5572
  • Trucker39
    Jaj. Fuel töltő csőn nyilak vannak. amik mutatják az áramlást. :)
  • Lyobag
    pedig elég Kerbin, a Mun és a Minmus körül kutatni, és már összegyűlik annyi pont, hogy a Dunára is el lehet jutni
  • vemyke
    berobi: Próbálkoztam már az összekötéssel, de valahogy nem akar összejönni. Kérdés: mitől függ az üzemanyag áramlási iránya? Mert nekem van, hogy a külsőket tölti meg a belső tartály tartalmával. Lehet oda van írva, de nekem az angol nyelv kínai. Alapokat tudom, de nem sokat értek belőle.

Dani: Nekem már jóval több fejlesztésem megvan hála a Sun körül keringő kutató űrhajónak, ami már kb 500 pontnyi adatot küldött vissza.
    Mint ahogy írtam is a bolygó körüli pálya már egész rutinosan megy nekem, az onnan való továbblépésnél akadtam meg. 2 hajóm köröz a Sun körül, 1 pedig a Kerbal bolygó körül.
    Persze orbitális pályáról vissza tudok jutni, arra már figyelek, hogy legyen elég nafta hozzá. Egyedül szegény Jebediah repülésénél voltam figyelmetlen, így Ő orbitális pályán maradt.

• xxdani
    Ha jutsz valamire akkor szólj, mert én is ezekkel a gondokkal küszködök. :) Az első 3 fejlesztés van csak meg. Te milyen magasra jutsz? Ketten hátha összehozunk valamit :D
  • berobi
    ja, és a kevesebb néha több, értem ezalatt az üzemanyagot. nem szabad túlzásokba esni
  • berobi
    hali, próbáld meg minél hatékonyabban kihasználni a fokozatokat. már azzal is sokat lehet nyerni, ha fuel line-al összekötöd a segédrakéták üzemanyagtartályát a fő rakétáéval, így azok azt táplálják amíg ki nem ürülnek (értelem szerűen jóval gyorsabban mintha nem lennének összekötve), de ledobva a kiürült tartályokat/hajtóműveket, lehet jó pár delta v-t nyerni.
    van egy engineer redux nevű mod, amivel látod az aktuális konfiguráció delta v-jét. meglepően sokat lehet nyerni, egy kis változtatással is. érdemes próbálgatni.
  • vemyke
    Én is gondoltam erre, csak az a probléma, hogy nincs még dokkoló egységem. Cirka 160 pont híja még, amit elég nehéz lesz összeszedni 0,2 pontokkal, de megoldom. A randevúzást meg még nem is próbáltam, hiszen nincs elég üzemanyagom próbálkozni. Kicsit félek tőle, de nem vagyok buta gyerek, meg fogom tanulni :D
    Már mindenféle formát megpróbáltam a szállító egységemnek, de egyszerűen nem tudok feljuttatni egy nyamvadt épkézláb hajót, amivel kezdeni is tudok valamit...
  • Lyobag
    meg próbálj gazdaságos útvonalakat tervezni, kihasználva a gravitációs erőket. ne mindent erőből oldj meg, néha a 2-300 nappal tovább tartó út feleannyi üzemanyagot igényel
  • Lyobag
    moduláris, űrbeli építkezést javaslok sok-sok dokkolással, utántöltéssel, hasonlókkal. kezdetnek pl. hozz létre egy űrállomást, azzal megtanulsz űrrandevúkat létrehozni, dokkolni, stb.
  • vemyke
    Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami (!!)kezdő(!!) szállító kompozíciót? Videó, esetleg egy jól átlátható kép formájában.
    Az a problémám, hogy az orbitális pályáig röhögve feljutok, de nem tudok onnan tovább lépni, mivel max egy kis tartálynyi nafta marad, ami max arra jó, hogy elvigyen valahova, de vissza már nem érek vele. Jelen pillanatban 3 kis kerbanautám várja a mentőakciót, mert Sun körüli vagy éppen Kerbal körüli pályára álltak, de visszajönni már nincs üzemanyag.
    Ördögi körben vagyok. van egy bevált rakétám, de fejleszteni nem tudom. Ha simán lövöm fel, akkor ugye elfogy az üzemanyag, ha bővítem rakétákkal és nagy véletlen nem robban fel azonnal, akkor is ugyanúgy elfogy a benyó (nyilván a plusz súly miatt). Mit tegyek? Segítség! :D Tényleg valami egyszerűbb kezdő pakk kéne, mert a tech-fám még nagyon nem maxos. Előre is köszönöm!
  • xxdani
    oksa, köszi
  • Lyobag
    amikor tervezed a hajódat, lehetőséged van action group-okat létrehozni, egy billentyű és az előre megadott esemény megtörténik
  • Lyobag
    a Mun előtt próbáld meg a Minmus-t. oda könnyebb leszállni, bár az eljutás oda nem olyan egyszerű.
  • xxdani
    ..valamint a crew reportra meg az asztronauta reportra nincs valami gyorsbillentyű ? Elég cikis amikor végre eljutok valahova ahol kapnék 8-10 pontot a jelentésért, de mondjuk olyan forgásban van az űrhajó, hogy abból kiszedni nem lehet macera rákattintani :D
  • xxdani
    Mennyire nehéz eljutni egy akármilyen másik bolygóra mondjuk a Holdra ha full kezdő vagyok? A Földön meg a közeli űrben sikerült összekaparnom kb 50-80 science pontot, de kellene még több a fejlesztések miatt.
  • Lyobag
    Scott Manley új sorozata megtetszett. úgyhogy kipróbálom azokkal a modokkal, amiket használ :D
  • Tauri
    A jelenlegi legénység skilljeinek van valami hatása jelenleg a játékban?
  • xxdani
    Ahhaa, kezd összeállni a kép. Köszönöm a segítséget :)
  • Daffit
    Ha sikeresen landoltál, akkor fent középen a magasságszámlálóra rakod az egeret, akkor megjelenik egy zöld gomb, vagy visszamész a központba és a Tracking station épületben kijelölve a kívánt hajót szintén be lehet gyűjteni, a bal alsó sarokban megjelenő Recover gombbal.

