Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen ezzel egyetértek. Engem is a tervezés vonz inkább. 😊
Egyszer ha van egy kis szabadidőd megmutathatnád, hogy hogy dokkolsz. Kíváncsivá tettél.
[NST]Cifu
Nyilván bele lehet jönni, de szvsz a KSP egyik nagy dobása abban van, hogy széles spektrumot le tud fedni a játékosok igényeiben. Számomra inkább az a kihívás, hogy minél hatékonyabb (és nagyobb 😛 ) űrhajókat építsek, ez fog meg igazán benne. Aztán az, hogy eljussak vele A-ból B-be már kevésbé köt le, az meg végképpen kevéssé vonz, hogy fél órát szórakozzak (meg rengeteg monopropellant pazaroljak 😛) el egy dokkolásra. Gondolom téged meg utóbbi fog meg igazán.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Írd át a MechJeb konfigját, hogy kapd meg hamarabb. 😉
Az lesz a vége, hogy tényleg csinálok egy tutorial videót a dokkolásról és randevúról, mert tényleg nem ördöngösség. 😊
[NST]Cifu
Egen, és akkor jön a következő vonulat, hogy cheat-e, ha megnézed a kerbal wiki-n azt, hogy mennyi Delta-V kell egy-egy égitest közötti úthoz, vagy hogy a térképet, ahol a Biomok merre vannak. Bevallom én nem látok sok különbséget a térkép és a VOID HUD által prezentált adatok használata között. Utóbbi egyszerűbb, és vehetjük akkor úgy, hogy Jeb (vagy Bob, esetleg Bill) nézi kezében a térképpel, hogy éppen mi felett repülünk.

A Delta-V és a tömeg kiírás nagyon hiányzik a programból, szvsz nem csak a tervező módban, hiszen igazából a tömeg és az üzemanyag mennyiség, valamint az ISP adatokból ki lehet számolni könnyen a világűrben lévő Delta-V-t legalább.

A MechJeb nálam prioritás sajnos a fejlesztésnél, kicsit zavar is, hogy nincs erre valami "normális" megoldás. Azok a fránya szovjetek már az 1960-as években megoldották az automata dokkolást, én meg egyszer másfél órán át próbáltam kézzel randevúzni és dokkolni. Rémálom volt, azóta inkább nem építek olyan "űrprogramot", amely dokkolást használna addig, amíg nincs meg az automata docking a MechJeb-ben... <#whatever>
Ez is olyan, hogy a fejlődési fába bele lehetne építeni olyan modult, amely az automata dokkolást tudja, ha felrakod az űrhajóra - és nem a fejlődési fa végére rakni... <#pardon1>

Lehet picit erősen fogalmaztam, mert a tegnapi napom arra ment rá, hogy Mimnus biomokat vadászgattam. 😊
A valós magasságot a program is kiírja. Minden irányító modulban van radar magasságmérő.
A deltaV kiírás, sztem a programból hiányzik. Legalább is a tervező részben meglátásom szerint benne kéne legyen.
A mechJeb manőverezésével egyetértek. Főleg ha valaki átírja a konfigot és minden funkció elérhető az elejétől.
A lényeg, hogy tegnap nagyon örültem volna egy ilyen modnak, de legalább gyakoroltam picit a térképes navigációt. 😊
[NST]Cifu
Mármint a VOID HUD-ja? 😊
Én nem tartom annak.
Illetve akkor már cheat az is, hogy látom a valós magasságot, a horizontális és vertikális sebességet külön-külön, vagy a fokozatok delta-V-jét. A MechJeb mission planner-ét már ne is említsem... <#smile>
Arról már nem is szólva, hogy bekapcsolva hagytam a 'Revert flight' opciót. 😉
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.01.22. 08:47:58

Azért ez a biome kiírás elég cheat szagú nem? 😊
[NST]Cifu
B+... Köszönöm, egyből sikerült... <#taps>

Én meg klikkelek a világ végéig...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.01.21. 19:48:06

[NST]Cifu
A 0.25-ben nálam is így volt. Mos ott állok mellette már a harmadik űrhajómmal, de semmi... <#rinya>

Próbáltad az Ú Ő billentyűt? Ha jól emlékszem azzal lehet váltani a hajók között.
Ez esetben a keringő kerbonauta űrhajóként funkcionál 😄

A Béna.

passz. nekem 1-2 km megközelítéskor átadta a vezérlését a kint rekedt kerbalnak

[NST]Cifu
By the way... Hogy sikerült nektek lehozni Geofney-t? A 0.25-ben csak a közelébe kellett mennem, és át lehetett venni felette az irányítást. Most egyenesen nekimentem, de akkor sem lehetett átváltani rá. Próbáltam egy űrhajót építeni a "fogóval", de nem tudtam sehogy befogni. Szóval már 107 napja ott kering, és nem tudom lehozni...

