5572
  • [NST]Cifu
    A modul manager-t a ...KSP/GameData könyvtárba kell rakni, de kell még a Tech Manager 1.5 is az ADIOS-hoz...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.02.08. 14:01:29
  • Joybull
    Sziasztok. Egy kis segítség kellene. letöltöttem az ADIOS tech tree modot meg amit az oldalon írnak javasolt modokként, de mikor indítom a játékot a hagyományos tech tree jelenik meg. Mit kell beállítani, hogy a mod jelenjen meg? Illetva a modul manager 2.5.9-et hova kell másolni?
    Utoljára szerkesztette: Joybull, 2015.02.08. 12:40:54
  • [NST]Cifu
    A quicksave-el az a bajom, hogy már találkoztam olyannal még valamikor a 0.22 körül, hogy a 'Kraken' (jó ez a szöveg :D) a quicksave után csapott le, és akárhányszor visszatöltöttem, ugyanaz lett a vége. Ezért egy időben ALT+F5-öztem időről időre (ugye ilyenkor névvel mented el a mentést, nem pedig a quicksave-t írod felül). Sajnos most agyzárlatom lehetett, hogy nem történt jó ideje hasonló, mert a Duna-hoz érkezés óta nem mentettem. Tök jó, de újra leszálni a Duna-ra, majd az Ike-re, és elindulni utána haza... Bleh...
  • Trucker39
    Már maga az elindítás is komoly kihívást jelent.
  • Karabiner
    A kerbal űrben is vannak akkor téranomáliák és szegény űrpionírjaink hirtelen elképzelhetetlen sebességre kapcsolnak. És hát tudjuk, hogy olyankor átmegy minden skótmintásba. :D

Azt vettem észre, hogy a rendszer grízesebb akcióknál EVA-nál pl. gyakrabban fút az quicksave.
    Kár, hogy nincs valamilyen quicksave ütemező mód (hirtelen nem találtam ilyet) amit belehet lőni milyen idő közönként mentsen és akkor nem veszik el véletlenül se egy küldetés.
    Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.02.07. 23:24:46
  • Lyobag
    gondoltam kipróbálom az ADIOS tech tree modot. majd másfél órába tellett leszedni minden ajánlott cuccot, plusz ki tudja mennyi ideig tart elindulnia az extra textúratömörítés miatt...
  • Lyobag
    nekem csak olyan volt, hogy space centerből mentem a Munon landolt hajóra. egyből robbant...
  • drakulalugosi
    Építettem egy jókora űrállomást karrier módban. Tömege visszavett üzemanyag mennyiséggel épp a limiten volt. Küldeném a kozmodromra, nem történik semmi. Egy ikon sem funkcionál, az Escape-re sem reagál. CTRL+ALT+DEL, játék újraindít, Resume, Space Center megjelenik, bárhová be tudok lépni, de utána sehova. Semmi nem működik.
    Megszívtam...
    Előző játékállás visszatölt... Újra működik minden. 4-5 misszió eredménye ment veszendőbe.
  • [NST]Cifu
    Awww.... Megszívtam...
  • kamov
    NaN bug aka NAN kraken

Sok jármű közti váltástól előbb utóbb előjön. Pár váltás utáni rendszeres F5-el tartható kordában a vérnyomás.
  • Dawtec
    Nagyon szépen köszönöm!
  • Szabolcs92
    jobb gomb az űrállomás üzemanyagtartályára, alt+jobb gomb a hajó üzemanyagtartályára, és megjelenik az in/out, azzal tudod átfolyatni az üzemanyagot.
  • Dawtec
    Üdv!

Megmondaná nekem valaki, hogy hogyan tankolhatok orbiton? Kering egy mini űrállomás a bolygó körül, amin van egy teli üzemanyag tartály. Elindulok, dokkolok, de hogyan tovább?

A választ előre is köszönöm!
  • [NST]Cifu
    Na most kicsit ideges lettem. A karrier módban folytatnám a küldetést, jön hazafele a Duna-ról a 3 hős, kiválasztom a hajójukat, fekete a képernyő, csak a HUD dolgai láthatóak, a műhorizont sötét, a kapcsolók akadoznak. Hmmm... Ok, lépjünk ki, újra betöltöm a játékot, erre a hajó semerre, a 3 hős kerbal pedig Missing in Action(!). Marha jó. Az utolsó F6-os mentésem sok-sok-sok idővel ezelőtt volt, mikor még megérkeztek a Duna körüli pályára.

