Kerbal Space Program

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Giovanni
Nagyon jó kis oktató videó. Segítségeddel második dokkolási kísérletem sikerrel zárult 😊

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

Nagyon jó😊
Kíváncsian várom a következõ videóid.

PSN ID:misi2mezei

Na most jó lesz remélem...

Új videó. Leszállás a Munon, és visszatérés a Kerbinre.

flash]http://www.youtube.com/v/NasHtukGaQM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB[/flash]
Igen. Bár aki Orbiteren nevelkedett, annak azért nem annyira nehéz játék ez. 😊
Igaz, mert amint lassítasz úgy módosul a pályád is, ezért van hogy az idõzítés nagyon fontos....
Pont ez benne a szép, nem olyan mint valami Sci-fi lövöldözõs ûrjáték ahol nyomod a kraftot és csak szeded le az ellent. Itt minden játszik sebesség gravitáció, röppálya , uhh ezért ily olyan élvezetes a játék csúcs....<#nezze>
Az nem jó. Kicsivel a találkozási pont elõtt kell elkezdeni lassítani.
Pedig targeten volt, mert nagyon kicsi sebességet mutatott.
Akkor lehet, hogy túl korán kezdtem el a mûveletet. Még a felénél sem volt a kör amikor elkezdtem lassítani.

A hozzáállásjelzõnek (lent középen az a kis mûszer) 3 állása van. Surface, orbit, és target. Arra figyelj, hogy amikor már megközelítesz target módban legyen. Bár ez általában magától átáll, ha elég közel érsz a célponthoz. Csak azt tudom elképzelni, hogy valamiért Orbit módba váltott a cucc, és azért cseszõdött el a pálya. Ha túl gyorsan közelítesz akkor esetleg elszáguldasz mellette, de a pálya annyira nem cseszõdhet el.
Majdnem sikerült😊
Addig eljutottam, hogy össze egyeztettem a pályákat és egyre közeledtem az állomás felé. Amikor eljött az utolsó kör akkor meglepõen jó volt mert úgy mutatta, hogy a következõ körben rögtön rajt aleszek a másik jelzésen, tehát nem kellett korrigálnom hozzá.
Aztán beálltam irányba és elkezdtem lassítani, majd megint irányba és közelíteni akartam, de a pályám teljesen elcseszõdött... Nem értem miért. Talán túl gyorsan próbáltam közelíteni? Vagy túl korán kezdtem lassítani?

KiruHoshino
Elég összetett gép lett. Lényegében a negyede kütyüknek azt sem tudom, hogy mi a szerepe. XD De sikerült. 😊

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

KiruHoshino
Ma végre sikerült az elsõ ûrhajómmal föld körüli pályára állni.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Úgy néz ki megvan a válasz, hogy hová érdemes pakolni a fúvókákat, ha könnyen szeretnénk dokkolni. A jobb oldali lakómodulnál 4 fúvókát raktam középre, a bal odalinál 4-4 db-ot a széle felé. Azzal amelyiknél a tömegközéppont közelébe raktam a fúvokákat(tehát a jobb oldali) 5 perc volt a dokkolás, a másikkal 20 perc szenvedés.
Még nem tudom, a következõ modulnál máshogy rendezem a fúvókákat, aztán majd megírom, hogy jobb lett e.
Itt az új tutorial video. Kb 3 másodpercet töröltem belõle. Jó szórakozást hozzá.

Töröltem a videót, mert egyszer felugrott benne a skype ablak, és egy csomó ismerõsöm skype neve látszott. elfelejtettem kivágni ezt a részt. Lehet nem gáz, de nem akarok belõle ilyen személyiségi jogi problémákat esetleg. Most kivágtam, újra renderelem, aztán felteszem újra.
Még annyit kérdeznék, hogy te ezután, hogy ennyit szenvedtél a dokkolással a fúvókák miatt, milyen elosztást javasolsz? Mennyit ajánlott felrakni?

Ja ez egy "régi" új dolog. A korábbi verziókban is így volt, a 0.18.1-ben ki lehetett törölni, most megint nem lehet. Ez igaz, hogy reálisabb, de baromi bosszantó tud lenni, hogy keresgélni kell az ûrállomást a törmelék között, és 5 perc mire nagy nehezen ki tudod jelölni targetnek.
Ja semmi, már eljutottam addig a videóban amíg meg is válaszolod a kérdésemet😄

Kösz, remélem segíteni fog.
Mondjuk én MechJeb-el próbáltam és azzal sem sikerült😄
(az is hozzá tartozik, hogy szerintem be bugolt mert idõ gyorsítás közben akarja kilõni a rakétát amikor beállítom, hogy rá álljon a másik modul pályájára és így nem lövi ki szóval mindig elmozdul a pálya...)