Mindig neked kell megadni, hogy mikor gyűjtsön pontokat, nem automatikus. Ekkor meg is jelenik a választási lehetőség, hogy megtartod vagy visszaküldöd (antenna kell).
  • xxdani
    pfff beszarás :D Nem is értem idáig miért nem találkoztam ezzel a játékkal.
    Még egy kérdés aztán el leszek egy darabig. Miután felmentem 10km magasra visszaesek ugye ejtőernyővel szépen megérkezik. Utána mit kell nyomni, hogy vége legyen a küldetésnek. Mert ugye ha becsapódok azonnal kiírja, hogy gratulálunk megsemmisültél ,mivel folytatom.
    +1:Az adatokat automatikusan küldi?
  • Daffit
    Pontokat lehet gyűjteni a földön (akár amikor még csak a kilövő állomáson vagy), a légkörben (alacsonyan és magason), az űrben (bolygó közel és távol).
    Gyűjtheti a legénység a kapszulában vagy űrséta közben és a különböző mérő eszközök, amiket a karrier során lehet folyamatosan elérni.
  • xxdani
    Milyen adatokat gyűjt pontosan? Mikkel kell foglalkozzak, hogy sok pont gyűljön?
  • Daffit
    Semmi gond, csak nyugodtan.:D Ha raksz antennát, akkor lesugározhatod az adatokat is.
  • xxdani
    Megvan. egybe kéne leérnem a mért adatokkal :D
    ígérem lenyugszok :)
  • xxdani
    Felszállnom sikerült. Pontokat, hogyan lehet gyűjteni amivel meg lehet szerezni a fejlesztéseket?
  • xxdani
    Sziasztok. Gondolom magyarosításról ne is álmodjak, esetleg egy magyar nyelvű oldal van hozzá ahol legalább az alapokat el tudnám tanulni? Iszonyatosan jó ez a játék csak az a baj, hogy 3 órája feltettem azóta egy hajót se sikerült szépen felrepítenem, mindig csak a túlhevült meghajtó robbanása után emelkedtem a levegőbe, de ez nem az igazi így :D
  • Daffit
    Nem tudom, majd kiderül
  • Tauri
    Volt mentésem Orbit pályán, igy ezt folytatva vagy új kilövést követően minden esetben elromlott a target speed kijelzése.
    Játékot újraraktam...és megjavult.
    Egyébként a bug alatt nem csak sebesség volt helytelen, de az irány is. Olyan volt mint ha a földet akarná belőni :)
    Ezen kívül votl olyan is mikor 4-500 méterre az állomásom mellett elhaladtam az darabokra tört mint ha nekimentem volna...
    A mentés pedig tényleg nem működik, a space centerre se lehet nyomni, nem csinál semmit ilyen esetben
  • Lyobag
    biztos jó ötlet vegyíteni az 500 és a 2500 méteren nyíló ernyőket?
  • Daffit
    Nekem is vannak ilyen gondjaim, sajnos nem jöttem rá mi a megoldás, valószínűleg egy bug. Ilyenkor semmi sem működik, még a mentés sem, hiába ütögetem az F5-öt, visszatöltésnél az előtte való mentésemet tölti be.

