5572
-
#851 Használj szolid boostereket egymásra építve, ha kiégett, és begyújtod a következőt, szépen lerobbantja az előző fokozatot :) -
Lyobag #850 Scott Manley után nehéz is erről videót csinálni. a minimális elvárás a hasonló tartalom lenne :D
különben tanácsot szerintem mindenki ad, csak kérdezni kell :P -
#849 Mechjebet már nem használom, annak ellenére, hogy fent van. De modokat igen: KSPX, mert jó cuccok vannak benne; Engineering delux, mert látom pontos adatokat (pl inclination vagy 6 tizedes jegyig); Kerbal clock, mert egyébként mindig túllövöm magam a node-okon :D; Enchanced Navball, mert mutatja a manuver node-os dolgokat (radial +/-, normal +/-,stb)
Trucker39: Szívesen írok landolásról, gravitációs asszisztról, aerobreaking-ről, gazdaságos pályatervezésről, dokkolásról vagy bármi másról. Esetleg megadott elemekből építek rakétát, amit a kívánt helyre eljuttatok és lehetőleg vissza.
Videót is csinálnék ha értenék a szerkesztéshez és nem lennék külföldön, így csak laptopon tudok játszani, ami így is szenved néha (szerencse, hogy céges ). -
Ninju #848 Eve-re nekem is kéne egy lander terv. Van egy sandbox gamem ahol ki kéne menteni valakit. :) -
Lyobag #847 gondolkodom a következő célon. a Jool rendszert meglátogattam az előző verzióban. az Eve túl nagy falat - leszállni és felszállni róla, majdnem akkora rakéta kéne hozzá, mint az alap szállító rakétám, és csak utasülés lenne azon... plusz át kéne juttatni a fél Kerbolon egy hatalmas dögöt :D
ki is próbálom :P
-
Ninju #846 A hivatalos wikin nem említik, de én remélem. -
#845 Mod nincs, de MechJeb nélkül sehová egy lépést sem. Építeni szeretek, de ügyeskedni mit hova tekerjek, az nem az én világom. Amúgy sem kézzel irányitják a rakétákat sem, hanem számítógépek. Ha nagyon muszáj dokkolok manuálisan, vagy épp leszállok, de a számítógép ezt sokkal precízebben csinálja. -
Ninju #844 Én igen és annyira nem is hiányzik. :) -
Lyobag #843 apropó, rajtam kívül van olyan elszánt illető, aki minden mod és mechjeb nélkül járja be a Kerbol rendszert? :D -
#842 Elkezdtem a carrier-t, azért a "kezdőcsomagban" igazán lehetett volna a decoupler, elég idegesítő üres tartályokat magammal cipelni. -
Lyobag #841 ez a szonda építés nem nagy dolog. a hajóm fő hajtóművei két pilonon nyugodtak, azokra szereltem egy-egy miniatűr dokkoló portot, de akár szeparátorral is megoldható (de én utálom a repülő szemetet, ezért mindenhez dokkolót használok :D). ezekre a portokra kezdtem el megépíteni a szondáimat: hajtómű, energiaellátás, rádió, aksi, vezérlőegység (pl. az egyikből kimaradt), szenzorok, ejtőernyő. a selejtes szondám az Gillyre ment volna, így azon pl. nem voltak légköri szenzorok és nagyobb üzemanyag tartalékkal rendelkezett.
a szondákat az Eve fele 3/4 úton választottam le a hajómról (mivel utálom a véletlenül, irányíthatatlanul repülő szemetet, összedokkoltam őket), majd úgy ügyeskedtem, hogy az Eve légkörében kössenek ki, ahol megváltam a selejtestől, míg a másikszépen leereszkedett -
#840 Meg a "mesterek" néhány hasznos tippet adhatnának, mit és hogyan. Vagyunk itt páran, akik csak rövid ideje próbálkoznak ezzel a játékkal. Tudom, olvassak internetet, de azért hátha mégis akad segítő magyar játékos is.
Ezt meg tegnap építettem. Párszor szétesett, volt hogy le is esett, de egy fél napos munka után csak egyben van.
-
Joybull #839 Erről a szonda ledobása építése dologról valaki részletesebben írna. Melyik elemek kellenek hozzá stb. ? -
#838 Kíváncsi vagyok, hogy be fogják-e vezetni, hogy az űrhajósoknak csak limitált időre van készletük oxigénből, élelemből és italból. -
Lyobag #837 343 nap után hazatért a Moho expedíció, és alaposan összement a járművem (ezzel indultam, emlékeztetőül)
a rádióadásoknak köszönhetően 3-4000 tudománypont összejött - és az Eve-re ledobott szondám még nem merítette ki a bolygót, bár a légköri szonda a csobbanás miatt használhatatlanná vált
-
Lyobag #836 akkor te se naptejet csomagoltál nekik. nálam túlzottan süt
-
#835 Most jöttem vissza Eeloo-ról, ahol még a nap sem süt. Szegény Kerbin vagy négyezer napot töltött a kabinban. A mintáért kaptam 2237 pontot, azt hittem sokkal többet ér ha már olyan messze megyek.
