5572
  • Trucker39
    Link

Szerintem ezt érdemes megvenni.
  • fuho
    Sziasztok tud valaki egy torrentet adni ahol letölthetem az 1.0 as verziót?
  • Ninju
    Az aerodinamycs fülnél találod, de a neve most nem jut eszembe.
  • NIBI
    Melyik alkatrésszel lehet "becsomagolni" a rakéta elején lévő szállítmányt? Hogy olyan nagy kúp legyen a rakéta elején. Vagy nincs még nekem olyanom, vagy nem tudom mi az. :)
  • Ninju
    Illetve ha viszel mellé egy tudóst, akkor többször fel tudod használni ugyanazt.
  • drakulalugosi
    Köszönöm! Leesett a tantusz! Begyűjteni meg - gondolom - azért kell, mert a műszereket nem hozza vissza.
  • lammaer
    Collectelni lehet bárkivel, viszont csak a sciencist tudja "resetelni" a műszereket, azaz ugyanazzal a műszerrel egy repülés alatt több kísérlet is elvégezhető (pl felszálláskor a goo megnézése, aztán megnézi orbiton, majd leszállás után vmi bioméban)
  • drakulalugosi
    Most néztem meg Scott Manley legújabb tutorial videóit. Valami nem kerek, mert megint adatokat gyűjt be a műszerekből Jebediah közreműködésével, aki, mint tudjuk pilóta, nem tudós.
    Jebediah collect data
    Ez nehézségi fokozat, vagy képzettség függő?
    Utoljára szerkesztette: drakulalugosi, 2015.05.07. 19:33:13
  • Fulcrum11
    Köszi Ninju, megnyugodtam, hogy nem én vagyok a hülye, amikor 1.4-es TWR-el nem akar elemelkedni a kilövőállásról :)
    Aki használ Kerbal Engineering Redux modot, az néha pillantson rá az "atmospheric" tabra is, a névlegesnél jó pár tizeddel kisebb tud lenni tengerszinten a tolóerő!
    Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.05.07. 18:19:42
  • Ninju
  • lammaer
  • Ninju
    Az ellebegés nagyon régóta benne van a játékban. Egyszer kapaszkodik, máskor nem. Viszont van rakétahajtómű az űrhajósok hátán. Az "R" betűvel tudod bekapcsolni, amikor nem kapaszkodik semmibe. Az irányítás egyszerű Mindig a kamera irányában van az előre (W). Ha oldalról nézel a kerbálra, akkor odafordul. A többi gomb a szokásos, (A,S,D), kivéve, hogy a felfelé (fejfelé) a SHIFT, lefelé meg a CTRL.
    Ha a kabin pofára esik és maradt még benne elektromosság, akkor a "Q" és "E" gombokkal el tudod forgatni a modult a hossztengelye körül. A reakció kerekek mindenhol működnek.
  • lammaer
    Azt lehet tudni hogy EVA-nál mitől van az, hogy néha elszáll a kerbál a kabinról máskor meg rajta marad?
    (olyan 80k magasságban amikor nem volt már hajtómű kimásztam a sciencisttel a kabinból hogy rbegyűjtsem az adatokat meg reseteljem a labort. Nem is nyúltam még semmihez, egyszer csak elkezdett ellebegni a kiscsákó a kabinról, utána meg már nyomhattam bármit, semmit nem csinált (pedig van vmi propellant, az nem arra való hogy lebegés közben irányítani lehessen?) - csak lebegett és szép lassan eltávolodott a hajótól.

Megpróbáltam 2-3 alkalommal is, és végül volt egy eset amikor nem szállt el, szépen kapaszkodott és nyugiban meg tudtam csinálni vele mindent... Amúgy vmi madzag nincs, amivel hozzá lehet közni a csávót a hajóhoz EVA közben?