Amúgy láttam a megfigyelõ központban, hogy neked nem jelzi az ûrszemetet ott bal oldalt, hogy ott van.
Ez valami új dolog a 0.18.2-ben? Mert nekem 0.18.1 van és ebben az ûrszemetet is ki lehet törölni külön a pályáról oldalt.

Csináltam egy video tutorialt. Remélem érthetõ lett mit hogyan kell csinálni. Én is bénáztam benne mondjuk, pl elfelejtettem kinyitni a napelemeket, és elfogyott az áram, stb... De a végén sikerült a dokkolás.

Csináltam egy video tutorialt a pályáraállásról, pálya szinkronizálásról, cél megközelítésérõl, dokkolásról. Ha kész a renderelés, és feltettem a youtube-ra szerintem még ma belinkelem.
Az egyik modulnak módosítsd a pályáját. Csökkentsd valamelyik apsisának a magasságát. Igy kisebb lesz a körpálya, tehát rövidebb utat jár be egy körön, és szép lassan utoléri a másik modult. A 0.18-ban már elég könnyû összehangolni két pályát.
Ûrállomást akarok csinálni.
Már fent van mind2 modul amit össze akarok kapcsolni. Összehoztam õket ugyan arra a pályára, a gond csak az, hogy míg az egyik modul a bolygó egyik oldalán a másik meg a másik oldalán van...
Mit lehet csinálni? A sebesség közel egyforma.

KiruHoshino
Mi a neve ennek az alkatrésznek?

baromi jól néz ki😄

Am úgy értettem,hogy összeszerelésnél nem mutatja hogy melyik hajtómûnek milyen a fogyasztása??
nem repülés közbe
Garou
A Mun-nál építem a bázist, nehéz oda eljutni nagyobb rakománnyal, de a pályamódosítások villámgyorsan megvannak, így könnyû találkapontot létrehozni. Az ûrflotta pár hajója éppen dokkolt.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Garou
Akkor nincs tippem. Mondjuk a nagy sebességrõl való lefékezés és korrekció nálam is komoly akadály, én szoktam vinni pár fix gyorsítórakétát, amik ilyen fél percig adják a turbót, és azokkal fékezek le.

Nem volt bekapcsolva az SAS.

Igen, elõször ionhajtómûvel próbáltam, de aztán a következõnél már egy normálissal, de azzal sem ment.

Garou
Most nem tudom jól értem-e, de mintha ion hajtómûvel akarnál pályára állni. Ez még kisebb mûholdak esetén se nagyon fog menni, mert a hajtómûvek relatíve gyengék. A már kész pálya finomítására mondjuk elegendõek, de ha teljes sebességgel megérkezel a Mun-hoz, egy ionhajtómû szerintem kevés lesz a fékezéshez...

Garou
Nem lehet, hogy be van kapcsolva közben a SAS is? Akkor nem fogod tudni használni.

Fel kell tenni a "hajóra" egy alkatrészt amit a mod tett bele és akkor jó lesz.

Készül már az új ûrállomás. Most sûrûn nyomogatom az F5 öt. 😊

Méghogy nem tesznek a játékba idegen civilizációkat. A Háttérben ott egy UFO! 😉

KiruHoshino
Feltettem a MechJeb plugint de nem jeleik meg a játékban. Most akkor mi van? Valami hibás? v.0.18.2-es KSP-m van és elvileg ahhoz tartozik a plugin is.

De, mutatja. Fent a jobb sarokban a "Resources" fül alatt.
Ott mutatja, hogy mennyit fogyaszt másodpercenként.

Nem, nekem valahogy nem akar menni hiába nyomom az R-t. Mutatja, hogy be van kapcsolva, de nem történik semmi pedig vannak fent fúvókák és RCS fuel tank is. Van amikor megy van amikor nem, de a fordulásban akkor sem segített, csak a pörgést állította le, már amikor megy.

A játékban nem mutatja valahol a hajtómûvek fogyasztását??

Am rcs-hez rcs fuel tank kell,aztán nyomd be az R-t és menni fog
Akkor, hogyan tudom könnyebben forgatni az ûrben?
Mert most ha jobbra nyomom fel megy ha meg balra akkor le, ha fel akkor jobbra ha le meg balra vagy mindig másképpen...
Hiába teszek fel RCS-t, valahogy nem mûködik.

