5572
  • NIBI
    Asszem inkább a második. Sehogy nem értem el hogy a mentésre váró hajót irányítsam (és azt sem hogy abból kijöjjön a muksó).
  • Ninju
    Nem lehet, hogy a hajtómű sokat veszít a tolóerejéből olyan nagy magasságban?
  • Ninju
    Kipróbáltad a dev buildeket Cifu? Csak mert nálam már tényleg hibátlanul működik.
  • tom36
    én szerencsére pont fordítva vagyok a MachJeb-el mivel én egy pályára állást sem tudtam vele elérni sohasem nemhogy a a kis trükkjeit használjam.

meg lenne egy ojan kérdésem hogy nem tudjátok miért lehet az hogy csináltam egy SSTO-t legalábbis szerettem volna, de amikor gyorsultam akkor azt vettem észre ha túl magasra megyek (20-22k m környékére) akkor a sebességem nagyban leromlik hiába kap elég levegőt és csak 2-300 al tudtam menni míg ha lemegyek 15k m környékére akkor meg megszenesedek ojan gyorsan megy és lényegében nem tudok nagyobb magasságban nagy sebességet elérni és így elég nehézkes lett az orbit elérése.
    nem tudjátok miért lehet ez ?
  • SötétBarom
    A lóvés dolgok asszem 100%-on vannak. Sokat segít, ha van valami olyan szonda pályán az alap égitestek körül, ami tud science spamelni, így azokkal a science data from space around valami szerződéseket fél perc alatt meg lehet csinálni.
  • [NST]Cifu
    Egen, most én is jól elvagyok a kézi mahinációval, meg segít a sok keringő Kerbin megmentésénél az, hogy 600m/s^2 Delta-V-je van a jetpacknak, de hogy fogok egy Jool küldetést megcsinálni a bugos MechJeb-el, azt nem tudom. Per pillanat még egy normális Minmus-küldetés sem lehet vele megcsinálni. :(

Egyébként maximális tiszteletem, ha alap pénzügyi beállításokkal eljátszol. Én a bolygóközinél már a hajamat téptem, úgyhogy kézzel átírtam a pénzösszeget a mentésben. Csalás-csalás, de az meg vicc, hogy a Kerbal faj legnagyobb lépését egy félig üres malacpersellyel tegyem meg...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.05.21. 13:52:16
  • SötétBarom
    Elkezdtem egy nehezített karriert, nincs quicksave, meg ilyenek. Most sikerült az első holdraszállásom.. Kicsit csalódott vagyok, mert csítelnem kellett :DDD Szükségem volt kb 30m/s dV-re, hogy visszatérésnél a periapsis beleérjen a légkörbe, és nem volt kedvem a végtelen EVA-val tologatni a hajót.. Visszatérésnél meg 3x egymás után kifagyott valami miatt. De végül sikerült. :D

/proud

Illetve, elhatároztam, hogy elhagyom a mechjebet. Az engineer-rel is egész faszán el lehet lenni.. Majd a bolygóközi manőverekre leszek kíváncsi, amíg a kerbin körül bohóckodom bőven jó a kézi node buhera..
  • [NST]Cifu
    Bug Fixes and Tweaks:

Thermal:
    * Fixed ships potentially overheating when splashed down.

