Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként a curse kliens kezeli a ksp modokat?
Mert akkor tök egyszerû a telepítés és a frissítés.
Már gondolkoztam rajta hogy kéne indítani egy ilyen oldalt csak jelenleg nincs forrásom hogy neki áljak és ugye egy ingyenes tárhelyre nem lenne érdemes fel tenni 😞 De majd valamelyik nap nézek valamit 😊
http://kerbal.curseforge.com/
illetve még ott van a http://kerbalspaceport.com/ bár már nem fogják frissíteni. De még a Curse beindul, lehet nézegetni.

Egy linket kérhetnék? Illetve tudom hülyeségeket kérdezek de mit ajálotok letölteni modosításokat?

Miért nem tudod õket letölteni a course-ról?
Mi a baj vele?
Ez sajnálatos ide esetleg nem lehetne feltölteni módokat?

ahogy keresgéltem, csak egyetlen magyar közösségi oldalt találtam a KSP-hez. jelenleg ott vagy

Helló
Normális jó kiegészítõket tudnátok nekem ajánlani illetve ha lehet egy magyar oldalt ahol ezek fel vannak téve?

Ez egy tiny és amikor még a leszállóhoz volt csatlakoztatva nem akart a vontató beleharapni. Miután leoldottam utána ment.
pingex: Ha nekem írtad köszi, majd beszámolok. 2-3 héten belül meglesz.
pingex
Nem lesz könnyû munka....de ha sikerül akkor az nagy dicséretet érdemel!

ksphun.blogspot.hu

érdekes. én - igaz picivel sokkal nagyobb aszteroidához 2-3 hajóval csatlakoztam...

Hmmmmm.....
Nagyon kell ehhez a játékhoz az out of the box gondolkodás. 😊
Talán az egyetlen probléma ezzel, hogy egyszerre csak 1 hajóhoz lehet az aszteroidát kapcsolni.
De már körvonalazódik bennem egy terv. 😊

Köszi.
lehet, hogy csak telepíteni kéne az Infernal Robotics-ot 😄

Daffit
Ez már beteg 😄

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

én nem úgy gondoltam 😄
kirakod a szállítót a kilövõállásra, majd kilövés elõtt vontatod be alá a cuccot. ott rászerkeszted (mondjuk küldesz pár kicsi, nehéz emelésre szánt járgányt, majd felrakod velük)

Félek, hogy azt írná foglalt a kilövõ és ki akarná törölni.
De majd megpróbálom.
nem lenne egyszerûbb a vontatóddal a kilövõállásra vinni majd ott dokkoltatni egy kilövésre váró rendszerre valahogy?

Egyelõre bevontattam a bázisra. Fentrõl próbálok majd rádokkolgatni egy kerettel és úgy fellõni.
Tuti belefogok õszülni, de megcsinálom. 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Még mielõtt valaki megkérdezi, azért vittem ennyi üzemanyagot, hogy legyen tömege a vontatónak és tuti ne boruljon fel. 😊
tán építesz rá egy nagy szállítógépet?
akkor kellhet az Infernal Robotics mod a könnyebb berakodás végett, a szállítóeszközön hatalmas szárnyfelületekkel 😄

Thx.
Nem "fejeztem" be a küldetést. Vissza akarom vinni orbitális pályára. 😊
60 sci pont 😄
én az általam elfogottat le se tudnám tenni: a lehetõ legnagyobbat vittem haza 😄

Az grt. Mennyi pont jár egy meteor beszállításáért? 😄
Volt egy jó hónapja (lehet, h 2) egy kihívás.
Fogj be egy aszteroidát és szállj le vele a space centerhez minél közelebb.
Ezt sikerült összehoznom:

Eszembe jutott a folytatás. Visszaviszem orbitális pályára. 😊
Tudnátok abban segíteni hogy régen volt a Kennedy space center sorozat most nem tudom pontos nevét ebben tudnátok egy kicsit segíteni ellõre is köszi
Sziasztok valaki használja a multi player addont ? 😊 Vagy vártok az offical verzióhoz ? 😊
szia tudtok küldeni térképet hol találhatóak ezek ?
elég gyakori dolog az.

én a Munon ezt találtam

Urak, más is megtalálta az ürközponttól délre (kb 10 Km.) a monolitot?
(2001: Ûrodüsszeia)
Lehet vele csinálni valamit?