Nem vágom ezeket az anomáliákat a játékban... Youtubeon a csávónak minden peccre megy (1 hónapos a videó, tehát nem is verziókülönbség), én megcsinálom ugyanazt és tök más dolgok jönnek ki
    - neki egyenesen szál a cucc nekem elkanyarodik
    - egyszer működi egy design, másodszorra meg nem
    - neki kapaszkodik a kerbál a hajón az enyém elszáll
    - kedvencem még az volt amikor leszállás után az ajtóra esett a kabin, hogy véletlen se tudjak kiszálni a kerbállal a hajóból azért a pár extra science pontért.

Kezdem úgy érezni valami titkos véletlenszerűség van a játékban hogy 2x ugyanazt a dolgot ugyanazokkal a feltételekkel nem lehet megcsinálni. Ami végülis reális de kicsit irritáló...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.07. 09:13:19
  • lammaer
    Ja, kiderült hogy a kilövőpad a hunyó.
    Ameddig nem lesznek meg a támasztékok azt találtam ki hogy a hangárban a hajót kilövés előtt a legszélére teszem az épületnek (ki a körből), akkor kilövésnél nem a launchpadra teszi a hajót hanem mellé a földre. Ott meg nem dől el...
  • NIBI
    Van aki használ hozzá joy-t?
    Gondolom a repcsiknél, dokkolásnál, leszállóegység landolásánál jól jöhet.
  • NIBI
    Igen olvasok én mindent, gyűjtöm a tudást. :P
    Ma találtam egy másik magyar KSP oldalt, abból végre megtudtam mi értelme a ducking pump-nak vagy mi is a pontos neve. :) Szóval tanulgatok, ráfeküdtem a témára. :) Ott kezdő szinten szépen elmagyaráz olyanokat amiket eddig nem is tudtam. :)
  • Ninju
    'zanyád!!!!!
    Írok egy hosszút, erre benyeli a fórummotor!!!

Röviden:
    Azt vettem észre, hogy van egy kis clipping gond a launchpad környékén. Nekem volt olyan, h a hajtómű vége beakadt a rács alá és nem tudtam felszállni. Próbáld bekapcsolni a SAS-t amint megjelenik a hajó a padon.

NIBI: A Minmuson sokkal könnyebb leszállni, és kevesebb üzemanyagból megvan. Gyengébb a gravitáció, ezért lassabb az esés. Jóval több időd van korrigálni a hibákat.
    Az alapokat elolvastad a fejlécben?
  • Fulcrum11
    És ha kevesebb folyékony üza-t pakolsz, de teszel az aljára egy SRB-t? annak stabilnak kéne lennie.
  • NIBI
    Durva jó képeket találok itt a fórumban. :P Tetszenek nagyon. :)
    Én meg még egyelőre a Mun-ra szállással és visszajutással küzdök. :S Megcsinálom a youtue-bon lévő tutorial szerint a rakétát de nekem sokkal több üzemanyagra van szükségem mindig. Aztán ha odajutok vagy nem tudok landolni vagy nem jutok már vissza. :P
    Pedig kb ugyanúgy csinálom mint a tutorialba de valahogy messze vagyok a jótól. :( Általában a centrikus pályával is gondjaim vannak, viszont tojás alakban könnyedén pályára állok bármikor. :P
    Ennyire nehéz dolgok ezek egy kezdőnek vagy én vagyok totál reménytelen? :O :S
  • lammaer
    No, hát megnéztem, a rakéta 2000-2500 méteren tök instabil lesz, mindegy hogy ki ül benne vagy hogy van e SAS (egy hajtómű, 5 kis tartály meg egy kapszula a tetején)). De közben sikerült megszerezni a nagyobb stabilizátort, abból ráteszek 4et szimmetrikusan, akkor már nincs hurok csak egy kicsit dől be.

De most lett helyette más.
    Követve ezt a videót megépítettem echte ugyanezt a rakétát - itt a kép

Első fellövés remekül ment. Akarok még egy kört szállni vele, és mostantól abban a pillanatban ahogy megjelenik a rakéta a kilövőn, szépen elkezd dőlni jobbra és felrobban. Esélyem sincs kilőni mert már a launchpadon eldől. Ez most mi az isten? Hirtelen feltámadt a szél kerbáliában?

