5572
-
Lyobag #1332 pedig ez tökéletes útvonal. a Mun gravitációs terét a sárga pöttyös útvonalon hagyod el, majd egy kb 0 magas PE-vel rendelkező Kerbin körüli pályára állsz, ami a lila pöttyös pálya. -
#1331 Ez fogad... Ez a return from moon... Hoffman se jobb...
-
Lyobag #1330 de, elég annyi, hogy elrugaszkodj a Munról. csak az az elrugaszkodási sebesség 807.08 m/s -
berobi #1329 minden pályamódosításhoz kell üzemanyag. tiszta fizika az egész. hold körül, lényegében bármilyen magasságú pályára állhatsz, hiszen nincs légköre. -
#1328 Kell visszafelé is üzemanyag nem? Nem elég annyi hogy elrugaszkodjak a holdról? -
#1327 orbitális magasság marad 100km-en? ugyanannyi kell? -
berobi #1326 de igen, ezt jól látod :) -
#1325 Megpróbáltam de nem sikerült. Nem kéne először a hold orbitális pályájára menni és onnan haza? Azaz hogy először a hold körül keringek és onnan a föld felé... ahogy a föld irányából is tettem nem ugyanúgy kéne visszafele is? -
Lyobag #1324 haladok :P
4 műholdam van a Kerbin körül: 3 kommunikációs szinkron orbit pályán, plusz egy mapsat folyamatos körpályán 140 km magasságban. és az utóbbi átmegy a sarkok fölött is :P
addig is mehetek a Mimusra -
berobi #1323 na, ha lehetne hozzászólást szerkeszteni, akkor nem írnék egymás után ennyiszer :D
na, hogy ezek időben változnak! akkor ami hirtelen eszembe jutott, az az, hogy a kilövő álláshoz képest megnézed a kiszemelt célpont helyét (hány fok az eltérés), és ha tudod a központ koordinátáját, innen ki lehet számolni a cél koordinátáját.
de ha valaki tud egyszerűbbet ne tartsa magában, ez a módszer már a mun-nél nem fog működni ;) -
berobi #1322 valami nem kerek, nálam is hülyeségeket ír. sőt, van két mapsatos műlholdam, és ugyan azt az anomáliát más koordinátára írja. ezek szerint nem ugyan az a vonatkoztatási koordináta rendszer. akkor kérdés az, hogy mi az? lehet, hogy a műhold keringési síkja. így már kicsit bonyolult mert az inklinációt bele kell számolni, de ha fellősz egy olyan mapsatos cuccot, ami pont az egyenlítő felett kering és onnan nézed ki az anolmáliák koordinátáját, akkor a szélességi foknak jónak kell lennie. kérdés az, hogy a hosszúságot mihez viszonyítja, nem találom a térképen greenwith-et ;) -
berobi #1321 mondjuk azt nem értem, hogy lehet ott -212.9fok? maximum +-180 a lehetséges. -
berobi #1320 az első szám a szélesség, a második a hosszúság. az előbbinél a pozitív értékek az északi szélességet jelentik, és gyanítom, hogy az utóbbinál a pozitív számok a keleti hosszúságot.
innentől egy egyszerű decimális fok-fok, perc, másodpercbe átváltás kell. ha csak úgy nem megy, ITT egy kis segítség -
#1319 Az ISA MapSat a képen jelzett módon jelzi az anomáliák koordinátáit. Ezt hogyan tudom szélességi és hosszúsági fokokban megkapni? Kellene a Mechjeb landing guide modjához.
-
Lyobag #1318 ez is igaz, de kényelmesebb :D -
#1317 Ezzel azért vitatkoznék. Nem kell kifejleszteni a dokkolást, lehet anélkül is megvalósítani, hogy eljuss másik bolygóra.
Ez egy olyan rendszer, ami már az elején, elég korán elérhető alkatrészekből épült és Dunát megjártam vele.
Ez pedig egy nagyobb rendszer, amivel az összes bolygó elérhető. Igaz, ezen van dokkoló, mert különválasztottam a leszálló egységet.
A lényeg az, hogy lehetséges elérni az összes égitestet, anélkül, hogy Kerbin pályáján kellene összeszerelned nagyobb hajókat. -
Lyobag #1316 azt hiszem szükségem van egy időzítő modra, mindig túlfutok a manőveridőn...
meg a mapsatot is beszerzem :D a ppénzmodot viszont eltávolítom -
Ninju #1315 Ha a MachJeb funkcióra vagy kíváncsi, akkor return from moon. Jól gondolod. Ha manuálisan, akkor elhagyod a vonzáskörzetét és utána olyan pályára állsz aminek a kerbin PE-je alacsonyabb, mint 70 km.
