5572
  • Lyobag
    és ha már belelendültem, csináltam egy nagy Duna expedíciót, íme a leírása:

az egész küldetés a Kerbin körüli hajó összeszereléssel kezdődött. első körben fellőttem a leszálló egységet (karrier módban csináltam, ekkorra az összes tudományos opciót kifejlesztettem a fán), második körben feltöltöttem azt üzemanyaggal. a harmadik kilövéssel pályára állítottam a bolygóközi hajtómű szekciót, míg a negyedik fellövés egy "eldobható" Rockomax X200-32 üzemanyag tartály csatolása volt. a Munon elvégzett hintamanőver segítségével minimális gyorsítással elhagytam a Kerbin rendszert és elindultam a Duna rendszer felé.
    először az Ike-ra szálltam le, miután a Duna légkörét felhasználtam a lassításhoz - de túl gyors maradtam, hogy alacsony pályára álljak. az Ike felszínén végrehajtott kutatás után felszálltam, majd dokkoltam a hajtómű egységgel. ezek után átpumpáltam a Rockomax X200-32 üzemanyag tartály alján található maradék üzemanyagot, majd a 2 tonnás üres súlyfelesleget lecsatoltam a járműről. az Ike után ismét Duna körüli pályára álltam, ahol szintén sikeresen leszálltam. (persze az Ike-on elfelejtettem screenshotokat készíteni)

Ike és a leszállóegység

Kerbol és a leszállóegység

miután elvégeztem minden lehetséges kutatást a Dunán, felszálltam és felkészültem a egy űrrandevúra a hajtómű szekciómmal:

és megtörtént a dokkolás:

ekkor jött egy kis dilemma: az egyik eszköz túlsúly. viszont a személyszállításra nem alkalmas eszköz a takarékosabb és hatékonyabb. úgy döntöttem, hogy megpróbálom az egész összedokkolt egységet visszajuttatni a Kerbinre. Ehhez viszont a lehető legkevesebb hajtóműhasználat kellett, konkrétan egy hintamanőver:

az egész művelet jól sikerült, megközelítettem a Kerbint, ahol megváltam a hajtómű szekciótól - mivel nincs még űrállomásom, meg az út után az egész hajó elavulttá vált - mivel a végére a teljes techtree-t feloldottam:

persze a végső leszállás nem sikerült, totálkárosra tört a hajó, nem mint ha használni akartam volna még :P

a misszió során - leszámítva cirka 7-800 egység üzemanyagot, amit az utolsó fellövéshez használt szállítóhajó tartályaiból nyertem ki a kezdeti gyorsításhoz - összesen 3960 egység üzemanyaggal hagytam el a Kerbin körüli pályát. ez az üzemanyag fedezte a leszállást a Dunán és a Duna holdján, az Ike-on.
  • Lyobag
    0.22 meg adja a formáját: 4 expedícióval maxoltam a techtree-t. első lépésben a Minmusra mentem, másodjára a Munra - ahol felborult a hajóm.

Küldenem mentőhajót is.

ami a végén a Minmuson kötött ki a sikeresen megmentett Jebediah-val :P

és még sikeresen haza is repültem. alig maradt üzemanyagom. és ha nem adott helyre kellett volna leszállni a Munon :D
  • Lyobag
    kicsit túlzásba vitted. ki kéne használnod az űrbéli építkezés lehetőségeit, én ennek hála már a Jool majdnem összes holdján landoltam - a Tylora nem jutott elég üzemanyag
  • [NST]Cifu
    @Fenrir: 10635

@Fulcrum11: Akkor nem sikerült rendesen kifejeznem magam. Én is be tudom rakni, ha valaki összeállítja, hogy mit akar oda... :D

@Bomba05: Nem, a topic indítója sima felhasználó, nincs semmi plusz joga hozzád vagy bármelyik más átlag felhasználóhoz képest.
  • bomba05
    nem akarok beleszólni de nem a témaindító a házigazda? "Témaindító: nyuny01" szóval akkor őt kéne keresni! :) de most lehet tévedek! :D
  • Fulcrum11
    Köszönöm a kiigazítást, tehát egy házigazdát keresünk :)
  • Fenrir
    Ha már itt vagyunk: mennyi hozzászólásom van? :)
  • [NST]Cifu
    Lehet csinálni. Viszont a fogalmak jelentése körül úgy tűnik még mindig nagy a köd...