(mondjuk nekem a launchpad már upgradelve van, de az első fellövés is arról ment.
  • Ninju
    Jaja. Számít a skill. Az astronaut komplexben meg tudod nézni, h ki mihez ért. SAS csak a pilótáknak van. A tudós ad egy kis pluszt a kutatásokhoz, meg vissza tud állítani bizonyos kutatóegységeket. A mérnök javít, meg sztem bónuszt ad a bányászatnál.
    Használd a SAS-t. Sokat segít.
  • lammaer
    Köszi,

Igazából hozzá se nyúlok a rakétához, csak megnyomom a szóközt azt nézNÉM hogy megy fel fuggőlegesen az égbe - Kb X prize szinten tartok, nincs még manőverezgetés :)

ÖÖö... a pilóta alapból számít hogy kicsoda/milyen skillű? Azt hittem ő csak ül benn mint a kisérleti mókus (az elején mind a 4 kerbálomat beültettem egy menetre, lehet az a baj hogy a scientist nyomkodott vmit amíg nem figyeltem? :) )
  • Ninju
    Üdv a csapatban. :)

Az 1.0-val nehezebb lett a fellövés. Jobban szimulálja a repülés során fellépő erőket.
    Ha feltennél 1-2 képet könnyebb segíteni, de így látatlanban azt mondanám, hogy túlságosan megdöntöd a rakétát és egyszerűen a légtömeg elfordítja.
    A pilótáknak van egy olyan képességük, hogy próbálják tartani az irányt. Ez a "Stability Assist (SAS)". Ezt használd sokat. :)

Sok mindent megtanulhatsz ebből a sorozatból.

Az első orbitális pálya eléréséhez nem kell 30 alkatrész, az még bőven megy az alap épületekkel is.
  • lammaer
    Hali,

Tegnap elkezdtem én és felfedezni a világűrt karrier módban, ami este 10 után leginkább véletlenszerűen eldölő meg a levegőben hurkokat leíró rakéták fellövésébe fulladt.

Egy-két kérdés:

- az normális hogy építek egy 4 darab, szimetrikusan elhelyezett (1 középen 3 körülötte) solid boosteres első fokozatot, annak a tetejére egyszem folyékony fokozatot - fellövés után az első fokozattal minden rendben, de a második fokozat simán elkezd kanyarogni meg fejreállni a levegőben? Pedig ugye egy hajtómű meg a tartályok (3-4 darab) az tök szimmetrikus. Ha esetleg teszek rá kis szárnyacskákat, az még van hogy annyit ront, hogy már az első fokozat is elkezd dőlni. Ilyenkor mi a hiba? A szerkesztőben a súlypont középen, a tolóerővektor meg szépen alatta....

- carrier módban a sok random küldi mellett igazából már csak olyanok vannak amik orbitális pályát kérnek (a magassági meg sebességi rekordokat megcsináltam). Nekem viszont csak 4 tech van még unlokkolva (és nem nagyon látok lehetőséget sokkal több science pont megszerzésére - tehát összvisz van 2 féle szilárd rakétám meg 1 folyékony. Ezekkel lehet építeni olyan rakétát ami orbitálni tud? (esetleg kéne unlockolni a hangárt hogy 30nál több komponens legyen?)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.06. 09:54:34
  • Lyobag
    jelenleg. de az állomásokat az intertplanetáris ügyködésekhez akarom :D
  • Ninju
    Sokkal olcsóbbak most az alkatrészek. Sztem simán megéri elszaladni a holdakig, aztán utána elkezdeni állomásokat kiépíteni.
  • Lyobag
    még ha ott tartanák, egyelőre nem merem elhagyni se a Kerbin környékét.
    most a terv a Minmus köré egy állomást építeni, ahol bányászati tevékenység fog zajlani, illetve az lesz az interplanetáris expedíciók kiinduló pontja. meg kéne még egy jófajta SSTO, illetve egy Kerbin körüli utántöltő állomás - nem beszélve egy Kerbin rendszeren belüli tankerről.
  • Ninju
    Én nagyon sokáig max 2 fős űrhajókat építettem. Az alap Mk1 és az inline pilótafülke kombóval.

