5572
-
#3812 Úgy zusammen túl nehéz. A következő stage pl tök felesleges, mert ugyan annyi nafta mellé cipelsz még egy kurva nehéz hajtőművet. Azt szedd ki, és jó lesz. (a szárnyak alattit) -
Lyobag #3811 a link kimaradt :D bocsi :P
http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/108785-0-90-ADIOS-Tech-Tree-V-07-28-01-2015 -
#3810 Ez mitől van, hogy a prograde vektor emelkedés közben ennyire elcsúszik és nem is áll vissza? Orrnehéz a rakéta?
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.02.15. 19:56:50 -
Lyobag #3809 nagyjából ezeket. 1-2 nincs benne, mert nem tetszettek, de a többsége benne van -
Szabolcs92 #3808 Ha nem titok, milyen modokat használsz? -
Lyobag #3807 és a vicc a modok miatt: kaptam egy 70 k-s küldetést/tesztet. az a vicc, hogy még az űrbe se léptem ki :D -
Lyobag #3806 nem tudom, vigyázok rájuk :D azaz próbálok, eddig gond nélkül megy minden. bár az űrben még nem járt egyikőjük se :D -
#3805 Kész szerencse, hogy a "Nagy hármas" (Jeb, Bob és Bill) respawn-ol. :D -
Lyobag #3804 no, úgy döntöttem kezdek egy agyonmodolt karriert. quicksave és reverse flight nevű varázslatok nélkül. tiszta szívás lesz :D -
#3803 Találtam egy egészen jó kis pénz bevételi forrást :)
Fel kell lőni pár bolygó mellé egy szondát hőmérővel, alacsonyan orbitálni majd folyamatosan felvenni a Transmit scientific data contract-okat és leadni őket egy-egy mérés után :) Örök pénzbevételi forrás és a hőmérők mindig újrahasználható, még úgy is kész a contract ha nem ad már a mérés semmilyen pontot.
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.02.15. 10:03:05 -
Ninju #3802 Beteg lehet, egyszer majd kipróbálom. :)
Fenrir: Javaslom a Mimnus leszállást, mert arra ha van egy alap decouplered, szinte bármilyen hajó képes. Holnap majd dobok fel pár alap tervet, ha otthon leszek. -
#3801 Kipróbáltam ezt a RealismOverhaul / Real Solar System modot. Hát... Két óra volt, amíg összehoztam egy sima LEO űrrepülést, és élve vissza is hoztam Jeb-et. Ott kezdődött, hogy felszállás közben szétesett az első rakéta. Aztán rájöttem, hogy a MechJeb alkalmatlan arra, hogy RealismOverhaul mellett felszáljon (az éles fordulási manőver miatt gyakorlatilag haladási irányra merőlegesen fordult a rakéta -> BUMM!). Aztán jöttek az olyan problémák, hogy még 10km/s is kevés volt a pályára állásra (későn kezdtem fordulni, és ahhoz már nem volt elég Delta-V, hogy a roppant magas űrugrásból LEO pályát csináljak). Aztán ha már a LEO megvolt, a visszatéréskor először azzal szembesültem, hogy a rakétahajtómű nem működik jól hővédő pajzsként (= tüzijáték), aztán mikor már hővédő pajzzsal felszerelt kapszulám végre Ausztrália felett visszatért volna, olyan meredek pályán tértem vissza, hogy Jeb zselés állagúvá vált (tartósan 50G feletti gyorsulás).
