Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ha a bolygók megközelítése kell, akkor irtó egyszerű a dolgod, először is tégy egy MechJeb modult az űrhajóra (a harmadik fülnél találod, az első dobozka az). Jobb oldalon megjelenik a MechJeb ablak, amire rákkatintva megkapod az menüválasztékot.
Itt kiválasztod a Maneuver Planner-t, válassz ki egy bolygót (Set target), aztán a plannerben advanced planner to another planet. Itt az alapértelmezett Porkchop selection a legjobb megoldás. A függőleges tengely az, hogy milyen messze van az indulás (departure), a vízszintes tengely pedig hogy milyen sokáig tart az út (transit duration). A színek jelzik, hogy mennyi delta-V kell az úthoz, ezt számmal mutatja is a kurzor helyének megfelelően. Rákattintasz a megfelelő pontra, aztán create node...

Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
meg valaki tudna dobni egy videót hogyan lehet használni bolygók megközelítéshez mert nekem nem akar működni bár lehet azért mert nem megy rendesen 😞
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
a videó alapján legalábbis ha jól néztem akkor 11 bolygó lett megcsinálva ami lényegében azt jelenti hogy most már mindegyiken vannak különálló biomok
és van 2 ami nem lett megcsinálva, ezek a Jool és még valamelyik (a Jool gázbolygó ezért nem lett volna értelme)
Biztos vagyok benne hogy a jövő héten megkapjuk mi is. 😊
ksphun.blogspot.hu
valami más olcsó és könnyű mozgási lehetőség kellene, pl. légkörrel rendelkező bogyóknál valamiféle helikopteres megoldás jól jönne vagy valami Jet hajtómű
de szerintem még elég sok dolguk lehet ennyi változtatás mellett
+ itt jönnek az ünnepek is.
megvárom amíg kijön,szerintem 1-2 hét.
Picit optimistának tetszik lenni. 😊
akkor amikor a kerbálosok azt mondják
elég sok jó dolgot beletettek , ezek közül is az új biomoknak örülök leginkább, a többit meg meg kel szokni majd
meg a másik ami tetszett hogy nem kell majd a navballon keresgélni már hanem egyszerűsítve lesz végre.
ksphun.blogspot.hu
Gondolom akkor ehhez is új karriert kell majd kezdeni az épületek építhetősége miatt.
ksphun.blogspot.hu
De jól értem, hogy kvázi a Kerbal RPG elemekkel bizonyos szintig már a Mechjeb féle dolgokat kezdik kiváltani? Egész jó ötlet. 😊
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2014.12.09. 21:27:29
Közös űrállomás, holdbázis, stb. építés. Jó kis dolgok lennének ezek, én mindenesetre várom.
http://videa.hu/videok/tudomany-technika/igy-epult-meg-az-iss-nIYinXrSomhD6wgP?start=3.279
Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.12.09. 12:17:32
Better Than Starting Manned Career - új, lassabb (nehezebb?) és fokozatosabb karrier mód
Kerbal Construction Time - Rakéták megépítéséhez és a tudományos kutatáshoz idő kell, lehet "szimulációt" futtatni a rakétával, cserébe ha elindítod, nincs visszaállítás
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Dark Multiplayer
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
A: Multiplayer is something we’ve been working on for quite a while, but it still has a long way to go before it’s ready. MP is planned for after 1.0. So that’s still coming, but let’s take this one step at a time.
Magyarul: az 1.0-ás verzió után van betervezve. Az 1.0 pedig nem mostanság fog jönni...
@Ninju: Ez egy túlbiztosított megoldás, ha nem ideális az emelkedés (ie.: több Delta-V-t használsz el a pályára álláshoz, mint ideális).
Utoljára szerkesztette:
Egyébként mechjeb helyett a VOID is nagyon jó, én ezt használom régóta.
De a Carrier mód is csodákra képes. Persze a legszebb az, amikor a saját elképzelésed szárnyal, és éri el a célt, de ha segítség kell, tessék: Az első Science unlockot mindenképpen csináld meg (a tudományos bázis a Space Center alsó részén lévő legnagyobb épületegyüttes), ezt már a sub-orbital dolgokkal elérheted (sub-orbital az, amikor nem állsz pályára, de eléred a 60km-es magasságot), ha megvan akkor kell az FL-T200 és FL-T400 üzemanyagtank, az LV-T30 hajtómű és a TR-18A stack decoupler - no meg egy Command Pod Mk.1. és az Mk.16 Parachute.
A következő felállás jön:
Mk.16 Parachute
Command Pod Mk1.
TR-18A Stack decoupler
FL-T400 üzemanyagtank
FL-T200 üzemanyagtank
LV-T30 hajtómű
TR-18A Stack decoupler
FL-T400 üzemanyagtank
FL-T400 üzemanyagtank
FL-T400 üzemanyagtank
FL-T400 üzemanyagtank
LV-T30 hajtómű
A lenti leírt módszerrel menni fog a pályáraállás, lásd képek (nekem már van MechJeb-em, így lehet látni az adatokat is. 😉
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A karrier módban most lehoztam az orbitális pályán maradt Kermant,legközelebb pedig leszállok a holdra,hogy jöjjön a sok pénz 😄.
ksphun.blogspot.hu
A KSP fórumban is panaszkodtak erre a problémára, ott javasolták ezt, de amúgy ott sem oldotta meg a problémákat. Más ötletem nekem se nagyon van, esetleg a driver-ben állítgatni a különféle élsimitásra / textúra élességre vonatkozó beállításokat, hátha valamelyiket macerálva visszaáll a rend.

ksphun.blogspot.hu

Másnak is előjön, hogy gyakorlatilag bármilyen konstrukció elkezd billegni és egyik oldalra húzni a földön olyan 30-40 m/s felett? Rohadt nehéz űrrepülőt is építeni így, hogy folyton korrigálni kell, és a steering lock meg inverted is csak néha oldja meg a gondot. (Persze igyekszem minél kiegyensúlyozottabb gépet építeni)
Bocsi a dupláért...
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2014.12.07. 16:18:31
Nem lehet valahogy megoldani, hogy az ernyő ne váljon le a felszínen?
MOAR Boosters
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Karrier első napja: csomó talajminta összeszedve a bázis környékéről. Kerbin körüli pálya kevés üzemanyag miatt nem sikerült, mert nem tudtam elég nagy ívet leírni és nem túl sok híján még mindig a légkörbe zuhantam. Próbáltam 3-4 alkalommal több üzemanyagot vinni, de a plusz súly miatt kb el is veszett a kezdeteknél, amiért lassan kezdődött meg a gyorsulás.