Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lenne egy nagyon amator kerdesem. Hogy lehet egyszeruen visszatalalni a bazisra? Tudom kb terkep alapjan, de mindig ejszaka van amikor repulok, szoval a terkep is csak egy fekete folt. Fejlesszem 2. szintre az astronaut komplexet es tegyek le zaszlot vagy van egyszerubb/olcsobb mod?

Trucker39
Nem rég olvastam az alábbi könyvet. Egyből megjött a kedvem egy kis Kerbal játékhoz. <#awink>

A marsi

Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Trucker39
Igen, már értem, mire való. Jó pár alkatrésszel kevesebb lesz egy azon helyen és elvileg, ha kevesebb az alkatrész, talán magasabb az FPS szám. Majd kipróbálom.

Igen pár - szerintem - fontos MOD lett feltelepítve nálam, azokban vannak.

- Mechjeb
- B9 Aerospace 5.2.8
- Kerbal Attachment System (KAS)
- KW Rocketry v2.6d
- TweakScale
- Modular Kolonization System

Mivel inkább építeni, mint messze-messze repülni szeretek, inkább az építéshez való dolgok vannak fenn.

A kolonizációs MOD-l most kísérletezem, elég bonyolultnak tűnik a dolog. Azt még meg kell tanulni, pontosan mit és hová kell tenni és kapcsolni.

Ma csak különböző mozgató rendszerekkel kísérletezgettem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

megtaláltam a frisített verziót 0.90 hez 😊 remélem ez már használható lessz
itt
Trucker ezeket a cuccokat valami moddal kapod?
Mármint a szervót meg a hidraulikákat.
Kegyetlen jók a cuccok gratulálok!

A Béna.

visszanéztem ezer párszáz üzenetet és megtaláltam az 1001. üzenetnél
ez a program: UbioZur Welding
de ahogy elnézem nincs újabb verzió
pedig hasznos cucc
Trucker39
Nem pontosan értem a problémát, elnézést miatta. Én a subassemly tárolóhelyet használom. Minden részegységet elkészítek és oda lementem őket. A vég összeszerelésnél meg csak előszedem őket, összeállítom és ha szükséges, itt-ott módosítok rajtuk. Ezt követően az egészet elmentem és már indítható is az első próba.

nem az összecsatlakzoztatásra gondolok hanem arra hogy összerakunk több alkatrészt (több egységből álló szerkezetet) és azt úgy elmenteni hogy utána úgy kezelje ha használom mind 1 db alkatrészt és nem több alkatrészként
ojan mind amikor összeraksz pl egy rovert és elmentet és késöbb elő tudod venni csak ennél úgy menti mind egy alkatrészt és utánna már nem szétszedhető
van erre mód de amikor be akarom tenni akkor az illesztési pontokkal gond van és nehéz kezelni
másrészt minden mozgó, működő alkatrész működésképtelen lesz (pl a hajtóműveket nem lehet bekapcsolni utánna se más állítható dolgot)

annó még itt említette valaki, de megmondani nem tudom a nevét mer nem találom
Trucker39
Azért már elég jól össze lehet csatlakoztatni az alkatrészeket, bár bizonyára előfordul speciális eset, amikor jól jönne valami extra csatlakozás.

Közben építettem egy modul mozgató darut. Kihasználtam. hogy most már méretezhetem az alkatrészeket. Szépen össze tudta magát akkorára csukni, hogy egy rakéta indító kapszulában elférjen. Kicsit bonyolultabb volt a szervo rendszert belőni. El is ment az idő vele rendesen.
Jelenleg van egy fordítópont a központi részen (lábanként, nevezzük Váll izületnek), a lábak felső részét nyújtja és visszahúzza hidraulikus módon. (Felkar szervo) Van mindegyikben egy izület középen (térd, könyök) ami hajlítható, illetve van egy-egy hidraulikus rész lejjebb a lábakon, amit szintén tud nyúnjtani és vissza húzni. Ez alatt van egy körbe fordítható izület, ami az alsó blokk teljes körbefordulásáért felelős (csukló izület). A kerekek egyben kormányozhatók, mint egy normális jármű esetében. A csukló izület azért felelős, hogy egy helyben a kerekeket teljesen szembefordítja, így gyakorlatilag nem fordul a jármű, hanem szögletesen bemegy a legszűkebb sarkokba is.
Az emelést a váll, felkar, valamint az alakar izületek mozgatásával éri el. A súlypontban elhelyezett dokkoló egység segítségével kapcsolódik a szállítandó holmihoz. Széles terhet is tud szállítani a lábak terpesztésével. Ebben az esetben csökken a szállítható modul legnagyobb magassága. Jól manőverezik, alacsonyra le lehet vinni a súlypontját. Világítás és akkutöltő berendezés rá van szerelve. Esetleges borulás esetén a lábak végén lévő tartályokban van üzem anyag és két-két hajtómű, ami segít a talpra kecmergésben. Ilyen esetekben át kell kapcsolni a lábak vezérlését egyedire és az alulra kerül lábakat behajlítani, a felsőket kinyújtani a súlyponton túlra és a hajtóműveket óvatosan beüzemelni. A tesztelés alatt már többször sikerül talpra ügyeskedni magunkat. Egy darab Kerbal a daru kezelője. Szükséges kisebb javításokat el tudja végezni. Ha függesztett teherrel borulunk, akkor sajnos a teher veszendőbe megy jelenleg, mert csak úgy tudunk fel állni, ha lekapcsoljuk a terhet. Utána viszont már nem tudunk újra csatlakozni. Esetleg egy másik jármű segítségével, amin van vontató kötél meg mágnes.