Találkozott már valaki ilyesmivel? 32bites játék exe-vel játszom, szóval nem az x64-es bugok szivatnak...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.02.07. 14:25:59
  • Kermanricsi
    Csináltam egy oldalt a szervernek, hogy ne a forumot irkáljam tele: http://www.hundmp.eoldal.hu/
    Utoljára szerkesztette: Kermanricsi, 2015.02.07. 13:34:40
  • Kermanricsi
    Új ip cím: 88.132.182.104, a többi nem változott.
  • Kermanricsi
    Most leállítottam a szervert. Holnap reggel 6tól újra beüzemelem.
    Utoljára szerkesztette: Kermanricsi, 2015.02.06. 21:12:44
  • Kermanricsi
    Elindítottam a DarkMultiPlayer 0.2.0.2 [KSP 0.90] szervert.
    A KSP főmenüjében a DMP kliensnél klikkeljetek az add ra, majd írjátok be e szerint.

Name: HUNDMP
    Address: 87.242.54.71
    Port: 6702

Utána add server. válasszátok ki és lehet is utána connect-olni

Egyenlőre csak tesztelem a szervert úgyhogy kisebb problémák adódhatnak, ha valami van írjátok le ide. Amíg nem írok hogy leállítottam a szervert, addig folyamatosan 0-24 fut.
  • Kermanricsi
    Az zsír, én abban reménykedek hogy az én gépem meg jó lessz a szervernek. próba cseresznye. Mert az egy dolog hogy saját magamnak nem laggolt, amikor elkészítettem és felléptem rá, de mondjuk 5-6 játékos feljön, máris változik a dolog. 7-12 mbps sebességű nettel.
    Utoljára szerkesztette: Kermanricsi, 2015.02.06. 00:16:12
  • Karabiner
    Én egy TS3 szerverrel betudok szállni. Van egy elfekvőbe, ha van pontos időpont akkor arra beüzemelem.
    Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.02.06. 00:12:50
  • Kermanricsi
    Pontosan, aki meg nem tud TS-en dumálni annak meg ott a DMP chatje. :D Már kis ideje piszkálja a csőrömet ez a DMP... Kiváncsiságból ma kipróbáltam és nekem működik... és eddig nem is crasholtam be. ha benne van pár ember akkor megkéne dumálni hogy hogylegyen. meg hogy kinek a gépén lenne jó ha futna a szerver.
  • Karabiner
    + mellé egy TS, hogy legyen rádióforgalom is. :)
    Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.02.05. 22:50:08
  • Kermanricsi
    Skacok, azon még nem gondolkodtatok hogy be kéne izzítani a KSP multiplayer modját és néha összeröffenni ott?
  • Kermanricsi
    Köszi a tippet, közben tovább keresgéltem és megtaláltam amit akartam. KSP Interstellar a neve. most már csak egy kicsit babrálnom kell vele és jó lessz annak amit akartam :D
  • Ninju
    Üdv!
    Túl erős, illetve arra figyelj, hogy lehetőleg szimmetrikus legyen. Még egy darab antenna is elhúzhatja a súlypontot. Abba gondolj bele, hogy ahány G-vel gyorsítasz, annyiszor nehezebb egy adott tárgy. Egy idő után nem bírják el a csatlakozási pontok.
    Ezen felül az alap SAS sincs felkészítve ilyen apró és gyors korrigálásra.

#3747-re ment.
    Utoljára szerkesztette: Ninju, 2015.02.03. 15:08:20
  • Kermanricsi
    Sziasztok, gondoltam csatlakozok hozzátok. Már eléggé régóta kockulok a KSP vel. A pár napja azon gondolkodok hogy lehetséges lenne egy olyan hajtómű elkészítése ami jó lenne egy amolyan sci-fi-s FTL rendszernek. Valamennyire bele is fogtam a dologba. R.A.P.I.E.R. engine-t kimásoltam a játék mappából, átneveztem és visszaraktam a mod-mappába. U.H.T.E. nek neveztem el ( Ultra High Trust Engine ). Azért választottam a R.A.P.I.E.R.-t mert lehet közötte váltani. Az atmoszféra beli hajtóművet megcsináltam egy 500-as űrhajtóművé, a másik részének pedig átirtam a tolóerejét 5000-re. De egy kis problémába ütköztem, konkrétan kettőbe.
    Egyik az ha hirtelen feltolom a tolóerőt, szétszakad az űrhajó. A másik pedig az hogyha kikerülök az űrbe és úgy tolom fel a tolóerőt, egy bizonyos pontnál szerintem elkezd csűrődni csavarodni a hajótest és ezért letér a célpontrol, magyarul össze vissza kezd forogni. Esetleg van ötletetek a kiküszövölésére?
  • Lyobag
    megelőztél. kemény 10 perccel :D
    amúgy érdekesen hangzik :P
  • Trucker39
    Fanatikus karrieristáknak. Itt aztán lehet fejleszteni. ADIOS
  • Trucker39
    Nálam elegendő, ha látok valami érdekeset, mindjárt valami hasonlót próbálok építeni.
  • [NST]Cifu
    Olyan nincs, hogy lejössz a szerről. Max. ideiglenesen, aztán ahogy kijön a következő verzió, már az addikció úgy is hatni fog. :P

