5572
  • [NST]Cifu
    Lassan eljutok 1-ről a kettőre (kaptam egy S-25x4 Engine Cluster szuborbitális tesztet, meg kellett két űrállomást csinálnom... :P), de rém lassú, és akkor hol van még a VAB és a többi Level3-ra fejlesztése...

Viszont mivel a Mun-t és a Minmus-t kimaxoltam, már így is van 3900 science-m, amit felhasználhatok, ha végre meglesz a Sci Center LvL3.

Egyébként így már lehet, hogy nem is fogok túl sok tudományos cuccot vinni a következő bolygókhoz / holdakhoz, mert nem lesz mire költenem a science-t...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.20. 13:36:11
  • Ninju
    A második bolygó koordinátáit meg tudnád adni? Ott még nem jártam, de nagyon érdekelne a dolog! :D
    Sajnos elég kulimunka a pénzszerzés. :(
  • [NST]Cifu
    Parancs!
  • kamov
    Nem finnyáskodni kell, hanem nyomni a pénzes küldetéseket.
  • [NST]Cifu
    Yupp, vannak Minmus-os küldik, ahol 3 leszállás (EVA report) meg egy adott helyen X magasság alatt crew report a feladat, ezért ad kb. 800.000 money-t, ami nem rossz, csak a küldi kerül ahogy nézem uszkve 150 ezerbe, szóval ilyenből kellene 3-4, amire meglesz... A műhold-pályáraállítások meg hasonlóak meg hoznak ~150 ezret, amiből megmarad ~120 ezer... Itt kezdek elakadni, mert azért ciki, hogy 3-4 Minmus küldetés után legyen csak esélyem fejleszteni (és ugye pénzmag még kellene utána elindulni). A teszteknél ritkán tudok kifogni jót. Most van egy olyan, hogy teszteljem a 'Mainsail' hajtóművet - a Minmun körül...
  • kamov
    A küldetésközpontot kell legelőször fejleszteni, hogy akár 7 contract is tudjon futni.
    Kaszálni műholdindításokkal és a tech fa vége felé lévő alkatrészek tesztjeivel lehet.
  • Trucker39
    Komoly kihívás számomra a két lábú közlekedés. Itt egy újabb próba. Még mindig nem tökéletes (meg nem is saját, csak újra megépítettem). Gondok vannak még a vezérléssel, valamint az irányítással. Komoly előre haladás viszont, hogy már kOS MOD-ban lehet programozni, így a szervo vezérlést elég egyszer megírni script-ben és csak el kell indítani a fedélzeti számítógépen és folyamatosan vezérli őket.

• Fürtös
    Fejleszd a küldetés központot (nem tudom mi a neve) 2. szinten már 7 küldetést tudsz felvenni.
    Én így csinálom, így 1 hold misszió alatt 3-4 küldetést is ki lehet pipálni.
    Atomrakétás leszállóegységgel+2x LT400 tankkal simán meg lehet csinálni 6-8 landolást pályakorrekciókkal meg hazajövetellel..
  • [NST]Cifu
    Ok, karrierben ti hogy a lópikulában tudtok pénzt szerezni? Mun és Minmus megvolt, hurrá, irány Dune és Ike... De az 500 pontos science cuccok elérhetettlenek, a fejlesztés meg 3,1 millió... Ami rém sok (összehoztam egy Ike utat, de alig valamivel lett több pénzem, mint volt. Az út előtt 1.02 millió, utána 1.2 millió)...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.19. 18:41:35
  • soulhunter85
    köszi
  • Trucker39
    Hogyne. KW Roketry MOD
  • soulhunter85
    Tudna valaki ajánlani linkelni olyan modot ami még több rakéta alkatrészt ad hozzá a játékhoz + még szép is :)
    Ill. létezik valami mod instaler?
    köszi
  • tom36
    a játék megvan
    gondolom a hajót meg tudod ezek szerint
    Hyperion
  • Caliph
    x3 reunion :)
  • soulhunter85
    Köszi a tippet 32-ben tényleg jó
  • Trucker39
    Szerintem is simán megérte az árát ez a játék. Gyakran abba hagyom, de mindig találok valamit újdonságot, amivel napokig el lehet szórakozni. Most ez a lábakkal történő járás izgatja a fantáziám. Találtam jó és kevésbé jó megoldásokat. Nem egyszerű (nekem legalábbis) jól beállítani a szervókat hozzá. kOS MOD programozása meg nekem túl bonyolult dolog.
  • tom36
    nekem is ez volt a probléma de a megoldás egyszerű:
    ne 64bit ben inditsd
    a sima KSP exe -t kel indítani és akkor 32 bit-ben indítja
    sajna a 64 még hibás
  • Fürtös
    Tört verzióval másnál is jelentkezik ez a probléma, 2 ismerősömnél is hasonló gond van.
    Az eredeti jó leszé simán van ebben a játékban annyi szórakozás,hogy megéri megvenni.
  • [NST]Cifu
    Akkor az indítóállás és/vagy a VAB nincs kifejlesztve. De ha ez problémát okoz karrier módban, akkor jobb, ha sandbox-ot játszol (a karrierben épp az a lényeg, hogy a feladatokat az adott lehetőségek mellett teljesíted).
  • soulhunter85
    semmi modot nem használok és ahogy nézem, sandboxba nem bugos semmi. Csak sci meg karrier modban minden épület maxos és 18 t max. Sandboxba még a vectorok is frankón müködnek.
  • tom36
    a gépezet 861 elemből áll
    de egy módnak köszönhetően csupán 46 elem lett belőle
    egyedül az építése macerás mer ott még az egészet kezelnie kell meg a légkörben a légellenállás miatt némiképp lassít de utána már jó
    fenn teszteltem és amíg a valóságban eltelt 60 másodperc addig a játékban 54 = nem akad
  • tom36
    Unatkoztam egy kicsit és csináltam egy találós kérdést:
    Hogy hívják és melyik játékban szerepelt ez a hajó ? (nem lett tökéletes a megformázása de a főbb vonalai remélem jók)
    [IMG]http://kepkezelo.com/][/URL][/IMG]
  • Szabolcs92
    Elég kevés bug van már, az általad írtakkal még soha nem találkoztam, pedig van pár 100 órám a játékban. Sőt, a legújabb verzióban egyedül a time warp-pal kapcsolatos bugokkal találkoztam, de azok is könnyen elkerülhetőek. Az épületek fejlesztésével engedi a 18t fölötti hajókat és a "vektor"-okat. Ha jobb gombbal kattintasz rájuk, írja is, hogy mi unlock-kólódik a következő szinttel.

Szerk.: esetleg a modok bekavarhatnak, miket használsz?
    Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.01.18. 11:47:26
  • soulhunter85
    Karrier, és 0.9.
  • [NST]Cifu
    Milyen verziószám? 0.9? Milyen játékmód, carrier vagy sandbox? Karrier játékmódban az elején nagyon sok mindenben korlátozva vagy (rakéta magassága, tömege, részalkatrészek mennyisége). Először szvsz sandbox-ban próbáld ki...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.18. 09:43:55
  • soulhunter85
    Sziasztok!
    Nem rég kezdtem a játékot és még nagyon kezdő vagyok.
    igazából még nem vettem meg csak mielőtt megvenném, ki akarom próbálni hogy megéri e a pénzt.
    Tört verzión játszok és nem tudom hogy a tört verzió a bugos (gondolom igen) vagy én csinálok rosszul valamit, de sehogy nem tudom elővarázsolni a vektorokat az orbitális pályára állásnál, és kijelölni sem engedi a másik hajót. Csak manuálisan tudok kezdeni valamit, az hogy két hajót egy pályára hozzak szinte lehetetlen így. Illetve 18t-nál nagyobb hajót nem enged építeni. Minden épületem maxos már a kampány elején. Tehát egy bughalmaz.
    Kérdés: Ennek a sok bugnak ellenére van remény hogy az eredeti működni is fog vagy hagyjam a francba?
    Köszi a segítséget előre is.
  • Trucker39
    Újabb teszt. sajnos magát a járművet nem én találtam ki. Ezt letöltöttem a netről, majd beüzemeltem. Kicsit nehézkes volt vele megtanulni járni, de nem kap defektet. Valami miatt a reptér betonja, sőt még az indító állás is felrobban, ha átsétálunk rajta. Füves terepen meg mindenbe beleakad a talpa. Amúgy elég érdekes vele jönni menni.
  • Trucker39
    Mára is jutott egy teszt. Módosított "homlok rakodó". Feladat, vízszintesen felborított és szétcsatlakoztatott, kilenc tonnás tartályok fel szedése, majd függőleges helyzetben újra összeillesztése, dokkoló portok segítségével.

