Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sokszor nem azért nem szállt fel az ûrhajód, mert nehéz volt, hanem mert 1/3-ad tolóerõvel próbáltad indítani. A bal shiftel tudsz tolóerõt növelni, a balCTRL-al pedig csökkenteni.
Arra is kell figyelni, hogy a fokozatok a megfelelõ sorrendben kövessék egymást. Ha ez nem jó akkor fordul az elõ ami a videóban is látható, hogy nem indul be a hajtómû, hanem leválik a fokozat. Mert a fokozat leválasztást sorrendben elõrébb raktad, mint a hajtómû beindítását.
Mert érdekel engem ez a játék és nem azt a vidit akarom bemutattni elöször, hogy a holdra leszállok hanem, hogyan kezdtem neki😊 Persze a holdra leszállást is fel fogom venni HA Sikerül <#wave><#taps>

Sikerült a fenti ûrállomásomat eltüntetni egy "End flight"-el.
Vissza lehet még valahogy hozni, vagy elbúcsúzhatok tõle?
Képet hogy lehet beszúrni??
Semmit nem enged....

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_1_5_s5bdz58uf8.jpg
véégre sikerült leszállni a dunara egy darabba😄

Minek csinálsz róla azonnal vidit,ha kb azt se tudod mivel játszol??
Elõszõr játszottam vele szóval plííz ne nevesetek ki <#vigyor4>
Igen. Itt azt írja, hogy alt+jobb klikk mindkét tartályra.kspwiki.nexisonline.net/wiki/Controls
dokkolásnál lehet üzemanyagot áttölteni?

Dokkoláshoz 1 hasznos video: http://www.youtube.com/watch?v=r7LpxQFd37s

mechjeben mutatja! http://forum.kerbalspaceprogram.com/showthread.php/12384-PLUGIN-PART-0-18-2-Anatid-Robotics-MuMech-MechJeb-Autopilot-v1-9-6 sajna ezt elméletben vágom de gyakorlatban nem tudom kivitelezni! 😄 megvolt a bolygók által bezárt 44.36° csak sajna mire odaértem 142.66°-hoz addigra 44.35 volt felgyorsítottam, és nap körüli pályára kerültem. Most az a kérdésem ezzel 1bõl arra a pályára kerülök amin van találkozási pont a bolygóval?

http://ksp.olex.biz/

Lentebb már linkelték
Csak nem vágom,hogy a játékban hol mutatja ezeket a fokokat??

Nincs valami jó ötleteteket hogyan juthatnék el másik bolygóra ? a két hold az megy, oda könnyû pályát tervezni még a nap köré könnyû állni mert rátervezem a pályám a holdra az meg kidob!Talán még a Duna nevû bolygóra is rá tudtam tervezni, és körpályára is álltam! de kevés volt már az üzemanyagom a landoláshoz! Ti hogyan csináljátok?

Láttam már ezt a videót így nem néztem végig, de ha jól emlékszem akkor belenyúlt a fájl-ba ami a tartály-t módosítja. És adott hozzá oxidáló anyagot.
megint segítség kéne😄

m.youtube.com/watch?v=fJlqLUvxSXQ

Hasonló repülõt akarok építeni,de megakadtam kicsit
A videóban hogy mehet a hátsó motor,amikor azokban a tartályokban sima üzemanyag van,ennek a cuccnak meg oxidáló is kéne
Meg hogy rakott mégegy motort a gép közepére??
Ezt sem engedi nálam
Köszönöm szépen megpróbálom a leírtak alapján. Igen én is ott suhantam el mellette és próbáltam korrigálni,de hiába. Viszont ezt a lelassítást 1m/s alá nem próbáltam, pedig így belegondolva (persze utólag amikor már megmondták a frankót) logikus. Köszi még egyszer.
Az elején tényleg elég kemény a dokkolás, de ha sikerül ráérezni már könnyen megy.