A szárnyak csak légkörben érnek valamit.
Megpróbáltam megint és semmi...
Mielõtt elérném a Periapsist, irányba állok majd gyújtok és annyi történik, hogy elmegy a periapsis elõlem tovább az eredeti irányba. Nem értem...
Amúgy mely szárnyak a legjobbak amikkel könnyen lehet fordulni?

Youtuben csak régebbi verzióról találtam videót amiben még nem volt manõver tervezés.
Minden esetre megpróbálom.

Na meg nem is mutatta a Mun apoapsisát, csak a periapsist. Vagy az mind1?

Arra figyelj oda, hogy akkor indítsd a hajtómûvet retro-grade irányba, amikor megközelíted az apsis pontot, nem amikor eléred, egy kicsit korábban kell. Attól is függ a dolog, hogy milyen közel haladsz el a Mun mellett és milyen sebességgel. A nukleáris hajtómû is elég a manõverhez, de a normál hajtómûvel könnyebb dolgod van mivel rövidebb idõ alatt gyorsul. Atommeghajtás esetén mindent korábban kell csinálni. Nézz meg pár tutorialt a youtube-on, sokat tudnak segíteni, én is belõlük tanultam anno.
Hát ez nem jött össze😞
Addig eljutottam, hogy beállítottam egy olyan pályát amivel elszakadok a föld pályájáról és elmegyek a Mun mellett és a Periapsisa is ott volt a pályámon, de mikor elértem nem tudtam semmit sem csinálni vele. Úgy tûnik egy atommeghajtó nem elég erre.

Elõször körpálya. Elméletileg a bolygóról is megy, de ahhoz iszonyatos idõzítés kell, hogy pont akkor indulj amikor a Mun pont abban a pozícióban van, hogy jó legyen.
És elõször álljak föld körüli pályára és onnan a Mun-ra vagy még a bolygóról célozzam meg a holdat?

A Mun esetében meg kell várni, amíg elõbukkan a Kerbin horizontján, beállsz pro-gade irányba és beindítod a hajtómûvet.

A másik lehetõség, ha 0.18-od van, hogy jobb gombbal kattintatsz térkép módban a röppályádra, és csinálsz egy navpointot. Utána azt addig állítgatod amíg jó nem lesz. Ezután megvárod míg a hajód eléri a navpoint-ot, kikeresed a mûhorizonton a kék jelzést és végrehajtod a manõvert. A mûhorizont mellett kiírja, hogy meddig kell mûködtetni a hajtómûvet és mekkora delta-V-t kell elérni, de vigyázni kell mert egy kissé bug-os, úgyhogy a térképen is nyomon kell követni az eseményeket.

Utána várni kell amíg be nem lépsz a Mun vonzáskörzetébe, utána ha megközelíted az Apoapsis pontot retro-grade irányba kell állni és addig mûködtetni a hajtómûvet amíg ki nem jön a Mun körüli körpálya.
Hogyan lehet utat tervezni más bolygóra?
Mert szeretnék elõször is a hold köré egy mûholdat, de mindig elmegy a francba a mûholdam nap körüli pályára...
Erre nincs valami mod mint a MechJeb ami megcsinálja nekem az utat?

Pályára állás nem annyira nehéz. A lényeg, hogy figyelni kell az Apoapsist. Lõdd fel a rakétát és amikor eléred azt a pontot amikor lent a kis navigációs részen már nem "surface" van hanem "orbit" onnantól lehet stabil pályát létrehozni.
Csak azt kell csinálni, hogy térképnézetben rámész az apoapsisra és figyeled ahogyan növekszik.Amikor eléri azt a magasságot amin pályára akarsz állni akkor kapcsold ki a meghajtást és gyorsítsd addig az idõt amíg el nem éred az apoapsist. Ott állj irányba úgy, hogy a földnek oldalra dõlve legyél és adj rá gázt, ismét csak térképnézetben csináld. Ilyenkor látni fogod, ahogyan megy körbe a csík a föld körül. Amikor körbe ér kapcsold ki a meghajtást és kész is van.

Vagy csak simán letöltöd a MechJeb modot és az magától megcsinálja😄

KiruHoshino
Én nagyon béna vagyok még benne. Egy pályára állítás sem megy. Tipp kellene. Hogyan hozhatok létre egy napenergia meghajtású mûholdat? Mik kellenek hozzá?

ScarY MAN
epic kép 😄DDDDDD

...

3 darabban a Tylon😄