5572
  • drakulalugosi
    Még a Minmusig sem jutottam el... Mentségemre legyen mondva, hogy mindig karrier módban játszom, legalább Hard szinten- hogy legyen benne kihívás. Már negyedszer kezdtem újra, különböző okokból, időm sincs annyi rá, mint szeretném.
  • SötétBarom
    Akartam mondani, hogy nem mindegy, hogy simán LKO-ról térsz vissza kétezer párszáz m/s-el, vagy a joolról 10000-el..
  • Lyobag
    nem érkeztél még vissza magasabb pályáról
  • drakulalugosi
    Oké! Ezt elkiabáltam... Épp az imént robbant fel visszatérés közben két Z-100-as akku , a két Mystery Goo™ pedig vörösen izzott! A hőpajzzsal védett kabin és a benne ülő Valentina Kerman szerencsésen földet ért.
  • drakulalugosi
    A hőpajzs egyelőre - kis túlzással - teljesen feleslegesnek tűnik. (Nehézségi fokozatnál a "Re-Entry Heating 100%-on van.) Eddig a legrosszabb az volt, hogy a túl korán nyitott fékernyő leégett. A nyitva hagyott napelemek eddig is letörtek leszállásnál. Azt hittem szegény kerbanauta elevenen megsül nélküle... (Az első kísérleteket természetesen szondákkal végeztem el, aztán a bátor Jebediah önként vállalkozott a feladatra...) Bár néhány alkatrésznél kijelez valamit (kis vonal) , ami talán a károsodásuk, de még egyszer sem robbant fel, égett el a visszatérő egység pajzs nélkül sem.
  • Fenrir
    Csak a peccset már nem is lehet leszedni, minden egyes alkalommal a klienst kell lehúzni?

A patcher amúgy megy valakinek?

Nálam most másik hibával hal le mint eddig:

Unable to authenticate with the server: Received malformed data from the server: File not found.
  • Lyobag
    nekem csak ott várakoznak, üzemanyag van elég, csak időm nem volt :D
  • Lyobag
    azóta kijött az 1.0.2 is - legalábbis most töltöm
    Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.05.02. 13:50:26
  • pingex
    Nálam is hasonló a helyzet.
    Elküldtem Jebet hősködni a Munra,de visszafele csak a Mun orbitig volt elég a hajó.Fogtam kiküldtem Valentinát átvettem a tudományos adatokat,visszatértem.Így most már ki tudtam fejleszteni azokat az eszközöket,amikkel vissza hozom jebet +egybe el tud menni a holdakra és vissza.
    Utoljára szerkesztette: pingex, 2015.05.02. 13:27:23
  • Fulcrum11
    én építettem egy hajót 4 1fős kabinnal meg egy okto-val, aztán letudtam az összes turistát :) (karrier)
    ahogy észrevettem, az lv909 elég jól működik hőpajzsként is.