A lényeg, hogy a manouver nodokat felhasználva kerülj lehetõleg minél közelebb, ha szükséges végezz kétszer vagy háromszor is pályakorrekciót. Próbáld a találkozási távolságot 3 km alá csökkenteni. Mire eléred a találkozási pontot a célponthoz viszonyított relatív sebességed legyen 1 m/s alatt, legalább 0,5-0,6. Ha ez megvan jöhet a közelítés szigorúan csak RCS hajtómûvel. Ilyenkor az a probléma, hogy hiába indulsz el a kijelölt célpont irányába a körpálya miatt folyton korrigálnod kell az irányodat és a legtöbben itt csúsznak el, anno én is emiatt szívtam, mindig elhúztam a célpont mellett pár km-mel. Az a trükkje a dolognak, hogy akárhányszor irányt akarsz váltani újból le kell csökkentened a sebességet 1 alá a lehetõ legkisebbre, és csak ezután fordulhatsz rá a célpontra és indulhatsz el újra felé. Innentõl már csak ezt kell ismételgetni, ahogy közelítesz a célhoz egyre többször.
Én is segítséget kérnék. Próbálok összerakni valami állomáshoz hasonlót. A két modul meg is közelíti egymást 5 kilométerre és onnan nem tudok mit csinálni. Nem használok semmi módot csak a Fairing Factory-t ( http://nathannifong.com/FairingFactory/ ). Ez meg csak optikai tunning.
Megnéztem egy rakat videót ott nagyon könnyen csinálják a srácok én valahogy elbukom.
😄 Nekem is de sehogy nem jön össze semmi... Ha valaki tudna mondani valamit, hogy hogyan kezdjek bele azt megköszönném van 1 hajóm 200 km magasságban pályán. Akár hogy kezdek bele nem sikerül

sikerült leszállni mind a 2 holdra😄D
következõ cél a duna!!

Kár hogy nem lehet szerkeszteni a hozzászólást, nah mindegy! Itt a holdjárom! 1,8 km-t tettem meg! 😊

a 2 holdon már jártam Igaz mechjebbel de szeretnék eljutni Eve bolygóra hogyan tudnám kiszámolni hogy arra a pályára jussak? én csináltam 1 holdjárót kerékre állítással voltak gondok, nehezen sikeült! 😄 de most 10m/s-el simán gurul a felszínen! Kis löketet adok, és a dombok simán elvégzik a többit csak fékezni kell ha negálnék meg a hosszú domboknál kis gázt adni!

Garou
Kb ezt próbáld leutánozni, leszállófényeket szerelj, sokat segít!

link

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

F9-et kell hosszan lenyomva tartani, de F5-tel menthetsz te magad is, így nem kell várni az autosave-et. Az autosave nem írja felül a saját mentésedet.
köszi😄
És repülés közben mindig írja hogy autosaving,honnan lehet ezeket betölteni hogy ne kelljen az egészet elölrõl kezdenem??
Ha hold körüli pályán vagy csökkentened kell a sebességet, vele együtt a pályagörbéd is csökkenni fog, egészen addig kell csökkenteni amíg meg nem szûnik a folytonos pálya és el nem kezdesz zuhanni a felszín felé. Ügyelj rá, hogy a sebességmérõ Orbit módban legyen a pályacsökkentéskor. Ha ez megvan és már nem keringesz, hanem zuhansz válts át Surface módba. Ezután csökkentened kell a sebességet, és oda kell figyelni, hogy a navigációs gömbön mindig a retrograde jelzésen (zöld kör x-el áthúzva) tartsd a hajót, így tudod megszüntetni az oldalirányú mozgást. A sebességcsökkentés mértékét neked kell kitapasztalnod, a leszállóegység súlyától és a hajtómûved teljesítményétõl függõen, de az a legbiztonságosabb, ha 7000 méteren már 100 m/s körül vagy. Az a lényeg, hogy amikor eléred a felszínt a sebességed 4 m/s körül legyen, ha ennél gyorsabban mész fennáll a veszély, hogy szétkenõdsz a talajon.

A holdjáró egy mod, több fajta is van, a honlapról le lehet õket vadászni. Keress rá a Cart-ra vagy a Bobcat-re.
ja és ilyen holdjáró cuccot honnan lehet szerezni??
ez vmi mod??
Kéne egy kis segítsék😄
Hold körüli pályára már sikerült állnom,de leszállni istenért nem tudok rá
Amikor a hold felé növelem a sebességet akkor túl gyors leszek és visszaáll a föld köré,ha lassítok akkor meg azért megy le a pályáról
Tippek,hogy mit kéne csinálnom??
A régi holdjárókat az IJKLN billentyûkkel lehetett irányítani, de a 0.16 óta nem próbáltam õket, így lehet azóta változott.
Garou
Nem nehéz, pár tutorial a youtube-on, és menni fog! A modokkal csak óvatosan, van pár ami mindent megcsinál helyetted, de ezzel csak a játékot teszi unalmassá.

Leszálló egységeknél javasolt pár lámpa beépítése, mert az éjszakai oldalon ezek nélkül szinte lehetetlen leszállni. A nappali részen is hasznosak, ahogy megvilágítják a talajt úgy láthatod mennyire vagy közel.

