5572
-
Ninju #1012 A hajtómű sem stock? -
#1011 Szóval, a Minmus-t is meghódította a hős, Jebediah. :)
Persze, egy új, megnövelt teljesítményű hajóval, a Sagattarius Mk.II-vel.(11000+ deltaV és 367 tonna)
520+ Science pontot kaptam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Indulás előtt:)
Levált az orr burkolat és a 4db segéd rakéta.
Magunk mögött hagytuk a nehezét. :D
Jebediah boldog mosolya a Minmus felszínén. :)
És végül a dicsőséges hazatérés.
-
#1010 Kis lépés a Kerbineknek, hatalmas ugrás neked. :D Gratulálok! -
#1009 Először jutottam tovább a Mun-on és sikerült műholdat küldeni a Minmus-hoz. Tudom nektek ez már rutin, de nekem mégis egy nagy lépés előre. :)
Andromeda Mk.Ib(a C verzióra már rakok leszállótalpakat is)
(Andromeda Mk.Ib, mögötte Minmus, és a Kerbin - Mun duó.) -
#1008 Nincs meg valakinek az ISA Mapsat 4.0? A fejlesztő kicsit berágott az emberekre és mindenhonnan letörölte, enélkül meg nehéz anomáliákat keresni a bolygókon. -
#1007 Ma sikeresen eljutott Jebediah a Mun-ra. :)
Sagattarius Mk.Id
-
Lyobag #1006 tényleg, van olyan mod, ami feljegyzi, hogy melyik kerbonautánk mikor és mit csinált? :D -
#1005 Csak egy javaslat: nem feltétlen kell egy harmadik Kerbonauts-ot küldeni, csak az űrhajóra szerelj egy robotszondát, és vedd ki a személyzetet belőle. :)
Ja, és bár kissé cheat dolog, de F6: quicksave, F9 nyomvatartva: quickload. :) -
Lyobag #1004 pedig ugyanaz a design. csak a tartályokat nem egymás alá teszed, hanem leválasztóval a hajtóműves tartály oldalaira. és átvezeted az üzemanyagot abba, így mikor már nem kellenek, ledobhatod őket, például valahogy így -
#1003 az a baj, hogy olyat nem tudok építeni :D
mindig csak ilyet sikerül, a tömzsi vagy kevés a nafta, vagy lasz rajta 5 hajtómű és nme bírja magát felemelni -
Lyobag #1002 a mentőexpedícióhoz ne magas, hosszú, karcsú rakétát használj, hanem egy tömzsit. a karrier mód miatti bénázásaimban nekem is felborult a Munon, pedig előtte már voltam a Jool holdjain is :P -
Lyobag #1001 hát igen, Jebediah és Bill... ki más lenne az a két idióta? :D
tom36:
neked lehet, hogy ez a plugin nem ártana. konkrétan tucat alkatrészből csinál egyet. részletesebben Scott Manley bemutatja :P -
#1000 Ez a kép tipikusan olyan, amiért szeretem a KSP-t , na meg a robbanások miatt. -
Bocsi a bénázásért -
#998 -
#997 Indítottam egy hajót a Munra. Több probléma is volt vele, se áram nem folt, se az üzemanyag ne mvolt elég, és rossz fokozatra tettem a leszállótalpakat, tehát amikor leszállt felborult. Mentőszonda: két kabinnal, több üzemanyaggal, más hajtóművel, napelemekkel, helyes fokozaton a talpakkal, tehát minden ami egy tökéletes mentéshez kell.
Bill elinul, minden a terv szerint, sőtt több üzemanyag maradt mint amire számítottam. Leszállás, talpak ki, fények fel. Sikeresen letettem, majd nagy örömömben és kapkodásban a fények helyett a talpak gombját nyomtam meg. Felborult... Ez ám a pech :D De legalább Jebnek ott van Bill, és ketten jobban telik az idő, mire a felmentősereg megérkezik :D
-
tom36 #996 Hát igen tényleg csak kicsiben alkalmazható, de ez már 1 régi tervem volt és mivel bármi jobb mind a szakdoga írás ezért meg is valósítottam. -
#995 Csináltam egy rovert majd hogy hogy kerül fel a holdra az jo kérdés
-
#994 Kerbinekkel nem nagyon kell foglalkoznod. Ha esetleg "elfogynának", akkor van lehetőség újakat felvenni, a tudományos épület mellett.
Én is építettem egy ion hajót, kisebbet, mint te, de belehaltam, mire olyan sebességet ért el, hogy mun köré tudtam állni. Inkább csak műholdakon alkalmazom. -
Ninju #993 Ja, így már világos. Bocsi, időnként elfelejtem a kutatás fejlesztést. :)
Sajnos máshogy nem lehet. Legalábbis tudtommal. -
#992 Nem voltak még kifejlesztve a dokkolók, így nem is tudtam volna összecsatlakoztatni a két hajót.
Esetleg máshogy is lehet kapcsolatot teremteni két hajó között? -
tom36 #991 nem tudom miért de a képeket nem rakta hozzá de itt van máshogy
01
02
03 -
tom36 #990 lenne 1 kérdésem és 1 másik
a kerbinek újratermelődnek ha meghalnak vagy kinn ragadnak, vagy össze kéne szednem ahogy mindenki más is ?
a másik meg, hogy több verzió óta végre sikerült megcsinálnom 1 ion meghajtású hajót, de hűen magamhoz megint túlméreteztem az egészet.
