5572
  • Ninju
    Nem értem attól miért egyszerűbb megtanulni a játékot, a specific impulse helyett specifikus impulzus van leírva.
    Az én meglátásom szerint neked sem azzal volt a bajod, hogy nem hajtómű volt leírva engine helyett. Ennek a játéknak egy nagyon jó magyar nyelvű bemutató kellene. Nem magyarítás. Szerintem.
    Nem értem miért reagálsz ennyire ellenségesen. Teljesen normális hangnemben kérdeztem valamit. Idáig itt az volt a szokás, hogy ha valakik nem értenek egyet, azok megbeszélik.
    Részemről azért béke van.
  • westwall
    "Tényleg olyan nehéz azt a kb. 30 kifejezést megtanulni angolul ami szükséges a játékhoz?" ez volna de szerintem ez a forum nem a személyes nem személyes dolgok megvitatására van kitalálva.
    Részemről pedig még emlékszem mikor pár éve elkezdtem a játékkal játszani milyen nehéz volt kitapasztalni mi mire jó (bár akkor a játékban még nem voltak égitestek csak a kerbin meg pár alkatrész) szerintem a kezdők nem fognak vele sokat görcsölni ha nincs siker élményük ezért is lenne jó egy magyarosítás
    Ehhez több dolgot nem is szeretnék hozzá fűzni
  • Ninju
    Veled SEM személyeskedésből kérdezem, hogy mivel is húztam le a kezdeményezést?
  • Trucker39
    Szerintem ezen kívül más nincs benne.
    IRR

Itt egy másik video

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2015.04.07. 17:13:07
  • westwall
    a lenti videót milyen módokkal rakhatták össze ?
    Utoljára szerkesztette: westwall, 2015.04.07. 16:59:27
  • westwall
    mcclanen az ötlet jó a kezdőknek legalább nem megy el a kedve a játéktól amikor nem tudják egy egy elem mire is jó
    a 2 szájkarate harcosnak meg gratulálok hogy egy egyszerű kezdeményezés így le tudnak húzni
    ami nem tetszik nem kell használni
  • Ninju
    Semmi személyeskedés. Valóban kíváncsi vagyok.
    Tényleg olyan nehéz azt a kb. 30 kifejezést megtanulni angolul ami szükséges a játékhoz?

• mcclanen
    Igaz hogy katasztrofális a helyesírásom de ismerősöm tudna benne segíteni + csak az alapot fordítanám
  • Szabolcs92
    Tényleg nem akarok szemét lenni, de 2 mondatban vétettél legalább 8 helyesírási hibát, nem hiszem, hogy neked való ez a fordítósdi.
    Egyébként én sok értelmét nem látom, az játékosok nagyon nagy része modokkal játszik, azokat meg rengeteg idő lenne lefordítani. Ráadásul pár havonta jön új frissítés, nagyon sokat kellene később is foglalkozni azzal, hogy aktuális maradjon a fordítás.
  • mcclanen
    Sziasztok keresek embereket hogy segítsenek KSP lefordításába KB 20% már meg van amit egyedül fordítódtam. De egyedül sok idő lenne ha lenne kedvetek keresetek meg itt és meg beszéljük fogjunk össze hogy akár hivatalosan is legyen magyarosítás a játékhoz :)
  • Trucker39
    No fiúk, némi kihívás esetleg?

• SötétBarom
    Ideje volt visszahozni a srácokat..

• Lyobag
    ejha, Scott Manley bemutatott egy új légköri jelenséget, ami a következő frissítésben lesz! nem semmi!!!

• SötétBarom
    Új Ike rover (vagy outpost, vagy bármi). Ha közlekedni próbálok vele, jellemzően 20m/s felett megborulok és cafatokra robban :DDD De addig fun.

• SötétBarom
    Ha van már manouver plannered, azzal megcsinálja, csak neked kell lépésenként node-okat csinálni.

1. Pályára állsz (figyelsz, hogy ne arra, amin a dokkolandó cucc van, legyen legalább 15-20km különbség)
    2. Match planes with target
    3. Hohmann transfer to target
    3/b. Fine tune closest approach, hogyha a 3. pont nem sikerült tökéletesen
    4. Match velocity with target (at closest approach).

Profit.
  • Fenrir
    500-as science kell hozzá, ráadásul az az oszlop egyáltalán nincsen nyitva, mivel nincs elég pénzem, hogy fejlesszem a kutatóközpontot.

5let? :D
  • SötétBarom
    Karrierben az első SSTO-m. :D Action groupok nélkül elég, hogyismondjam, esetleges a pályára állás :DDD Itt épp sikerült, és még maradt benne 400 dV. Jeb nagyon örül ennek, ahogy a képen is látszik.

Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.25. 19:00:58
  • Dawtec
    Nagyon gyakran kell randevúkat csinálnom, mert a Mun-on termelem ki a ketánt, így ingyen töltöm újra a Fuel nevű űrállomásom üzemanyaggal, ide kaját és vizet is vinni kell időnként.

Kerbin-Fuel állomás transzfet:

Az állomás 85 km-en kering, 0°-os inklináció. Akkor indulok, mikor az állomás kb 1/8 körrel van az űrközpont mögött. Az apoapszist 90-95 km köré lövöm be, ekkor a pálya még szuborbitális, így a két metszéspont között lehet játszani a hajtóművel, hogy minél optimálisabb legyen a találka helye. Aztán pályára állok úgy, hogy ott van az állomás a közelembe és a Δv is elég kevés. Volt olyan, hogy 2km-en belül voltam, mire megvolt a pálya, szóval pályára állás után csak az RCS üzemanyag fogyott.
    Ez a módszer nagyban függ a jármű tömegétől, tolóerejétől, a pálya magasságától. Azért írtam a "kb 1/8"-ot, mert nagyobb tömeg esetén, ugyanakkora tolóerővel 1/8+, kisebb tömeg esetén 1/8- . Gondolom egy magától értetődő.

