Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja én olvastam félre. <#falbav>
Én nagyobbat szoktam vinni. Ledobok két műholdat Jool légkörébe a tudomány érdekében és egy Laythe landert.
Mondjuk a koncepciód nem rossz. Valszeg több pontot szedsz össze így, mint egy landerrel.
Asparagus a fokozat rendszer?
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2015.01.28. 13:09:47
[NST]Cifu
Hmmm... kipróbálom akkor ezt az alt + időgyorsítást...

A Jool-nak nincs szilárd felszíne, de van 5 holdja... Ez "csak" látogató-űrhajó, nem akar leszállni, de meg akarja mindet látogatni. 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

VAN időgyorsítás thrust alatt!!!!
Asszem ALT+.
Igaz max 4x, de nagyon sokat számít. 😊

Szerk: A Jool-nak nincs felszíne. Ugye tudod? Nem lehet rá leszállni.
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2015.01.28. 12:59:34
Nekem sosem működött a patcher. Ugyanaz a hiba, mint nálad. 😊
ximix
Azt próbáltad már vagy egyáltalán lehetséges, hogy a törzs mindig előre felé nézzen ?
Tehát lenne egy csípője és akkor a felső rész nem fordulna minden lépésnél, mert a valóságban szétnyíródik ha jobbra - balra rángatsz valami nehéz dolgot.
[NST]Cifu
Szeva Fen! 😊

Nekem talán sose működött a patcher rendesen, most 0
rsync 14448 find_fast_cwd: WARNING: Couldn't compute FAST_CWD pointer
hibával száll el...

Fenrir
Múködik valakinek a patcher? 1-2 peccsel ezelőtt nekem ment, azóta viszont ezzel a hibával mindig lehal:

The source and destination cannot both be remote.
rsync error: syntax or usage error (code 1) at /home/lapo/package/rsync-3.0.9-1/src/rsync-3.0.9/main.c(1148)
rsync exited with code 1: Syntax or usage error

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
'Tom, de nem szeretek 0.5 T/W alá menni, mert ugyebár gyorsítás (thrust) alatt nem engedi az időgyorsítást használni. A 0.25-ben volt egy bolygóközi hajóm 12km/s Delta-V-vel, 0.12 T/W-vel. Egy Kerbin-Moho gyorsítás (volt kb. 3km/s) eltartott 20 percig. Időgyorsítás nélkül. Soha többet...

Most egy egyszemélyes Jool-látogató űrhajót építettem, ami tud 11km/s Delta-V-t, de a bűvös határt már átlépte, mondjuk azért 0.32 T/W-ig sikerült feltornáznom, igaz nem is áll túl sok mindenből: egy "atom-motor", 7db FLT-400-as tank (3x2 ebből leoldható), egy decoupler, egy Lander Mk.1, egy aksi, két RTG, két hőmérő, két gravitációs szenzor, egy rádióantenna egy ernyő.

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.01.28. 11:17:42

Szép munka Cifu!
Viszont nincs egy pöppet sok atommotor azokon a hajókon? 😊
Rengeteg DeltaV-t eldobsz miattuk.
Háromszor nem követem el ugyanazt a hibát! <#email>
Én sem vagyok kerbal. <#vigyor4>
[NST]Cifu
Éppen ezért érdemes a VAB-ban jobb oldalt alul nézegetni a küldetés profilját (ott is pipálja, ha a szükséges dolog rajta van a járművön). Én most majdnem elindítottam egy műholdat a Jool-hoz. Úgy, hogy nem volt rajta Seismic Accelerometer. Ne kérdezd miért kell egy gázóriás körül keringési pályára állítandó műholdra olyan tudományos eszköz, amit csak leszállva tudsz használni, mert én sem tudom. Nem vagyok elég Kerbal ehhez... 😄

Jó ez a műholdbiznisz! Sok pénzt hoz karrier módban. Igaz, néha fél- egy órás manőverezgetés után jövök rá, hogy otthon maradt egy-egy alkatrész... <#wow3>
[NST]Cifu
Ohhh... én maradok még a konzervatív kihívásoknál. Most éppen az Ike és Dune leszállást (a Nagy Hármassal, ez first ever nekem), plusz egy dokkolás a tankerrel (immár kézzel... 😛) sikerült abszolválnom. 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Trucker39
Amúgy pont olyat már építettek:

Trucker39
Minden kétlábú gyakorlatilag erre a típusra hajaz. Annak idején a díszletesek, meg a makett kitalálói nem is voltak olyan hülyék. Az emberszerű (értsd. a térd előre hajlik) mozgást sokkal nehezebb lemodellezni. Ott a talpon és a lábujjakon múlik sok minden, legalábbis szerintem. Próbáltam olyat is összehozni, de csak esik-kel. Ahogy láttam a többi hasonló ingerenciájú építőknek se nagyon akar össze jönni az a dolog. Csirke módon közlekedni sokkal biztonságosabb és egyszerűbb. Ebben az esetben a lábujjak szerepe csak a talajt érkezéskor a tompítás. Erre nagyon jók a landoló lábak, hiszen abba gyárilag bele van építve a talajfogáskor a tompító mechanika. karok sem kellenek a mozgás ellensúlyozására.
Közben megleltem a diavetítés okát, orvosoltam és elkezdtem az új lépegető első lépés tesztjeit.

nem is tudom, mire emlékeztet a lépegetőd.

