5572
-
mazsi6000 #250 Csináltam egy video tutorialt. Remélem érthető lett mit hogyan kell csinálni. Én is bénáztam benne mondjuk, pl elfelejtettem kinyitni a napelemeket, és elfogyott az áram, stb... De a végén sikerült a dokkolás.
-
mazsi6000 #249 Csináltam egy video tutorialt a pályáraállásról, pálya szinkronizálásról, cél megközelítéséről, dokkolásról. Ha kész a renderelés, és feltettem a youtube-ra szerintem még ma belinkelem. -
mazsi6000 #248 Az egyik modulnak módosítsd a pályáját. Csökkentsd valamelyik apsisának a magasságát. Igy kisebb lesz a körpálya, tehát rövidebb utat jár be egy körön, és szép lassan utoléri a másik modult. A 0.18-ban már elég könnyű összehangolni két pályát. -
simon7108 #247 Űrállomást akarok csinálni.
Már fent van mind2 modul amit össze akarok kapcsolni. Összehoztam őket ugyan arra a pályára, a gond csak az, hogy míg az egyik modul a bolygó egyik oldalán a másik meg a másik oldalán van...
Mit lehet csinálni? A sebesség közel egyforma. -
#246 Mi a neve ennek az alkatrésznek? -
Razzer #245 baromi jól néz ki:D
Am úgy értettem,hogy összeszerelésnél nem mutatja hogy melyik hajtóműnek milyen a fogyasztása??
nem repülés közbe -
#244 A Mun-nál építem a bázist, nehéz oda eljutni nagyobb rakománnyal, de a pályamódosítások villámgyorsan megvannak, így könnyű találkapontot létrehozni. Az űrflotta pár hajója éppen dokkolt.
-
#243 Akkor nincs tippem. Mondjuk a nagy sebességről való lefékezés és korrekció nálam is komoly akadály, én szoktam vinni pár fix gyorsítórakétát, amik ilyen fél percig adják a turbót, és azokkal fékezek le. -
simon7108 #242 Nem volt bekapcsolva az SAS.
Igen, először ionhajtóművel próbáltam, de aztán a következőnél már egy normálissal, de azzal sem ment. -
#241 Most nem tudom jól értem-e, de mintha ion hajtóművel akarnál pályára állni. Ez még kisebb műholdak esetén se nagyon fog menni, mert a hajtóművek relatíve gyengék. A már kész pálya finomítására mondjuk elegendőek, de ha teljes sebességgel megérkezel a Mun-hoz, egy ionhajtómű szerintem kevés lesz a fékezéshez... -
#240 Nem lehet, hogy be van kapcsolva közben a SAS is? Akkor nem fogod tudni használni. -
simon7108 #239 Fel kell tenni a "hajóra" egy alkatrészt amit a mod tett bele és akkor jó lesz. -
mazsi6000 #238 Készül már az új űrállomás. Most sűrűn nyomogatom az F5 öt. :)
Méghogy nem tesznek a játékba idegen civilizációkat. A Háttérben ott egy UFO! ;)
-
#237 Feltettem a MechJeb plugint de nem jeleik meg a játékban. Most akkor mi van? Valami hibás? v.0.18.2-es KSP-m van és elvileg ahhoz tartozik a plugin is. -
simon7108 #236 De, mutatja. Fent a jobb sarokban a "Resources" fül alatt.
Ott mutatja, hogy mennyit fogyaszt másodpercenként.
Nem, nekem valahogy nem akar menni hiába nyomom az R-t. Mutatja, hogy be van kapcsolva, de nem történik semmi pedig vannak fent fúvókák és RCS fuel tank is. Van amikor megy van amikor nem, de a fordulásban akkor sem segített, csak a pörgést állította le, már amikor megy. -
Razzer #235 A játékban nem mutatja valahol a hajtóművek fogyasztását??
