5572
-
Szabolcs92 #4172 Én TAC Life Support-tal játszottam viszonylag sokat. Eléggé megnehezíti a játékot, nincs olyan, hogy "hoppá Jebnek nem maradt elég delta-v visszajönni a Munról, majd visszahozom". Nagyon kell figyelni arra, hogy mindig legyen elég kaja meg víz, és áramot is használnak akkor is, ha nem csinálnak semmit , szóval a napelemek kifejlesztéséig eléggé esélytelen Kerbin körüli orbitnál messzebb menni. Nálam előtérbe kerültek a legénység nélküli rakéták, mindenképpen érdemes felrakni a RemoteTech-et is, különben nagyon OP-k lesznek. -
Ninju #4171 Szerintem a két utolsó bejegyzést neked szánták. :) -
#4170 A vanilla KSP kínszenvedés, sajnos, az, hogy mod kell ahhoz, hogy tudjam, mekkora a járműven T/W aránya, vagy delta-V-je, egy vicc.
A 32 bites motor miatt pedig Windows alatt a modolgatást súlyosan lekorlátozza a memórialimit... :(
Remélem hamarosan átálnak az Unity 5-ösre, és ismét lesz 64 bites support... -
RaKmaTakaTa #4169 És itt egy másik: :P
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
v1.00-nak úgy indultam neki, hogy lehetőleg nem használok modokat. Esélytelen... már 22-t telepítettem és állandóan nézem mit lehetne még rápakolni. :) Igaz a MechJeb-et kihagytam, és nélküle sajátítottam el a légkör elhagyását.
Most éppen a RemoteTech-et próbálgatom, de sajnos megeszi az öregecske gépemet, kb. dupla annyi az FPS-em nélküle, így valószínűleg kénytelen leszek megszabadulni tőle.
Aztán valami "life support"-os mod-on is gondolkozok: USI, TAC, vagy valami. Valakinek van ezekkel tapasztalata?
Jah és a KSP wiki magyar részlege határozottan hasznos. Elismerésem a szerzőknek, fordítóknak! :)
Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2015.05.28. 20:51:15 -
#4168 Itt van egy videó dokkolásról, remélem segít
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Ninju #4167 Ezt kifejtenéd bővebben?
Nekem nem teljesen világos, h mi a probléma. :) -
#4166 Igen egyelőre a bázisépítést még nekem is ki kéne találom., de majd a youtube segít. :P
Viszont most olyan gondom van, hogy a kattintással beindított (tehát nem kövi fokozatként indítva) hajtómű lemerül, nincs energiája, hogy bekapcsoljon, pedig a hajó tele van árammal. Ilyenkor mit lehet tenni? -
bzsoli #4165 Sziasztok!
A napokban kezdtem el (újra) játszani a programmal. Lenyűgöző, hogy a korai hozzáférési állapotból mennyit fejlődött. Egyelőre ott tartok, hogy a Kerbi körül mondhatni tetszés szerinti pályára tudok állni, és többé kevésbé a kívánt helyre vissza is tudok érni életben maradt emberkékkel. Egyelőre elképzelni is nehéz, hogy miként fogok eljutni, űrállomás építésig, Mun-ra szállásig, de nem sietek, próbálok magabiztosan haladni, mint az Apollo program... -
Ninju #4164 Bakker tényleg! =) -
#4163 Nálatok nincs elbaszódva a dokkolás? Hiába állítgatom a menüben, hogy bizonyos dolgok csak translate módban működjenek, ha visszalépek a settingsben, visszarakja őket minden módra érvényesnek (staging, docking, docking (translate). Így pl a shift mindig feltolja a throttle-t, az irányokra meg mindig forog a hajó. :@@@ -
#4162 Rota és Asgie Kerman megérkezett a Minmus-ra az új leszállóegységgel:
Girl Power
-
Lyobag #4161 egyelőre kerülhetnek a repülőgéptartályok a helyükre -
Ninju #4160 jaja. :) -
#4159 JEB a marson :D ki menti meg? -
Lyobag #4158 avagy az oxidáló szer helyére üzemanyagot lehetne rakni? -
Ninju #4157 Ezért kerestem én modot hozzá. :) -
Lyobag #4156 most nézem: atz LV-N nem használ oxidálót. át kell gondolni a rakétaépítési elveket... -
#4155 Hasznos infó:
Ez is nagyon hasznos:
KSP Optimal Rocket Calculator
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.05.25. 13:31:34 -
Szabolcs92 #4154 Itt egy jó videó róla. Röviden: Már pár száz méterrel felszállás után érdemes elkezdeni minimálisan dönteni és folyamatosan egyre jobban döntsd, de nem veszítesz sokat, ha máshogy viszed fel a rakétát. Ahogy én megfigyeltem, kb 3500 delta-v-ből fel lehet jutni, ha jól csinálod. -
#4153 Most, hogy az aerodinamika megváltozott a játékban, hogyan lehet kézileg egy optimális emelkedést véghezvinni?