Admin: Az adott rendszer (fórum) üzemeltetését végző illető, akinek teljes jogköre van, így ő adhat emelt szintű jogkört (moderátor, házigazda) másoknak, nyúlhat bele a fórum mélyebb lelki világába. Per pillanat két ilyen van az SG-n, Mortimer és Domby.

Moderátor: A fórum adminja által adott emelt szintű jogkörrel rendelkező illető, aki a fórumban lévő anomáliák (trollok kezelése, felhasználói kérések kezelése, amennyiben a megadott jogkör ezt lehetővé teszi, stb.). Az SG-n a moderátor szerkeszthet és törölhet hozzászólást, mahinálhatja a topic bannerét/fejlécét és zárhat topicot valamint büntetőpontot oszthat (bannolhat) felhasználónak. Én is modi vagyok itt az SG-n.

Házigazda: SG specialitás, egy emelt szintű felhasználó, aki egy adott topicban tud hozzászólást törölni, illetve a fejlécet mahinálni.

Felhasználó: Sima egyorrú fórumhasználó, aki ügyes-bajos problémáival a moderátorhoz fordulhat, minden fórumrészben legfelül kiemelt "Moderátor figyelmébe" topicban.
  • Fenrir
    Nincs még.
  • Fulcrum11
    egy gyűjteményt lehetne csinálni a bannerba a hasznos kiegészítőkről! Ki az admin?
  • Trucker39
    Szép egy alkotás. Én a Mechjeb-t használom, nincs vele semmi gond. Már le írták hogyan kell, de én is linkelek.

Olvasd a 35-k hozzászólást.

Eleinte nálam sem akart menni, pedig mindent úgy csináltam, ahogyan le van írva. Azután rájöttem a megoldásra. Mi a fenéért telepít a MechJeb alkatrészt? Azért, mert rá kell tenni a készülő rakétára és máris megjelenik a Mechjeb menü ablaka. Mondanom sem kell, igen csak megörültem a "felfedezésnek".
    Nem mindegy, hogy hová kerül elhelyezésre. Igyekszem neki a visszatérő egység legtovább egyben maradó modulján helyet szorítani, mert ahogy leválasztásra kerül, valami korábbi alkatrésszel együtt, azonnal "vakok " leszünk Mechjeb szempontból.

Az alkatrészről egy kép:

• [NST]Cifu
    Így már működik, köszi! :)
  • Fenrir
    Haha, ez aztán a monstrum :D

Tegnap este sikerült beüzemelnem a Mehcjeb-et karrier játékban.

Le kell tölteni az 1.9.8-at, bemásolni a könvytárakat a játék gyökérkönyvtárába, majd rámásolni a 2.0.9-et, majd az unoffical patch-et. Az utóbbi a piros Buy Now-val tölthető le :)

Amúgy a játék nem használ HT-t, fent van a requested features-ök között, hogy használjon később mert a Unity képes rá a Loom-mal.
  • [NST]Cifu
    Akkor had mutassam be Ultima 2.-őt, a 0. fokozat 40db BACC SRB-vel rendelkezik, ő vitte a Minmus-ra fel-, és meglepő módon onnan visszajutó Jebediah Kermin-t:

Jelenleg pedig ezzel akarom Jebediah mellett Bob és Bill Kerman-t eljuttatni a Mun-ra, és talán még vissza is tudom hozni őket: Cirano de Bergeraq, a 0. fokozatban 40db Basic Jet Engine bázisú gyorsító hajtómű:

Hozzá kell tenni, kb. 2 órámat vette el, amíg az anomáliákat kiküszöböltem, például a leváló 0. fokozat nem ütközött neki a rakéta központi részének, vagy a leváláskor szétváló 0. fokozat (ami ugye ~14km magasan válik le, és még mindig tele van jet fuel-el) egymásnak ütközéskor való robbanások ne károsítsák az 1. fokozatot és így tovább.

Amúgy viszont erősen kritikus lettem a programmal szemben, a jelek szerint nem használ több magot ki, az i5-3570k-m 4.33Ghz-en fut, és bár csak 32%-os kihasználtságot említ a task manager (fut közben még torrent, böngésző 41 megnyitott lappal, zenelejátszó, stb.), de diavetítés a Cirano felövése (437 részegységből (parts) áll)...