Hááátttt.... Egészen más életérzés azért így játszani. :) -
#3800 Én legutóbb ilyesmivel száltam le, egy kis egyszemélyes pod, alatta Science Jr., rajta két Mystery Goo container, alatta LV-909 hajtómű, körülötte 2x2 leoldható (radial decoupler) FLT-200 üzemanyag tartály, összekötve external fuel duct-al (célszerű Asparagus-rendszerben kötni), és a négy tartályon egy-egy leszállóláb. A visszatéréshez két ejtőernyő van ráeszkábálva, és persze ne feledkezzünk meg a rádióantennáról se, nem látszik, de két 100-as aksi is van rajta még, és célszerű napelemeket is rárakni (erről lemaradt).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.02.14. 17:46:58 -
#3799 Tudna valaki adni egy jó lander dizájnt, úgy hogy nagyon sok minden még nincs kinyitva, csak a 90 science-es cuccok. Előbb-utóbb mindig ugyanahhoz a dizájnhoz jutok el és nem hiszem, hogy ez a legjobb. -
Lyobag #3798 egy ilyennel én megszívtam egyszer. becsapódtam a minmus egyik hegyébe, mert túl alacsonyra kellett vinni a pályát. szerencsére a quick load varázslat segített :D -
#3797 Ezeket tudom, jó párat megcsináltam már... lehet ez valami BUG :( -
#3796 Amikor leszállsz, érdemes a képernyőt figyelni, kiírja hogy "Entering sector 6C0CF", és azt, hogy "Leaving sector 6C0CF". Valószínűleg elhagytad a szektort. Ha nem, akkor jön a következő rész, mert az EVA reportot továbbítani is kell (ezt csak a hajón tudod megcsinálni, mert az űrruhában nem lehet reportot küldeni). Ha ez is stimmel, akkor valami más van a háttérben.
Amúgy a ki lehet rakni célpontnak a területet, ilyenkor ikonnal jelzi is a HUD-on. -
#3795 Az elején megcsináltam őket, mert kellett a pénz nagyon (bitch the science please :D), később csak egy ilyet csináltam, mert brutálisan sok pénzt adott egy olyan, amikor a Duna körülre kellett egy műholdat egyenlítői pályára állítani. -
#3794 Segítsetek! Van egy feladat, amiben 3 helyről kell jelentést küldeni a hold körül. 2-ben 8500 méter felett, de az egyikben a felszínéről... legalábbis én így értelmezem:
"Take an EVA report on the surface at Sector 6C0CF"
Berepülök a körzetbe, leszállok, jelentés teszek, de nem pipálja ki -
#3793 Olyanokkal mit csinálták amik azt adták, hogy bizonyos pályára lőjj fel műholdat a Kerbin körül? -
#3792 Én az elején azt csináltam, hogy minél több reput igyekeztem gyűjteni, mert ettől függ, milyen megbízásokat kapsz. Minél előbb minél több 3 csillagos feladatot kell összeszedni, és megcsinálni. Simán eldobtam a felajánlott küldik közül azokat, amik nem érik meg. Az ilyen "x helyen repülj el x magasság alatt vagy felett" a Kerbal-on szerintem nem túl értelmesek, mert túl bonyolult őket megcsinálni, ráadásul repülőket kell hozzá építeni, ami nagyon macerás (plusz fejleszteni kell hozzá a kifutót és a hangárt is, ami szvsz pazarlás).
A Mun és főleg a Minmun esetén viszont ezek a feladatok hasznosak és jók, mert pl. az, hogy 6km felett küldj crew reportot bőven megéri azt a pár száz m/s delta-V-t, amibe a pályaváltoztatás kerül, és elég lazán kezeli azért a közelséget (könnyen kivitelezhető).
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.02.14. 11:57:56 -
#3791 Próbáltam építeni, de sehogyan sem akar sikerülni valami normális. Csak 100 science-ig vannak nyitva a kutatások. -
Ninju #3790 Építs egy nagyon alap repcsit, de csak olyan küldiket vállalj el, amik közel vannak a space centerhez. Szerintem annyira nem nehéz, de sok időt elvisz. Nem annyira éri meg. -
Lyobag #3789 a repülés még nagyon nehéz és bonyodalmas. de egy jól megépített géppel majdnem bárhol el tudod intézni a kutatást.
