5572
  • mazsi6000
    Sokszor nem azért nem szállt fel az űrhajód, mert nehéz volt, hanem mert 1/3-ad tolóerővel próbáltad indítani. A bal shiftel tudsz tolóerőt növelni, a balCTRL-al pedig csökkenteni.
    Arra is kell figyelni, hogy a fokozatok a megfelelő sorrendben kövessék egymást. Ha ez nem jó akkor fordul az elő ami a videóban is látható, hogy nem indul be a hajtómű, hanem leválik a fokozat. Mert a fokozat leválasztást sorrendben előrébb raktad, mint a hajtómű beindítását.
  • Kistax
    Mert érdekel engem ez a játék és nem azt a vidit akarom bemutattni elöször, hogy a holdra leszállok hanem, hogyan kezdtem neki:) Persze a holdra leszállást is fel fogom venni HA Sikerül
  • mazsi6000

Sikerült a fenti űrállomásomat eltüntetni egy "End flight"-el.
    Vissza lehet még valahogy hozni, vagy elbúcsúzhatok tőle?
  • Razzer
    Képet hogy lehet beszúrni??
    Semmit nem enged....

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_1_5_s5bdz58uf8.jpg
  • Razzer
  • Razzer
    véégre sikerült leszállni a dunara egy darabba:D

• Razzer
    Minek csinálsz róla azonnal vidit,ha kb azt se tudod mivel játszol??
  • Kistax
    Előszőr játszottam vele szóval plííz ne nevesetek ki
  • Volfram42
    Igen. Itt azt írja, hogy alt+jobb klikk mindkét tartályra.kspwiki.nexisonline.net/wiki/Controls
  • bomba05
    dokkolásnál lehet üzemanyagot áttölteni?
  • bomba05
    Dokkoláshoz 1 hasznos video: http://www.youtube.com/watch?v=r7LpxQFd37s
  • bomba05
    mechjeben mutatja! http://forum.kerbalspaceprogram.com/showthread.php/12384-PLUGIN-PART-0-18-2-Anatid-Robotics-MuMech-MechJeb-Autopilot-v1-9-6 sajna ezt elméletben vágom de gyakorlatban nem tudom kivitelezni! :D megvolt a bolygók által bezárt 44.36° csak sajna mire odaértem 142.66°-hoz addigra 44.35 volt felgyorsítottam, és nap körüli pályára kerültem. Most az a kérdésem ezzel 1ből arra a pályára kerülök amin van találkozási pont a bolygóval?
  • Razzer
    http://ksp.olex.biz/

Lentebb már linkelték
    Csak nem vágom,hogy a játékban hol mutatja ezeket a fokokat??

• bomba05
    Nincs valami jó ötleteteket hogyan juthatnék el másik bolygóra ? a két hold az megy, oda könnyű pályát tervezni még a nap köré könnyű állni mert rátervezem a pályám a holdra az meg kidob!Talán még a Duna nevű bolygóra is rá tudtam tervezni, és körpályára is álltam! de kevés volt már az üzemanyagom a landoláshoz! Ti hogyan csináljátok?
  • Volfram42
    Láttam már ezt a videót így nem néztem végig, de ha jól emlékszem akkor belenyúlt a fájl-ba ami a tartály-t módosítja. És adott hozzá oxidáló anyagot.
  • Razzer
    megint segítség kéne:D

m.youtube.com/watch?v=fJlqLUvxSXQ

Hasonló repülőt akarok építeni,de megakadtam kicsit
    A videóban hogy mehet a hátsó motor,amikor azokban a tartályokban sima üzemanyag van,ennek a cuccnak meg oxidáló is kéne
    Meg hogy rakott mégegy motort a gép közepére??
    Ezt sem engedi nálam
  • Volfram42
    Köszönöm szépen megpróbálom a leírtak alapján. Igen én is ott suhantam el mellette és próbáltam korrigálni,de hiába. Viszont ezt a lelassítást 1m/s alá nem próbáltam, pedig így belegondolva (persze utólag amikor már megmondták a frankót) logikus. Köszi még egyszer.
  • Cef
    Az elején tényleg elég kemény a dokkolás, de ha sikerül ráérezni már könnyen megy.

