Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Épp ez az, hogy nem vagyok a kézi dokkolás híve. Tudok dokkolni, de nem szeretek 😄

Esetleg a mechjebhez kaphatnék valami linket?
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.11.08. 21:05:09
talán próbáld ki ezt, ha a kézi dokkolás híve vagy

A mechjeb megold minden helyzetet, de időnként nagyon lassú.
Tudok dokkolni nem azzal van a baj. csak reméltem, hogy programmal gyorsabban meg tudom oldani 😊 Köszi azért
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2014.11.08. 17:03:53
Mechjeb.
De kézzel gyorsabb leszel, ha a célhajót beállítod, hogy egyenesen "felfelé" nézzen (a navball kék félgömbjének közepe) és azzal a hajóval amivel dokkolni akarsz csak "lefelé" kell nézel (navball barna félgömb közepe). Így csak a célpontjelzőt kell középre hozni és máris jó szögben áll a két hajó egymáshoz képest.
0.25höz tudnátok ajánlani vmi jó dokkoló progit?
nahh ez ötletes
amúgy nem tudtam hogy mi akar leni az a képsor
aszittem hogy valami mód vagy butulás megint
Fulcrum11
Előzetes képek a 0.9-ből!

Elég viccesek, de már várom!
Ha jól emlékszem, akkor az épületek fejleszthetőek lesznek, és ezek szerint a pajtából és lakókocsiból indul a kerbal űrprogram 😄

Garou
Koszonom!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

SötétBarom
Benne vannak.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Garou
Udv!

Kb egy ev kihagyas utan most kezdenem ujra a jatekot. A kerdesem az lenne, hogy itt tobben beszeltetek aszteroidakrol, es ezek alapbol benne vannak a legujabb verzioban, vagy kulon kell felrakni valami mod formajaban?

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Ha nem sikerül nem kell aggódni! Időnként másnak sem:

Kattints rá...
rövidem és tömören: RTFM

Ezek pontosan mire jók? 😊 egyébként köszönöm 😊

köszi a választ Lyobag.

hasonló eszközökről dobtok fel képeket akinek van ilyen ?
Illetve milyen modokat javasoltok?!

Nyilván 😊
Pont ez a lényeg, el kell találni a megfelelő szöget.
Sziasztok! Azt akarom megkérdezni, hogy mik a terveik a ksp-vel? Mármint folyamatosan fejlesztik ezt tudom de pl lesznek benne más naprendszerek esetleg más fajok is? vagy marad ez a szisztematika?

alapból, ha van lehetőség, mindent modulárisra csinálok. avagy az orbitális egységet lehetőleg meghagyom későbbi felhasználás céljára más bolygókhoz. még a 0.23 során Jeb és Bill pár évig kint voltak az űrben. Először elmentek a Mohora, majd hazajöttek. otthon szedtek fel üzemanyagot, elmentek a Jool környékére, onnan megint haza. Majd elugrottak a Dresre és az Eeloo-ra is.

ha megfelelő szögben érkezel, a deadly reentry se veszélyes.

Köszönöm!

A Béna.

Persze az orbitális egységre rá van akasztva a vosszatérő modul, mert ugye a lander can nincs felszerelve hőpajzsal!
Ez az egy dolog zavar ebben a szuper játékban... nem lehet elégni a légkörben <#idiota>

A Béna.

az a baj, hogy azokról már nincs kép. jelenleg meg nem tartok ott, hogy összedobjak egy olyat.
de a lényeg a leszállóegységnél: Mk1 Lander Can (főleg azért, mert a tetejére dokkoló egységet lehet rakni) vagy Command Pod Mk1, alá valami nagyobbacska üzemanyagtartály (pl. Rockomax X200-8 Fuel Tank), rá 3-4 csatolóeszközzel 3-4 kicsi tartály(FL-T200 Fuel Tank vagy FL-T200 Fuel Tank), azok üzemanyag szivattyúval összekötve. hajtóműből 2-3 LV-909 Liquid Fuel Engine-t használok a kicsi tartályokra aljára rakva, azokon felül meg egyesével SC-9001 Science Jr és Mystery Goo eszközök. plusz párban a hőmérő, a gravitációs detektor és a gyorsulás érzékelő. ez a felszerelés teljes üzemanyagkészlettel 3-4 leszállásra elég, plusz egy orbitra visszatérésre.

az ellátóeszköz valamilyen command modulból és 1-2 nagy méretű tartályból plusz valami nagy ISP-vel rendelkező hajtóműből áll, ami végig orbiton kering. hozzá szoktam dokkolni és teletankolom a leszállóegységet...

a napelemeket, RCS hajtóanyagot, fúvókákat ne felejtsétek ki a járgányokból

szia Lyobag képet tudnál a keringő egységről amiről újratöltesz felrakni érdekelne hogy néz ki
gvarga12
na engem a nehez leszalloegyseg erdekelne mennyire nehez? hajtomuvek? mennyi uzemanyag kell bele ?