3 alkalomból vittem fel, a legnagyobb része majdnem 45t volt míg a teljes tömege 78t lett. 24 ion hajtóműje van, de ez a tömeg miatt és a közel 550 alkatrész miatt nagyon kevésre sikeredett és stabilan akad tőle, viszont még csatolhatnék hozzá hajtóműveket mer a panelrendszer teljesítménye még elbírná.
-
Lyobag #989 pedig azok ott nőnek minden bolygón a rovertermő fán :D
különben egy dokkolóporton keresztül egy leszállóegységre csatlakoztatva -
#988 Nagyon jol néz ki le szedem meglesem -
Ninju #987 Lehet egy buta kérdésem?
Miért nem töltöttél át üzemanyagot a lemerült hajóból a mentőhajóba?
Milyen üzemanyagtartályokat használsz? Ezek nekem nem tűnnek nekem stock alkatrésznek. -
Joybull #986 Köszi, már le is töltöttem :)
Még egy kérdés, másik bolygóra hogyan visztek rovert - kis kocsit? -
#985 Egy kis fun mod :D
Forrás -
Lyobag #984 igen, egy nehéz leszállóegység, ami képes vissza is jönni a Tyloról és a Laythe-ról. mivel ezen két bolygónak a gravitációja 0.7g, kell bőven üzemanyag és erős hajtómű. tehát nagy tömeg. míg a max 0.2g-s holdak esetén egy könnyűsúlyú egység válna be -
#983 MEDEVAC MK.I -
#982 Na sikeresen hazatért mindhárom hős.
MEDEVAC MK.I
-
#981 Amibe Jebediah utazott kifogyott az elektromosságból, így az ő megmentésére küldtem Bill-t. Cserébe, Kerbin körüli pályára érve elfogyott a benya. :) Így most egy harmadik űrhajó indult a Kerbin orbit-ba, hogy hazahozza a fiúkat. :)
A hajtóműről annyit tudok hogy 75kN erejű. :D -
#980 Milyen hajtóműveket használsz? Vagy mi miatt történt a "baleset"? -
#979 Hatékonyabb lenne több hajót vinni? Én azért ezt kétlem... -
#978 Hát, a Sagattarius Mk.Ic nevű hajóm fedélzetén Bill Kerman-nal elindult, hogy megmentse bajba jutott társát, Jebediah-t. A sikeres átszállás után maguk mögött hagyták a Mun-t, ám nem volt elég deltaV hogy leszállhassanak a Kerbinre, így egy ovális pályán keringenek szülőbolygójuk körül.
Most már 2 Kerbalt kell megmentetem 1 helyett, ismét ügyes voltam. :D
Sagattarius Mk.Ic a Kerbin körül:
-
Lyobag #977 hát az is igaz. de nem mindenhova érdemes robotszondát küldeni. a Joolhoz megéri, de ott két külön leszállóegység is kell - egy a Tylohoz és a Laythe-hoz, egy meg a többihez. nem mindegy, hogy 0.7 G-n kell leszállni vagy max 0.2-őn. az utóbbin nem hatékony az előbbihez használt nagy dög -
#976 Megéri üzemanyag-bázissal szórakozni? Elkezdtem számolgatni és építgetni, de arra jutottam, hogy a Carrier-megoldás hasznosabb. Vagyis csináltam egy 30 tonnás űrhajót, amin már rajta van minden kutatóeszköz, és benne ül Jebediah. A bolygóról-bolygóra tartó zarándokutakat pedig a Carrierekhez dokkolva csinálja meg, amelyeket szépen előre tudok küldeni. -
#975 Science @ Kerbal Wiki
A lényeg, hogy folyamatosan mindenhol "jelents". Már azért is kapsz pontot, ha a kilövőálláson Crew reportolsz, emelkedés közben dettó, stb. Az űrben csinálj EVA-kat (a pilótád jobb alsó képén ott az ikonja), elég kimenni, rákattintani, hogy EVA report, majd Store Data és nyomhatod is az F billentyűt, hogy visszamássz. Ezekből elég hamar összejön annyi, hogy a második vonalbeli dolgokat kifejleszd. Vigyél fel Goo container-t, és azt is folyamatosan nézegesd.
Elektromos energiát nyerhetsz működő hajtóművekből, tehát ha elfogy az elektromosság, de van még üzemanyag, kapcsold be a hajtóművet.
A Tech Tree-n minél előbb érdemes a Survability -> Science Tech -> Electricity felé elmenni, hogy meglegyen a napelemed. Én azt csináltam, hogy az elején robotszondákat küldtem Kerbal más régióiba (ott is jár pont a kutatásért / jelentésért!), majd a Mun-ra és a Minmus-ra először robotot, és utána meg Kerbanauts-okat küldtem. Ennyi után már megvolt annyi pont, hogy a nukleáris meghajtást ki tudjam unlockolni, azzal pedig bármelyik bolygóra el lehet jutni... -
#974 mijki: én először felfedeztem Kerbint, hoztam mintát Mun-ról és Minmusról. Ezután volt annyi pontom, hogy már tudtam építeni szondát és kettőt el is küldtem különböző bolygókhoz és holdakhoz. Ez valamivel könnyebb, mint egy Kerbint elküldeni majd visszahozni.
Joybull: szerintem te a Protractor-ra gondolsz -
Lyobag #973 azt hiszem most már tényleg ideje egy űrbázist építenem :P mondjuk a Minmus köré egy hatalmas üzemanyaglerakattal rendelkező bázist :P