Ja, vigyázzatok az LV-N hajtóművel! Rengeteg hőt termel és egy apróbb hajót simán felrobbanthat egy hosszabb manőver után. :(
  • Terawatt
    Amikor nem sikerült rendesen landolni.

• Fenrir
    Hogyan csinálsz többszemélyes űrhajót karrier módban az elején? Ha sok podot rakok akkor nagyon nehéz lesz. Hitchiker használható erre?
  • Lyobag
    Küldj egy nőt az útra a bevált eszközökkel, erre elhasználja a naftát. mehet majd egy automata szonda menteni Valentinát és a potyautasát...
    vagy várhat heteket Jebre, Billre és Bobra, akik most fel se tudnák szedni
  • Lyobag
    szerencsés turista: egy repülésért fizet a Mun körül, ehhez képest kap egy dokkolást és egy leszállást a Munon.
  • Szabolcs92
    Én is játszottam még az előző verziókban nehezebb nehézségi szinten, de sok értelmét nem látom. Nehezebb nem nagyon lesz, csak sokat kell kreditet gyűjteni. Az meg, hogy 10-edszer csinálom ugyanazt, szerintem nem nagy kihívás... Sokkal jobb, ha modokkal nehezítem: pl. TAC life support, RemoteTech vagy Construction Time.
  • drakulalugosi
    A durva az, mikor már pályára állítod és nem érted miért nem küldi az üzenetet a végrehajtásról...
  • drakulalugosi
    Köszönöm a megoldást! Eddig az volt a gond, hogy nem minden alkatrész állt rendelkezésre. A karrier mód ugyebár. Nem elég kifejleszteni, ki is kell fizetni a fejlesztéseket. Mondtam már, hogy mazochista vagyok?
  • drakulalugosi
    Istenem! De hányszor!
  • Lyobag
    veletek is elő fordul néha, hogy az orbitra szánt szondát fellövitek, már küldenétek a célállomásra, mikor feltűnik, hogy egy alkatrész lemaradt?
  • Szabolcs92
    Tegnap végre sikerült összeraknom az első oxidizer nélküli SSTO-m, ma kicsit továbbfejlesztve ez lett belőle:
    album

Kb 5 t hasznos terhet képes LKO-ra állítani, és még marad bő 900 m/s delta-v. Szóval üzemanyag lenne még bőven nagyobb teher felvitelére is, de a tolóerő/súly arány úgy már nagyon kevés a turbojetek kiégése után.

Sokat próbáltam különböző fellövési profilokat, végül a legegyszerűbb lett a legjobb: indítás után rögtön felemelem az orrát kb 35 fokra, és végig teljes gázzal megy a turbojet. A túlmelegedéstől eleinte féltem, de annyira gyorsan elhagyja a légkört, hogy nincs ideje felmelegedni. Kb 19 km magasan bekapcsolom a nuclear engine-eket, a turbojetek kiégésekor lezárom a légbeömlőket, és legközelebb csak akkor nyúlok a géphez, mikor kezdenek túlmelegedni a motorok. Az egyedüli probléma az, hogy nagy magasságban elég sok üzemanyagot pazarol a gép: a kis tolóerő miatt muszáj magasan tartani az orrát hogy ne zuhanjon vissza mielőtt elérné a periapsis is a 70 km-t.
    Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.05.03. 12:26:38
  • Lyobag
    az én megoldásom a problémádra:

• drakulalugosi
    Scott Manley videói sokat segítenek, de a módszere a tudományos eredmények összegyűjtésével és ezzel a műszerek újrahasznosításával csak tudós képzettségű kerbanautával működne, az meg nem tud rendesen vezetni...