Eddig ugyebár a "szabály" az volt, hogy 10km-ig függőlegesen, majd utána 45 fokig bedöntve kelet felé, aztán szépen lassan tovább dönteni majdnem 90 fokig a görbe tetején.
Már több helyen több mindent írtak, ezért lennék rá kíváncsni, hogy mi lenne a jó. Eddig kb úgy mentem, hogy fellövés után 100m/s után 10 fok kelet felé, majd a booster fokozat leválás után elkezdtem tovább dönteni szépen, viszont nem tudom, hogy ez mennyire optimális, elég kevés delta v-m szokott lenne stabil Kerbin orbiton.
Van esetleg valami mod az ascent path kijelzésére/szimulálására a Mechjeb-en kívül? -
#4152 Király akkor leszedem! kösi az infót! -
Ninju #4151 Már igen. A héten jött ki stabil frissítés (2.5.1). Már rendesen működik a fel és a leszállás is. Arra azért érdemes figyelni, hogy ha nagyon instabil rakétát építesz, akkor az sem tud csodát tenni. :) -
Lyobag #4150 A fene, a turistáim és a fél banda a Mun körül ragadt kevés üzemanyaggal. Valentina Kerman mehet utánuk - már ha sikerül összekutatni elég cuccot, mert azon a turistabuszon még antenna sincs... :S -
#4149 Még nem jutottam odáig a fejlesztésben. Szerintem az atmoszféra jelentősen megkavarta nála a dolgokat.
-
#4148 A mechjeb működik? Feltettem régebben ès még orbit elött elkezdett pörögni a gép. De én meg gond nélkül felszálltam vele.. -
#4147 Igen az ALT gombot tudtam, de a fejlesztést nem. :P Köszi, próbálkozok melyik épületet kell. :)
Nah meg is lett elsőre, (szerencsére írta is), a fejlesztési épületet kell fejleszteni. :D
Utoljára szerkesztette: NIBI, 2015.05.22. 21:31:43 -
tom36 #4146 Fejleszteni kell az egyik épületet
és úgy lehet utánna hogy kijelölöd az egyik tartályt majd a többinél már hozzá nyomod az Alt gombot amikor kijelölöd és akkor felhozza az áttöltési menüt egy hajón belül oda töltöd át ahova akarod csak lényeg hogy a része legyen vagy ha másik hajóról van szó akkor dokkolva legyen hozzá
Részemről meg megoldódott a probléma
egy kicsit bonyolultabb lett de hasznos cucc ez a KIS mód is -
#4145 Áttölteni hogyan lehet egyik tartályból a másikba? Kell hozzá személyzet is?
Csatlakozva van 2 egységem de áttöltési funkció nincs. :O Vagy az is valami szinthez kötött?
Utoljára szerkesztette: NIBI, 2015.05.22. 21:17:01 -
#4144 Közben lett rá pénz és kifejlesztettem őket. Így már azért könnyebb a dolog. Azért köszönöm a segítséget.
-
#4143 A Mechjeb különböző üzemmódjait technológia szintekkel nyitod ki, a research panel bizonyos téglalapjaiban vannak benne, szóval kapásból nem tudsz mindent, azt is fejleszteni kell.
