Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a szerzõdések egy része szenvedõs. tesztelj alkatrészt x magasságban y sebesség mellett. de ha belejön az ember, akkor már pite

Fenrir
A launcher ablakát át lehet méretezni? Mert majdnem full screen-ben van, de zavaró, hogy nem az. Egy normál, kisebb ablak elég lenne.

A halál csupán a kezdet...

Daffit
Most nézem reggel és látom néhányan már le is szedtétek. Mondjatok majd pár szót róla, mert nem fogok hozzájutni esténél hamarabb.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

most indul. az x64 seperc alatt lemászott, az x86 elérhetetlen. kinyírták a szervereket 😄

nehhhhh 😄
kb 2 perce néztem a facen és semmi nem volt most meg ott van 😊
megvan a holnapi program így asszem be vagyok táblázva.
Ninju az a gond a belsõ nézettel hogy gyakran rosszul szokta jelezni a haladási irányt, legalábbis nálam sokszor megesett fõleg ha vadászgéppel mendegéltem és betargetoltam egy másik egységet
másrészt a leszállást legalábbis szerintem majdhogynem csakis kivülrõl lehet megoldani mer különben nem tudod megállapítani a távolságot a felszíntõl.
persze ez modúl függõ mer van amiben majdnem magadalá látsz.

Off:

Tauri
te még istenesen állsz jelenleg
sajna mindig csak a rossz hozzászólások vannak jutalmazva.
áááááááááááá

kijött a 0.24 😄 most töltöm le 😄

Azt is megteheted, hogy belsõ kamerára váltasz és ott rázoomolsz a navballra. Mondjuk éppen annyira, hogy a radar magasságmérõt is lássad.
Belsõ nézetben pontosabb a navball jelölése.
Off:

Valaki esetleg tudna nekem a hozzászólásra + gombot nyomni? Valaki valahol tett rám 2 minuszt és van 1 plusszom, így -33 as az értékelésem és elvileg -50 alatt nem fogjátok látni amit írok. KÖszi 😊

Daffit
Ha a navballon kattintasz az 1-es pntnál, akkor változtathatod, hogy orbit/surface/target és leszállásnál a surface módba kell állítani.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

lehet, hogy amikor eltûnik az "x-es köröd", akkor már emelkedsz - illetve lebegsz.
de megpróbálhatod a Kerbal engineer modot használni, az kijelzi mind a vertikális, mind a horizontális sebességedet is

Pont így van megépítve a hajóm, ahogyan leírtad. 😄
A gond a földetéréssel van.

illetve ezért van a magassági mutató mellett a vertikális sebesség mutató. plusz ne felejtsd el, a felszín nem mindenütt egyenes

Menj lapos hajóval és sok ernyõvel, nem lesz gondod a leszállással 😊 Ilyen messzi repülésnél érdemes különválasztani a szállító-fokozatot (földre visszatérõ kabin, üzemanyag, meg atommotor) meg a dunára leszálló részt (kabin, üzemanyag, erõsebb hajtómû meg egyéb bizbaszok), és docking porttal összekapcsolni a kettõt. Odafelé visz az atommotor, leszállsz a lapos leszálló-résszel, visszajössz, a maradék üzemanyagot visszatankolod az atomosba, átszállsz a legénységgel és otthagyod a leszálló modult.
Jól mûködik a navball.
csak jól kell használni.
Az új verzióban nem akarnak végre kezdeni valami a navballal? Marhára idegesítõ bolygóleszálláskor hogy a sebességet nem mutatja rendesen, nem lehet látni mikor emelkedsz és mikor süllyedsz éppen, ez nagyon gáz egy olyan helyzetben amikor pont <6 m/s -al szeretnél süllyedni. Ugyanígy az hogy nem mutatja a gyorsító/lassító pontot(ixes kört,fogalmam sincs mi a mûvészneve)). Fasza amikor a rakétával a farkadra akarsz leszállni és a hülye navball eltünteti az ixes kört. Dunára akarnék leereszkedni, nagy magassában szépen kinyírok minden oldalirányú elmozdulást, kis magasságon meg amikor leszállósebességre akarnék lassítani szépen felborulok/beleállok a földbe minden alkalommal, mert az atomszar navballra bízom magam. Pedig mindenhol azt súlykolják, hogy navball és ne szemmérték alapján repüljünk.

Fel a fejjel. Jobb késõn, mint soha. 😊
kiszáll az ûrhajósod, megközelít az ernyõ tartóját és újra tudja csomagolni.