-
Lyobag #834 egyéb tanulság: ha a Mohóra teveztek utat, ne vigyetek gigantor napelemet és súlyos aksikat. túl nehezek és vagy 100 egység energiát termel a gigantor másodpercenként... -
Lyobag #833 ez az út a Mohora! egy kész rémálom volt! trehány mérnökök :D
Az Eve-ig nem volt semmi probléma, míg le nem választottam a két űrszondámat: az egyikről lemaradt az irányító egység, de a másik sikeresen landolt az Eve óceánjában.
gondoltam más probléma nem lesz. megközelítettem a Mohót, majd jött a kellemetlen meglepetés: cirka 2000 m/s lassítás. még jó, hogy volt pár tartályom :D cirka 15-20 percig tartott a lassítás.
ezek után a landolás már gyerekjátéknak tűnt. mondom tűnt: a pilonokon nyugvó üzemanyagtartályok nem voltak összeköttetésben a fő tartállyal. így igencsak kiürültek leszállás közben, kézileg meg gyorsan utántölteni nem a legbiztonságosabb módszer.
most már csak az a kérdés, marad-e elég üzemanyag a visszaútra :P -
Lyobag #832 jobb klikk egy adott hajtóműre, majd shotdown/activate engine -
#831 A képen látható három, különböző hajtómű csoportot hogyan tudom úgy működtetni, hogy egyszerre csak egy csoport működjön. Pálya módosítás szükségeltetni villámgyorsan, mert igencsak lefelé tart szegény. Valamit nem jól csinálok, mert az összes hajtómű egyszerre gyújt.
-
Lyobag #830 a Moho expedícióm halad. elkészült a járművem, amivel először az Eve felé fogok menni, hogy két tudományos szondát ledobjak illetve hogy gravitációs hintamanőverbe kezdjek.
a Jumbo tank és a Skipper hajtómű nem jut el a Munig, csak segítik az indulást :P -
Ninju #828 Ezt mondjuk jó lett volna korábban tudni. Kevesebb repülésből is meg lett volna az a science. -
#827 Kösszi megnéztem remélem sikerülni fog -
Lyobag #826 na, a Moho alapjárművem kész is van, viszont a rover kimaradt. most már csak az eldobható üzemanyagtartályok kellenek - mondjuk egy jumbo-64 és egy x200-32
http://kepkezelo.com/images/vrf5rzw1gkp82z3g55ni.png
http://kepkezelo.com/images/ks7x8rbpuhzw46zjx2gz.png -
Ninju #825 Inkább ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=_1US6Dt6eFE&list=PLO-JFyNTqjIkRUNrmKS7LxPLSDzV5cQtd -
#824 Kösszi meg is nézem -
Ninju #823 http://www.youtube.com/watch?v=L8u-doEU_f0&feature=c4-overview-vl&list=PLO-JFyNTqjIkRUNrmKS7LxPLSDzV5cQtd -
#822 A kerbal körül vagyok pályán onan hogyan tudok eljutni holdra vagy máshova nincs eröl valami video ahol megnézhetném hogyan kell ? -
Ninju #821 Bámulatos, hogy mire képes az ember, ha rá van kényszerítve, hogy spóroljon. :)
Reggel összedobtam egy Laythe szondát. Igazából nem nagyon bíztam benne, hogy összejön, de mázlim is volt. Sikerült egy olyan pályát terveznem Jool-ra, hogy egyből kaptam egy Laythe encountert. Persze Korolev von Kerbal a manőver után ért vissza szabadságáról, így már késő volt leszállótalpakról gondoskodni. :D
A fékezés már az exploit határát súrolta, mert 7 km/s-el csapódtam Laythe légkörébe. :)
Mondjuk az ajándéknak meg is lett az ára. Sikerült kb. pont az északi sarkon leszállnom. Fény az nem sok van, de legalább nem folyékony a talaj. :)
Ha másért nem a kilátás miatt menjetek el egyszer oda.
A képek a spoiler alatt, mert elég sok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A jool periapsis kiigazítása közben vettem észre, hogy kapok egy Laythe encounter is:
Persze a számítógép elkezdett szarakodni pont a Jool felett. :D
A léggörbe lépés picit keményre sikeredett, majd megismétlem, ha nem szorít az idő:
Szerencsére nincs hősérülés:
Azért a kilátás gyönyörű:
Ja és a fórum motor monjon le!