Jó kis mód
bár részemről inkább egy ojan használható mód kellene amivel több eszközt egyesíteni tudok (hogy 1 ként kezelje ne részenként)
van is egy ijen de több vele a gond mind az értelme (legalábbis lehet hogy azóta frissítették és a számtalan hibáját kijavították már)
Trucker39
Mennyire hiányoltam már egy ilyen MOD-t. Szerintem alapból be kellene építeni a játékba. Akkora találmány mint a svájci bicska. <#eljen>

Tweak Scale

[NST]Cifu
LoL, szépen néz ki 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Trucker39
AsterX állomás. Egyenlőre a reptér mellett összeállítva. Igen gyenge FPS mellett. Elvileg készen van a szállító eszköz is már hozzá, de ha ennyire szaggatni fog a játék, akkor nem viszem sehová.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2015.01.12. 02:13:32

[NST]Cifu
Jeb valóban létezik! 😊

Kickstart kampánnyal akar egy srác 15.000 US$-t összeszedni a saját QuadJet programjához. Az ultimate cél persze egy hordozórakéta első fokozatában is használható megoldás. De a szépség, hogy mindezt a például a KSP-ben demonstrálják (1:15-től a videón). Egyfelől mosolygok azon, hogy egy kissé komolytalan így az egész program, de persze legmélyen, belül rohadtul irigykedek is rá. 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

JimKirk
<#taps>
és építettem egy repülőt is. el kellett vele repülni a Kerbin túlsó felére, 18 km magasan, majd felszíni mintákat kellett vennem. ezután nem szálltam fel, inkább elvesztettem a gép értékének a felét, mint hogy visszarepüljek a KSC-be. de a design használható lesz egy spaceplane megépítéséhez 😛

Építettem egy rovert, amin volt egy hőmérő és egy gravitációs szenzor. Kiküldtem vele egy körre Jebet a KSC körül, erre 195 sci ponttal tért vissza (plusz pár crew report, amit rádión belüldött...)
elég sok biom lett 😄

OK KÖSZI kipróbálom
Próbáld az ALT+Z-t. Egyébként oprendszer függő.
próbáltam nem volt semmi hatása akkor nem tetem volna fel a kérdést 😞
pingex

ksphun.blogspot.hu

HOGYAN lehet vissza törölni a hangárban amikor véletlenül kiveszünk a hajóból valami alkatrész és nem lehet már vissza rakni
A tapasztalati pontok hogyan vannak a Kerbaloknak? Mikor mennyi xp után kapnak +1 csillagot?

Kösz, akkor belevágok. <#alien>
Elég nagy ráhagyást enged, ne aggódj. 😊
A műholdas feladatoknál mekkora az elvárt pontosság? Azért kérdem, mert méterre meg van adva a PE/AP. Vagy csak nekem tűnik a feladat kissé nehéznek?
1. Kerbin szondánál próbálj minél inkább a szonda pályasíkjába indítani. Várd meg a míg a síkba fordul az indítóközpont, ekkor indíts a megfelelő irányba.

2. Először a pályasíkokat lődd be AN/DN ponti normal/antinormal irányú gyújtásokkal. Ezt más égitest körüli pályáknál is érdemes előre venni. Mindig az égitesttől távolabbi AN/DN pontot kell választani.