[NST]Cifu
Yepp, én azt csináltam, hogy összevártam 2-3-4 olyan küldit, amit egy "űrhajóval" meg tudtam oldani. Így lett ugyanaz az "űrbázis" Minmus és Sol körül keringő is. 😊

Így azért elég jól lehet keresni:

Bár picit drága volt a fellövés. 😞
Trucker39
Ugye-ugye. Irány a Mars...izé Duna. ("Elbasztam. Meg fogok halni."😉

köszi az ajánlást! tényleg jó könyv!

már megint Jeb...

Garou
A SpaceX ürügyén! 😄

Link

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Trucker39
Némi állítgatás után stabilizálódni látszik a helyzet. A script szépen fut, most már a két lábú is kezdi összeszedni magát (mondjuk ha pár alkatrész fordítva van beüzemelve, az nem tesz jót sem a lépegetőnek, sem az idegrendszeremnek). Még nem egy kengyelfutó gyalogkakukk, de már 4-5m/s sebességgel lépeget, fordul, irányt vált (G billentyűvel megáll, majd elindul). Elébb-utóbb csak lesz belőle valami.

Persze még attól, ami a videón látható, igencsak messze vagyok.

eszembe jutott egy kihívás 😄
carrier módban mindent kifejleszteni és kikutatni. de úgy, hogy csakis a contracst rendszer által adott sci pontokat szerezhetjük meg. egyéb kutatást csak akkor lehet végezni, ha a szerződés kötelez annak az elvégzésére. 😄

[NST]Cifu
Lassan eljutok 1-ről a kettőre (kaptam egy S-25x4 Engine Cluster szuborbitális tesztet, meg kellett két űrállomást csinálnom... 😛), de rém lassú, és akkor hol van még a VAB és a többi Level3-ra fejlesztése... <#whatever>

Viszont mivel a Mun-t és a Minmus-t kimaxoltam, már így is van 3900 science-m, amit felhasználhatok, ha végre meglesz a Sci Center LvL3.

Egyébként így már lehet, hogy nem is fogok túl sok tudományos cuccot vinni a következő bolygókhoz / holdakhoz, mert nem lesz mire költenem a science-t... <#vigyor3>
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.01.20. 13:36:11

A második bolygó koordinátáit meg tudnád adni? Ott még nem jártam, de nagyon érdekelne a dolog! 😄
Sajnos elég kulimunka a pénzszerzés. 😞
[NST]Cifu
Parancs! <#vigyor>

Nem finnyáskodni kell, hanem nyomni a pénzes küldetéseket.
[NST]Cifu
Yupp, vannak Minmus-os küldik, ahol 3 leszállás (EVA report) meg egy adott helyen X magasság alatt crew report a feladat, ezért ad kb. 800.000 money-t, ami nem rossz, csak a küldi kerül ahogy nézem uszkve 150 ezerbe, szóval ilyenből kellene 3-4, amire meglesz... A műhold-pályáraállítások meg hasonlóak meg hoznak ~150 ezret, amiből megmarad ~120 ezer... Itt kezdek elakadni, mert azért ciki, hogy 3-4 Minmus küldetés után legyen csak esélyem fejleszteni (és ugye pénzmag még kellene utána elindulni). A teszteknél ritkán tudok kifogni jót. Most van egy olyan, hogy teszteljem a 'Mainsail' hajtóművet - a Minmun körül... <#idiota>

A küldetésközpontot kell legelőször fejleszteni, hogy akár 7 contract is tudjon futni.
Kaszálni műholdindításokkal és a tech fa vége felé lévő alkatrészek tesztjeivel lehet.
Trucker39
Komoly kihívás számomra a két lábú közlekedés. Itt egy újabb próba. Még mindig nem tökéletes (meg nem is saját, csak újra megépítettem). Gondok vannak még a vezérléssel, valamint az irányítással. Komoly előre haladás viszont, hogy már kOS MOD-ban lehet programozni, így a szervo vezérlést elég egyszer megírni script-ben és csak el kell indítani a fedélzeti számítógépen és folyamatosan vezérli őket.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Fejleszd a küldetés központot (nem tudom mi a neve) 2. szinten már 7 küldetést tudsz felvenni.
Én így csinálom, így 1 hold misszió alatt 3-4 küldetést is ki lehet pipálni.
Atomrakétás leszállóegységgel+2x LT400 tankkal simán meg lehet csinálni 6-8 landolást pályakorrekciókkal meg hazajövetellel..

A Béna.

[NST]Cifu
Ok, karrierben ti hogy a lópikulában tudtok pénzt szerezni? Mun és Minmus megvolt, hurrá, irány Dune és Ike... De az 500 pontos science cuccok elérhetettlenek, a fejlesztés meg 3,1 millió... Ami rém sok (összehoztam egy Ike utat, de alig valamivel lett több pénzem, mint volt. Az út előtt 1.02 millió, utána 1.2 millió)...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.01.19. 18:41:35

köszi
Trucker39
Tudna valaki ajánlani linkelni olyan modot ami még több rakéta alkatrészt ad hozzá a játékhoz + még szép is 😊
Ill. létezik valami mod instaler?
köszi
a játék megvan
gondolom a hajót meg tudod ezek szerint
Hyperion
Caliph
x3 reunion 😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Köszi a tippet 32-ben tényleg jó
Trucker39
Szerintem is simán megérte az árát ez a játék. Gyakran abba hagyom, de mindig találok valamit újdonságot, amivel napokig el lehet szórakozni. Most ez a lábakkal történő járás izgatja a fantáziám. Találtam jó és kevésbé jó megoldásokat. Nem egyszerű (nekem legalábbis) jól beállítani a szervókat hozzá. kOS MOD programozása meg nekem túl bonyolult dolog.

