha felettünk görgetünk az egérrel
-az RSC és a Xenon gáz tárolóiból fel nem használt üzemanyag a következõ lépcsõben lévõ üres helyre helyezõdnek át (ha van üres hely)
-a térképen az égitestre kattintva a Focus View gombbal vihetjük a kamerát a középpontjába

Nézegettem a beállításokat,és rájöttem hogy azért tûnnek el a 23.5 óta a roncsaim mert valami el volt állítva.Szóval indulhat újra a szemetelés.
Viszont ez nem rossz módszer eltüntetni az összes szemetet,csak egyszer átállítod és mindennek vége.

ksphun.blogspot.hu

Köszönöm! és a 23.5 mivel bõvült a 23 hoz képest?

Giovanni
Ha bármelyik verziót megvetted, akkor csak frissíteni kell.

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

akkor a 23.5 ért is fizetni kell???

23.5
steam, kerbalspaceprogram.com, vagy a kalóz öbölben a virágbolti verziót megkaphatod...

Üdv melyik a legújabb verzió amin lehet játszani? nekem a 23.0.valami van 😊 ha van ennél jobb azt hol tudom letölteni vagy, hogy? 😊

én nagyrészt magamtól 😄 a finomabb tippeket meg Scott Manley-tõl lestem el 😄

Én innen tanultam meg a játékot:
Wernher Von Kerman

Nekem jobban bejön, mint Scott Manley. Nagyon jó módszer, hogy ha megépíted ugyanazt és leutánzod. Nekem sokat segített.

fuho: Ha a programot frissíted egyszerûen másold be a régi helyére. A MechJeb-ben most nem tudok segíteni, mert melóhelyen vagyok és nem megy fejbõl a könyvtárszerkezet.
MarkBlade
Bakker ilyen egyszerû.. anyám.. köszi 😊
Angolul nem tudok így egy kis segítség jó lenne, hogy hogyan frissítsem még ha hülyének is tûnök bocs.

No gond. 😊
Én a hivatalos oldalról szedem le mindig. De feltételezem a szokásos virágboltokban is megtalálható. 😉
Köszönöm 😊 egy kicsit értetlenkedtem bocs! a legújabb frissítést hol lehet leszedni? a játékhoz?

fuho: Olvasd el a kommenteket. Ott többen keresik a korábbi verziót 2-3 kattintásra megtalálod. Asszem a project home linken van valahol.
Asszem a Gamedata mappába kell bemásolni az egészet. Ha nem jó, akkor úgyis jelezni fogja indításkor, h mi nincs jó helyen.
A milyen billentyûkkel mit tudsz csinálni kérdést nem nagyon értem. <#fejvakaras>

Blade: Jobb klikk a célpont dokkológyûrûre -> "set as target". A saját hajón szintén jobb klikk a dokkológyûrûre -> "controll from here". Ezután tudni fogja, h mit mibe.
MarkBlade
Arra még én sem jöttem rá hogy dokkolásnál hogy lehet a mechjebben kijelõlni hogy melyik dokkolóra kapcsolódjón?
Sajna nem kompatibilis a 23 as frissítéssel 😞

Illetve hülye kérdés de ugye mindent értelemszerûen kell bemásolni a képeket hova kell bemásolni?

Nem lenne rossz 😊 és itt mien billentyûkel mit tudok csinálni?

MechJeb
De lassan tényleg rászánom magam és készítek egy tuorial videót.
Egy linket kaphatnék hozzá?

Többre mész ha egyszerûen telepíted a MachJeb nevû modot. Az gombnyomásra megcsinálja mind a röppályaegyeztetést, mind a dokkolást. Csak azért mondom mert messze ez a legnehezebb mûvelet az egész játékban, viszont komolyabb utazásoknál megkerülhetetlen.

Köszönöm szépen segített de még mindig nem teljesen tiszta de azért próbálkozom. Már sikerült landolnom mind a két holdon most azon kísérletezek, hogy egy feltöltõ ûrállomást állítsak össze meg egy kutató ûrállomást szeretnék. de elõször megtanulok dokkolni. még az nem megy felesleges.

pingex
Remélem hogy segíteni fog:
http://ksphun.blogspot.hu/2014/05/kezdoknek-dokkolas1-lepes.html
http://ksphun.blogspot.hu/2014/06/kezdoknekdokkolas-2resz.html

Bocs hogy nem teszem rögtön linkbe,de a regisztrálás utáni 30 napig nem enged <#gonosz3>

ksphun.blogspot.hu

Valaki segítsen, hogy kell összehozni egy dokkolást mármint azt hogy egymás hoz közel legyenek a hajók és tudjak dokkolni a pályát egyszerûen nem értem :S

Animefox
Huhh valaki nem tudna egy save data mappát vagy mentést megosztani? Nincs kedvem elörõl kezdeni a játékot 😄

Nekem azok voltak. Mondjuk modok én nélkül játszom. Azok még bekavarhatnak.