Más bolygóra Mechjebbel úgy jutsz el, hogy köralakul orbiton kijelölöd a bolygót és utána hohman transfer. A megfelelő indítási ablakig akár több 100 nap is eltelhet. Szóval lesz ott pár nap időgyorsítás. -
Lyobag #1314 a Munról úgy juthatsz haza, mint ahogy oda. rakétákkal... csak a Kerbinen leszállt egységeket tudod visszaszerezni -
#1313 De a holdról hogyan kell hazajutni? Van egy olyan hogy return from moon, azzal? -
#1312 Igen a Hoffmannal mentem eddig a holdra. A dokkolást mikor lehet kifejleszteni? Tech Treen eljutottam most már oda ahol szürke rész van nem enged tovább fejleszteni, gondolom fel kell zárkóztatni az ág többi részét is ugye? -
berobi #1311 mindig akkor jövök rá, ha írok ide :) szóval be kell kapcsolni, az SCN gombbal -
berobi #1310 viszont mondja el nekem valaki, hogy miért nem térképez az ISA Mapsat? működik, pásztáz, van kis ikonom, csak nem telik a fekete térkép szép színes csíkokkal, ahogyan halad a Kerbin felett a műhold. ötlet? -
berobi #1309 nem, oda mész ahova akarsz. a rakétád hajtóereje határozza meg, meddig juthatsz. ha másik bolygóra akarsz menni, akkor először napkörüli pályára kell állnod, majd ezt a pályát úgy módosítanod, hogy belekerülj az adott bolygó vonzáskörébe. meg lehet ezt egy manőverrel is csinálni (Hohmann manővernek hívják), de ezt manuálisan elég nehéz létrehozni. EZ az oldal segít, hogy mikor is kéne begyújtanod a rakétákat, de szerintem egyenlőre juss el a mun-ra, mimnusra és vissza. -
Lyobag #1308 ahoz, hogy másik bolygóra menjél, minimum a dokkolást ki kell fejlesztened a techfán, mert különben nem tudsz elég hajtóerőt létrehozni az oda-vissza útra, hacsak nem egy óriási járművet akarsz csinálni -
#1307 Tehát ahhoz hogy más bolygóra menjek ahhoz végig kell menni gyűrűről gyűrűre? -
berobi #1306 na, rájöttem, csak simán a gamedata könyvtárba kell bemásolni a letöltött zip tartalmát, nem külön a partshoz illetve pluginshez, így már ott az ikon. mondjuk még nem akarja rajzolni a térképet, de már legalább ott van a játékban. -
berobi #1305 köszi, ezek szerint a jobb alsó sarokban lennie kéne egy ikonnak.
valamit nem telepíthettem fel rendesen, mert a debug panel ezt írja: [Exception]: NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
-
#1304 Valaki nem tudja hogy a holdról hogyan tudnék hazamenni?
Továbbá a holdnál egy gyűrűvel tovább hogy jutok? -
#1303 Én anno ez alapján tanultam meg használni:
http://www.youtube.com/watch?v=2agir_f-7q8 -
berobi #1302 Tud valaki segíteni, hogy hogyan is kéne működnie az ISA Mapsatnak? Magára az antennára nem lehet ráklikkelni, és sehol sem találok valamiféle ablakot, ahol látnám a térképet, amit szkennelt. -
Lyobag #1301 és drága műszak volt, mert bár az egyenleg nincs hatással a játékra, de -14000 $ lett az egyenlegem a katasztrófa miatt, míg előtte 20000 volt. pluszba a tudománypontjaim átmentek mínuszba. azaz a sikertelen missziókat tudomány pontlevonással jutalmazza. -
Lyobag #1300 deadly reentry. sikertelen küldetés, túl meredek szögben ért vissza a hajóm és minden adat, plusz az 1 fő legénység odaveszett. béke poraira. -
Lyobag #1299 ahogy elnézem, semmi hatása nincs a program működésére, nem ad korlátozásokat, de kiírja, mennyibe került a küldetés, meg hogy mennyi pénzt kapnék a szerzett tudománypontok miatt -
berobi #1298 Én most ezt próbáltam ki. Jópofa, jutalmaz, ha bizonyos dolgokat elérsz a játékban. -
#1297 Ezzel már én is szemeztem. Ha esetleg felrakod, nagyon érdekel a véleményed. -
#1296 Nálam nem hogy az év játéka lett ez de gyanús hogy az évtized legjobb játéka díjat is bezsebeli... xD -
Lyobag #1295 ezek után keresgéltem, lehet, hogy ezt a modot is berakom a mostani játékomba :D -
Lyobag #1294 valószínűsíthető, hogy korlátozott alkatrész eszköztárunk lesz - pl. 1 mk1-2 command pod/hó, küldetések science értéke után még manit is kapunk és abból csináljuk meg a következő küldetést, meg hasonlók. meg lehet, hogy lesz 1-2 olyan mellékküldetés, amiért pénzt kapunk, de kihívási értéke alig lesz, max annyi, hogy minél olcsóbban hozzuk létre :D -
berobi #1293 van multiplayer ;) link