Trucker39
Valami ilyesmire gondoltam. Egyenlőre zajlik a küzdelem az FPS szám növelése miatt. Alig 60-70 alkatrész és máris diavetítés lett a játékból.

Trucker39
Igen, mindig ellenőrzöm a súlypontot. Ennél a tesztpéldánynál a lábak és a törzs csatlakozási pontjánál van a tömegközéppont.

[NST]Cifu
Én csak arra akartam utalni, hogy a súlypontnak is elég komoly kihatása van a mozgásra. 😊

ximix
<#vigyor4> Jebsy Danger
Trucker39
Épp lehetne, de ha megnézed a felépítést, a következőt látod. Felül van a fej, de nem az irányít. Az irányítást - mint általában a férfiak esetében - az az eszköz végzi, ami a két láb között található. A fejrész (lander) nyugodtan lecserélhető bármilyen más eszközre, attól még a mozgás, stabilizálás nem fog változni. Épp ezért is jó kísérleti eszköznek ez a csirke, mert van rá lehetőség - komolyabb átépítés nélkül - a tovább fejlesztésre. Ez azért is fontos, mint ahogyan tegnap is írtam róla, elég összetett feladat jól összehangolni a szervókat. Egy szervó motornál állítani kell a mozgási irányát, a kitérés maximális szögét, a léptetés sebességét, stb. Ezen a kis teszt lépegetőn tizenkét szervó van. Igaz, hogy csak hat-hat szervó, amit jól kell beállítani és utána csak egy más ellentétjére állítani. Ha már érthető a lépés, futás mechanikája, akkor már lehet komolyabb felépítményt elhelyezni a törzsön (más fülkét, karokat, fegyvereket, szárnyat, hajtóművet, bármit). Onnantól meg egy - hogy stílusos legyek - már csak egy jó nagy lépés, hogy az egészet összehajtogathatóvá tegyem és máris szállítható másik égitestre is.

[NST]Cifu
Nagyon komoly, a terep meg tele walker-roncsokkal. <#zavart1>

Nagyon hülye kérdés: ha a lábakat a landerre rakod, a TCS-eket meg a tetejére, az nem lenne jobb?

Trucker39
Készítettem egy rövidke videót. Mozgás közben azért jobban látszanak a problémák is.

általános megoldás: more boosters!!! a te esetedben more legs!!!

[NST]Cifu
Egy videót csinálj már majd róla, érdekesen nézhet ki. 😄

Trucker39
Azt hiszem, kihoztam a maximumot (már mint a tudásomból).Beton végére már 18 m/s sebességgel rohantunk. Mondjuk megállni elég nehéz vele, így fürdés lett a vége. Nem baj. Így is 64 km/h óra sebesség. Elvileg valahol a lépés hossz beállításánál van hiba. Billentyűzetről használva orra bukik, de ha a szervó beállításoknál nyúlok bele, akkor szépen növeli a lépéshosszt és nincs elhasalás. Építeni kellene valami komolyabb kivitelő sétáló eszközt, több funkcióval.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2015.01.26. 17:44:16

Trucker39
Még vannak komoly gyermek betegségei neki. A legnagyobb baja az, hogy nem értek a kOS programozáshoz és lehet, hogy hiba van a lépegető script-ben. Amit linkelt a készítője, nem biztos, hogy a végleges verzió volt. Találtam hibát a szervó motorok beállításánál is. Ránézésre nagyon könnyű az összeépítése és a mozgás is, de minél többet próbálkoztam vele, annál inkább rájöttem, hogy nagyon nehéz jól össze rakni egy gyors és - látszólag - könnyedén futó lépegetőt.

Esetleg lát benne valaki szembeszökő hibát?
DECLARE RANGE1.

DECLARE RANGE2.
DECLARE DELAY1.
DECLARE DELAY2.

SET LEFT1 TO SHIP😛ARTSTAGGED("LEFT1"😉<0>.
SET LEFT2 TO SHIP😛ARTSTAGGED("LEFT2"😉<0>.
SET LEFT3 TO SHIP😛ARTSTAGGED("LEFT3"😉<0>.
SET LEFTSTR1 TO SHIP😛ARTSTAGGED("LEFTSTR1"😉<0>.
SET LEFTSTR2 TO SHIP😛ARTSTAGGED("LEFTSTR2"😉<0>.