tegnap amúgy jött két update, elég fontos változásokkal.
    http://forum.kerbalspaceprogram.com/content/337-KSP-1-0-1-Is-Up
  • Lyobag
    nekem meg haza kéne hoznom Jebet és Billt (vagy Bobot? :D ) a Mun expedícióról. sikeresen leszálltak, kutattak, és hazaúthoz orbitra álltak.
    a turistákkal meg kezdeni kéne valamit - valahogy nem akarom őket kiküldeni, míg nincs meg a megfelelő visszatérő egység nekik (avagy egy nagyobb hőpajzs, rakéta elemek, ilyesmik)
    Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.05.02. 10:58:47
  • NIBI
    Ebből sokat megtudtam, rájöttem hogy eddig nem vittem magammal mintavevő egységet. :P Így máris jönnek a pontok dögivel.
  • Szabolcs92
    Science-t a különböző tudományos kutatásokért kapsz, itt van egy jó leírás róla.
  • NIBI
    Na most sikerült sub-orbitális pályára mennem, arra is kaptam, de jó lenne előre tudni hogy mire kapok. :) Vagy még nem látom át ezt a részét. :P
  • NIBI
    Kicsit elkezdtem játszani ezzel a játékkal és érdekes dolgok lehetnek még benne, kezd tetszeni. :)
    Science módban indítottam, de nem értem hogy mire kapok kutatási pontokat, az elején 1-2 kilövés és leszállás után kaptam aztán akármit csináltam nem kapok. :( Mit csinálok rosszul?
  • RaKmaTakaTa
    Én is ablakban futtatom, plusz ezzel eltüntetem az ablak keretet: https://github.com/Codeusa/Borderless-Gaming/releases
  • Tauri
    Az admin épületen belül mire érdemes tenni? Én személy szerint sok értelmét nem látom, mert azon kívül hogy bónuszt ad, nagy ára van.
  • Lyobag
    én még gondolkodok, hogy merjek-e a Munra menni. nagyon megnehezedett a leszállás - bár Jeb végre talán tudja tartani a kapszulát :P
  • pingex
    Igen érdekes ez a hőhatás...
    Épp az első hold körüli utamról toltam vissza a pályát 30km magasra,kb 3200 m/s-al érkeztem,a hőpajzs izzott mint a fene,de alig lassultam 3-400m/s-ot.Ha viszont nyitok ernyőt akkor az kb 17km-en nyílik ki,ott le is kapja pár másodpercen belül 1-200m/s-ra.
  • Lyobag
    Én full hd monitoron futtatatom, ablakban. Ilyenkor nyugodtan átváltok másik ablakba.
  • Szabolcs92
    Valakinek van tapasztalata jól működő több monitoros felállással? 15,6"-os Laptopom van HD kijelzővel, és rá van kötve egy 22"-os 1650*1080-as felbontású monitor. Jelenleg úgy használom, hogy a nagy monitoron fut teljes képernyőben a KSP, a kicsin nyitva van egy böngészőablak a KSP wikivel (vagy unalmas hosszú fellövések közben valami sorozat). A problémám, hogy ha kikattintok a KSP ablakból (általában megnézek valamit a wikin) a KSP lerakja magát asztalra (ellentétben pl a CIV 5-tel, ahol simán fut tovább teljes képernyőn), ami nem túl kellemes, mivel közben fut tovább a program, és nem veszem észre, ha bármi baj történik.

Szóval: meg lehet-e azt oldani, hogy
    – nem megy le tálcára a ksp, ha kikattintok belőle,
    – vagy az egyik monitoron fut a rendes KSP, a másikon egy térkép-nézet van (erre találtam külön modot, de az elavult, ráadásul két KSP kliens egyidejű futása kell, ahhoz pedig gyenge a gépem),
    – vagy valahogyan "kihúzom" a KSP-s ablakokat (pl. VOID, vagy Mechjeb ablakait) a kis képernyőre, miközben a nagyon megy rendesen a játék

Köszi :)
    Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.04.28. 16:41:21
  • mazsi6000
    Megoldódott. Újra kellett telepíteni, valami nem sikerült elsőre. Tényleg gyorsan betölt,mondjuk most semmi mód nincs fönt, és mentések sem. Csak a szűz program.
  • Szabolcs92
    @3988: Nekem is többször előfordult ez, de ha a command pod tetejére is raksz hőpajzsot, tuti nem lesz gond – ráadásul akkor azzal sincs gond, ha elfogy az áram, és nem tudsz irányítani visszatéréskor.

@3986: Eleinte nekem is sokszor átfordult még folyékony üzemanyagúval is. Kezdd nagyon korán a gravity turn-t, és ne csinálj éles manővert, 10 foknál messzebb ne legyen a rakéta orra a haladási iránytól, így jóval hangsebesség fölött lehet haladni már 10 km alatt is. Én általában indulás után már pár 100 méterrel nekiállok dönteni.
  • SötétBarom
    Áááá, full fasza! :D

• Fenrir
    Azt vettem észre, hogy visszatérénél nem szabad SAS-t bekapcsolva hagyni, ha nincs még nyitva a kerbálnak a a retrograde tartása, mert simán átfordul a levegőben a kapszula és a hőpajzs nem véd.
  • Lyobag
    esetleg SRB-ket előre leszabályzod kisebb teljesítményre?