A power-t mindig említik, és bár nincs kifejtve, sajnos ez tényleg 'folyamatos' energiaellátást jelent (napelem vagy RTG)...
  • Karabiner
    Üdv az űrmérnököknek!

Igen, Cifú nem lepődtem meg, ha hard szimulátor akkor az a te pályád. :D
    Valahogy engem ez a program eddig elkerült véletlenül láttam meg de most már lekel jönnöm a szeröl mert kezdek pályakorrekciókról álmodni.
    És hogy legyen jó tanács is! Szondát napelem tábla nélkül ne indíts, akkor se ha ráraktál öt aksit. Tökéletes hold körüli pálya és a nem hagyja jóvá a szerződést mert így nem megfelelő az árameltátás a rádió adáshoz(csak erről egy szót nem ír).
    Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2015.02.01. 17:35:59
  • Speedy99
    Végül is sikerült dokkolnom, de nem jelent meg a zöld. A mod segítségével sikerült, mert legalább tudtam, h milyen távolságra vagyok tőle, utána a nagy sötétségből feltűnt maga az állomás, de mondom a zöld nem jelezte. Azért gondoltam a bugra, mert már a játék során előfordult pl olyan is, h rakéta építésnél nem volt hajlandó megnyitni az addig elmentetteket. Sőt mentésnél is volt ilyen. Hiába klikkeltem a gombra nem csinált semmit. :/ Ötlet?
  • Lyobag
    a zöld nem jelenik meg addig, míg nem vagy kb 100 km távon belül... de ha belül vagy, és úgy nem találod (végtére is 360*360 fokos területet nem könnyű átlátni), akkor segíthet a navball. abban megjelenik a célpont iránya rózsaszín jelekkel.
  • Speedy99
    Sziasztok! Egy űrállomásra szeretnék dokkolni. A problémám a következő : Kiválasztom célpontnak az űrállomást és a Navballon is target módban van, de a főképernyőn egyáltalán nem jelzi, hogy merre van a célpont. (Kicsi zöld négyzettel szokta jelölni és a tőle való távolsággal.) Ez bug lenne, vagy én rontok el valamit? Egyetlen egy modot használok mégpedig a Kerbal Engineer mod-t. Tehát teljesen nem vesztettem el a tájékozódást, mivel a moddal meg tudom jeleníteni a távolságot és egyéb adatokat. De jobb szeretem látni is, hogy kb merre van a célpont. :)
    Válaszotokat előre is köszönöm! Szép napot mindenkinek!
  • Lyobag
    vagy megnézek pár tucat filmet :D
  • wednes
    Vagy, visszaváltasz a központra és belefogsz valami másba. :)

Esetleg ott tekerjük az időt. Nem tudom ilyet lehet, párhozamosan sosem futtattam projekteket.
  • [NST]Cifu
    Oké, de ott űllsz mellette, amíg felgyorsul? Vagy reggel beállítod, és elmész dolgozni, hogy estére, mikor hazaérsz, végre befejezze a gyorsítást? :D
  • Lyobag
    inkább ne érkezz túl gyorsan túl nagy szögben.

Cifu: nem teljesen használhatatlan, űrszondákra jó. nem valami hihetetlen gyorsuló, de ér valamit legalább.
  • wednes
    Erre kíváncsi leszek. Tehát ne félig teli tartályokkal fékezzünk majd. :)
  • Trucker39
    Nem vagyok benne teljesen biztos, de mintha itt írnának valami lehetőséget az Ion hajtóműves probléma megoldására. Link