SET RIGHT1 TO SHIP😛ARTSTAGGED("RIGHT1"😉<0>.
SET RIGHT2 TO SHIP😛ARTSTAGGED("RIGHT2"😉<0>.
SET RIGHT3 TO SHIP😛ARTSTAGGED("RIGHT3"😉<0>.
SET RIGHTSTR1 TO SHIP😛ARTSTAGGED("RIGHTSTR1"😉<0>.
SET RIGHTSTR2 TO SHIP😛ARTSTAGGED("RIGHTSTR2"😉<0>.

UNTIL SHIP:ALTITUDE > 20000

{

IF GEAR = 1
UNTIL GEAR = 0

{

SET RANGE1 TO 20*SHIP:CONTROL😛ILOTMAINTHROTTLE.
SET RANGE2 TO -20*SHIP:CONTROL😛ILOTMAINTHROTTLE.
SET DELAY1 TO .35 - 0.045*SHIP:CONTROL😛ILOTMAINTHROTTLE.
SET DELAY2 TO .15 - 0.125*SHIP:CONTROL😛ILOTMAINTHROTTLE.

LEFTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉:SETFIELD("MIN ROTATE", RANGE2).
LEFTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉:SETFIELD("MAX ROTATE", RANGE1).

LEFTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉:SETFIELD("MIN ROTATE", RANGE2).
LEFTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉:SETFIELD("MAX ROTATE", RANGE1).

RIGHTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉:SETFIELD("MIN ROTATE", RANGE2).
RIGHTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉:SETFIELD("MAX ROTATE", RANGE1).

RIGHTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉:SETFIELD("MIN ROTATE", RANGE2).
RIGHTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉:SETFIELD("MAX ROTATE", RANGE1).

///////////////////////////////////////

LEFT1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).
LEFT2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).
LEFT3:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).

RIGHTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE +", 1).
RIGHTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE +", 1).
LEFTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).
LEFTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).

WAIT DELAY1.

LEFT1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).
LEFT2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).
LEFT3:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).

WAIT DELAY2.

RIGHTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE +", 0).
RIGHTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE +", 0).
LEFTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).
LEFTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).

RIGHT1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).
RIGHT2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).
RIGHT3:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).

LEFTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE +", 1).
LEFTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE +", 1).
RIGHTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).
RIGHTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 1).

WAIT DELAY1.

RIGHT1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).
RIGHT2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).
RIGHT3:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).

WAIT DELAY2.

LEFTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE +", 0).
LEFTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE +", 0).
RIGHTSTR1:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).
RIGHTSTR2:GETMODULE("MUMECHTOGGLE"😉😄OACTION("MOVE -", 0).

}.
}.

akkor mehet a Munra! ideális Munjáró lesz 😄

Trucker39
Kicsit ma is állítgattam a lépegetőt. Egyre jobban tud szaladni. 14m/s. ahhoz képest, hogy az elején el sem akart indulni, már haladás.

Én egyszer találkoztam hasonlóval. Akkor leválasztottam a műholdat és utána újra dokkoltam vele. A dokkolás után már nem minősűlt új járműnek.
Daffit
Hali! Az utóbbi időben sajnos a munka miatt nem sok időm volt játszani, egy verziót konkrétan úgy szettem le, hogy egyszer sem nyitottam meg. Elkezdtem a karriert egy hónapja és van egy feladat, indítsak új hajót és állítsam egy bizonyos magasságba. Megépítem és a kilövésnél ki is pipálja, hogy új hajó, de indulás után ez eltűnik. Így hiába teljesítem a többi feltételt nem zsebelhetem be az érte járó jutalmat. Van erre valami ötletetek vagy javaslatotok?

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

pingex
Látom elég sok dolog lesz az 1.0-ban,én főleg a mély űr tankolást várom.Elég lassan haladok a karrieremmel,még más bolygón nem jártam,de már nagyon sok minden ki van fejlesztve és van egy rakat pénzem.

ksphun.blogspot.hu

[NST]Cifu
Ha belegondolsz logikus, mivel feltehetően a potenciális vásárlókat már mind becserkészték, a Steam-re való megjelenés óta új forrásokhoz aligha jutottak, és már régen volt, amikor az eladási listákon egyáltalán látszott a KSP. Szomorú, de ha bevételhez akarnak jutni, akkor lépniük kell, és a KSP jelenlegi modelje nem nyújt kitörési lehetőséget.

Vagy át kell állniuk a fizetős DLC-s modellre, vagy az in-game-purchase rendszerre, esetleg a havi díjas rendszerre, ha további bevételeket akarnak realizálni...