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

célra szállni jó dolog. nekem a legkisebb célra szállásom 10 méter volt a Munon.

de általában ilyen mókához inkább a kevésbé könnyű eszközt használom: leszállóegység 3-4 tudományos modulparkkal. elég üzemanyag van 3-4 biomhoz, és utána csatlakozni az anyahajóhoz tankolás és ürítés céljából.

de egy időben ment a rovermánia, mindannyian gyártottuk a rovereket a Munra 😛 én kezdtem egy hatalmas batár döggel, de utána átmentem a lapos sportkutatójárgányra. mit összeszáguldoztam a Mun felszínén 😄

Én is a Scott féle megoldást használtam. Időigényes, de hatékony.
gvarga12
Lyobag #3239 : bakker marha jo otlet 😊 <#falbav> nekem ez nem jutott eszembe
akkor most tanulhatok celbaszallni 😊

eppen a konnyu leszalloegyseggel van a bajom 15 * felle 😊 nem vagyok en pom pom 😊
Utoljára szerkesztette: gvarga12, 2014.10.31. 14:56:37

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Scott Manley már szépenmegcsinálta <#awink>
én anno ezért csináltam egy "karácsonyfát", avagy egy járművet rengeteg mobil szondával. landoltak, felszedték az adatokat, majd egy könnyű leszállóegység értük ment.
mostani tervem egy mobil labor, sok üzemanyag alacsony orbiton, egy pehelysúlyú leszállóegység a szükséges üzemanyaggal és egy bátor kerballal 😄 )

Terawatt
<#hehe>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

gvarga12
valakinek van egy jo kis Mun hoppere?
szeretnem minel hamarabb kiaknazni a Munt de egyesevel fel le szallni a landerrel maceras a 15 bimomhoz
egyenlore egy 2 biom / landolos egysegem van

Fulcrum11
http://www.space.com/27576-private-orbital-sciences-rocket-explosion.html
Nem csak a KSP-ben szúrják el a dolgokat néha... Kár érte, de legalább a robbanás szép és ismerős 😄

de aki kitalálja annak is illik megcsinálni méghozzá nem is akármilyen szinten 😄
jó agyzsibbasztást a kitalálónak is 😄
meg tudjuk tenni. csak idő kell hozzá meg türelem. ami nekem nem szokott lenni, az a türelem 😄 így én találom ki mindig a kihívásokat 😛

Nekem már van egy hasonló ötletem. 😉
Nem gyengén vérprofik vagytok, ha már ilyeneket tudtok xD
vagy csináljunk óriáskereket aszteroidákból 😄

sajnos csak 1 hét múlva kerülök vissza a gépem elé de akkor megcsinálom
viszont a nehézségi fokozatokat módosítanám esetleg:
könnyű: összekapcsolni 2 aszteroidát
közepes: összekapcsolni 4 aszteroidár
nehéz: ugyanaz mind a közepes de csak alap alkatrészeket lehet használni
brutál: köss össze 3 vagy több aszteroidást a felszinen alap eszközökkel

csak azért módosítanám mer 3 aszteroidát öszekötni semmivel se nehezebb mind 2-t
Ha hazamegyek bepróbálkozom vele. 😊
és tovább lehet fejleszteni 😄

Ez Beteg, de jó! 😄
Apropó aszteroida. Mondom megpróbálkozok már én is egy aszteroida befogásával. Hajó épít, fellő, aszteroida keres, talál, útvonal megfigyelés: Telibe találja a Kerbint!!! Na mondom itt az én nagy lehetőségem. Megmentem a világot. Hát... Sajnos ha rajtam múlt volna a Kerbin teljes élővilága kipusztul 😄
eszembe jutott egy kihívás. kicsit durva, és sokáig tart...

könnyű: két aszteroidát kapcsoljunk össze egy űrjárművel
nehéz: három aszteroidát kapcsoljunk össze
brutál: négy aszteroida négyzet formában

kikötés nincs.

Bocs a dupláért, már nem tudtam szerkeszteni.
Arra van vmi megoldás, hogy egyes lépcsők között ne 3x kelljen space-t nyomnom? Eddig csak akkor volt ilyen, ha menet közben változtattam a lépcsőkön, de most már folyamatosan ezt csinálja...
Kifutóra építeni rakétát? Mondjuk azt még nem próbáltam 😄
használd akkor a kifutópályát 😄