A lényeg, hogy a manouver nodokat felhasználva kerülj lehetőleg minél közelebb, ha szükséges végezz kétszer vagy háromszor is pályakorrekciót. Próbáld a találkozási távolságot 3 km alá csökkenteni. Mire eléred a találkozási pontot a célponthoz viszonyított relatív sebességed legyen 1 m/s alatt, legalább 0,5-0,6. Ha ez megvan jöhet a közelítés szigorúan csak RCS hajtóművel. Ilyenkor az a probléma, hogy hiába indulsz el a kijelölt célpont irányába a körpálya miatt folyton korrigálnod kell az irányodat és a legtöbben itt csúsznak el, anno én is emiatt szívtam, mindig elhúztam a célpont mellett pár km-mel. Az a trükkje a dolognak, hogy akárhányszor irányt akarsz váltani újból le kell csökkentened a sebességet 1 alá a lehető legkisebbre, és csak ezután fordulhatsz rá a célpontra és indulhatsz el újra felé. Innentől már csak ezt kell ismételgetni, ahogy közelítesz a célhoz egyre többször.
  • Volfram42
    Én is segítséget kérnék. Próbálok összerakni valami állomáshoz hasonlót. A két modul meg is közelíti egymást 5 kilométerre és onnan nem tudok mit csinálni. Nem használok semmi módot csak a Fairing Factory-t ( http://nathannifong.com/FairingFactory/ ). Ez meg csak optikai tunning.
    Megnéztem egy rakat videót ott nagyon könnyen csinálják a srácok én valahogy elbukom.
  • bomba05
    :D Nekem is de sehogy nem jön össze semmi... Ha valaki tudna mondani valamit, hogy hogyan kezdjek bele azt megköszönném van 1 hajóm 200 km magasságban pályán. Akár hogy kezdek bele nem sikerül
  • Razzer
    sikerült leszállni mind a 2 holdra:DD
    következő cél a duna!!

• bomba05
    Kár hogy nem lehet szerkeszteni a hozzászólást, nah mindegy! Itt a holdjárom! 1,8 km-t tettem meg! :)
  • bomba05
    a 2 holdon már jártam Igaz mechjebbel de szeretnék eljutni Eve bolygóra hogyan tudnám kiszámolni hogy arra a pályára jussak? én csináltam 1 holdjárót kerékre állítással voltak gondok, nehezen sikeült! :D de most 10m/s-el simán gurul a felszínen! Kis löketet adok, és a dombok simán elvégzik a többit csak fékezni kell ha negálnék meg a hosszú domboknál kis gázt adni!
  • Garou
    Kb ezt próbáld leutánozni, leszállófényeket szerelj, sokat segít!

link
  • Cef
    F9-et kell hosszan lenyomva tartani, de F5-tel menthetsz te magad is, így nem kell várni az autosave-et. Az autosave nem írja felül a saját mentésedet.
  • Razzer
    köszi:D
    És repülés közben mindig írja hogy autosaving,honnan lehet ezeket betölteni hogy ne kelljen az egészet elölről kezdenem??
  • Cef
    Ha hold körüli pályán vagy csökkentened kell a sebességet, vele együtt a pályagörbéd is csökkenni fog, egészen addig kell csökkenteni amíg meg nem szűnik a folytonos pálya és el nem kezdesz zuhanni a felszín felé. Ügyelj rá, hogy a sebességmérő Orbit módban legyen a pályacsökkentéskor. Ha ez megvan és már nem keringesz, hanem zuhansz válts át Surface módba. Ezután csökkentened kell a sebességet, és oda kell figyelni, hogy a navigációs gömbön mindig a retrograde jelzésen (zöld kör x-el áthúzva) tartsd a hajót, így tudod megszüntetni az oldalirányú mozgást. A sebességcsökkentés mértékét neked kell kitapasztalnod, a leszállóegység súlyától és a hajtóműved teljesítményétől függően, de az a legbiztonságosabb, ha 7000 méteren már 100 m/s körül vagy. Az a lényeg, hogy amikor eléred a felszínt a sebességed 4 m/s körül legyen, ha ennél gyorsabban mész fennáll a veszély, hogy szétkenődsz a talajon.