Hmmm... ahhoz képest hogy az volt beharangozva, hogy az előző verzióval indul a béta és hogy végre már arra koncentrálhatnak hogy minden félkész feature-t befejezzenek ez egy elég gyors váltás. Jól hangzik amit bele szeretnének tenni, de mi van a többi feature-rel? Új bolygók amiket már régóta ígérnek, IVA minden parancsnoki modulhoz és lakómodulhoz, felhők, új alkatrészek, a meglévő dolgok finomítása stb. Ok, hogy ezután is lesznek majd updatek meg kiegészítőkről is volt szó még régebben, de azért egy félkész játékot 1.0-nak nevezni... pénzügyi okokból nagyon ki akarhatnak kerülni az early accessből.
[NST]Cifu
Ígéretes. Amit mondjuk feltünt, az a légellenállásból fakadó felhevülés, és ezáltal a hőpajzs-megoldások hiánya. De ha a légellenállást rendbeteszik, már az is szép lesz. Lehet még a végén nekiállok újra űrrepülőgép-szerű járműveket csinálni. 😊

Trucker39
eddig a rekordom a kilövéstől a dokkolásig kb 15-20 küldetésperc. és vagy 16 tonnás hasznos teherrel.

[NST]Cifu
Akkor nincs mese, én vagyok béna. <#idiota>

Mondjuk tény, hogy még a 0.22-ben próbáltam utoljára kézzel. 😛

nem tudom hogy ki hogy van vele de a dokkolás elég egyszerű manőver mindenféle segítség nélkül
nekem az első dokkolásom a 0.90 ben úgy volt hogy még manőverezési pontokat sem tudtam betenni a pályára álláshoz (lényegében az elejétől a végéig szemre kellett csinálnom) és mégsem tartott pár percnél tovább a dokkolási rész

amúgy az építésel én is hasonlóan vagyok, jobb szeretek összeépíteni valami jó dolgot mind eljutni xy bogyóra (nem jelent kihívást valahogy már a távolság)
[NST]Cifu
Randevúval együtt? Az szép! <#vigyor3>
Nekem MechJeb-el szokott ilyen 5-10 perc lenni, függően a körülményektől (pálya, a hajó tömege és az RCS fúvókák aránya, stb.) <#rolleyes>

ja. akkor csak én szoktam pár perc alatt dokkolni 😄 időgyorsítás nélkül 😛

[NST]Cifu
Ezt továbbra sem értem, a KSP-ben van időgyorsítás, na bumm, használjuk is, még egy bumm.

akármelyik. a KSP-ben a dokkolás pár km távolságtól az összekapcsolódásig általában pár perc. a valóságban pár km távolságtól számolva a dokkolásig órák, néha napok telnek el.

[NST]Cifu
Ezt a megjegyzést nem teljesen értem. A valóság alatt mit értesz? Szojuz? Progresz? Dragon CRS? ATV? Mindegyik automata dokkolórendszerrel rendelkezik.

plusz a legegyszerűbb dokkolási módszer: megközelíti egymást a két jármű, majd egymás felé fordítják a dokkolóportjaikat, aztán gázt neki. persze a tömegközéppontba helyezett dokkolókkal a legegyszerűbb a dolog

ne panaszkodj. a valóságban egy dokkolás órákba telik.

Így van. Viszont dokkoláshoz nem kell sokat manőverezni RCS-el. A főhajtóművekkel nyugodtan közel tudod hozni a hajót a célhoz. Aztán a MachJeb Smart A.S.S.-el párhuzamba állítod a két hajót (TGT PAR-). Ha ez megvan akkor csak nagyon kevés oldalirányú manővert kell végrehajtani, amit simán kompenzál a MJ. Az előre-hátra mozgás meg tuti kiegyensúlyozott, ha szimmetrikusan pakoltad fel a fúvókákat.
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2015.01.22. 15:34:47
[NST]Cifu
Most megvilágosodtam, ugyanis eleddig nemes egyszerűséggel tényleg nem a tömegközépponthoz viszonyítottam az RCS-ek elhelyezését, a kutya tudja miért. Viszont. Miután az üzemanyag ugyebár a legfőbb tömeg, a tömegközéppont vándorolni fog ahogy fogy... Tökéletesen kiegyensúlyozni tehát majdnem reménytelen.

Dokkolásnál az a titok, hogy a monoprop fúvókákat úgy helyezd el, hogy bármelyik irányba mozogsz, a mozgásvektor meghosszabbítása a tömegközépponton menjen át. Nagyon hülyén írtam le, de remélem, érted 😊 Szóval ne legyenek a hajó hosszában x távolságonként elhelyezve, hanem a tömegközépponttól legyenek egyenlő távolságra felfelé és lefelé is. Ha ez jól sikerül, sokkal könnyebb a dokkolás is. Ki lehet választai a hajódon a docking portot az irányítás központjához és az állomáson a portot célnak, onnantól ezzel a moddal nagyon könnyű dolgod van.