Am rcs-hez rcs fuel tank kell,aztán nyomd be az R-t és menni fog
-
simon7108 #234 Akkor, hogyan tudom könnyebben forgatni az űrben?
Mert most ha jobbra nyomom fel megy ha meg balra akkor le, ha fel akkor jobbra ha le meg balra vagy mindig másképpen...
Hiába teszek fel RCS-t, valahogy nem működik. -
mazsi6000 #233 A szárnyak csak légkörben érnek valamit. -
simon7108 #232 Megpróbáltam megint és semmi...
Mielőtt elérném a Periapsist, irányba állok majd gyújtok és annyi történik, hogy elmegy a periapsis előlem tovább az eredeti irányba. Nem értem...
Amúgy mely szárnyak a legjobbak amikkel könnyen lehet fordulni? -
simon7108 #231 Youtuben csak régebbi verzióról találtam videót amiben még nem volt manőver tervezés.
Minden esetre megpróbálom.
Na meg nem is mutatta a Mun apoapsisát, csak a periapsist. Vagy az mind1? -
Cef #230 Arra figyelj oda, hogy akkor indítsd a hajtóművet retro-grade irányba, amikor megközelíted az apsis pontot, nem amikor eléred, egy kicsit korábban kell. Attól is függ a dolog, hogy milyen közel haladsz el a Mun mellett és milyen sebességgel. A nukleáris hajtómű is elég a manőverhez, de a normál hajtóművel könnyebb dolgod van mivel rövidebb idő alatt gyorsul. Atommeghajtás esetén mindent korábban kell csinálni. Nézz meg pár tutorialt a youtube-on, sokat tudnak segíteni, én is belőlük tanultam anno. -
simon7108 #229 Hát ez nem jött össze:(
Addig eljutottam, hogy beállítottam egy olyan pályát amivel elszakadok a föld pályájáról és elmegyek a Mun mellett és a Periapsisa is ott volt a pályámon, de mikor elértem nem tudtam semmit sem csinálni vele. Úgy tűnik egy atommeghajtó nem elég erre. -
Cef #228 Először körpálya. Elméletileg a bolygóról is megy, de ahhoz iszonyatos időzítés kell, hogy pont akkor indulj amikor a Mun pont abban a pozícióban van, hogy jó legyen. -
simon7108 #227 És először álljak föld körüli pályára és onnan a Mun-ra vagy még a bolygóról célozzam meg a holdat? -
Cef #226 A Mun esetében meg kell várni, amíg előbukkan a Kerbin horizontján, beállsz pro-gade irányba és beindítod a hajtóművet.
A másik lehetőség, ha 0.18-od van, hogy jobb gombbal kattintatsz térkép módban a röppályádra, és csinálsz egy navpointot. Utána azt addig állítgatod amíg jó nem lesz. Ezután megvárod míg a hajód eléri a navpoint-ot, kikeresed a műhorizonton a kék jelzést és végrehajtod a manővert. A műhorizont mellett kiírja, hogy meddig kell működtetni a hajtóművet és mekkora delta-V-t kell elérni, de vigyázni kell mert egy kissé bug-os, úgyhogy a térképen is nyomon kell követni az eseményeket.
Utána várni kell amíg be nem lépsz a Mun vonzáskörzetébe, utána ha megközelíted az Apoapsis pontot retro-grade irányba kell állni és addig működtetni a hajtóművet amíg ki nem jön a Mun körüli körpálya. -
simon7108 #225 Hogyan lehet utat tervezni más bolygóra?
Mert szeretnék először is a hold köré egy műholdat, de mindig elmegy a francba a műholdam nap körüli pályára...
Erre nincs valami mod mint a MechJeb ami megcsinálja nekem az utat? -
simon7108 #224 Pályára állás nem annyira nehéz. A lényeg, hogy figyelni kell az Apoapsist. Lődd fel a rakétát és amikor eléred azt a pontot amikor lent a kis navigációs részen már nem "surface" van hanem "orbit" onnantól lehet stabil pályát létrehozni.
