5572
  • Caliph
    a csarnokban a jobb alsó sarokban be kell állítani a fokozatokat,miszerint le fognak válni a dolgok. adj hozzá egy új fokozatot és húzd át a hajtómű ikonját,így első spacere a rakétát inditja,másodikra az ejtőernyőt.
    később a többfokozatú rakétáknál pontosan be kell állítani mi váljon le és mikor
  • jocking
    És van bent bármilyen mod is a játékodban, vagy teljesen tiszta install?
  • Fenrir
    Összeraktam egy rakétát, tettem a command pod tetejére egy ejtőernyőt, de akárhányszor ki akarom lőni a rakétát mindig kinyílik az ejtőernyő. Miért van ez?
  • szabo15
    Nálam is remekül megy még nekem se volt ilyen optimalizát
  • bomba05
    Nálam ilyen gondok nincsenek. Sőt ilyen optimalizált még sosem volt! :)
  • jocking
    Most akkor nem látszik, amit írok, vagy senki nem tud segíteni?
  • bomba05
    Én így szoktam tervezni a pályát most ott vagyok ugye a kék jelölésen! írja hogy 867,1 M/s-ot kell gyorsítanom, és ott írja, hogy 24 perc 27 mp múlva kell gázt adni ha ezt mind figyeled sikerülni fog. mikor 100 m/s van vissza már csak akkor lassíts mert inogni fog az irány. :D kicsit szakszerűtlenül írtam le. De remélem érthető!
  • Fenrir
    Leszedtem a demo-t steamen és éppen annál a training résznél vagyok amikor Mun pályájára kéne ráállnom. Addig eljutottam, hogy megközelítettem, de hiába terveztem új kerginési pályát egyszerűen nem jelölte ki nekem a műhorizontál a követendő irányt. Amíg még csak a bolygóról váltam le addig mentem a kis kék jelölő után, de aztán már valamiért azt nem tudtam visszahozni.
  • Joybull
    Akkor le vagyok maradva
  • bomba05

Ti hogy álltok? ma még nem sikerült játszanom! :/
  • Joybull
    Ne aggódj, nekem se megy mindig. A 684-es hozzászólásban a videókat végignéztem de még így sem sikerült mindig.

Más, sikerült a karrier módban hold körüli pályára állnom és végeztem egy két kísérletet. Kaptam 50 tudományos pontot. A hazajutás kalandos volt mert elfogyott az áram és nem működött a SAS így a pálya elhagyás izgalmasra sikerült. Ahogy pörgött próbáltam a rakétaindítást úgy időzíteni. Nagy nehezen hazahoztam így megugrott a fejlesztési fa.

A másik bolygóra való pályára állásnál hiába néztem videót ott csak meghúzza az ívet és már a hold pályáját keresztezve, elérve rögtön találkozik az űrhajóval. Én bárhogy állítgattam pontos találkozást nem tudok kihozni. olyat mikor elmegy előtted és magával húz. Valaki tud egy két tanácsot adni?
  • jocking
    Valami gáz van ezzel az új frissítéssel... 4-5 űrhajó módosítás után, ha belépek az építőhangárba, az ott szaladgáló kerbinek textúrája szét van durranva, és csak egy nagy színes maszlag látszik az egész hangárban. Ilyenkor ha rányomok az exit gombra, a játék rendszerint le is fagy. Másnál nem volt még ilyen gond?
  • Cef
    Én 20-30 km között szoktam megkezdeni a fordulást, először 30-35 fokban, majd szép fokozatosan 90 fokig.
  • bomba05
    Én pl mindig elkezdem dönteni 7 km környékén, ahogy sikerül ha az ap 100km körül van pályát tervezek, és arra állok ez az egyik legegyszerűbb módszer!
  • Since
    150-200as gyorsulásnál, 10km magasságnál fordulás 45 fokkal jobbra, viszont nincsen meg az ívem...
  • Cef
    Írd le részletesen hogyan próbálkozol, illetve meddig jutsz el. Kilövés után mekkora magasságnál kezded meg az elfordulást, hány foknál, melyik irányba stb.?
  • klman
    Karrier módban vagy sandbox módban próbálkozol?
  • Since
    Kövezzetek meg, de nekem még a sima "Orbit"-ra állás sem megy. Olvastam tutorialt illetve egy videót is néztem de az istenért sem akar menni. Valaki tudna adni tanácsot, vagy esetleg az iránytűt nézem be?!
  • jocking
    Tudna valaki adni egy linket egy olyan mechjeb-hez, ami az újabb verziókkal is normálisan működik? Előre is thx.
  • bomba05
    :) legközelebb leszállok! :D
  • bomba05
    Cef teljes mértékben így vagyok vele! :)
  • Cef
    Már jó ideje jegeltem a játékot, majdnem a kezdetek óta játszottam, és bár még mindig jó és ötletes játéknak tartom azért szép lassan ráuntam. A 0.19 óta már csak azért teszem fel az új verziókat, hogy kipróbáljam a legújabb feature-öket, de 5-10 perc után abba is hagyom mindig, nem volt már kedvem komolyabban belemerülni amíg ki nem jön az 1.0. Viszont a K+F egészen új színt hoz a játékélménybe, épp most hagytam abba 2 óra játék után. Minding is sejtettem, hogy a karrier mód sokat fog dobni a játékon, de nem gondoltam, hogy ennyire. Tetszik, hogy az elején rá vagyunk kényszerítve a legalapabb alkatrészek használatára, az első verziókra emlékeztet, nagyon nagy a nosztalgia faktor. Na meg persze az élmény is, már nem azon törtem a fejem, hogy hogy építsek egy űrállomást vagy egy bolygóközi űrhajót (ami egy hosszú és unalmas folyamat), hanem hogy rakjak össze egy mezei rakétát ami esetleg pályára is fog tudni állni. Maga az űrprogram feeling is nagyon átjön, hogy a szerény kezdetektől fejlődünk szépen lassan a komolyabb dolgok felé.