-
Lyobag #820 a Moho expededíció előfutára sikerrel járt: a landoló egységem sikeresen elment a Kerbin körüli, 100 km magas orbitális pályáról a Munra, leszállt, letette a Roverét, felszállt és visszament a Kerbin körüli pályára
egyedüli hiba az, hogy a rovert nem bírom pótolni, küldhetem fel az utazó egységet, majd utána cserélhetem a leszállóegységet... -
#819 Miért nem lehet formázni a hozzászólást? -
#818 Performing the same activity multiple times in the same environment yields additional science points, but with diminishing returns each time the activity is repeated.When an experiment is recovered after landing on Kerbin, its scientific value is reduced by 80% of its current value when it is performed again under the same conditions.When it is transmitted instead, this reduction is divided by the transmission efficiency. So an experiment with a value of 10 and a transmit value of 60% will lose 10 × 0.8 × 0.6 = 4.8 science value when transmitted, which means it will yield 10 - 4.8 = 5.2 science the next time it is performed.As a result it doesn\'t matter if the player transmits lots of times or returns a few times. In the end the total scientific yield of each experiment on Kerbin will always approach 125% of its initial value.Repeated scientific experiments in different environments can each yield up to 1.6x 1.8x and 2x (and possibly more) the science of the value of the first experiment by performing and recovering (or transmitting) the same science experiment over and over again. Roughly speaking experiments that are transmitted at 20% efficiency take about 11 transmissions to yield the same amount of science compared to when they are recovered on the surface of Kerbin. 50% transmission requires about 3 transmissions to deliver the same amount compared to experiments that are recovered on the Kerbin surface.
Szóval nyugodtan lehet visszaküldeni az adatokat rádión is, így legalább 1 Minmus küldetéssel le lehet tudni mindent: külső űr, közeli űr, felső atmoszféra, alsó atmoszféra, felszín. Így elég minden tudományos cuccból csakt egyet vinni és legalább ki lehet használni a napelemes akkumulátortöltőt is :) -
Lyobag #817 én meg azt hiszem megyek a Mohora. ehhez igénybe veszem a 0.21-ben használt tartályhajóm tervrajzait. plusz építhetek 1-2 szondát. meg egy leszállóegységet is létre kell hozni, ami elmegy a Kerbintől a Munig és vissza - ez kb ekvivalens a Moho le és felszállássa. de az utasokat szállító hajó nem fog semmilyen tudományos eszközt cipelni - az a Mohón vagy a Gillyn marad :D
meg egy rovert is létre kéne hozni :P -
#816 Az alábbi linket jó ha minden "karrierista" átolvasgatja (ha még nem tette volna meg).
Sience -
#815 Én még ilyeneket nem tudok. A szivattyúzást már felfedeztem (mármint én a játékban). Viszont nekem komoly több órás építgetést, tesztelést jelentett, mire nagy nehezen eljutottam a Minmus-ra. Lehet, majd több hónap játék után kicsit több lesz a tapasztalatom, de az még odébb lesz. -
Lyobag #814 igen, a dokkolási lehetőségeket értem ez alatt. és a dokkolt (meg bármilyen fizikai kapcsolatban álló) eszközök képesek egymás közt átadni az üzemanyagot/energiát, stb... (jobb klikk az első tartályra, utána alt+jobb klikk egy második azonos anyagot tartalmazó tartályra és átszivattyúzhatod a tartalmat):
egyik példa az űrbéli építkezés hasznosságára:
igen, a visszavitel hasznosnak tűnik. de a rádióval sokkal többet lehet elintézni: amikor magas orbiton, mikor alacsony orbiton, mikor a felszínen vagy, mikor a mélyűrben vagy. mindért jár tudománypont. -
#813 . ki kéne használnod az űrbéli építkezés lehetőségeit
Nekem még nincs teljesen kifejlesztve a Tech Tree. :)
Egyébként ez az űrbéli épitkezés még egy kicsit sötét folt nekem. Hogy építek én bármit is az űrben?
Vagy azt érted ez alatt, hogy dokkolnak egymással a hajók, és úgy ügyeskedni? Mondjuk leszállóegység, gyorsító fokozat, a célhoz külön gyorsító fokozat előreküldve, stb.?
Amennyire én tudom, jelenleg még nincs a játékban olyan, hogy az egyik egységből a másikba átszivattyúzd az üzemanyagot.
én csontszárazra szívtam minden bolygót, és rádión elküldtem. így egy úton sokkal több tudományt tudtam szerezni. meg idegbajt kapni, míg feltöltöttek az aksik :D
Attól függ, a Labor modul például 20%-át küldi el az adatoknak, tehát ha én most egy robotszondát küldök a Mun-ra, akkor ott 100 science-t ér az, hogy végrehajtom a kísérletet vele. Ha ezt visszahozom, akkor kapom meg a 100-at. Ha viszont rádión elküldöm, akkor csak 20%-át kapom meg, igaz utána rögtön csinálhatom a következő kísérletet.
Tegyük azt is hozzá, hogy azért is jár Science, ha például egy űrhajóval visszatérsz X égitestről. -
Lyobag #812 minek viszel vissza ennyi adatot? én csontszárazra szívtam minden bolygót, és rádión elküldtem. így egy úton sokkal több tudományt tudtam szerezni. meg idegbajt kapni, míg feltöltöttek az aksik :D -
#811 Ismét haladtam egy kicsit. Üdvözlet a Minmus-ról: