5572
-
#1092 Lényegében igen, mert a maximális elérhető pontok száma korlátozva van. Ugyanakkor kb 15x elküldeni az adatot, közel annyi pontot ad, mintha 2-szer visszavitted volna.
Itt van egy grafikon arról, hogy mi a különbség ha Jr.-al a Mun felszínéről küldöd vagy visszaviszed:
-
magyarl #1091 Jól értelmezem a wiki-s leírást, hogy teljesen mindegy pontok szempontjából hogy egy adott kísérletet sokszor ismételve visszaküldünk adatátvitellel, vagy párszor megjárjuk oda-vissza a túrát és recovery-zük? -
#1090 -
#1089 KSP "nagyban"
-
Lyobag #1088 mindenki elrepült mindenhová? :D -
#1087 A Warpolás meglett oldva, csak jó gép és internet kapcsolat kell a szerver alá.
Jópofa össze dokkolgatni, űrállomást építeni együtt. :) -
Lyobag #1086 van értelme a multinak a KSP során? időgyorsítás nélkül minden egy élet, még egy egyszerű dokkolási művelet is sokáig tart -
#1085 Holnap este van kedve valakinek multizni?
Kb. 2-3-an vagyunk most.
Vanilla 0.22 ajánlott + Mechjeb-et eltudom mondani hogy kell összerakni, hogy jó legyen.
Szervernek az én gépem gyengécske, így valaki másnak kellene hosztolni. A szerver mappáját szívesen feltöltöm a hosztnak, megkönnyítve munkáját.
Ja, és egy ilyen szépséget építettem mód nélküli alkatrészekből. :D
8000+ deltaV
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#1084 -
Ahoy #1083 Kösz, de ez elvileg csak a repülés közbeni ui-t változtatja meg... sajnos a betűk ugyan olyan aprók.. :( Máshol is olvastam, hogy ez probléma, de nem találtak rá megoldást (Pl aki TV-t használ monitornak, annak esélytelen elolvasni bármit is)
Levettem 1600x a felbontást, de így meg nem élesek a dolgok, mint ahogy 1920x-ban... tuti nincs rá valami mod? -
Lyobag #1082 alkottam én nagyokat, pl a leszállóegységem úton a Laythe-ra a 0.21 alatt, vagy az üzemanyagszállítóm, ami vitte a tartalék üzemanyagot. és mindegyik kép készültekor már egy vagy két Jumbo tartályt már ledobtam...
és nem mondanám ezeket rondának. bár klasszikus rakéta formájuk sincs, csak nagyon hosszú gyorsításuk - a Jool fele menet vagy órás gyorsításaim voltak a hatalmas súly és a kicsi teljesítményű hajtóművek miatt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#1081 Kerbal Multiplayer(KMP alpha)
Hátha valakit érdekel. :) -
#1080 Negatív, és jogos, ahol 0,8g van, ráadásul még légkör is adott, ott nyilván nem jó választás. -
#1079 Mondtad hogy repkedjek módok nélkül, de nem fogok. :) Ugyanis én rakéta kinézetű rakétákat szeretnék csinálni, nem ilyen egymás hegyén hátán rakéták tucatjai + boosterek típusú szörnyetegeket(amiket a hivatalos KSP fórumon láttam pl.), amik azon kívül hogy megölnék a procimat és csúnyák is. :)
Jók nekem a KW-ban található 2.5-3.75m-es rakéták. :) -
#1078 -
Lyobag #1077 a Tylo és a Laythe esetén is jó? -
#1076 Szokás szerint nekem kell kijavítani téged...
Hofmann: Csak akkor lehetséges, ha ugyan azon a szinten vagy az űrhajóval. Pl.: Ha egy másik bolygóra akarsz menni, akkor a Nap körül kell keringeni. Ha pedig holdra, akkor a a holdhoz tartozó bolygó körül kell keringeni.
Sajnos a pálya döntöttségére nem figyel, ezért a Hofmann manőver után érdemes csinálni egy "closes apporach to target" vagy mit, ami már számol a pálya döntöttségével is. A vonzáskör környékén érdemes azt utóbbit megismételni, akár kézzel is. Segíteni szokott itt a Manover planner fölötti menüpont, ahol a manővert 0.1-es pontossággal be tudod állítani. Ez akkor különösen fontos, ha a légkörrel való fékezést akarsz létrehozni. -
#1075 Ez egy 576 pontos küldi volt, nem 900-as. A 900 jelenti az összes elhasználható pontot, míg a +576 az ebben a küldetésben szerzett pontot. -
#1074 Hajrá! :)
Szerintem az Eve-t leszámítva mindenhova jó a nukleáris hajtómű, én gond nélkül teljesítettem vele a Duna-t is. -
#1073 Kicsit haladtam tegnap.
Az újabb alkatrészek beszerzése után átalakítottam az 50 tonna hasznos teher emelésű rakétarendszert. Stabilan, szépen felviszi 100 km magasságba. Még egy kis tartalék is marad.
Tovább fejlesztettem a leszálló egységet. Ez már egy db nukleáris hajtómű köré épül. Meglepően jól teljesít alacsony gravitációs környezetben.
Valamint science pontokat gyűjtögettem. Még azért van még mit fejleszteni.
-
#1072 Settings -> Global -> Flight UI Size -
Ahoy #1071 Meg amúgy nálatok is néha szaggat a zene? Játék közben csak ritkán, főleg a menüben lépkedve, bele-beleszaggat, mintha lassú lenne neki a 4 mag + SSD? -
Ahoy #1070 Hello, valaki tud róla, hogy hogyan lehet a font size-t megnövelni?
Most játszok vele először, de 23 colon FullHD-ben megvakulok olyan kicsik a betűk :( Komolyan csak az a megoldás, ha csökkentem a felbontást? -
#1069 Szóval:
-
#1068 Első próbálkozásaim a dokkolással, ill. a több darabból álló hajóval.. Szeretnék vele több bolygót végiglátogatni ;DDD
-
#1067 Sikerült Kerbini pályára állítanom az Eve landert. Több helyen is elrontottam. Először, én balga, úgy gondoltam, hogy üzemanyag töltés nélkül juttatom fel az űrbe. Természetesen ez az ötlet halálra volt ítélve. Aztán újraterveztem az egészet, mert a tesztek során az is kiderült, hogy a landolást ki se bírná. Most ott tartok, hogy elméletileg 9200 m/s a totál delta V, de ez nem számol azzal, hogy a gravitáció és a légkör is csökken, szóval szerintem van esélyem. Már csak el kell juttatni Eve-re és feltölteni (vagy fordítva).
-
#1066 Ha másik bolygóra akarsz menni, akkor a "transfer to another planet"-et kell beállítani. A hofmann csak bolygó és a hozzá tartozó hold között működik, szerintem.
Ha nem így van, valaki javítson ki ha tud. :) -
Joybull #1065 Sziasztok. Az mitől lehet hogy a MechJeb azt írja hogy nem tudja ábrázolni a hofmann manővert. A pontos szöveg "could not plot maneuver:
target hofmann transfer must be in the same sphere of influence"
Van ötlet? -
#1064 Na, sikerült egy hajóval kimenteni mind a két pórul járt legénységet Munkörüli pályáról :DDD ÓJEE
-
berobi #1063 azt meg lehet valahogy tudni, hogy miket fedeztem már fel? mert már hoztam mintát a mun-ról, de még pl. nem is reportoltam a kilövőállásról ;) jó lenne tudni, miket kéne bepótolnom. -
Lyobag #1062 gondolom nem használtál rádiós kapcsolatot -
#1061 Csináltam még egy gyors Mun kráter felderítést. Ha az időt nézem, jobban jövök ki, ha még párszor oda megyek felfedezni.
-
#1060 Honnan tudjam? Mindent mértem és mintát elemeztem. Ennyit adott. -
#1059 Hogyhogy csak 911 pont? Ezért a küldetésért össze lehet szedni vagy 2000-t. -
#1058 No és végre haza ért az első sikeres Duna leszálló egység.
Összesen 4 részből állt. Egy leszálló modul, egy hajtómű modul és két utántöltő modul. Először a Kerbal körüli utántöltő modul állt pályára. Erre csatlakozott a Duna mellé tervezett utántöltő modul. Feltöltés és indítás következett. Duna-hoz érkezve kör pálya. Közben indult a hajtómű és egyben leszálló modul. Utántöltés Kerbal körül. Duna megközelítése. Összekapcsolódás az utántöltővel, feltöltés. Leszálló modul leválasztása, leszállás, minta gyűjtés. Felszállás, csatlakozás a meghajtó modulhoz. Leszálló modulról felesleges dolgok leválasztása, újabb utántöltés. Indulás a Kerbal-ra. Körpályára állás, majd landolás.
-
Lyobag #1057 ja. meg mindenhova máshova is jól jön, ha van légkör. és bármikor újra fel lehet azokat használni, ha van ott egy élő kerbal :P -
#1056 Remélem nem mondtam hülyeséget. :D -
#1055 Köszi megnézem.
Az ernyő meg a leszálláshoz kell a Kerbal-n. -
Lyobag #1054 én - ahol lehetett - inkább az ernyőket választottam, drága az üzemanyag :P -
#1053 Bemész tech tree-be, és megkeresed ezt a modult(ált. a legelsőbe van), rákattintasz és research. 0cc van alá írva azt hiszem.