A Béna.

pingex
Amíg egy adatot lehet csak tárolni,és ilyen sok tudományos pont vész el a visszaküldés során nem igazán éri meg.
Ha 70-80-90% körül mozogna a visszaküldött érték akkor nagyon is megérné,de nem hinném hogy ezen akarnának változtatni.

ksphun.blogspot.hu

Van értelme még ilyen rover szerûségeket építeni am? Mármint automatákat, amin nincs kerbal. Visszaküldeni alig lehet adatot, ha meg visszatérek, akkor mindegy, ha kerbalt is viszek...
A Space Centere lépje és utána vissza a bázisra és már nem is lesz ilyen 😊
Szia(sztok)https://www.youtube.com/watch?v=9b0tn-_KFJc&list=PLbJip2hQOiraBmVX6FRh9JyfmkJC5vFW4 tessék itt én kockásítóm a processzoromat ÉPÍTÕ JELLEGÛ KRITIKÁKAT FOGADOK EL
Daffit
Nekem ezt csak akkor csinálta, mikor a MEchjeb is fel volt rakva.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

pingex
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni annak elkerülésére,hogy ha az ûrállomáson bekapcsolom az SAS-t akkor (nem mindig) elkezd rángatózni,egyre jobban és jobban.Akárhányszor lõttem már fel ûrállomást és dokkoltam vele össze,egyszer legalább megcsinálta mindegyikkel.

ksphun.blogspot.hu

Én youtube-on ajánlom a "Matal space program" nevû videósorozatot az elsõ résztõl kezdve. Magyar nyelvû és sok okosságot lehet belõle tanulni. Talán ha látod magát a felszállási és orbitális pályára állási manõvert, akkor könnyebb rájönni, hogy hogyan mûködik, mint mindenféle leírásból.

Természetesen a leírások is jók és köszönjük mindenkinek, aki idõt feccölt bele, ne vegyék sértésnek. Csak magamból indulok ki és én hamarabb rájövök egy játék nyitjára videókból, mint leírásokból 😊
érdemes kelet felé fordulnod 10 km magasságban, mert arra a pályára kisebb sebesség kell az orbithoz.
illetve javaslom az alapok írásokat fent. az én írásom - bár két jármû ûrrandevújához készült, majdnem hasonló elven mûködik a bolygók/holdak esetében is (csak ott megjelenik a maneuver node-on belül a sphere of infulence kifejezés, magyarán mikor a cél gravitációs mezejébe bekerülsz)

és javaslat: az elsõ hold, amire leszállsz, a Minmus legyen, könnyebb ott a landolás, mint a Munon...

Nagyon szépen köszönöm mind két választ! 😊 biztos befog válni. még kérdés tudom alap dolgok de egy segítség jól jön. ha másik bolygóra el akarok majd jutni azt, hogy kell? illetve mûholdakat üzemeltetni?

SötétBarom
Nem nagy kunszt annyira.. 8-10km-ig fullgáz függõlegesen fölfelé, aztán fordítod 45 fokban, és továbbra is fullgáz.. Amikor olyan 45 ezer környékén jársz hajtómû leállít, majd amikor nem emelkedsz tovább vízszintesen megint fullgáz, amíg nem állsz pályára..

