5572
  • Ninju
    Én egyszer találkoztam hasonlóval. Akkor leválasztottam a műholdat és utána újra dokkoltam vele. A dokkolás után már nem minősűlt új járműnek.
  • Daffit
    Hali! Az utóbbi időben sajnos a munka miatt nem sok időm volt játszani, egy verziót konkrétan úgy szettem le, hogy egyszer sem nyitottam meg. Elkezdtem a karriert egy hónapja és van egy feladat, indítsak új hajót és állítsam egy bizonyos magasságba. Megépítem és a kilövésnél ki is pipálja, hogy új hajó, de indulás után ez eltűnik. Így hiába teljesítem a többi feltételt nem zsebelhetem be az érte járó jutalmat. Van erre valami ötletetek vagy javaslatotok?
  • pingex
    Látom elég sok dolog lesz az 1.0-ban,én főleg a mély űr tankolást várom.Elég lassan haladok a karrieremmel,még más bolygón nem jártam,de már nagyon sok minden ki van fejlesztve és van egy rakat pénzem.
  • [NST]Cifu
    Ha belegondolsz logikus, mivel feltehetően a potenciális vásárlókat már mind becserkészték, a Steam-re való megjelenés óta új forrásokhoz aligha jutottak, és már régen volt, amikor az eladási listákon egyáltalán látszott a KSP. Szomorú, de ha bevételhez akarnak jutni, akkor lépniük kell, és a KSP jelenlegi modelje nem nyújt kitörési lehetőséget.

Vagy át kell állniuk a fizetős DLC-s modellre, vagy az in-game-purchase rendszerre, esetleg a havi díjas rendszerre, ha további bevételeket akarnak realizálni...
  • Cef
    Hmmm... ahhoz képest hogy az volt beharangozva, hogy az előző verzióval indul a béta és hogy végre már arra koncentrálhatnak hogy minden félkész feature-t befejezzenek ez egy elég gyors váltás. Jól hangzik amit bele szeretnének tenni, de mi van a többi feature-rel? Új bolygók amiket már régóta ígérnek, IVA minden parancsnoki modulhoz és lakómodulhoz, felhők, új alkatrészek, a meglévő dolgok finomítása stb. Ok, hogy ezután is lesznek majd updatek meg kiegészítőkről is volt szó még régebben, de azért egy félkész játékot 1.0-nak nevezni... pénzügyi okokból nagyon ki akarhatnak kerülni az early accessből.
  • [NST]Cifu
    Ígéretes. Amit mondjuk feltünt, az a légellenállásból fakadó felhevülés, és ezáltal a hőpajzs-megoldások hiánya. De ha a légellenállást rendbeteszik, már az is szép lesz. Lehet még a végén nekiállok újra űrrepülőgép-szerű járműveket csinálni. :)
  • Trucker39
    Újdonságok.
  • Lyobag
    eddig a rekordom a kilövéstől a dokkolásig kb 15-20 küldetésperc. és vagy 16 tonnás hasznos teherrel.
  • [NST]Cifu
    Akkor nincs mese, én vagyok béna.

Mondjuk tény, hogy még a 0.22-ben próbáltam utoljára kézzel. :P
  • tom36
    nem tudom hogy ki hogy van vele de a dokkolás elég egyszerű manőver mindenféle segítség nélkül
    nekem az első dokkolásom a 0.90 ben úgy volt hogy még manőverezési pontokat sem tudtam betenni a pályára álláshoz (lényegében az elejétől a végéig szemre kellett csinálnom) és mégsem tartott pár percnél tovább a dokkolási rész