A holdjáró egy mod, több fajta is van, a honlapról le lehet őket vadászni. Keress rá a Cart-ra vagy a Bobcat-re.
  • Razzer
    ja és ilyen holdjáró cuccot honnan lehet szerezni??
    ez vmi mod??
  • Razzer
    Kéne egy kis segítsék:D
    Hold körüli pályára már sikerült állnom,de leszállni istenért nem tudok rá
    Amikor a hold felé növelem a sebességet akkor túl gyors leszek és visszaáll a föld köré,ha lassítok akkor meg azért megy le a pályáról
    Tippek,hogy mit kéne csinálnom??
  • Cef
    A régi holdjárókat az IJKLN billentyűkkel lehetett irányítani, de a 0.16 óta nem próbáltam őket, így lehet azóta változott.
  • Garou
    Nem nehéz, pár tutorial a youtube-on, és menni fog! A modokkal csak óvatosan, van pár ami mindent megcsinál helyetted, de ezzel csak a játékot teszi unalmassá.

Leszálló egységeknél javasolt pár lámpa beépítése, mert az éjszakai oldalon ezek nélkül szinte lehetetlen leszállni. A nappali részen is hasznosak, ahogy megvilágítják a talajt úgy láthatod mennyire vagy közel.
  • bomba05
    Köszönöm közben sikerült pályára állni most mun pályára állásával próbálkozom! :)
  • Knian
    Miért nem sikerül?Milyen rakétát,vagy űrhajót használsz?Amúgy nem olyan nehéz!Statnál nyomd le a T betűt h rögzítsd az űrhajó irányát,majd 15 ezer méternél kapcsold ki és lassan döntsd jobra amíg a 60 fokra nem érsz!majd újból rögzítsd.a térképen láthatod ahogyan a pályád módosul.amikor elég messzire jutottál kb 40-50 ezer méterre akkor jelölj ki új utvonalat,amit már a bolygó köré állíthatsz.állítsd rá a madarat és kapcsold be a motorokat!várd meg amíg pályára nem áll aztán kikapcs motor ( X billentyű) és voilá!a moddal még egyszerűbb az orbital opcióban belemész ahol pipálj ki mindent majd állítsd be a kívánt magasságot amikor pályára álljon.én 15 ezerre és 150 km-re állítottam és 0%-ra!lehet h majd kell korrigálnod!
  • bomba05
    Valaki segíthetne? Nagy gondban vagyok még csak orbitális pályára sem tudok állni! :D a szomorú az, hogy MechJeb használata sem megy! :/ valami magyar leírás lenne vagy hasonló azt megköszönném!
  • Knian
    Segítséget kérnék!FElraktam pár kiegészítő járművet,konkrétan Holdjárókat.De egyiket sem tudom mozgásra bírni.Mi az oka?vagy van neki vmi trükje?Ötletem sincs...
  • Knian
    Nekem megnyitja.az ön készülékében van a hiba :)
  • andrro
    nektek se hozza be a kerbalspaceprogram.com -ot?
    nekem nem nyitja meg a kerbal spaceprogram.com ot se a kerbalspaceport.com -ot se!
    reméllem nem szűnt meg és ez valami átmeneti leállás mert már két napja nem tudom megnyitni.
  • Knian
    Sziasztok!Alig egy hete játszom a játékkal de baromira tetszik.Sikerült már feljuttatnom és orbitális pályára állítanom űrhajókat,műholdakat és űrállomásokat.Jelenleg 4 állomás kering a Kerbin körül :) Ma megtörtént az első Mun-ra szállás és Mun séta is.Legközelebb pedig jöhet egy kis űrállomás bővítés majd a következő expedíció a Minmus.A többi bolygó egyenlőre még csak álom :)
  • Garou
    http://kerbalspaceport.com/
  • Garou
    Na most sikerült összekapcsolnom két állomásdarabot, de mindkettő tele van üzemanyaggal (a hajtóműveket lerobbantottam a kis tartályaikkal), sajnos nem tudom megmondani. :S

Itt van pár nagyon jó mod, én pl az autopilótát használom többek között (meg a hyperspace hajtóművet is), az állomásmodul ugyanis annyira görbült hosszában, hogy soha nem adta ki a megfelelő axist az alapmodullal, hiába bűvészkedtem velük két napot. Az autopilóta meg stresszmentesen megcsinálta két perc alatt. :) Még a belső tereket kéne lemodellezni mindenhol, hogy lehessen közlekedni az állomáson, és teljes lenne a móka.

Az ISA mapSat is nagyon jó, a feltérképezett bolygók/holdakon mutatja az anomáliákat, ahol mindig van valami érdekes. Döglött űrszörnyet eddig csak youtube-on találtam, de a többi easter egg is elég vicces. A Kerbinen is van pár.