Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
Its out.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

[NST]Cifu
Nem a Plugins, hanem a ...KSP\gamedata könyvtárba kell bemásolni.

Ha a bolygók megközelítése kell, akkor irtó egyszerű a dolgod, először is tégy egy MechJeb modult az űrhajóra (a harmadik fülnél találod, az első dobozka az). Jobb oldalon megjelenik a MechJeb ablak, amire rákkatintva megkapod az menüválasztékot.

Itt kiválasztod a Maneuver Planner-t, válassz ki egy bolygót (Set target), aztán a plannerben advanced planner to another planet. Itt az alapértelmezett Porkchop selection a legjobb megoldás. A függőleges tengely az, hogy milyen messze van az indulás (departure), a vízszintes tengely pedig hogy milyen sokáig tart az út (transit duration). A színek jelzik, hogy mennyi delta-V kell az úthoz, ezt számmal mutatja is a kurzor helyének megfelelően. Rákattintasz a megfelelő pontra, aztán create node...

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.12.15. 20:08:19

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

hali tudja valaki a mechjebet hova kell bemásolni mert a plung könyvtárba berakom ahová a többi mód is kerül de a mechre azt írja a játék induláskor hogy incorect 😞
meg valaki tudna dobni egy videót hogyan lehet használni bolygók megközelítéshez mert nekem nem akar működni bár lehet azért mert nem megy rendesen 😞
Terawatt
4:30-nál szakadtam. Ő is.... <#hehe>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

[NST]Cifu
Ez egész jó 😊
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.12.14. 22:52:04

Új bolygók nem lesznek csak néhány "biomizálva lett"
a videó alapján legalábbis ha jól néztem akkor 11 bolygó lett megcsinálva ami lényegében azt jelenti hogy most már mindegyiken vannak különálló biomok
és van 2 ami nem lett megcsinálva, ezek a Jool és még valamelyik (a Jool gázbolygó ezért nem lett volna értelme)
pingex
Már megvannak a Youtube videósok 0.90 videói is.
Biztos vagyok benne hogy a jövő héten megkapjuk mi is. 😊

ksphun.blogspot.hu

Terawatt
Én is így vettem ki

[NST]Cifu
Lehet rosszul értelmezem, de szerintem új bolygó nem lesz, csak az eddigieken lesz több biome.

az a gond hogy a biomokat nehéz lenne roverekkel áthidalni
valami más olcsó és könnyű mozgási lehetőség kellene, pl. légkörrel rendelkező bogyóknál valamiféle helikopteres megoldás jól jönne vagy valami Jet hajtómű
avagy minden bolygó több biommal rendelkezik. lesz értelme a rovereknek a végén...

legalábbis a videó alapján +8 - 9 új bolygó van biomokra osztva ha jól számoltam
több biom. éljen! 😛

Én is azt remélem hogy még január 1. hetében kijön
de szerintem még elég sok dolguk lehet ennyi változtatás mellett
+ itt jönnek az ünnepek is.
pingex
Igen 😄
Remélem úgy tervezik hogy újévig készen lesznek 😄

ksphun.blogspot.hu

[NST]Cifu

megvárom amíg kijön,szerintem 1-2 hét.

Picit optimistának tetszik lenni. 😊

apúúú mikor adják kííí ?
akkor amikor a kerbálosok azt mondják

elég sok jó dolgot beletettek , ezek közül is az új biomoknak örülök leginkább, a többit meg meg kel szokni majd
meg a másik ami tetszett hogy nem kell majd a navballon keresgélni már hanem egyszerűsítve lesz végre.
pingex
Akkor ezt most már nem is folytatom...megvárom amíg kijön,szerintem 1-2 hét.Addig el leszek a sandbox móddal.

ksphun.blogspot.hu

[NST]Cifu
Plusz a Biome-k is változtak, új contractok jöttek... Szóval feltehetően igen.