ha más bolygón van, akkor egyszerűbb, de elvisz rengeteg üzemanyagot -
#3788 A dokkolástól még messze vagyok, jelenleg pénzt gyűjtök egy Mun-misszióra :)
Azokat a contractokat amikben bizonyos pontok alatt/felett kell átrepülni, hogy érdemes megcsinálni? Fellövöm magam normálisan aztán amikor jövök lefelé akkor arra kanyarodok? Vagy inkább erőltessem egy repülő építését? -
Lyobag #3787 Docking Port Alignment Indicator. segít dokkolni, de nem végzi el helyetted. -
#3786 Újra elkezdtem játszani, sokadjára... :D
Kérdésem az lenne, hogy milyen modot érdemes használni ami nem változtat hatalmasat a játékon, de nagyon hasznos (bármi ami a textúrákat vagy effekteket cseréli nem érdekel)? Hármat használok eddig amik nálam alapok: Enhanced Navball, Kerbal Alarm Clock és Engineer Redux. Mechjeb csak azért nem érdekel, mert az már túl easy kategória, szeretek megszenvedni dolgokkal :) -
#3785 Egyesek kissé túlzásba viszik a KSP-t asszem :D
http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/66763
Ezek a házilag barkácsolt panelek állati jók :) ki használna billenytűzetet, ha rendes kétállású kapcsolóerdőd is lehet :D -
#3784 Az ESA mai tesztje egy kicsit "másképpen":
http://imgur.com/a/OPOFD -
Lyobag #3783 plusz egy Kerbal se fér el rajta. a sci műszerekről ne is beszéljünk :D
a kerekes jármű meg egyszerűbb, gyorsabb, kiforrottabb konstrukció. de a sebesültek szállításához nehéz terepen talán jobb lenne ez a kutya -
#3782 Rossz lenne. Több energiát használ azonos táv megtételére, mint egy kerekes jármű, és a stabilitásáért fellelős rendszerek miatt tömeg/teljesítmény aránya is rosszabb.
A DARPA pénzelte/pénzeli, eredetileg a katonák cuccát cipelte volna, de a hadsereg köszönte szépen, és inkább gumikerekes robotjárművet rendszeresített helyette. -
#3781 Holdjárónak nem lenne rossz. -
#3780 Off, de akkor is. Azt a kutya mindenit....
-
#3779 Kis összefoglaló/tutorial a repülésről KSP-ben, tapasztalatlanabbaknak jól jöhet, a dizájnokat is érdemes megfigyelni!
http://imgur.com/a/3jrUJ
Hasonlóan az orbitális manőverekről: http://imgur.com/a/mV1lY
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.02.10. 21:26:23 -
Kermanricsi #3778 Skacok, most szedtem le az Outer Planets mod 1.5 öt a curse-rol. Lett egy jópár plussz égitest. Gondoltam szólok róla nektek is, hátha felkelti a mod az érdeklődéseteket. Új kihívások, új felfedezendő dolgok. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ráadásul van pár bolygónak gyűrűje is amiben elméletileg asteroidák is vannak! Már ha jól értettem a leírást. -
Karabiner #3777 Nem tudom eddig nekem kifejezetten stabil jószágnak tűnik, ahhoz képest, hogy béta és módolt. Néha hajlamos beröcögni de nincs is valami erős gépem.
Megszökött minap egy műholdam, fogta magát és lejött a pályáról és napköröli útra tért. -
Tauri #3776 Hogy ha megnyugtat nekem addonok nélkül is szokott így kresselni... :) -
Lyobag #3775 és mit utálok a sok modban? mikor kiszállok EVA feladatokra, erre összeomlik a játék. -
Joybull #3774 sikerült megoldani, köszönöm -
Lyobag #3773 nekem is pont az maradt ki :D
plusz a modok közt válogattam, és kihagytam szándékosan a FASA és a Kerbal Construction Time modokat. az elsőt azért, mert nem kell a NASA KSP verziója, az utóbbi meg idegesítően belassít. a Remote Tech meg remélem nem fog nagyon megszívatni :D