5572
  • Lyobag
    vagy mint az én "anyahajóm" anno, ami egy tucat önvezérelt szondából állt. a szondák leszálltak a biomokban a legnehezebb kutatóeszközökkel, majd Jeb elment hozzájuk kiüríteni őket. egy szonda kb 5000 mani lenne ma.
    a másik megoldásom az űrben low orbiton keringő sci lab és sok üzemanyag, meg egy könnyű leszállóegység 3-4 helyszín meglátogatására elég naftával és kutatóeszközzel.
  • Ninju
    Ennyi erővel az lenne a legkényelmesebb, ha a Münt elvontatnád a Kerbinhez nem? :D
    Mondjuk sztem a lab akkor igazán hasznos, ha a "pucolásra" használod. Én csak a 100%-os kísérleteket küldöm vissza. A többit nem éri meg.
  • [NST]Cifu
    A labnak én ne sok értelmét láttam, túl nagy és túl nehéz ehhez. Inkább két kisebb lander, és olcsóbban több Science-t hoz a konyhára, mint a rádiózás...
  • Fenrir
    Mert az kényelmesebb :) Leszállok valahova, begyűjtöm az adatokat, feldolgozom, elküldöm majd felszállok és leszállok más helyen vagy más égitesten.
  • Ninju
    De miért akarod levinni a labot a felszínre?
    Amennyi üzemanyagot elpazarolsz miatta, abból 2-3 alkalommal fel és leszállsz nélküle.
  • SötétBarom
    Ez meg csak egy random kép arról, hogy Jeb kurvára örül neki, hogy a lander beindítása nélkül, csak a transfer stage-el leszállt a Munra. :D (Itt még nem tudja, hogy a felszállást kurvára be fogja nézni, és fent ragad egy laza két hétre szkafanderben az isten háta mögött ;DDD)

• SötétBarom
    1300 a low orbit, az még oké. Mennyi a visszatérés? Az a baj, hogy 165k kreditem van kb, és ez a küldi megeszi az egészet, szal sikerülnie kell! :DD

Szerk.: ez lenne a lander

Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.16. 10:08:05
  • SötétBarom
    Nem. Amire én gondolok, hogy fellősz egy kvázi rovert (science lab, nagy kerekeken minden cuccal ami kell), majd ahol landolt, oda leszállsz egy 3 fős kapszulával is, hogy tudd vezetni, meg működtetni. Visszahozni semmi értelme, mivel az a lényege, hogy a sugárzott science értékét növeli.

Valami ilyesmire gondolok:

• Fenrir
    Mármint 2 különálló lander egység legyen amik orbitális pályán újra összekapcsolódnak?
  • Lyobag
    mivel 1300 dv kell a Duna low orbithoz, bőven elég. csak arra vigyázz, hogy hajlamos az ernyő hatalmasat rántani a cuccon . nem egyszer tört szét a landerem a Dunán az erők miatt (2-3x gyorsabb volt a lander a nyitáskor, mint a Kerbinen).
  • SötétBarom
    2,500 m/s-es landerrel fel lehet szállni a Dunáról, úgy, hogy haza is érek? Landolni ernyőkkel fog, szal ezt csak a visszaútra értem.. Ez az új karrier mód amúgy elég szopatós, atomrakéták nélkül elég kemény az élet.. :D
  • SötétBarom
    Sokkal jobb, ha a mobile labot kerekeken külön fellövöd, és utána egy második körben viszed kerbálékat. Utána tudnak furikázni a labbal..
  • SötétBarom
    Mi értelme van a mobile lab-nak, ha fel is akarsz szállni vele???
  • Daffit
    Ahogy elnézem jónak kell lennie és elég delta-V is rendelkezésre áll. Az LV_N-ek jobb hatásfokúak az űrben, inkább abba az irányba menj.
  • Fenrir
    Nos, teszteltem és nem túl jó a lander rész. Az LV-N nem ad elég löketet retrograde burn-höz, nagyon nehéz elkoptatni a vízszintes sebességet, ha leveszem őket és 2 üzemanyagtartályt teszek és csak simán a 4 hajtóművel csinálok mindent, elfogy nagyon gyorsan az üzemanyag. Nincs ötletem, nagyon szeretném a mobile processing lab-ot is beépíteni egy lander-ba, de nem tudok egyszerűen elég üzemanyagot vinni :)
    Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.03.15. 19:11:17
  • Daffit
    Elméletben igen, de javaslom, hogy ha használod a Kerbal Engineer-t, akkor a Body-t állítsd át Minmusra/Munra és megmutatja a TWR-t (S2) az adott bolygóra és meg is kapod a választ, ha 1-nél nagyobb.
  • Fenrir
    LV-N Atomic hajtóművel el tudok rugaszkodni a Minmus és a Mun felszínéről érdemben? Építettem egy jó kis rakétát amivel könnyen Kerbin orbitálra tudok állni, teszteltem a visszatérőmodult a Kerbinre is ami meglepő módon egyben maradt, főleg ha eldobtam minden hajtóművet mielőtt ernyőt nyitottam volna.Egyedül csak leszállást/felszállást nem teszteltem más bolygóról.

• SötétBarom
    Közbe rájöttem, hogy meg kell várni, amíg magától beleforog a síkba a bolygó :DD
  • Lyobag
  • SötétBarom
    Jaja, de akkor is. Meh.

Más:

Korai karrierben valami ötlet, hogy miképp lehet leggazdaságosabban tundra orbitra rakni egy probe-ot?
  • Szabolcs92
    Milyen cheat? Csak kihasználom a játék adta lehetőségeket :D
  • SötétBarom
    Cheat. :DD
    Az ilyen hajókat nem csípem.
  • Szabolcs92
    Ha szigorúan, szó szerint értelmezzük, valóban nem az. Gyakorlatilag azonban maga a gép az, csak raktam rá 4 szilárd hajtóanyagú rakétát, ami segít az első pár ezer méten, hogy ne dögunalomban teljen a repülés első 10 perce. Ha levenném azokat a rakétákat, képes lenne minden módosítás nékül felszállni, ezért bátorkodtam használni a valóban nem létező fél-SSTO szót.
  • [NST]Cifu
    Minden rosszindulat nélkül, fél-SSTO nincs. :)
    Ez egy (ha jól látom) három fokozatú jármű. Vagyis TSTO. :)
  • Szabolcs92
    Dicsekszem most már én is az eddigi legjobb repcsimmel . Fél-SSTO (SSTO alap, egyedül felszálláshoz használ néhány szilárd hajtóanyagú rakétát), újratöltés, és bármiféle nehézség nélkül képes Duna vagy Ike körüli alacsony pályára eljuttani 6 t hasznos terhet, majd visszatérni:
    galéria

A küldetés végén, leszállás után sajnos megtámadott valamilyen Kraken, és nem volt kedvem újra próbálkozni, ezért hiányzik néhány darab a szárnyakból.
    Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.03.12. 23:13:02
  • SötétBarom
    Ez elég beteg..
  • Trucker39
    Atya-gatya...

• Dawtec
    Megoldódott a dolog. :-)

A delta szárnyvégeket hátranyilazottra cseréltem, ezzel a CoL is kicsit hátrébb került. Meredeken emelkedem 15 km-ig, onnan laposan, hogy a jetek tartályából majdnem az egész üzemanyag elfogyjon (hagyva egy kicsit, ha kellene némi tolóerő hazatéréskor), ezzel sebességet gyűjtve. Ezután rakéták begyújtva és szépen pályára áll a gép. A probléma orvosolva!
    Köszönöm a válaszokat!

Sajnos szomorú nap is ez egyben az űrügynökségem történetében. Elvesztettem egy berepülőpilótát. A tiszteletére Mitgerjet lett a gép neve. (Nincs lehetőség revert flight-ra)
  • Lyobag
    kicsit lassú vagy akkor. 15-20 km magasan a turbojet hajtóművekkel akár 1000-1500 m/s sebességet is el lehet érni. próbálj meg gyorsabban repülni, illetve picit hátrébb vinni a CoL pontját
    Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.03.10. 19:52:43
  • Dawtec
    Ok, kössz.

Egyébként nem atom van rajta, az LV-909 nem az atomos cucc. Azzal el sem bírna emelkedni a talajról.
  • SötétBarom
    Akkor csak a tuti tipp marad:

MOAR BOOSTERS!!!44

Ha nem segít,

MOAR STRUTS!!!4

A második amúgy lehet legit tipp, a szárnyak tudnak hülyén viselkedni..
  • Dawtec
    Képet jelenleg nem tudok adni, tabletről vagyok, nagyon egyszerű gép, előlről hátrafelé az a felépítés, ahogy írtam. Amint lehet, csinálok képet.

Modok:
    Kethane (a karbonite is fent van, de nem scannel, nem tudom mi a baj)
    KAS
    SCANsat
    StationScience
    TacLifeSupport
    HL LandersProbes

Probléma:
    Na igen, elfelejtettem írni, hogy a 2 turbojet egyszerre alszik ki, nem várom meg míg ténylegesen elfogy a levegő, tudom, hogy nem egyszerre történne a leállás. Mint írtam, minden tengely mentén képes elfordulni. A sebesség 450-500 m/s környékén van, mikor ez történik, 20 km feletti magasságban. Mindegy, hogy a jetek vagy a rakéták mennek, bekövetkezik. Elméletben ha lekapcsolom a jeteket és nem indítom a rakétákat, akkor siklanom kellene, míg elérem az apoapszist, aztán siklani, de már süllyedésben. Ehelyett irányíthatatlanná válik. Alacsonyan stabil a levegőben. A tömegközéppont nem nagyon mászik el, mivel a jetek a legkisebb tankról üzemelnek, az is úgy, hogy oxidálószer nélkül van megtervezve. Kiürült tartályoknál is a tömegközéppontot jelző golyón (sárga) belül van a felhajtóerő támadási pontját (kék) jelző gömb.
    Űrsiklós megoldást építettem már, az aránylag stabilan pályára került, bár egyfolytába zongorázni kellett a billentyűzeten, játszva a tolóerővel és a hajtómű sugárirányával (egy csukló segítségével). Ez a kis madárka pedig nem akar az ürbe menni.
  • SötétBarom
    Az ilyen jellegű gépeknél én nem erőltetném az atomot, mert KURVA nehéz, és igen nehézkes összerakni egy olyan gépet, amin értelme is van.
  • SötétBarom
    Az én, viszonylag egyszerű megoldásom a problémára (állomásra föl-le vinni kerbalokat, ha a rakteret kiüríteném, modokkal biztos jó lenne mást hurcolni is).

• kamov
    Az előttem szólóhoz csatlakozva, ha a függőleges tengely körül hirtelen bepördül, az a turbojetek eltérő flameoutja miatt van.
    A megoldás, hogy még a flameout előtt gyorsbillentyűvel leállítod a turbojeteket és lezárod a beömlőket.
  • SötétBarom
    Két dolog lehet:

Flameout miatt a két turbojet megpörgeti a gépet, mert nem egyszerre állnak le. A másik, hogy ahogy fogy az üzemanyag, szépen eltolódik hátra a súlypont, és a támadási pont nagyon előre kerül, ami egy totál irányíthatatlan gépet eredményez.
  • Fulcrum11

Nem kis mérnöki teljesítmény a cucc, nekem nagyon bejön :)
  • Lyobag
    a levegőelfogyás előtt deaktiválod a turbojet hajtóműveket (action group segítségével)? ha nem, attól elveszhet a stabilitás. illetve mekkora sebességed van?
  • Szabolcs92
    Milyen modokat használsz? Tudnál mutatni képet a repülőről?
  • Dawtec
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
    Egy 100%-ban újra használható járművet szeretnék készíteni (nincs leváló rész). A repülőgép hangárban kezdtem neki a tervezésnek, de valamiért nem akar sikerülni a pályára állás.

A gép: mk1 pilótafülke, közepes méretű stabilizátor, Z-1k akksi (1000-es, azaz közepes), TVR-200 bi-coupler (kettes elosztó), FL-T800 tank (a kis átmérőjűből a leghosszabb) ebből kettő, LV-909 hajtómű (50 max thrust) ebből is kettő. Ez a teste. Erre kétoldalt van felszerelve 2db FL-T100 tank (a kis átmérőjűből a legrövidebb). Ezeken 2 turbojet van. A kis tankokban nincs oxidálószer, hogy feleslegesen ne cipeljem, a turbojeteknek nem kell. Aztán jönnek a szárnyak, futómű, stb...
    A gép tömegközéppontja, teli tartályokkal egybeesik a felhajtóerő támadási pontjával, üres tartályoknál nincs nagy változás ebben.

A probléma:
    20 és 30 km között elvesztem az uralmat a gép felett. Amire irányba hozom, addigra elhagyom az apoapszist és az üzemanyag nagy része arra megy el, hogy újra előttem legyen, a pályára álláshoz már nem elég. 40°-nál nem emelkedem meredekebben. Addig üzemelnek a turbojetek, míg van levegőjük, ezután a rakéták indulnak. Próbáltam a rakéták hamarabbi indításával, de a probléma így is jelentkezik.

Nem tudok rájönni, mi okozhatja a problémát. Valami ötlet?
    Nem mindig ugyanúgy jelentkezik, hol jobbra, hol balra tér ki és az orra is lebukik olykor, csavarodik... azaz minden tengely mentén instabillá válik.

A gép feladata, hogy kaját és vizet szállítson egy 150 km-en keringő állomásra. Azért lenne fontos, hogy minimalizálhassam a költségeket. Üzemanyagot nem a Kerbinről viszek, olcsóbb, ha a Mun-on kethane-t termelek ki és azt viszem oda.

Előre is köszönöm a segítséget!