Parts
    * Small tweak to Mk16 parachute drag.
  • fuho
    Az 1.0.2 mivel bövült mit javítottak ki?
  • Szabolcs92
    Át tudtál váltani a másik hajó irányítására? Vagy közel mentél, és a te hajód irányítása közben próbáltad kihozni a bent lévőt?
  • Szabolcs92
    Plusz javítja a fúró teljesítményét és "turbó módba" tudja kapcsolni - még gyorsabban bányászik, de lassan túlmelegszik.
  • [NST]Cifu
    Per pillanat a pilótának (SAS extra dolgok) és a tudósnak (bónusz science) van értelme. A szerelőnek nincs. :(
  • pingex
    1-es szinten újra tudja csomagolni a felhasznált ejtőernyőt,2-es szinten meg tudja javítani a törött kerekeket,3-ason pedig a törött leszálló lábakat-még ilyennel nem is találkoztam :D
    És ha van Kerbal Engineer Reduxod akkor ő kell hogy mutasson extra dolgokat is.
    Utoljára szerkesztette: pingex, 2015.05.17. 22:02:54
  • Fenrir
    Meg tud javítani sérült dolgokat, pl leszállótalpakat és újra tudja csomagolni a használt fékezőernyőt.
  • NIBI
    Ajjajj akkor még elkering egy ideig a csávó. :D
    Más: a szerelő mit tud csinálni? Miért szerelő a szerelő? :P
    Utoljára szerkesztette: NIBI, 2015.05.17. 21:37:16
  • pingex
    Ebben az esetben csak annyit tudok mondani hogy a karral amivel az aszteroidákhoz lehet kapcsolódni be tudod fogni és visszahozni.Az viszont kicsit előrébb van a fejlesztésben.
  • NIBI
    Én ki tudok szállni bárhol a saját hajómból, csak a megmentésre váróból nem jön ki a csávó. :D
    Nem jövök rá mi a megoldás. :(
  • pingex
    Akkor az a baj hogy az Astronaut Complex épületed 1.szinten van még,így nem tudsz kiszállni csak a Kerbin felszínén.A 2.szinten már akárhol ki lehet menni.
  • NIBI
    Mellette voltam 10 m-en belül, rányomtam a crew hatch ajtóra, kijött a Kirmee neve, de mellette nem ír funkciót, nincs EVA sem, semmi.
  • pingex
    A két hajónak kb 2 km-en belül kell lennie egymáshoz és ekkor az Ő és az Ú billentyűkkel tudsz váltani.Így rámész a kerbal képére ahol feljön két ikon,az EVA-ra kell rámenni hogy kiszállj.De váltani a térképen is tudsz úgy hogy rákattintasz a megmenteni kívánt személy hajójára és a feljövő menüben a Swich To-ra kell menni,itt nincs térbeli korlát.
    Utoljára szerkesztette: pingex, 2015.05.17. 20:31:21
  • NIBI
    Még Kerbal sem kell elég egy irányító modul (és egy hajó).
    És hogy veszem át a mentésre váró irányítását? :) Valahogy nem jött össze. :P
  • Giovanni #4111
    Csinálsz egy 2 személyes hajót, amiben természetesen csak 1 Kerbalt küldesz a megmentésre. Mikor ott vagy, átváltasz a másik hajóra és mentésre váró Kerballal át lebegsz a mentőhajóra, amibe így már be tudsz szállni :) Nem tudom mennyire voltam érthető :)
  • pingex
    Mármint a mentőhajónak van csak egy helye Kell egy üres hely ahova beleülteted.
    De lehet hogy én értem félre,akkor csak ki kell szállnia Kimree Kermannak, a háti rakétával megközelíted a mentőhajót és beszállsz az üres helyre.
  • NIBI
    De csak 1 személyes így nem tudok beszállni. Nincs semmiféle irányítása csak egy szál "mentőkapszula" (Mk1 Inline cockpit).
    Ez a mentsd meg Kimree-t feladat.
  • Caliph
    közel mész és hátirakétával átmegy?
  • NIBI
    Újabb gondom akadt. :P Van egy srác akit meg kéne menteni de nincs dock portja. A szerelőm nem képes semmit sem csinálni (még 1 csillaga sincs nem tudom ez számít-e), ez esetben mi a megoldás?
  • Giovanni #4106
    Köszi! Közben már én is észre vettem a leírásban :)
  • Ninju
    Az első kinyitható napelemtáblák már nem visszazárhatóak. Benne van a leírásukban is.
  • Giovanni #4104
    Sziasztok! Az új verzió óta azt vettem észre, ha kinyitom a napelemet, nem tudom vissza zárni. Nem ajánlja fel a funkciót és billentyűparancsra sem megy. Ez most egy "újdonság", vagy nálam van a gond?
  • Fenrir
    Ötödik után már unalmasan könnyű :)
  • NIBI
    Köszi. :)

tom36
    Jó az a videó csak ott is nagyon hasonló pályáról kezdi a manővert, míg a training-ben totál más ívű pályáról kell megmentenem a többieket, vagyis dokkolnom. Ami végre sikerült. :P Elég szenvedős egy dolog...
  • tom36
    gyors kerestem egy videót videót, nem a legjobb de figyeld meg hogy a navball-nál mit csinál amikor rá akar dokkolni, meg hogy amikor a targetponthoz képes a sebességét 0-ra csökkenti akkor merre gyorsít meg amikor utánna merre kell menni hogy a target felé haladj
  • bud0
    Science Jr-t kellett volna vinned Mystery Goo helyett.
  • NIBI
    Nah azért kaptam jó tippeket az irányítással kapcsolatban, de a target jó szögben/sebességben való elérése még mindig bolygótudomány számomra. :D
    Közben a career részben elvállaltam egy szatelit pályára állítását, meg is történt de egy kritérium nem teljesült: have a materials bay on the satellite. Ez pontosan mit jelent? Én vittem Mystery Goo-t (igaz csak egyet), azt hiába nyitottam (a megfelelő röppályán) nem teljesült akkor sem. :(
  • Ninju
    Azok a gombok ugyanabban a "síkban" vezérelnek, mint a wasd. Én ilyenkor beváltok fix nézetbe. Picit hányinger keltőbb, de nem mászik el az irányítás. :)

fuho: Ha a "revert" opciót választod az visszadob a kilövéskori időre. Minden ami történt azóta semmissé válik.
  • tom36
    ha narancssárgával van kijelölve az a menüpont hogy Space Center akkor ne is próbáld mer nem marad ott a hajó
    valószínűleg valami be van kapcsolva vagy nem vagy orbiton
    de ha ténylegesen a kilövés pillanatába dob vissza akkor rossz menüpontot választasz
    (3 lehetőség van 1. visszarak a kilövőállomásra 2. a hangárba rak vissza 3. space centerhez és csak a 3. esetben marad fenn a hajó)
  • Fenrir
    Konkrétan kb csak az I-J-K-L gombokkal tudsz bedokkolni :P
  • fuho
    Heló az a kérdésem lenne, hogy nekem valamiért nem engedi, hogy kint maradjon bolygó körüli pályán. Mikor visszalépnék a space centerbe egyszerűen visszaviszi a kilövés időpontjára miért van ez?
  • tom36
    micsoda ? ijetis lehet
    én meg mindig a azzal szórakoztam hogy a space gombal váltogattam hogy a W A S D mijen funkciót töltsön be
    most nem vasárnapig nem leszek gép elött így nem tudom megnézni, de ha az I J K L-t használom akkor a kameranézet szerint vizszintes tengejhez képest fel balra le jobra vagy ugyanúgy megy mind a másik esetben mer ott egy kicsit kitekert irányítása van
  • Ninju
    Annyival egészíteném ki, higy az " I J K L" gombok a "FEL BALRA LE JOBBRA" irányítást jelentik RCS-el. Ilyenkor ha be van kapcsolva a SAS, akkor a hajó nem fordul el, csak az adott irányokba mozog.