Azt hiszem most éreztem rá újra a játék ízére, elleszek még vele egy darabig :)
  • bomba05
    szerintem eljutok a holdig ott orbitra állok. utána vissza következő a landoló egység lesz! :D
  • zuzda
    Visszatért egységeket régen a Tracking Station-be belépve lehetett \'visszavinni\'.
    Most már így is lehet: http://imgur.com/sLmgA2g
  • zuzda
    Nem is azért, csak gondoltam kipróbálom, eddig Kerbin-en nem nagyon ténykedtem amíg csak sandbox volt, inkább mentem én is egyből űrbe.
  • Trucker39
    Végül is nem vakondszimulátor.
  • zuzda
    Bár ezekért nem ad túl sokat, valszeg érdemesebb az űr felé venni az irányt :D
  • zuzda
    Azért is kapsz pontot, ha simán csak felmész pár ezer méterre, majd ejtőernyővel landolsz valamelyik kontinensen, és végzel egy talaj elemzést. Sőt, ahogy észrevettem, mindegyiken megcsinálhatod, és mindet külön veszi figyelembe.
  • Trucker39
    Nálam is halad szépen a dolog. Az első két fejlesztésen vagyok túl. Az áram problémára magam is elég hamar rájöttem, illetve annak megoldására. Majd csak kialakulnak itt a dolgok.
  • Ninju
    Na beletettem 1-2 órát.

A lényeg, hogy minden kísérlet amit megismételsz, az egyre kevesebb kutatást (research point) hoz. Elég egyszerű a dolog, mert (főleg az elején) szinte minden technológia kell. Egyszerűen nem lehet nagy rakétát építeni. Én elsőre egy űrugrást csináltam. Másodikra már ment az orbitális pálya. A napelemek a tech tree alsó felén találhatóak és 90 rp a tech.

Kis kitatás/fejlesztés spoiler:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Érdemes az első felszállásnál, még a felszállás közben nyomni egy crew reportot. Mivel akkor még a hajtóművek visszatöltik az áramot amivel lesugárzod (persze ehhez kell egy antenna is.) Utána tudsz nyomni egyet kint az űrben is. Így egy picit több rp-t kapsz az első repülésért. Arra figyeljetek, hogy ha sugárzod az adatot, akkor nem kapod meg érte a 100%-ot. Ez a command pod kivételével mindenre igaz. A holdra szállás relatíve hamar összejöhet, bár a Mimnuson talán könnyebb elsőre landolni. Az alap tudományos modul is többet ér, ha visszahozod és nem csak a világűrben lehet elnyomni. ;)

• SötétBarom
    Amikor nem ég szénné épp:

[IMG][/IMG]
  • Joybull
    Sziasztok!
    A visszaérkezett egységeket valahogy az űrközpontba be lehet vinni? Szana-szét vannak a Kerbálon. Lassan ők adják a népességet is.
    Aki kipróbálta a 0.22 es verziót írhatna tapasztalatot. Ki merre indult a fejlesztésben? Nálam kevés az áram, de azt a fejlesztést meg nem találtam.

Ha valaki tud egy jó videót, amin megtanulható egy űrállomás összeszerelése az belinkelhetné.
    Köszi
  • SötétBarom
    Unortodox visszatérő egység :DDD

• Daffit
    Már jön :D
  • zuzda
    Már lehet tölteni :)
  • zuzda
    Ha jól tudom lesz benne beépített sub assembly kezelés is, én azt is várom.
  • bomba05
    Remélem akkor megint jöhet egy kis KSP! :D
  • Daffit
    Ha minden igaz, akkor ma elérhető lesz a 0.22-es verzió és lehet próbálkozni a techtree-vel
  • Daffit
  • Joybull
    na sikerült. rá kellett rakni a rakétára a kezelőt, akkor megjelent az oldalsó panel. Most már csak a holdra kellene eljutni.