amúgy az építésel én is hasonlóan vagyok, jobb szeretek összeépíteni valami jó dolgot mind eljutni xy bogyóra (nem jelent kihívást valahogy már a távolság)
  • [NST]Cifu
    Randevúval együtt? Az szép!
    Nekem MechJeb-el szokott ilyen 5-10 perc lenni, függően a körülményektől (pálya, a hajó tömege és az RCS fúvókák aránya, stb.)
  • Lyobag
    ja. akkor csak én szoktam pár perc alatt dokkolni :D időgyorsítás nélkül :P
  • [NST]Cifu
    Ezt továbbra sem értem, a KSP-ben van időgyorsítás, na bumm, használjuk is, még egy bumm.
  • Lyobag
    akármelyik. a KSP-ben a dokkolás pár km távolságtól az összekapcsolódásig általában pár perc. a valóságban pár km távolságtól számolva a dokkolásig órák, néha napok telnek el.
  • [NST]Cifu
    Ezt a megjegyzést nem teljesen értem. A valóság alatt mit értesz? Szojuz? Progresz? Dragon CRS? ATV? Mindegyik automata dokkolórendszerrel rendelkezik.
  • Lyobag
    plusz a legegyszerűbb dokkolási módszer: megközelíti egymást a két jármű, majd egymás felé fordítják a dokkolóportjaikat, aztán gázt neki. persze a tömegközéppontba helyezett dokkolókkal a legegyszerűbb a dolog
  • Lyobag
    ne panaszkodj. a valóságban egy dokkolás órákba telik.
  • Ninju
    Így van. Viszont dokkoláshoz nem kell sokat manőverezni RCS-el. A főhajtóművekkel nyugodtan közel tudod hozni a hajót a célhoz. Aztán a MachJeb Smart A.S.S.-el párhuzamba állítod a két hajót (TGT PAR-). Ha ez megvan akkor csak nagyon kevés oldalirányú manővert kell végrehajtani, amit simán kompenzál a MJ. Az előre-hátra mozgás meg tuti kiegyensúlyozott, ha szimmetrikusan pakoltad fel a fúvókákat.
    Utoljára szerkesztette: Ninju, 2015.01.22. 15:34:47
  • [NST]Cifu
    Most megvilágosodtam, ugyanis eleddig nemes egyszerűséggel tényleg nem a tömegközépponthoz viszonyítottam az RCS-ek elhelyezését, a kutya tudja miért. Viszont. Miután az üzemanyag ugyebár a legfőbb tömeg, a tömegközéppont vándorolni fog ahogy fogy... Tökéletesen kiegyensúlyozni tehát majdnem reménytelen.
  • Szabolcs92
    Dokkolásnál az a titok, hogy a monoprop fúvókákat úgy helyezd el, hogy bármelyik irányba mozogsz, a mozgásvektor meghosszabbítása a tömegközépponton menjen át. Nagyon hülyén írtam le, de remélem, érted :) Szóval ne legyenek a hajó hosszában x távolságonként elhelyezve, hanem a tömegközépponttól legyenek egyenlő távolságra felfelé és lefelé is. Ha ez jól sikerül, sokkal könnyebb a dokkolás is. Ki lehet választai a hajódon a docking portot az irányítás központjához és az állomáson a portot célnak, onnantól ezzel a moddal nagyon könnyű dolgod van.
  • Ninju
    Igen ezzel egyetértek. Engem is a tervezés vonz inkább. :)
    Egyszer ha van egy kis szabadidőd megmutathatnád, hogy hogy dokkolsz. Kíváncsivá tettél.
  • [NST]Cifu
    Nyilván bele lehet jönni, de szvsz a KSP egyik nagy dobása abban van, hogy széles spektrumot le tud fedni a játékosok igényeiben. Számomra inkább az a kihívás, hogy minél hatékonyabb (és nagyobb :P ) űrhajókat építsek, ez fog meg igazán benne. Aztán az, hogy eljussak vele A-ból B-be már kevésbé köt le, az meg végképpen kevéssé vonz, hogy fél órát szórakozzak (meg rengeteg monopropellant pazaroljak :P) el egy dokkolásra. Gondolom téged meg utóbbi fog meg igazán.
  • Ninju
    Írd át a MechJeb konfigját, hogy kapd meg hamarabb. ;)
    Az lesz a vége, hogy tényleg csinálok egy tutorial videót a dokkolásról és randevúról, mert tényleg nem ördöngösség. :)
  • [NST]Cifu
    Egen, és akkor jön a következő vonulat, hogy cheat-e, ha megnézed a kerbal wiki-n azt, hogy mennyi Delta-V kell egy-egy égitest közötti úthoz, vagy hogy a térképet, ahol a Biomok merre vannak. Bevallom én nem látok sok különbséget a térkép és a VOID HUD által prezentált adatok használata között. Utóbbi egyszerűbb, és vehetjük akkor úgy, hogy Jeb (vagy Bob, esetleg Bill) nézi kezében a térképpel, hogy éppen mi felett repülünk.

A Delta-V és a tömeg kiírás nagyon hiányzik a programból, szvsz nem csak a tervező módban, hiszen igazából a tömeg és az üzemanyag mennyiség, valamint az ISP adatokból ki lehet számolni könnyen a világűrben lévő Delta-V-t legalább.