Ahhoz, hogy tudj manővert létrehozni a Mission Control-t és a Tracking Station-t kell előtte fejleszteni. -
tom36 #4142 hirtelenjében jött egy nagy gondom bár lehet hogy csak az egyik mód zavar be, de arrol lenne szó hogy korábban az Engineers-el le lehetett venni a kisebb cuccokat a hajóról majd feltenni azokat máshova de most valamiért se levenni se felrakni nem tudom
felraktam a Kerbal Attachment System (KAS) és a Kerbal Inventory System (KIS) módokat hogy az eszközöket el tudjam raktározni és üzemanyagcsővel össze tudjam kötni a hajókat, de amikor az eszközt fel akarom venni a hátamra akkor nem engedi se leszedni a cuccokat ha meg az inventoribol akarom felrakni valahova akkor az meg nem marad rajta hanem le esik.
-
#4141 Indítottam egy karrier módot (már jó rég nem játszottam). Feltettem egyedüli segítségnek a MechJeb-t. Pár egyszerűbb feladat után kinyitottam a hozzávaló alkatrészt és felszereltem a következő küldetésre. Sajnos, gyakorlatilag semmiféle opciója nem működik. Valami olyasmit ír, hogy majd különböző fejlesztések után nyílnak meg az opciói. Ez nekem új. Tudja valaki, hogy ez nagyjából milyen küldetéseket követően fejlődik, bővül?
Illetve van egy másik problémám is. Egyszerűbb szondák, amiket sikerült összerakni, már el tudnak jutni a Mun-ig. Régebben ha jól emlékszem, volt pályagörbe szerkesztő beépítve magába a játékba. Most hiába viszem manuálisan orbitális pályára az eszközt, a pálya görbén hiába kattintgatok, nem jelenik meg a szerkesztő. Ezt máshogyan kell már csinálni, vagy itt is várni kell valami fejlesztésre?
Szintén teljesen manuálisan sikerült két műholdat Mun körüli stabil pályára állítani, de azért valami tervező mégis csak hiányzik.
-
#4140 Nah végre megoldottam. :D A tracking station-ből át tudtam venni Kimree hajójának az irányítását, így ki tudtam jönni vele, és átmenni a mentő hajóba. :P
Hogy ezt fent miért nem lehetett?!...
De végre lejött a csávó, aki egy szerelő, 1 csillaggal, és azonnal hadba is állt nálam. :)
Köszi mindenkinek a tippeket, azért csak összehoztuk. :) Csak én bénázgattam. :P -
tom36 #4139 Mind a 2 Jet helytómű, a gyengébbik ojan 10k m-en tetőzik míg az erősebbik feljebb is bírja olyan 15-18k m között
kisebb konstrukcióval még nem próbáltam de a hirtelen teljesítmény esés miatt valószínűleg hasonló lehet
a másik hajtómű ami meg vegyessen tud üzemelni annál megint más (1x próbáltam az de valamivel jobban teljesített) -
#4138 Milyen hajtómű? -
#4137 A Minimuson érdemes jetpackkel elmenni néhány szomszédos közeli biomra,így még több százat is haza lehet hozni. -
#4136 Uhh, 527.5 science pont 1 leszállásért :D
-
#4135 Asgie Kerman megérkezett a Minmus-ra, már csak haza kell érni :)
-
Ninju #4134 Régen nem csökkent a teljesítmény.
Korábban csak az ISP változott, azzal hogy az üzemanyag fogyasztás volt magasabb. -
tom36 #4133 a hajtómű tényleg sokat veszít az erejéből azt észre is vetem de régen ez még jól volt összehangolva mer annó hiába veszített a a teljesítményből a légellenállás nagyobb mértékben csökkent vagy valami és lényegében a nagyobb magasságban lehetett elérni olyan 2000 környéki sebességet most meg az alacsony magasság miatt a kaszni nem bírja
ha meg egy kicsit feljebb megyek akkor rohamosan csökken a sebesség mer a teljesítmény meg nem bírja