Köszönöm közben sikerült pályára állni most mun pályára állásával próbálkozom! 😊

Miért nem sikerül?Milyen rakétát,vagy ûrhajót használsz?Amúgy nem olyan nehéz!Statnál nyomd le a T betût h rögzítsd az ûrhajó irányát,majd 15 ezer méternél kapcsold ki és lassan döntsd jobra amíg a 60 fokra nem érsz!majd újból rögzítsd.a térképen láthatod ahogyan a pályád módosul.amikor elég messzire jutottál kb 40-50 ezer méterre akkor jelölj ki új utvonalat,amit már a bolygó köré állíthatsz.állítsd rá a madarat és kapcsold be a motorokat!várd meg amíg pályára nem áll aztán kikapcs motor ( X billentyû) és voilá!a moddal még egyszerûbb az orbital opcióban belemész ahol pipálj ki mindent majd állítsd be a kívánt magasságot amikor pályára álljon.én 15 ezerre és 150 km-re állítottam és 0%-ra!lehet h majd kell korrigálnod!
Valaki segíthetne? Nagy gondban vagyok még csak orbitális pályára sem tudok állni! 😄 a szomorú az, hogy MechJeb használata sem megy! :/ valami magyar leírás lenne vagy hasonló azt megköszönném!

Segítséget kérnék!FElraktam pár kiegészítõ jármûvet,konkrétan Holdjárókat.De egyiket sem tudom mozgásra bírni.Mi az oka?vagy van neki vmi trükje?Ötletem sincs...
Nekem megnyitja.az ön készülékében van a hiba 😊
nektek se hozza be a kerbalspaceprogram.com -ot?
nekem nem nyitja meg a kerbal spaceprogram.com ot se a kerbalspaceport.com -ot se!
reméllem nem szûnt meg és ez valami átmeneti leállás mert már két napja nem tudom megnyitni.
Sziasztok!Alig egy hete játszom a játékkal de baromira tetszik.Sikerült már feljuttatnom és orbitális pályára állítanom ûrhajókat,mûholdakat és ûrállomásokat.Jelenleg 4 állomás kering a Kerbin körül 😊 Ma megtörtént az elsõ Mun-ra szállás és Mun séta is.Legközelebb pedig jöhet egy kis ûrállomás bõvítés majd a következõ expedíció a Minmus.A többi bolygó egyenlõre még csak álom 😊
Garou

Garou
Na most sikerült összekapcsolnom két állomásdarabot, de mindkettõ tele van üzemanyaggal (a hajtómûveket lerobbantottam a kis tartályaikkal), sajnos nem tudom megmondani. :S

Itt van pár nagyon jó mod, én pl az autopilótát használom többek között (meg a hyperspace hajtómûvet is), az állomásmodul ugyanis annyira görbült hosszában, hogy soha nem adta ki a megfelelõ axist az alapmodullal, hiába bûvészkedtem velük két napot. Az autopilóta meg stresszmentesen megcsinálta két perc alatt. 😊 Még a belsõ tereket kéne lemodellezni mindenhol, hogy lehessen közlekedni az állomáson, és teljes lenne a móka.

Az ISA mapSat is nagyon jó, a feltérképezett bolygók/holdakon mutatja az anomáliákat, ahol mindig van valami érdekes. Döglött ûrszörnyet eddig csak youtube-on találtam, de a többi easter egg is elég vicces. A Kerbinen is van pár.

egy kérdés.
ha két hajót összekapcsolok hogy lehet a két hajó között üzemanyagot átvinni?
Garou
0.18-as kint van!

Még nincsenek kész. Remélhetõleg majd a következõ verzióban befejezik õket.
egy kérdés:
két kabinnak a belsõ nézete bugos vagy direkt nincs még megcsinálva?
az egyik az ürrepülõ kabinja a másik meg a sima repülõ.
belsõ nézetkor egy nagy fal van elötte és nem látni ki az ablakon
Egy hasznos kis oldal, ahol ki lehet számítani az égitestek eléréséhez szükséges röppályát:

http://ksp.olex.biz/
Kint van a 0.17
Garou
Nincs tul sok otletem. Eger lett cserelve, vagy hozza driver?

Probald masik egerrel esetleg... reszemrol passz sajnos :S

Sajnos nekem sincs több ötletem. Ha más programnál is elõfordulna akkor egyértelmû lenne, hogy a géppel van gond, de így nem tudom, mi lehet.
az a baj hogy semmit nem másoltam át.
teljesen újból telepítettem.
még le is töltöttem újból os beállításoknál meg semmi nincs elálítva.
ötletem sincs mi lehet a gond
Próbálj meg a beállításoknál ügyködni valamit, lehet, hogy elállítódott az irányítás. Ha nem , akkor próbáld meg újratelepíteni. Ne másolj át semmit az elõzõ játékból, se a mentést, se a settings.cfg-t.