Fenrir, Daffit és Trucker, nektek pedig gratula az eredményeitekhez! :)

Fenrir, ez a program működik is Carrier módban, mert nekem a MechJeb ugye nem akar sehogy sem működni...
  • Fenrir
    Ezen a videón látszik a plugin hasznossága is:

• Fenrir
    Szerintem ez is egy hasznos plugin:

Kerbal Engineer Redux

A rakéta építése közben kiírja a legfontosabb adatokat

Attach one of the Engineer parts found under the science tab to you ship.
    - ER7500 includes build + flight engineer.
    - Chip 1 includes build + flight engineer.
    - Chip 2 includes only the build engineer.
  • Trucker39
    Kicsit lassabban haladok mint ti, de azért próbálkozom.

• Daffit
    Visszatértem Dunáról egy mintával. Nem éppen 6000 pont, de én így is meg vagyok elégedve.
  • Fenrir
    Mun is abszolválva :)

• szabo15
    Hátt igen igyis nehéz ugy meg mégnehezeb lessz
  • Ninju
    Beteg vagy. :D
  • mijki
    "No meg egységek, ami a Kerbálok életben maradásához kell (levegő, élelem, stb)."

Valamelyik módban benne vannak ezek.
  • Daffit
    Azt várom, mikor lesz benne pénz és nyersanyag. No meg egységek, ami a Kerbálok életben maradásához kell (levegő, élelem, stb).
  • szabo15
    Az igen
  • Joybull
    Nálam az egyik űrhajóból a hold körüli pályán fogyott ki az üzemanyag. Onnan nehéz lesz haza jönni :)
  • szabo15
    Nagyon jo hajo
  • [NST]Cifu
    Nekem csak a startról van (kész) videóm :)

• Ninju
    Good Job!
  • szabo15
    Az igen azt megnéztem volna :)
  • berobi
    mit tegyél, ha kifogyott hazafele az üzemanyag: szállj ki az űrhajóssal, és toljad a szkafanderbe épített kis manőverező rakétákkal az űrhajót :D
    160000km es földközeli pontot sikerült ilyen módom módosítanom annyira, hogy visszatérjek a légkörbe. mondjuk kissé macerás ;)
  • Fenrir
    Ma az Event Horizon sikerral járt:

Mimus felszínén:

És a megérdemelt jutalom:

• jocking
    Csak ez csinálja, és ez is csak a 0.22 óta, 0.21-nél még semmi ilyesmi baja nem volt (pedig az szénné volt modolva).
  • Nohab
    Még hasonló hibát sem találtam a neten. Túlmelegedés? Más játéknál is csinálja?
  • szabo15
    Kösszi a választ most valahogy bénázok még pályára se sikerült állnom de már 1 hajom pályán van csak abba már nem sok üzem anyag van
  • szabo15
    Probáld meg egy régebi driverer hátha segiteni fog
  • jocking
    Talán egyetlen plusz változás azért történt. 0.21-ig még a weblapról letöltős módszerrel frissítettem a játékot, a 0.22 előtt viszont migráltam a programomat steamre. Így már a steam frissítgeti automatikusan. Bár szerintem ennek nem szabadna hibát okoznia.
  • jocking
    Semmi nincs felhúzva, minden gyári értéken van. Egyszerűen annyi a gond, hogy mióta frissítettem a játékot, azóta ezt csinálja, minden ok nélkül. Frissítés előtti nap a 0.21 tökéletesen működött, frissítés után ez már nem. Közben nem változott meg semmilyen körülmény, csak a játék verziója.
  • [NST]Cifu
    Nekem is AMD-m van (ATi addig volt, amíg fel nem vásárolták :D), de nem csinál efélét. :D
    Nem tuningoltad a kártyát? Vedd vissza, ha igen. Túlmelegedés, memóriaszemetelés, hasonló okokra tudnám visszavezetni a dolgot.
  • jocking
    Viszont ahogy írtam, legfrissebb a videokártya driver, XP és 7 alatt is. Mivel nemrég tönkrement egy winchesterem, ezért óvatosan feltételeztem, hogy esetleg hdd hiba is lehet a gond. Áthúztam a játékot egy másik partícióra, de ott is sz@r, ráadásul a hdd hibát kizárja az is, hogy több játék is fut arról a partícióról, ahol ez is van, azokkal viszont semmi gond. Tehát joggal feltételezem, hogy a játékkal van valami geb@sz, optimalizálási gond, vagy nem szereti az Ati VGA-t...
  • jocking
    Legújabb. Október 16-án jött ki belőle frissebb verzió, az van fent.