3. Alakíts ki egy majdnem körpályát AP/PE ponti prograde/retrograde gyújtásokkal.

4. Eztán kis prograde, vagy retrograde gyújtásokkal állítsd be, hogy a két pálya PE/AP pontjai minél inkább egy egyenesen legyenek.

5. Végül PE/AP ponti Prograde/retrograde gyújtásokkal állítsd be ezen pontokat a megfelelő magasságra.
JimKirk
Nehezemre esik a megadott palyara allitani a muholdakat. Tudnatok ezzel kapcsolatban tippeket adni?
JimKirk
Koszonom, viszont!
pingex
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

ksphun.blogspot.hu

Köszönöm! Néztem róla videót és ott olyan volt, hogy megépítette rákattintott a kilövésre és már fent is volt ezért gondoltam, hogy valahogy úgy működik mint egy űr dokk, hogy a megépített masinát onnan tudom kilőni.

pingex
Kösz.Megnézetem, szerintem arra a nagy fekete dokkolóállomásokra gondoltál.Nem sok haszna van, állomásokként lehet őket használni, viszont elektromosságon kívül semmijük nincs, így azt vagy külön fellövöd hozzá, vagy rápakolod az így is elég súlyos szerkezetre.
Ha dokkolni akarsz rá, akkor a tetején van egy henger aminek az aljára és a tetejére kell rakni a dokkoló portokat.

ksphun.blogspot.hu

http://www.curse.com/ksp-mods/kerbal/223993-ixs-class-for-kerbal-interstellar-lite Tessék erről a modról van szó

pingex
Nem tudtam megfejteni,hogy mi is ez pontosan.Ha küldenél egy linket akkor könnyebb lenne.
Utoljára szerkesztette: pingex, 2014.12.23. 12:28:49

ksphun.blogspot.hu

Hello nekem egy olyan problemam.lenne, hogy az ixs hez ad ur dokkot a mod de nem tudom azt hogy lehet hasznalni valaki elmagyarazna nekem???

Szerk.: Inkább olvastam volna végig a topicot, mielőtt válaszolok. 😊

Azt a feltételt kipipálta a rendszer. Én azt néztem, h a képen a kilövéssel kapcsolatos feltételrendszer nem teljesült valamiért.
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2014.12.23. 09:07:41
pingex
A megadott pályával az egyezést elfogadta más volt a baj.Már egy másik karrierben tettem rá napelemet is,meg tudományos dolgokat is kellett vinnem,és most sikerül.Jól haladok!

ksphun.blogspot.hu

Polar orbit a feltetel. Eszak-Del iranyunak kell lennie a palyanak. Vagy forditva,lenyeg ,hogy a ket sarkkort lepje at a palya vonala. Nem 100%csak egy tipp,de nekem a polar orbit ezt jelenti.
Remelem segitettem!

A Béna.

JimKirk
Koszonom, ma irany a Mun!
Köszi. <#falbav>
pingex

ksphun.blogspot.hu

A műholdnál feltétel az, hogy "Have a materials bay on the satellite".
Mit kell rátenni?
Megjegyzem hogy amiről írtam azok műholdak. unmanned! ahogy a contractokban is kitétel.

Vagy ha az alábbi alkatrészek még nincsenek meg itt egy másik:
Kép
Itt ami még megdobja az árat a 3 szárny, az irányítás miatt kell, illetve már rajta van egy Science modul is a tetején. Ezzel most próbáltam ki megvan a MUN orbit.

ui. csak itt ugye bírkózni kell a wasd gombokkal mert nincs SAS. Én ezzel lőttem fel 7 műholdat az elején 😊
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2014.12.22. 17:11:53

Hasonló mint a tiéd.
A 800 as tartály alatti meghajtót cseréld le LV-909 re, illetve a 4 db BACC helyére tegyél 1 db SRB-KD25k-t.
Ha vinni kell valami kutató labot is pl Minmusra akkor szoktam tenni első fokozatra 3-4 kis Boostert is.
Kép

JimKirk
Erdekelne a 7160-as konfiguraciod, fel tudnal tolteni rola egy kepet? Hamarosan esedekes nalam egy Mun latogatas.

En ezzel oldom meg a Kerbin koruli palyara allast:
Ohh az bosszantó lehet. 😞
pingex
Mindig meg tud lepni a játék.Lefagyott a játék közben,és azóta ha az eddigi karriernek a mappája bent van a saves mappában akkor a játékban a Resume Saves-re nem reagál...kénytelen vagyok újat kezdeni.

ksphun.blogspot.hu

Csak azért kérdeztem, mert az első feltétel nem volt kipipálva.