Elég szépen lehet vele haladni. Kicsit még bizonytalan a súlypont kérdése. Azon még állítani kell.

• Cnut
    Ok, koszi, akkor a zaszlozas lesz, ugyis van ra penzem es a EVA fejlesztes is jol jon.
  • Lyobag
    mondjuk kiküldesz egy kerbalt egy sétára, leszúrsz egy zászlót és az lesz az iránypont. vagy valami egyszerű járművet kint hagysz. ezek 80-100 km távolságról jelzik a bázist
  • Cnut
    Lenne egy nagyon amator kerdesem. Hogy lehet egyszeruen visszatalalni a bazisra? Tudom kb terkep alapjan, de mindig ejszaka van amikor repulok, szoval a terkep is csak egy fekete folt. Fejlesszem 2. szintre az astronaut komplexet es tegyek le zaszlot vagy van egyszerubb/olcsobb mod?
  • Trucker39
    Nem rég olvastam az alábbi könyvet. Egyből megjött a kedvem egy kis Kerbal játékhoz.

A marsi

Csak ajánlani tudom mindenkinek.
  • Trucker39
    Igen, már értem, mire való. Jó pár alkatrésszel kevesebb lesz egy azon helyen és elvileg, ha kevesebb az alkatrész, talán magasabb az FPS szám. Majd kipróbálom.

Igen pár - szerintem - fontos MOD lett feltelepítve nálam, azokban vannak.

- Mechjeb
    - B9 Aerospace 5.2.8
    - Kerbal Attachment System (KAS)
    - KW Rocketry v2.6d
    - TweakScale
    - Modular Kolonization System

Mivel inkább építeni, mint messze-messze repülni szeretek, inkább az építéshez való dolgok vannak fenn.

A kolonizációs MOD-l most kísérletezem, elég bonyolultnak tűnik a dolog. Azt még meg kell tanulni, pontosan mit és hová kell tenni és kapcsolni.

Ma csak különböző mozgató rendszerekkel kísérletezgettem.
  • tom36
    megtaláltam a frisített verziót 0.90 hez :) remélem ez már használható lessz
    itt
  • Fürtös
    Trucker ezeket a cuccokat valami moddal kapod?
    Mármint a szervót meg a hidraulikákat.
    Kegyetlen jók a cuccok gratulálok!
  • tom36
    visszanéztem ezer párszáz üzenetet és megtaláltam az 1001. üzenetnél
    ez a program: UbioZur Welding
    de ahogy elnézem nincs újabb verzió
    pedig hasznos cucc
  • Trucker39
    Nem pontosan értem a problémát, elnézést miatta. Én a subassemly tárolóhelyet használom. Minden részegységet elkészítek és oda lementem őket. A vég összeszerelésnél meg csak előszedem őket, összeállítom és ha szükséges, itt-ott módosítok rajtuk. Ezt követően az egészet elmentem és már indítható is az első próba.