Csak azt kell csinálni, hogy térképnézetben rámész az apoapsisra és figyeled ahogyan növekszik.Amikor eléri azt a magasságot amin pályára akarsz állni akkor kapcsold ki a meghajtást és gyorsítsd addig az időt amíg el nem éred az apoapsist. Ott állj irányba úgy, hogy a földnek oldalra dőlve legyél és adj rá gázt, ismét csak térképnézetben csináld. Ilyenkor látni fogod, ahogyan megy körbe a csík a föld körül. Amikor körbe ér kapcsold ki a meghajtást és kész is van.
Vagy csak simán letöltöd a MechJeb modot és az magától megcsinálja:D
-
#223 Én nagyon béna vagyok még benne. Egy pályára állítás sem megy. Tipp kellene. Hogyan hozhatok létre egy napenergia meghajtású műholdat? Mik kellenek hozzá? -
#222 epic kép :DDDDDDD -
Razzer #221 3 darabban a Tylon:D
-
Kistax #220 10000000 kösz a válaszért és igazad volt az F-el kapcsolatban csak én nem tudtam mert amint lehet látni Oltári kezdő vagyok benne és ugy kezelem mintha -
mazsi6000 #219 Ti mit használtok videó felvételhez? Én Camtasia studio 7 el próbáltam, de nem vette fel a játékot, végig a win 7 asztal látszik a videoban. -
mazsi6000 #218 Kistax:
Nem ott bénáztad el, hogy kevés volt az üzemanyag. Bőven elég lett volna. Az első két rakétafokozat egybe volt építve. Indulásnál amikor begyújtod az első fokozatot, látni, hogy a középső rakéta is beindul. De annak így semmi haszna nincs. tolóerőt nem ad, és csak súlyként cipeled. Az Advanced SAS-t is elég rosszul kezelted. Nem tudom a demo verzióba beletették e már, hogy az F billentyűvel ki tudod pillanatokra is kapcsolni, és így finomabban korrigálható a rakéta helyzete. A pálya sem volt túl optimális. Figyelni kell a gyorsulás irányát, (a kis sárga célkereszt a gömbön,) és a tolóerőt mindig abba az irányba állítani. És amikor a pélya legmagasabb pontja megfelelő, akkor ahooz közeledve kell gyorsítani, hogy jó legyen a pálya.
Megpróbálok videót csinálni, nem tudom, hogy sikerül e. -
simon7108 #217 Na marha fasza...
Sikerült pályára állítanom a műholdam a nap körül. Szép és jó volna ha ez lett volna a célom, de nem igazán ez volt. -
simon7108 #216 Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki lehet lépni a bázisomba miközben egy műholdam meghajtással halad valamerre?
Mert kilőttem egy műholdat a semmibe csak úgy, hogy menjen, de még nem értem el a bolygó vonzásának a végét és ha kikapcsolom a motort akkor esik vissza még a sebesség és ugye így nem lehet gyorsítani az időt...
Szóval ilyenkor ha kilépek és elkezdek építgetni és más rakétákat kilőni akkor addig ez fog nekem menni azzal a minimális meghajtással? -
Kistax #215 Csak egy kérdés mit bénáztam el azon kívül ,hogy kevés üzemanyagal indultam
-
simon7108 #214 Valaki tudna valami tippet, hogy hogyan tudnák hosszabb távú rakétát építeni?
Mert eddig föld körüli pályán túl nem tudtam jutni.... -
#213 F@sza kis gém ez, tegnap egész napom ráment... -
simon7108 #212 Kösz, ez tényleg segített:)
Így már mindjárt egyszerűbb, csak beállítom, hogy mit akarok és a gép megcsinálja. -
DANIELTRUCKER #211 Használj mechjeb-et! Sok mindenben segít!