nekem is ez volt a probléma de a megoldás egyszerű:
ne 64bit ben inditsd
a sima KSP exe -t kel indítani és akkor 32 bit-ben indítja
sajna a 64 még hibás
Tört verzióval másnál is jelentkezik ez a probléma, 2 ismerősömnél is hasonló gond van.
Az eredeti jó leszé simán van ebben a játékban annyi szórakozás,hogy megéri megvenni.

A Béna.

[NST]Cifu
Akkor az indítóállás és/vagy a VAB nincs kifejlesztve. De ha ez problémát okoz karrier módban, akkor jobb, ha sandbox-ot játszol (a karrierben épp az a lényeg, hogy a feladatokat az adott lehetőségek mellett teljesíted).

semmi modot nem használok és ahogy nézem, sandboxba nem bugos semmi. Csak sci meg karrier modban minden épület maxos és 18 t max. Sandboxba még a vectorok is frankón müködnek.
a gépezet 861 elemből áll
de egy módnak köszönhetően csupán 46 elem lett belőle
egyedül az építése macerás mer ott még az egészet kezelnie kell meg a légkörben a légellenállás miatt némiképp lassít de utána már jó
fenn teszteltem és amíg a valóságban eltelt 60 másodperc addig a játékban 54 = nem akad
Unatkoztam egy kicsit és csináltam egy találós kérdést:
Hogy hívják és melyik játékban szerepelt ez a hajó ? (nem lett tökéletes a megformázása de a főbb vonalai remélem jók)

Elég kevés bug van már, az általad írtakkal még soha nem találkoztam, pedig van pár 100 órám a játékban. Sőt, a legújabb verzióban egyedül a time warp-pal kapcsolatos bugokkal találkoztam, de azok is könnyen elkerülhetőek. Az épületek fejlesztésével engedi a 18t fölötti hajókat és a "vektor"-okat. Ha jobb gombbal kattintasz rájuk, írja is, hogy mi unlock-kólódik a következő szinttel.

Szerk.: esetleg a modok bekavarhatnak, miket használsz?
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.01.18. 11:47:26
Karrier, és 0.9.
[NST]Cifu
Milyen verziószám? 0.9? Milyen játékmód, carrier vagy sandbox? Karrier játékmódban az elején nagyon sok mindenben korlátozva vagy (rakéta magassága, tömege, részalkatrészek mennyisége). Először szvsz sandbox-ban próbáld ki...
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.01.18. 09:43:55

Sziasztok!
Nem rég kezdtem a játékot és még nagyon kezdő vagyok.
igazából még nem vettem meg csak mielőtt megvenném, ki akarom próbálni hogy megéri e a pénzt.
Tört verzión játszok és nem tudom hogy a tört verzió a bugos (gondolom igen) vagy én csinálok rosszul valamit, de sehogy nem tudom elővarázsolni a vektorokat az orbitális pályára állásnál, és kijelölni sem engedi a másik hajót. Csak manuálisan tudok kezdeni valamit, az hogy két hajót egy pályára hozzak szinte lehetetlen így. Illetve 18t-nál nagyobb hajót nem enged építeni. Minden épületem maxos már a kampány elején. Tehát egy bughalmaz.
Kérdés: Ennek a sok bugnak ellenére van remény hogy az eredeti működni is fog vagy hagyjam a francba?
Köszi a segítséget előre is.
Trucker39
Újabb teszt. sajnos magát a járművet nem én találtam ki. Ezt letöltöttem a netről, majd beüzemeltem. Kicsit nehézkes volt vele megtanulni járni, de nem kap defektet. Valami miatt a reptér betonja, sőt még az indító állás is felrobban, ha átsétálunk rajta. Füves terepen meg mindenbe beleakad a talpa. Amúgy elég érdekes vele jönni menni.

Trucker39
Mára is jutott egy teszt. Módosított "homlok rakodó". Feladat, vízszintesen felborított és szétcsatlakoztatott, kilenc tonnás tartályok fel szedése, majd függőleges helyzetben újra összeillesztése, dokkoló portok segítségével.

Elég szépen lehet vele haladni. Kicsit még bizonytalan a súlypont kérdése. Azon még állítani kell.

Hurrá! <#circling>

Ok, koszi, akkor a zaszlozas lesz, ugyis van ra penzem es a EVA fejlesztes is jol jon.

mondjuk kiküldesz egy kerbalt egy sétára, leszúrsz egy zászlót és az lesz az iránypont. vagy valami egyszerű járművet kint hagysz. ezek 80-100 km távolságról jelzik a bázist