õszinte részvétem! 😄

Nem mondod hogy újra lehet csomagolni az ejtõernyõt?!?!?! Áhh ha ezt tudom, mennyivel egyszerûbb lett volna az életem brühühü :'(

ha a karier mód után rakják bele akkor legkorábban a 0.26 nál lehet számítani rá, mer ahogy irták a 0.25 is a karier mód finomhangolása lessz még + némi extra

alkatrészek terén anyi biztos (legalábbis ha jól tudom) akkor egy darabig nem lesz ojan sók alkatrészes mód mer annyi ujítás van most a .24 ben hogy nem lesznek kompatibilisek
meg másrészt rendben hogy nem akarnak uljakat kidolgozni de van néhány tényleg jó mód amit beleépíthetnének a realitás kedvéért

az új drivert illetõen meg nem tudom hogy akarják megoldani azt hogy ne okozzon problémát a nagy elemszám, ha maradnak a mostaninál, mer nem lehet optimalizálni örökké
max megoldják azt hogy 1 elemnek lehessen nyilvánítani egy meglévõ pl. ûrbázist és szükség esetén ismét ki lehessen kapcsolni.
elvileg ezért lenne a PPD-10 Hitchhiker Storage Container

Daffit
Egy valamit nagyon várok, hogy valaki végre belerakja. Ez nem más, mint a hosszú utazásokhoz lakómodul és mérjen valami bezártságot. Egy kapszulában utazni hosszú hónapokat azért nem reális.

Daffit
Annak idején az élõ mûsorukat néztem a szülinapi partiról és világosan kijelentették, multi lesz de csak a karrier rész befejezése után.
Alkatrész tekintetében az a véleményük, amivel teljesen egyetértek, hogy már nem sokat raknak bele, mert rengeteg mod van erre és még sokezer másra.
A játék motorja pedig a Unity-n alapul, újat nem fognak írni (KSP 2.0), de gyorsan beemelik az újításokat.

Szerintem nagyon jó így is a játék, a pénz megjelenését nagyon várom. Rengeteg a mod, szinte a teljes játékot átalakíthatod. Kell ennél több?

A 12. benne van.
Rover kereket lehet javítani és az ernyõket is újra lehet csomagolni.
ejj
rengeteg dolgot bele lehetne tenni még
de inkább egyes játékok kombináláséval lenne jó mint pl ha kombinálnák a space engineers nevû játék egyes részeivel.
de inkább mielõtt tovább fojtatódna a fejlesztés inkább egy új grafikus motort kéne neki adni mer minél késõbb kerül rá sor (már ha eljutnak oda) annál nehezebb lesz mindent átírni ahoz
az a gond hogy elöb utóbb elég nagy gátat fog szabni a fejlesztésben, mer hiába tesznek bele 240 😄 új fejlesztést akkor se tudunk majd nagyobb konstrulciókat összerakni majd mer behal a gép
+ nem számolva a többi még nem létezõ hatással ami még nincs beüzemelve (6.idõjárás 10.sugárzás hatása 11.visszaérkezési hõ hatása ...)
pingex
Na ha már a játék fejlõdésérõl lenne szó, akkor újabb kihívás:
Gyûjtsünk össze együtt 240 újítást! <#nyes>
Bármi újítás ami még nincs benne az alap játékban.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1.ûrhajóban való mozgás
2.három újabb gázóriás
3.külsõ aszteroidamezõ
4.belsõ aszteroidamezõ
5.üstökösök
6.idõjárás
7.bányászat
8.étel/ital/oxigén/víz szükséglete
9.kárt tevõ aszteroidák
10.sugárzás hatása
11.visszaérkezési hõ hatása
12.ûrsétán lehet szerelni

ksphun.blogspot.hu

hát a warp elõtt induljon már be az ITER és a DEMO 😄

különben is mennyit fejlõdött a program azóta, hogy az elsõ orbitra állással lehetett szenvedni...

Én is jobban várom a carrier módot és hogy majd ezt agyon csiszolgassák mint egy "gazdaság játékot", mint hogy tegyenek bele most több új alkatrészt. Eddig másról sem szólt a játék mint alkatrészek tárháza bõvült...kis túlzással.