tapasztalat: súlyelosztásra figyelni a visszatérő egységnél, mert ha orrnehéz, könnyen felrobban...
  • Fenrir
    Ez az új aerodinamika eléggé hardcore, alig tudom fellőni magam :D

Ha SRB-vel megyek fel első fokozatként akkor amikor túllépek egy sebességet kis magasságon akkor eldől a rakéta a vektorról és elkezd pörögni. Van valami ötlet? Próbáltam szárnyakkal, de azok még fixek. A folyékony üzemanyagú rakéták stabilak mert tudom állítani a tolóerőt, ha tartom a kb 200 m/s-ot 10 km-ig akkor nincs gond.
  • Lyobag
    uhh, a deadly reentry mod egyszerűbb volt a mostani gyárinál. azt hiszem óvatosabban kell landolni, mint eddig
  • SötétBarom
    Most olvasom, olyan changelog van, hogy beszarás, és nagy részük egészen kurva király. Itt E

Asszem kezdek egy revert meg quickload nélküli karriert a nagy örömre.
  • lammaer
    Hát akkor kiderült hogy lassan 1 éve volt amikor ránéztem. :)

Elvből nem foglalkozok sohase félkész/early access/alfa játékkal, bétával is nagyon csínján. Nemrég megszektem ezt a koncepciót, és meg is bántam (Planet Explorerresel, mert egész játszható ugyan, de utólag azért sok szívás volt a bugokkal, crashekkel, félkész featureokkal - ha meg kijön élesbe, kb a nagy részét már láttam ezért nem lesz élmény).

Az is egy dolog ha a funkció csírái már megvoltak egy éve, aztán apránként adták hozzá a küldetéseket - jobb nekem ha egyszerre látom az egészet, nem ahogy növekszik :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.28. 08:53:09
  • SötétBarom
    Belepillantottam gyorsan:

Új alkatrészek pengék, van egy csomó új sciency stuff, fasza légbeömlők, kibaszott nagy szárnyak, egy új solid booster, pajzsok, fairingek, stb..
    Az aerot viszont szépen megberhelték, ahogy néztem megszűnt a "soup-o-sphere".. Csináltam egy repülőt négy rapierrel, és simán 2-300m/secet repült felszállás után pár másodperccel.. Aztán jól elkerekedett a szemem, mikor 12000m-en átváltottak closed cycle-re..
    Majd beleásom magam kicsit jobban, de eddig nagyon jónak tűnik.. Kezdek is egy új karriert, csak megvárom, amíg kijön a kompatibilis mechjeb. ;DDDD
  • Lyobag
    letöltés, kitömörítés, indítás, video beállítás, program újraindítás, űrprogram! :D
  • Fenrir
    Ha valaki a hivatalos oldalról szedi (mint ahogyan tettem én is) az vigyázzon, mert az installer nem az 1.0-as, hanem csak a 0.90-es verzió. Tegnap ezt tapasztalattam :)
  • Szabolcs92
    Nekem is Steam-es van, semmi baja. Ha régebbi verzióról frissítettél, töröld az egész mappát (ne csak uninstall, utána töröld magát a mappát is), és telepítsd újra, hátha az megoldja.
  • pingex
    Nagy lehetőségeket rejt a bányászat,és az új aerodinamika is tetszik.Lesz itt játék a következő hónapokban :D
  • drakulalugosi
    JUHÉ!
    Nálam villámgyorsan tölt! Hozzáteszem ,nem mértem soha, de még SSD-ről is sokat vacakolt. Most meg talán ha 10-15 másodperc alatt Főmenü. Egyelőre a régi mentést is betöltötte, majd meglátjuk rendesen működik-e?
  • Daffit
    Én már ki is próbáltam :D Van benne elég újdonság, lehet majd tesztelni.
  • mazsi6000
    Ezt valami félelmetesen elbaszták!
    Kb 2-3 óra mire be fog tölteni így saccra. (Steam verzió)
  • Ninju
    Nálam is valami hasonló a menetrend. :)
  • Daffit
    Fél éve nem játszottam már. Letöltöm, megvárom a kedvenc modjaim frissítését és meghódítom a csillagokat.