Ezt anno az Orbiter 2010 szimulátornál használtam, ahol nem lehetett a node-okkal játszani, egy rakat műszert kellett kezelni.
  • SötétBarom
    Ha karrierben vagy, akkor azt hiszem a 300-as science szinten lesz elérhető valamelyik fejlesztéssel a randi-autopilóta, addig marad a kézi vergődés. ;D

Én úgy szoktam amúgy, hogy az első elemet fellövöm olyan 100km-es pályára, ott figyelek rá, hogy 0 fokos legyen az elhajlás. A további darabokat 80km-es pályára lődözöm fel, így nem kell annyit várni, mire meg lehet csinálni a transfert.. Ha figyelsz rá, hogy fellövésnél mereven 90 fokos legyen a pálya, akkor elvileg a síkegyezéshez csak valami egészen minimál deltav kell.. (Ha elképesztően prő valaki, akkor azt is meg lehet csinálni, hogy direktbe rálövöd a már keringő egységre az újat, de az kurva nehéz..). Innen elvileg pár száz deltaVnél több nem kell.. Egyszer a transfer, meg után a "fék".
  • Fenrir
    Mechjeb-bel hogyan csinálod? Nem találtam olyan menüpontot.
  • Dawtec
    Köszönöm!

Eddig ezt használtam:
    KSP Launch Window Planner
  • Lyobag
    Kerbal Alarm Clock, ez az egyik legegyszerűbb. plusz kétmillió kevésbé egyszerű módszer
  • Dawtec
    Indítási ablakot hogyan számoltok? Van erre addon?
  • SötétBarom
    Én csak mechjebbel. Az elmélet megvan, hogy miként, hogyan, de kurvára nincs türelmem kézzel buzerálni a node-okat, arról nem is beszélve, hogy pici finomításokat csinálni rajtuk tök szopás..
  • Fenrir
    Nekem meg annyi tervem van, hogy képtelen vagyok időhiányban megoldani :D

Már összeraktam VAB-ban egy új űrállomás részeit, ezeket kéne fellőni, aztán összelegózni, vissza kéne vinnem a kerbálokat a Mun és Minmus köré a laboratóriumhoz, hogy folytathassák a kutatásokat, kéne gyártani műholdakat felderítésre, lassan el kéne kezden építeni egy Duna-képes lander-t, kéne rover, kéne holdbázis, stb :D

BTW ti a randevúkat, hogyan csináljátok. Én biztosan nem jól mert nagyon pepecs és sok üzemanyag megy el.

Többször sikerült már dokkolnom, szóval tudom, hogy mi hogyan megy, de a megközelítés kicsit bénázós nálam.
    Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.03.23. 19:36:11
  • Lyobag
    valahogy lusta vagyok mostanában játszani. de várom a következő verziót...
  • Fenrir
    Wasteland:

• SötétBarom
    Új rover / holdbázis.. Nem tetszik, hogy a kerékjavítás LVL3 engineerhez van kötve. :/

• Ninju
  • SötétBarom
    Done!

• SötétBarom
    EZAZ! Igen! kössssz. Csak akkor jön elő fent, ha odaviszed az egeret, amúgy nincs.
    Most ideje visszahozni a srácokat!
  • Fenrir
    Nos, kész van az ideiglenes űrbázis a Mun körül:

A közepe a Space Lab, egyik fele a lander, a másik egy üzemanyagszállító rakéta. Amúgy a dokkolásnál másnál is probléma, hogy a dokkoló csatlakozások nem fognak össze ha be van kapcsolva az RCS meg a SAS?

• Ninju
    Talán mintha lenne egy hasonló opció a térkép nézetben is nem?
  • SötétBarom
    Típusváltáshoz kell a command pod, azt meg, hogy mutassa a debrist, csak a tracking stationben lehet beállítani. :/
  • Ninju
    Kapcsold vissza a térképen a debris mutatást és akkor szerintem ki tudod jelölni. Ha esetleg nem, akkor be tudod állítani a hajó "típusát", hogy minek jelölje a térkép. Bár ehhez asszem command pod kell.
  • SötétBarom
    Megoldható valahogy, hogy a Duna körül keringő transfer stage-emet ne "debris"nek nézze a játék? Oké, lestageltem, de a landeremben már csak kb 5-600 deltav-nyi üzemanyag van, így mindenképpen össze kéne hoznom vele egy randit, hogy átpumpáljam belőle a naftát, és vigyorogva hazarepülhessek.. De úgy, hogy nem tudom beállítani targetnek, elég nehéz lesz a közelébe kerülni..
  • Lyobag
    mun körül minimum 20-25 km, Minmus körül 12-15 km
  • Szabolcs92
    Mun körüli (majd ha ott végeztél, Minmus körüli) pályára érdemes vinni, maximum 50-60 km magasra.
  • Fenrir
    A második megoldás lesz a nyerő. Milyen magasra lenne érdemes telepíteni a laboratóriumot? Van egy tesztállomáson 120 km-en, de azon agyalok, hogy fel kéne vinni 200-ra ezt.
  • Ninju
    Jaja, az utóbbi megoldást használom én is. :)