Ez egy elég basic leírás, de elvileg így mennie kell..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Szia, amit tenned kell: a leghamarabb kifejleszteni a TT-38K Radial Decoupler-t majd ezután egy rakétát összerakni fentrõl lefelé: MK1pod,3x440 fuel tank, hajtómû. 6xTT-38K Radial Decoupler az alsó tank oldalára ahová solid boosterek mennek. Elsõ fokozat a 6 db solid booster,majd leoldás és indul a hajtómû. Még a launch padon kapcsold be az S.A.S.t a T billentyûvel. kezdj emelkedni,majd ha a boosterek kiégtek válts át folyékony üzemanyagos hajtómûre.
Nem kell full gáz végig,úgy ügyeskedj,hogy a sebességed 260m/sec legyen 10000 méteren. Ha ez megvan 10000nél fordulj el valamelyik irányba 45fokot.
(a NAV ballt remélem tudod használni,ha nem akkor arra is kitérünk majd😄)
Miután elfordultál válts térkép nézetre és az alul lévõ kis nyillal hozd be a NAV Ball.-t. Tartsd az irányt,tolóerõ jöhet visszább kicsit.
16000 körül ha 450m/s van akkor jók vagyunk.
Most a legfontosabb rész: kövesd figyelemmel az AP (apoapsis legnagyobb pályamagasság) jelölést a pályádon,láthatod hogy szépen növekszik. Amikor eléri a 80000-et a jelölés akkor állitsd le a hajtómûvet! (cut off switc: X bill.)
Erre azért van szükség,hogy feleslegesen ne égessünk üzemanyagot.
Forditsd tovább a rakétát 90 fokra agyunabban az irányban amibe elkezdted a dölést de még mindig ne kapcsold be a hatómûvet.
Amikor a rakéta elérte az AP jelölést várj 5-10 másodpercet majd adj rá tolóerõt. (
Én 2/3 al szoktam van,hogy kevesebb van hogy több kell neki ezt majd kitapasztalod)
Látni fogod,hogy a pályagörbéd elkezd növekedni. Ezt egészen addig folytasd amig a pálya másik felén megjelenik egy PE jelölés,ez a periapsis (legkisebb pályamagasság).
Amikor a PE eléri a 70500 métert leállíthatod a hajtómûvet.
(Amíg az AP és PE jelölés 70000 méternél magasabbat mutat addig orbitális pályán vagy, ezt innen már csak a hajtómû használatával tudod módosítani lezuhanni innen már nem fog.)
Ha mindent jól csináltál akkor maradt kb.:100 egység üzemanyagod ami bõven elég a lassításra és a visszatérésre.
Remélem érthetõ volt,lehet nem a legjobb módszer de én ezt használtam az elején.
Sok sikert!

A Béna.

Sziasztok!
Most kezdtem el játszani vele. És nagyon bejön a karrier módot viszem és már sikerült kisebb eredményeket elérnem. De ott elakadtam, hogy sehogysem tudok pályára állni :S Nagyon megköszönném ha valaki elmagyarázná nekem 😊 Esetleg ha valaki foglalkozik ilyennel az csinálhatna egy teljesen alap oktató videót 😊 De egyenlõre valaki segítsen, hogy tudok pályára állni?

rakéta építésnél szerintem az a legjobb ha csinálsz 3-4 különbözõ teherbírású kompozíciót és mindig csak azokat kell alápakolni a cuccoknak amiket fel akarsz juttatni
nálam úgy vannak hogy van egy 60t, 100t, és egy 160-170 tonnás összeállításom (ezek úgy vannak, hogy ezt a sújt képesek minimum 100 km-es pályára állítani)
így sosem kell ezzel szórakoznom
nézd meg a kutatási képernyõdet. ha már kikutattál valamit, és utána telepítesz egy modot, akkor ugyan bekerülnek a tárgyak a fába, de nem kerülnek feloldásra. ezen tárgyakat neked kell kézileg feloldanod utólag.

Aszt meg tudjátok mondani hogyan lehet egy tárgyat betenni carier modba mert a mirnek a fö része nincs benne :'(
Daffit
Lehet 7 darabos hajtómû, de annál több már nem nagyon éri meg. Van két kép, 5 és 7 meghajtókkal. A 7-ik már csak 800m/s-ot adott, ami persze még mindig jó, ez a cipelni kívánt súlytól függ. A képeken látni, hogy a TWR egy helyen esik vissza 1.10-re, de ez még mindig gyorsulást jelent, ráadásul az utolsó szakasz, ami már közel ûrben történik. Hajók építéséhez nagyon ajánlom az Engineer modot.

köszönöm.

hát igen, nem mindegy, hogy 27$ vagy 25 €. ezért választottam a készítõk oldalát 😛
1500 Ft azért számít 😛

Vegyétek a honlapon igaz hogy akkor kell paypal de 4ezret sporoltok ha nincs steamon akció de most volt nem rég XD
SötétBarom
Nekem is virágbolti, de 23.5.
Én kurva régóta meg akarom venni, de a NAV nem nagyon engedi, hogy hozzáférjek a bankszámlámhoz, az osztrák kártyámat meg nem szereti a steam :/

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Még kell pár pont ezekhez a csodákhoz.. 😊
No meg nekem virágbolti verzióban van meg a játék egyelõre. Várok vmi akciót... 😊 szóval 0.23nál járok 😄