Egy kis szünet után ma végre eljutottam az EVE landerrel EVE köré, de elszámoltam az üzemanyag mennyiséget és egy többet kellett használnom az odaúton. Most küldhetek egy tartályt és utána ereszkedhetek le a felszínre. Remélem az egész munka nem volt hiábavaló és fel is fogok tudni szállni.
  • Tauri
    Lenne egy olyan problémám, hogy próbálok a 4. hajómmal dokkolni az űrállomásomra, de amint megközelítem 10 km en belülre a target sebesség átugrik 2000 m/s feletti sebességre. Találtam infot hogy más is küzd ilyen hibával...van ötletetek mi lehet a gond? sajnos igy képtelen vagyok dokkolni :(
  • voros12
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy miért nem tudok az alapértelmezett zászlók között választani? Nekem nincs ott semmi. És mikor lerakom a zászlót akkor az alap KSP-s zászló jelenik meg.
  • Daffit
    Sajnos ezzel az a gond, hogy egyszerre csak 1 reportot tarthatsz meg, ha újra próbálkozol akkor megkérdi, hogy szeretnéd-e lecserélni az előzőt.
  • voros12
    Köszönöm a választ!
    Ha jól értem, akkor ha én csinálok egy csomó reportot, és mindet megtartom, tudtommal az nem kerül elektromosságba, és ezek után visszajutok a Kerbin-re akkor a megtartott reportokért, kapok pontot.
  • Daffit
    Hello és üdv közöttünk!
    Először is többféle módon szerezhetsz információkat: EVA riport, crew report, talajminta, Mystery Goo, Science Jr. (később lehet elérni) és a különböző szenzorok (hőmérséklet, gyorsulás mérő, stb., amiket szintén később lehet elérni).
    Mindegyik egységgel más maximális science pontot lehet összeszedni, pl. crew report-al 8-at, Mystery-vel 18-at. Ezeket az értékeket módosítja, hogy hol végzed el (leszállva, alacsony pályán, magas pályán), hogy melyik égitesten és hogy elvégezted-e már.

Ebből következik, hogy többször elvégezheted a kísérleteket, de a megszerezhető pontszám maximálva van, egy idő után már nincs értelme.

Ha Mystery-vel elvégzel egy kísérletet és visszajutsz Kerbinre, akkor az adatok 1x-es szorzóját kapod meg, de ha feldolgozod, akkor csak a 40%-át.

Jelen pillanatban nem igazán éri megtartani, jobb ha elvégzed a kísérletet és visszaküldöd 10-15x. Ez egy kicsit időigényes de több pontot lehet vele szerezni. Ebben a hozzászólásomban láthatsz egy grafikont a feldolgozás és megtartás közötti különbségre.

Egyébként ez változni fog a 0.23-ban.
  • voros12
    Sziasztok!
    Nem rég kezdtem el a 0.22 karrier részét, és lenne egy-két kérdésem, először, hogy amikor csinálok egy Crew Reportot, akkor mi a különbség a között, hogy megtartom az adatot, vagy fel is dolgozom?
    A másik az lenne, hogy most kaptam meg a Mystery Goo Containment Unit-ot , és nem igazán tudom mire jó.
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Trucker39
    Képet tegyél be, hátha...

Szerintem nem talál létrát.
  • laca412
    Sziasztok!

Csak nem rég kezdtem el a játékot,lenne egy hülye kérdésem!
    Az miért van,hogy ha kilépek eva-ra,nem kapaszkodik meg a létrába az űrhajósóm hanem egyből el kezd távolodni a hajótól?

Köszi!
  • Ninju

Thx
  • Daffit
    Ezek várhatóak a 0.23-ban:
    - További optimalizálás
    - The Science Archives - láthatjuk, hogy mit tanulmáyoztunk eddig
    - Tweakables - Szerelés közben állítgathatunk az alkatrészen, pl, hogy melyik kerék legyen irányítható
    - Tudomány - az antennák segítségével nem lehet majd maximális pontokat összeszedni, akárhányszor ismétled.
    - Science Lab Module - egy új egység, ami elég nagy, hogy Kerbinek kísérletezzenek benne
    - EVA Data Transport - EVA során több adatot tudunk szerezni, pl. megfigyelni egy másik Kerbint EVA közben.
    - és még... Overhauled UIs, 3D Mouse Support, Monopropellant-powered EVAs, Steerable landing gear, Secondary propellants for engines, more Biomes, and of course, hunting down some of the most critical long-standing bugs… The list goes on.
    Link