Terawatt
"Don't blow them up, repairing is expensive. " <#gonosz1><#gonosz1><#hehe>

pingex
Nagyon jól néz ki!
Gondolom akkor ehhez is új karriert kell majd kezdeni az épületek építhetősége miatt.

ksphun.blogspot.hu

[NST]Cifu
Kerbalos korrektos. 😊

De jól értem, hogy kvázi a Kerbal RPG elemekkel bizonyos szintig már a Mechjeb féle dolgokat kezdik kiváltani? Egész jó ötlet. 😊

Daffit
Az első hivatalos videó a bétáról:

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Jeffjohnson
Azt írják támogatja a "master controlled warp"-ot is. Gondolom ezek a mod-ok carrier módban nem működnek.

Terawatt
http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki/Multiplayer Itt le van írva, hogy müxik Relative Synch alatt legalábbis ami linkelve volt multi mod az így ment.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.09. 21:27:29

Jeffjohnson
Pl.:Időszinkronizálás gombnyomásra? Addig meg mindenki halad a saját gyorsítása szerint.

Közös űrállomás, holdbázis, stb. építés. Jó kis dolgok lennének ezek, én mindenesetre várom.

Valahogy nem tudom elképzelni a multit egy ilyen játéknál, aminek szerves része az időgyorsítás.

Így építsünk űrállomást <#awink>
http://videa.hu/videok/tudomany-technika/igy-epult-meg-az-iss-nIYinXrSomhD6wgP?start=3.279
Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.12.09. 12:17:32
Fulcrum11
Aki egy kis extra kihívásra vágyik, találtam két modot:
Better Than Starting Manned Career - új, lassabb (nehezebb?) és fokozatosabb karrier mód
Kerbal Construction Time - Rakéták megépítéséhez és a tudományos kutatáshoz idő kell, lehet "szimulációt" futtatni a rakétával, cserébe ha elindítod, nincs visszaállítás

Terawatt
Néztem most egy videót. Munra szálltak le ketten és tudta nézni ahogy landol a másik. Elég darabos volt az animációja , de működött és poénnak tűnt ahogy közben hülyéskedtek.

mijki
Még régen 😊 Már sajna nem emlékszem rá tisztán :/

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Terawatt
Próbáltad is? 😊

mijki
Ezzel a móddal lehet multizni 😊
Dark Multiplayer

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Jeffjohnson
Köszi a választ!

[NST]Cifu
Q: What about Multiplayer?
A: Multiplayer is something we’ve been working on for quite a while, but it still has a long way to go before it’s ready. MP is planned for after 1.0. So that’s still coming, but let’s take this one step at a time.

Magyarul: az 1.0-ás verzió után van betervezve. Az 1.0 pedig nem mostanság fog jönni...

Jeffjohnson
Mikorra várható, hogy lesz multi a játékban? Korábban már említették a fejlesztők és volt is olyan mod, amivel lehetett multizni.

[NST]Cifu
Emmm... De, végül is igazad van teljesen, valamiért 60km volt bennem. A VOID nem rossz, ami miatt én leragadtam a MechJeb-nél az a beépített Ascend / Landing guide, Maneuver Planner és Docking Autopilot. 😊

@Ninju: Ez egy túlbiztosított megoldás, ha nem ideális az emelkedés (ie.: több Delta-V-t használsz el a pályára álláshoz, mint ideális).
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2014.12.07. 20:35:22

Ha a második fokozatból elhagyod a kisebb tartályt nem elég az üzemanyag?
A sub-orbital nem az, hogy 70 km fölött van a pályád legmagasabb pontja, és 70 alatt a legalacsonyabb?

Egyébként mechjeb helyett a VOID is nagyon jó, én ezt használom régóta.
[NST]Cifu
Hmm... lehet, hogy inkább a Training-et kellett volna javasolnom, elnézést. 😉

De a Carrier mód is csodákra képes. Persze a legszebb az, amikor a saját elképzelésed szárnyal, és éri el a célt, de ha segítség kell, tessék: Az első Science unlockot mindenképpen csináld meg (a tudományos bázis a Space Center alsó részén lévő legnagyobb épületegyüttes), ezt már a sub-orbital dolgokkal elérheted (sub-orbital az, amikor nem állsz pályára, de eléred a 60km-es magasságot), ha megvan akkor kell az FL-T200 és FL-T400 üzemanyagtank, az LV-T30 hajtómű és a TR-18A stack decoupler - no meg egy Command Pod Mk.1. és az Mk.16 Parachute.

A következő felállás jön:

Mk.16 Parachute
Command Pod Mk1.
TR-18A Stack decoupler
FL-T400 üzemanyagtank
FL-T200 üzemanyagtank
LV-T30 hajtómű
TR-18A Stack decoupler
FL-T400 üzemanyagtank
FL-T400 üzemanyagtank
FL-T400 üzemanyagtank
FL-T400 üzemanyagtank
LV-T30 hajtómű

A lenti leírt módszerrel menni fog a pályáraállás, lásd képek (nekem már van MechJeb-em, így lehet látni az adatokat is. 😉
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

pingex
Igen,kösz már útközben rájöttem,de elképzelni nem tudom,hogy miért függ össze az élsimítással.Mindenesetre le vettem,most elég csúnyácska lett,de remélem a 0.9-ben kijavítják.
A karrier módban most lehoztam az orbitális pályán maradt Kermant,legközelebb pedig leszállok a holdra,hogy jöjjön a sok pénz 😄.

ksphun.blogspot.hu

[NST]Cifu
Próbáld meg az élsimitást (Anti-aliasing) kikapcsolni (játékban/meghajtóprogramban egyaránt).

A KSP fórumban is panaszkodtak erre a problémára, ott javasolták ezt, de amúgy ott sem oldotta meg a problémákat. Más ötletem nekem se nagyon van, esetleg a driver-ben állítgatni a különféle élsimitásra / textúra élességre vonatkozó beállításokat, hátha valamelyiket macerálva visszaáll a rend.

pingex
Mióta újratelepítettem a windowst a játékban a szövegek amolyan pixelhiányosan jelennek meg.Mi lehet a baj?

ksphun.blogspot.hu

Fulcrum11
Milyen dragstereket csináltál? én is próbálkoztam, de nem lett túl sikeres a konstrukció 😞

Másnak is előjön, hogy gyakorlatilag bármilyen konstrukció elkezd billegni és egyik oldalra húzni a földön olyan 30-40 m/s felett? Rohadt nehéz űrrepülőt is építeni így, hogy folyton korrigálni kell, és a steering lock meg inverted is csak néha oldja meg a gondot. (Persze igyekszem minél kiegyensúlyozottabb gépet építeni)

Bocsi a dupláért...
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2014.12.07. 16:18:31

Fulcrum11
Én feltettem a RealChute modot, amivel már megmaradnak az ejtőernyők, a földön is, fékernyőnek is lehet így használni.

Terawatt
Nézegetem a képeket amiket korábban raktatok ki és agyam elszáll. Így már jobban tudom értékelni<#ijedt>

Próbáltam kis sugárhajtású autókat építeni, olyanokat amilyenek a gyorsulási versenyeken vannak. Az a gond, hogy amint kinyitom a fékezőernyőt az egyből le is válik, ezért nem fékez semmit.
Nem lehet valahogy megoldani, hogy az ernyő ne váljon le a felszínen?
SötétBarom
Egyes szabály:

MOAR Boosters

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Terawatt
Hagyjatok már békén Jeb mennem kell mert késő van. <#hehe>

Karrier első napja: csomó talajminta összeszedve a bázis környékéről. Kerbin körüli pálya kevés üzemanyag miatt nem sikerült, mert nem tudtam elég nagy ívet leírni és nem túl sok híján még mindig a légkörbe zuhantam. Próbáltam 3-4 alkalommal több üzemanyagot vinni, de a plusz súly miatt kb el is veszett a kezdeteknél, amiért lassan kezdődött meg a gyorsulás.