A MechJeb nálam prioritás sajnos a fejlesztésnél, kicsit zavar is, hogy nincs erre valami "normális" megoldás. Azok a fránya szovjetek már az 1960-as években megoldották az automata dokkolást, én meg egyszer másfél órán át próbáltam kézzel randevúzni és dokkolni. Rémálom volt, azóta inkább nem építek olyan "űrprogramot", amely dokkolást használna addig, amíg nincs meg az automata docking a MechJeb-ben...
    Ez is olyan, hogy a fejlődési fába bele lehetne építeni olyan modult, amely az automata dokkolást tudja, ha felrakod az űrhajóra - és nem a fejlődési fa végére rakni...
  • Ninju
    Lehet picit erősen fogalmaztam, mert a tegnapi napom arra ment rá, hogy Mimnus biomokat vadászgattam. :)
    A valós magasságot a program is kiírja. Minden irányító modulban van radar magasságmérő.
    A deltaV kiírás, sztem a programból hiányzik. Legalább is a tervező részben meglátásom szerint benne kéne legyen.
    A mechJeb manőverezésével egyetértek. Főleg ha valaki átírja a konfigot és minden funkció elérhető az elejétől.
    A lényeg, hogy tegnap nagyon örültem volna egy ilyen modnak, de legalább gyakoroltam picit a térképes navigációt. :)
  • [NST]Cifu
    Mármint a VOID HUD-ja? :)
    Én nem tartom annak.
    Illetve akkor már cheat az is, hogy látom a valós magasságot, a horizontális és vertikális sebességet külön-külön, vagy a fokozatok delta-V-jét. A MechJeb mission planner-ét már ne is említsem...
    Arról már nem is szólva, hogy bekapcsolva hagytam a 'Revert flight' opciót. ;)
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.22. 08:47:58
  • Ninju
    Azért ez a biome kiírás elég cheat szagú nem? :)
  • [NST]Cifu
    B+... Köszönöm, egyből sikerült...

Én meg klikkelek a világ végéig...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.21. 19:48:06
  • [NST]Cifu
    A 0.25-ben nálam is így volt. Mos ott állok mellette már a harmadik űrhajómmal, de semmi...

[spoiler]

• Fürtös
    Próbáltad az Ú Ő billentyűt? Ha jól emlékszem azzal lehet váltani a hajók között.
    Ez esetben a keringő kerbonauta űrhajóként funkcionál :D
  • Lyobag
    passz. nekem 1-2 km megközelítéskor átadta a vezérlését a kint rekedt kerbalnak
  • [NST]Cifu
    By the way... Hogy sikerült nektek lehozni Geofney-t? A 0.25-ben csak a közelébe kellett mennem, és át lehetett venni felette az irányítást. Most egyenesen nekimentem, de akkor sem lehetett átváltani rá. Próbáltam egy űrhajót építeni a "fogóval", de nem tudtam sehogy befogni. Szóval már 107 napja ott kering, és nem tudom lehozni...
  • [NST]Cifu
    Yepp, én azt csináltam, hogy összevártam 2-3-4 olyan küldit, amit egy "űrhajóval" meg tudtam oldani. Így lett ugyanaz az "űrbázis" Minmus és Sol körül keringő is. :)
  • Ninju
    Így azért elég jól lehet keresni:

Bár picit drága volt a fellövés. :(
  • Trucker39
    Ugye-ugye. Irány a Mars...izé Duna. ("Elbasztam. Meg fogok halni.")
  • Lyobag
    köszi az ajánlást! tényleg jó könyv!
  • Lyobag
    már megint Jeb...
  • Garou
    A SpaceX ürügyén! :D

Link
  • Trucker39
    Némi állítgatás után stabilizálódni látszik a helyzet. A script szépen fut, most már a két lábú is kezdi összeszedni magát (mondjuk ha pár alkatrész fordítva van beüzemelve, az nem tesz jót sem a lépegetőnek, sem az idegrendszeremnek). Még nem egy kengyelfutó gyalogkakukk, de már 4-5m/s sebességgel lépeget, fordul, irányt vált (G billentyűvel megáll, majd elindul). Elébb-utóbb csak lesz belőle valami.

Persze még attól, ami a videón látható, igencsak messze vagyok.

• Lyobag
    eszembe jutott egy kihívás :D
    carrier módban mindent kifejleszteni és kikutatni. de úgy, hogy csakis a contracst rendszer által adott sci pontokat szerezhetjük meg. egyéb kutatást csak akkor lehet végezni, ha a szerződés kötelez annak az elvégzésére. :D