Nem tudom milyen lesz késõbbiekben a carrier része, de azt látom hogy nagyon sokan olyan "pazarlással" csinálta meg az egyes hajóit és jutott el X, Y ba hogy nevetséges. Én épp abban látom a játék örömét, hogy minél költséghatékonyabban, minél nagyobb profitszázalékkal tudjam megcsinálni az egyes küldetéseket 😊

Jó lesz ez mindenkinek, most kicsit a carrier mód van csiszolgatva, utána meg jönnek az újabb alkatrészek megint, és mindenki örülni fog. Meg különben is 20 év múlva mikor még ezzel a játékkal játszunk és lesz warp meghajtó a Nasa tól 😄 majd ott lesz érdekes hogy a csillgaközi ûrben fogunk bohóckodni semmiféle orbit pályát nem nézve. hehe

igen az egy jó dolog hogy megcsinálták ezt a részét, de mindenkinek más az igénye. pl. én inkább jobban szeretek benne alkotni mind meghatározott célokat elérni korlátok közé szorítva.
mindenesetre tuti rá fogok fagyni egy jó idõre

a multis részt illetõleg meg szerintem is megcsinálhatnák bele
nem muszáj a naprendszer különbözõ pontjait felfedezni multi közben mer az tényleg macerás hanem inkább a kerbinen is lehet szórakozni elég sokféle képen
két új alkatrész. és különben is, a játék teljesen új dimenzióját fejlesztették ki a szerzõdésekkel, gyakorlatilag az egész játékmenet átalakul...

Jeffjohnson
Májusi cikk szerint már fejlesztés alatt van de nem tudni mikor lesz a játékban. Ezért is kérdeztem, hogy valakinek van-e új infója ezzel kapcsolatban. KMP mod az, amivel már most lehet multizni...

Szóval, más sem tartja ökörségnek és sok-sok percet fognak áldozni rá.
Egyébként megpróbálhatnál kultúráltabban is írni.

Jeffjohnson
Már van ilyen mod. Ha találkozni akartok van benne idõ egyeztetés. Közös ûrállomás építés, meg látod éppen mit csinál a másik. Szerintem van értelme. Attól mert nem tetszik, nem kell mindjárt a másikat lehurrogni.

SötétBarom
Most halál komolyan, mi a búbánatos fasznak kéne ide multi? Hogyan? Eleve összefossa magát a program egy 500 részes hajótól is már.

Az idõgyorsításról nem is beszélve. Egy ökörség, remélem egy percet sem fognak áldozni ilyesmire.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

most olvastam végig fordító segítségével, de multiról szó sem volt
az a gond hogy egyre inkább lehangol ez a frissítés engem
sok jó dolog van benne de az alkatrész gyüjteményt nem igazán akarják fejleszteni pedig igen csak jól jönne
és ahogy irták a végén a 0.25 ben is a karier módot fogják bõvíteni, csiszolgatni csak
Jeffjohnson
Multiplayer opcióról van valami hír? Korábban mintha azt olvastam volna, hogy 0.24ben benne lesz hivatalosan de ahogy nézem errõl szó sincs.

Fenrir

A halál csupán a kezdet...

van folytatása is 😄

szerintem legközelebb a jövõ héten fog kijönni
de én is örülnék neki ha elöbb mer már halálra unom magam.
Vajon a héten kijön?

pingex
Pont akkor fog kijönni amikor nem tudok gépnél lenni egy hónapig...<#rinya>
De majd azért tudósítsatok. 😄

ksphun.blogspot.hu

Daffit
Már nagyon közel van a 0.24

Van valamiféle olyan addon, amivel meg lehet tervezni a bolygóra / holdra szállást?

Szeretnék tenni egy marker jelet a holdra amit elõzetesen a térképen megnéztem hová legyen a leszállás

a pénz szerintem még nem lesz döntõ tényezõ de már kezdenek szerepet adni neki
legalábbis ahogy régebben szó volt róla aszerint a pénzes része is rendesen ki lesz dolgozva és akkor már tényleg lesz értelme mindent megmenteni.
Igen, és még a légkörben az egyes fokozatokat is lehet hogy megéri ejtõernyõvel ellátnia rajta lévõ hajtómû miatt...nekem tetszik 😊

Már csak jönne ki 😄
és ahogy elnéztem itt már a pénznek is van szerepe.
emellett a kerbinre visszahozott eszközöket is vissza lehet váltani pénzre ami elég jó dolog igy van már értelme annak hogy ne csak ürszemetet csináljak hanem mindent visszahozzak.
végre, már nagyon várós!!!

pingex
VÉGRE!!!

ksphun.blogspot.hu

Nohab
nahh itt van némi frissítés leirás

van benne néhány jó dolog és van benne ojan is amit nem értettem de ha jól sejtem akkor az nem komplett leirás még
de igéretes 😄
Daffit
Az engineer-ben a részletes ablakban van, ahol állíthatod, hogy számoljon atomszférikus adatokkal vagy sem. Igaz az csak a TWR-el számol, azt nem mutatja, hogy mennyit veszítesz a gravitáció és az aerodinamika miatt.