Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Upszi: fejjel lefelés zuhantam az óceán felé, hogy majd onnan szedek mintát, erre leválasztottam az utasteret,ejtőernyő be BUMM! 😄 Nekem jött a tartály. A szemít! <#hehe>#hehe> Hogy is volt az a sokat szöszölős és elszáll az idő? Fél 3 van? 😄
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Egyébként a "sok minden", ha kitapasztalod, hamar kiderül, hogy nem olyan sok minden. A szilárd hajtóanyagú rakétákból méretenként egy-egy van, a folyékonyaknál meg átmérőnként van 3-4 féle üzemanyag-tartály, és 2-4 féle hajtómű. Ha a felszerelések kiválasztásánál valamire rákattintasz a jobb gombbal, akkor megjelenik egy második ablak, amibe a részleteket láthatod.
Indulásnak pár tanács:
-KISS!!! -> Keep It Simple Stupid!!! Magyarul mindig a legegyszerűbb megoldásra törekedj.
-Van hozzá kismillió addon, itt válogathatsz. Én javaslom a Kerbal Engineer Redux vagy a MechJeb felrakását. Az elöbbi az egyszerűbb, az utóbbi kicsit bonyolultabb (a felszerelések harmadik fülénél van az első kis dobozt kell felhelyezni a járműre, utána jobb oldalt felül megjelenik a MechJeb oldalfüle, és itt a Delta-V status és a Vessel Information esszenciális, ugyanis a játék alapból nem mutatja meg, hogy mik a járműved fontosabb adatai (ami óriási hiányosság)!
-Ehhez kapcsolódóan a leges-legalapabb dolgok: a TWR (Thrust-to-Weight-Ratio, tolórerő-tömeg arány) 1 felett kell legyen, különben nem fogsz tudni elemelkedni a felszínről (a tolóerő segít legyőzni a gravitációt, ha kisebb, mint a jármű tömege, nem tud elemelni a felszínről).
-Delta-V, vagyis hogy mekkora relatív sebességet tud az adott űrhajó az adott kiépítésben elérni: Ez a "hatótáv", vagyis milyen manővert vagy képes megtenni az adott üzemanyaggal és hajtóművekkel. Ahhoz, hogy a Kerbin felszínéről egy stabil pályára állj (~75km magasban), ahhoz legalább 4500m/s delta-V-re lesz szükséged.
-Isp, vagyis a hajtómű hatékonysága: Ez jelzi, hogy az adott hajtómű X mennyiségű üzemanyagból milyen hatékonysággal csinál tolóerőt, végül is Delta-V-t. Itt két érték is van, az ASL (Tengerszinten) és a Vacum (Világűrben). A szilárd hajtóanyagú rakéták valahol 250-280 körül mozognak, a folyékony hajtóanyagúak 290-370 körül. A sugárhajtóművek csak a légkörben működnek, de ott nagyon hatékonyak, a nukleáris hajtómű a világűrben nagyon hatékony, az ion-hajtómű pedig iszonyatosan hatékony (viszont szinte alig ad valami tolóerőt).
-Ha nem veszel igénybe addon-t a felszálláshoz, akkor a rövid tanács: Induláskor kb. 7-9km-ig függőlegesen emelkedsz, majd megdöntöd az űrhajót jobbra ("d" billentyű), úgy kb. 30°-os szögig. Emelkedsz így tovább olyan 15-20km-ig, akkor 45°-os szögig döntöd az orrát, majd 30-35km felett már lassan lehet a vízszintes felé dönteni (valahol 60-70km-nél már lehet teljesen vízszintes). Az "m" billentyűvel egy nagyon hasznos képernyőre jutsz, ami megmutatja a pályádat, itt láthatod, hogy is repülne tovább az űrhajód, ha minden a jelenlegi állásban marad. Ha már elérted a 60km-t célszerű átváltani erre. A műhorizontod figyeld, a zöld kör az, hogy a pályád merre mutat (az elején ez ugyebár az űrhajód orra), az kereszttel áthúzott kör pedig ennek az átellentetje. A világűrben ha a "kör" felé gyorsítasz, akkor leegyszerűsítve a pályád "nőni" fog, míg ha a másik irányba fordulva gyorsítasz (kapcsolod be a hajtóművet) akkor "csökken" a pályád. Ezen az "m"-el elérhető képen a jelzett pályán lesz egy vagy két jel, az Ap a pályád csúcsát (legmagasabb pontját), a Pe a legalacsonyabb pontját jelenti. A Kerbin esetében vedd figyelembe, hogy kb. 60km-től kezdődően már a légellenállás elkezd hatással lenni rád (és minél alacsonyabban vagy, annál jobban), ha ennél alacsonyabban van a Pe, akkor nem körpályán leszel (orbitálsz), hanem vissza fogsz térni a légkörbe.
-A játék egy brutális time sink (időpazarlás), simán elszöszölsz vele 3-4 órát, és észre sem veszed, gondolj erre, amikor elindítod... 😄
Szerk.: És most látom, hogy már három nagyon részletes Alapok hsz. van belinkelve a banner alá... 😛
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Javaslom ezt a videó sorozatot. Scott Manley is jó, de itt el s magyarázzák a miérteket és a mechanikát.
a rakétaépítéshez meg tapasztalat kell, nem lehet elsőre összerakni egy a Joolra oda és vissza jutó járművet.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
És igen, béta lesz hivatalosan.
Nem akarlak nagyon lelombozni. 😊
Szerk:
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2014.12.04. 18:58:25
egyebkent meg a verzioszamok ne nagyon tevesszeenk meg, azt en is meg tudom emelni akar mikor barmin nem jelent semmit 😊
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Ha már van laborod, akkor azt a hajót is megépítheted ami a Manley videóban van. Jó sokáig tart, de egy fellövéssel sok pontot össze tudsz szedni.
"We’re pleased to announce that Kerbal Space Program update 0.90 has reached the experimental stage of testing. This is the last round of testing where further tightening is made before the update goes live to the public. Please stay tuned for further updates."
személy szerint én januárra tippelem a naaaagy frissítés megérkezését, de dolgoznak rendesen <#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2014.12.04. 00:35:04
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
A mondat első felében mást állítasz, mint a másodikban. Optimálisnál kevesebb nem lehet. Sőt, kézzel az optimális is szinte elérhetetlen, mindenképpen érdemes több deltaV-vel számolni.Ezek a DeltaV értékek, gondolom az optimális értéket mutatják, ettől kevesebből is meg lehet oldani
Ez sem igaz, ha nem rakétát indítasz, hanem "űrrepülőgép"-et, elég az 1 alatti TWR, nálam a komolyabbak felszálláskor 0,6-0,7 körül szoktak lenni.Ha gravitációval rendelkező testről akarsz indulni, akkor 1-nél nagyobbnak kell lennie, alatta el sem emelkedik a járműved.
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2014.12.03. 15:08:08

Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.12.02. 22:46:57
és mondjuk sosem használtam ezt a táblázatot se semmilyen segítő progit, de nagyjából be tudom tippelni hogy mihez mit kell aláépítenem.
Dióhéjban.
És azt honnan tudom, hogy adott űrjárműhöz mennyi deltaV kell, vagy hogy fogalmazzam meg...kisebbhez kevesebb, nagyobbhoz több?
Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!
Tehát Kerbin>Mun landoláshoz kell (4550+860+210+640) 6260m/s deltaV ?

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Nemrég fedeztem fel a játékot és lenne egy noob kérdésem😊
Hogy számoljátok ki, hogy mennyi tolóerő és üzemanyag kell egy expedícióhoz?
Pl. Kerbin > Mun utazáshoz, illetve Kerbin > Mun > Kerbin útra?
Köszi.
A képet sajnos nem tudom berakni. Sztem lehalt a kephost
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.11.30. 21:26:47
Már lassan napok óta próbálok összerakni egy rakétát, sajnos mindig az a vége, hogy Gravity Turn-nél elkezd forogni vertikálisan mint egy búgócsiga...
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
illetve nem árt tudni, mi mennyi, ez a táblázat segíthet elérni a célodat. hajtóműveknek mindig az LV-N hajtóműveket javasoljuk, ha stock eszközöket használsz.
Ha nem akarsz modokat használni, tanulmányozd ezt az oldalt, hogy megtudhasd, mikor érdemes indulnod.
a többi rajtad áll
És Mun bázisom. 😊

Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.11.27. 09:22:14
http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/62814-Tutorial-Beginner-Science
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Voltak probálkozásaim a játékkal az alap dolgokra videokbol kopp fejből rájöttem rájöttem kerbal körüli pályára is tudok állni de mihelyst elakarok indulni másik bolygó felé beállítom a manővert el is kezdek manőverezni de mikor másodjára mikor bolygóra kéne ráállni nincs üzemanyagom! ez ügyben probáltam videókat nézni de ha a videó készítő módot használ akkor már azokat nem bírom elérni a stock cuccok meg semmire nem jók esetleg mit szúrhatok el! Valaki irott formában tudna nekem leírást adni akár alap akár módok használatával hogy mit kéne beépítenem egy hajóba hogy azzal akár sikert is el tudjak érni
Csináltam egy 1.25-ös műholdat, raktam rá kupolát is az áramvonalasság miatt, majd egy jó kis rakétát pattintottam alá, aztán amikor elérte a 800m/s környékét egyszerűen darabjaira robbant. Hiába kötöttem ki a műholdat, valahogy inogni kezdett.
úgyhogy kipróbáltam hogy mekkora sebességet lehet elérni Jet hajtóművel a kerbál légkörében
és végül odáig jutottam hogy 2513 m/s el mentem 54000 m-es magasságban, afelett már nem tudtam gyorsulni ha meg túlságosan levettem a teljesítményét akkor lassulni kezdett már.
sajna ez a határ, pedig azt reméltem hogy csupán Jet hajóművel el tudom hagyni a kerbálnak a vonzáskörzetét
valakinek esetleg sikerült már ijesmi ?
meg ez hogy változik ? mer ahogy észrevettem nem arányossan nő az üzemanyag menyisége és a feljuttandó tömeg nagysága
lényegében hol van az a pont ahol már olcsóbb felvinni 2 részletben mind egészben.