• tom36
    nem az összecsatlakzoztatásra gondolok hanem arra hogy összerakunk több alkatrészt (több egységből álló szerkezetet) és azt úgy elmenteni hogy utána úgy kezelje ha használom mind 1 db alkatrészt és nem több alkatrészként
    ojan mind amikor összeraksz pl egy rovert és elmentet és késöbb elő tudod venni csak ennél úgy menti mind egy alkatrészt és utánna már nem szétszedhető
    van erre mód de amikor be akarom tenni akkor az illesztési pontokkal gond van és nehéz kezelni
    másrészt minden mozgó, működő alkatrész működésképtelen lesz (pl a hajtóműveket nem lehet bekapcsolni utánna se más állítható dolgot)

annó még itt említette valaki, de megmondani nem tudom a nevét mer nem találom
  • Trucker39
    Azért már elég jól össze lehet csatlakoztatni az alkatrészeket, bár bizonyára előfordul speciális eset, amikor jól jönne valami extra csatlakozás.

Közben építettem egy modul mozgató darut. Kihasználtam. hogy most már méretezhetem az alkatrészeket. Szépen össze tudta magát akkorára csukni, hogy egy rakéta indító kapszulában elférjen. Kicsit bonyolultabb volt a szervo rendszert belőni. El is ment az idő vele rendesen.
    Jelenleg van egy fordítópont a központi részen (lábanként, nevezzük Váll izületnek), a lábak felső részét nyújtja és visszahúzza hidraulikus módon. (Felkar szervo) Van mindegyikben egy izület középen (térd, könyök) ami hajlítható, illetve van egy-egy hidraulikus rész lejjebb a lábakon, amit szintén tud nyúnjtani és vissza húzni. Ez alatt van egy körbe fordítható izület, ami az alsó blokk teljes körbefordulásáért felelős (csukló izület). A kerekek egyben kormányozhatók, mint egy normális jármű esetében. A csukló izület azért felelős, hogy egy helyben a kerekeket teljesen szembefordítja, így gyakorlatilag nem fordul a jármű, hanem szögletesen bemegy a legszűkebb sarkokba is.
    Az emelést a váll, felkar, valamint az alakar izületek mozgatásával éri el. A súlypontban elhelyezett dokkoló egység segítségével kapcsolódik a szállítandó holmihoz. Széles terhet is tud szállítani a lábak terpesztésével. Ebben az esetben csökken a szállítható modul legnagyobb magassága. Jól manőverezik, alacsonyra le lehet vinni a súlypontját. Világítás és akkutöltő berendezés rá van szerelve. Esetleges borulás esetén a lábak végén lévő tartályokban van üzem anyag és két-két hajtómű, ami segít a talpra kecmergésben. Ilyen esetekben át kell kapcsolni a lábak vezérlését egyedire és az alulra kerül lábakat behajlítani, a felsőket kinyújtani a súlyponton túlra és a hajtóműveket óvatosan beüzemelni. A tesztelés alatt már többször sikerül talpra ügyeskedni magunkat. Egy darab Kerbal a daru kezelője. Szükséges kisebb javításokat el tudja végezni. Ha függesztett teherrel borulunk, akkor sajnos a teher veszendőbe megy jelenleg, mert csak úgy tudunk fel állni, ha lekapcsoljuk a terhet. Utána viszont már nem tudunk újra csatlakozni. Esetleg egy másik jármű segítségével, amin van vontató kötél meg mágnes.
  • tom36
    Jó kis mód
    bár részemről inkább egy ojan használható mód kellene amivel több eszközt egyesíteni tudok (hogy 1 ként kezelje ne részenként)
    van is egy ijen de több vele a gond mind az értelme (legalábbis lehet hogy azóta frissítették és a számtalan hibáját kijavították már)