5572
  • RoboKutya78
  • Kopasz442
    Na nézzük mit lehet kihozni a repülésből! este 8-tól

Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2017.03.04. 17:48:17
  • RoboKutya78
    kopasz késel:)
  • Kopasz442
    Szombat este ismét, mert gatyába kell rázni a problémákat ami a Minmuson lépett fel.
  • Kopasz442
    Próbáld ki!
  • RoboKutya78
    Újabb kérdés ami izgat.
    öngerjesztő folyamat létezik a játékban?
    Teszem fel pár darab erős lámpa felé felteszek napelemet termel némi áramot ez a gondolat?
  • Kopasz442
    Szerintem Robo vegyél egy nagy levegőt, és a rakd újra a játékot, átgondoltan csak a minimális móddal. Beleesel abba a hibába, hogy a problémákat módokkal akarod megoldani. Ne, lépj egyet vissza, kezd előről, mert sokszor az alappal sem vagy tisztában, ezért nem tudsz haladni. Nem kell egyből ajtóstul berontani, csak fokozatosan akard a sikert.
    Eygszerre egy dolgot akarj elérni lehetőleg ne móddal. Gyakorolnod kell még sok mindent, hagy a módokat a fenébe.
  • RoboKutya78
    Skacok melyik mód kavarhat be úgy hogy ha kilépek a bázisom közelében a szárazföldön és mégis olyan hangot ad mintha vízreszálltam volna?
  • RoboKutya78
    Most lecseréltem arra a kerékre a dolgot amit vissza lehet hajtani meg le lehet dobatni majd kiderül mit csinál vele a rendszer:)
    Egyenlőre olyanban gondolkodok hogy esetleg valahogy felderítem az anomáliákat és megjelölöm őket zászlóval majd valami szállítóeszköz segítségével ki lavírozok hozzájuk egy egy báziselemmel és minden anomália közelébe telepítenék egy alap kutató bázist.
    Gondolkodom ha van esetleg valami helikopteres lehetőség a kabinok kijutattására az jó lenne.
    Illetve kell még egy sat a fentlevő mellé mert az érceket nem derítettem fel még a kerbolon.
    és arra gondoltam előbb ismerd meg bolygódat azt merészkedj messzebbre ha tudsz:)
    Egy másik kérdés
    Ha kint szerelek össze egy bázist és azt valahogy módosítom van e lehetőségem arra hogy azt az elemet valahogy bemásoljam a hangárba továbbfejlesztés vagy lementés céljából?
  • Ninju
    Nem, csak azt akartam mondani, h a kerbalok a leszállótalpak közelében furcsa anomáliákat okoznak. Ez egy ismert jelenség számolj vele, ha ilyesmikkel próbálkozol.
  • RoboKutya78
    jááj mi a francot csináltam valami nagyon összezavart valamit.
    Ha kint a kifutón kiszálok a járgányból és spaceval leugrok akkor hangeffektnek a vizbeugrás hangját hallom vajh méé?
  • RoboKutya78
    sok sikert a fordítzáshoz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    remélem nem olyan felemás meló lesz belőlle mint a space engeneeré.
  • RoboKutya78
    Akkor most használjam azokat a gyengus kitámasztó talpakat? Igen ronda lesz úgy:)
  • Kopasz442
  • Ninju
    Pár verzióval ezelőtt a lábak még felrobbantak ha hozzájuk értél. Fizika bug a játékban.
  • RoboKutya78
    A lenti képen látható koncepcióval próbálkozok.
    A bázist kerekeken és kitámasztó talpakon gondoltam szállításra alkalmassá tenni.
    Lehet hogy tulzás a ketőt használni de így az összekapcsolás talán kényelmesebb ha nem szúrom el a távolságbeálítást.
    A kérdés a következő.
    Az hogy a görcsben lehetséges hogy a kerbolon ha nekimegyek a bázisnak a kermannal szinte feldönti ha a járgányyal hajtok neki alig mozdul.(sátor??)
    A talpak elvileg mindenhol érintkeznek a talajal a kerekek motorilag kikapcsolva kormányzás levéve.
    Ennek ellenére mégis a vasgyúró kerman kisulyal belepöcköl és centiket araszol a bázis.
  • RoboKutya78
    Apróbb technikai problámáim vannak az irányítással:)
    Hogy a pokolban kell átváltani gyik karakterről a másikra?
    A feltöltött képen jelenleg a középső bázis aktív szeretném írányítani azt a két szerencsétlen figurát a járgány mellett.
    Hogyan???
  • Ninju
    "Alapok 1. by Ninju" linkre katt a nagy KSP kép alatt az oldal tetején.
    Ott le van írva. Az is, hogy mit jelent a Prograde.
  • RoboKutya78
    Nekem a megnevezésekkel is gondom van a képen:)
  • RoboKutya78
    egy kérdés:
    próbálkozom bolygóra kirakható bázis építésével.Leraktam egy kutató labort elvileg minden alkatrésszel dokkoló gyürűvel stb.
    Kerekeken toltam ki a helyére tettem rá emelő talpakat hogy felemeljem a kerekekről a talpak azonos szinten voltak elvileg.
    Hoztam hozzá egy központi elosztó lakórészt.Ráközelítettem szépen lassan kijelöltem targetbe a dokkaput rátolattam pár m/s sebességgel erre akkorát pattant a másik labor hogy fejreállt. VAJH MIÉRT?
  • Kopasz442
    Újfent, folytatjuk kalandunkat! :)
  • Ninju
    Alapok 1 a fejlécben.

Itt vannak hozzá a hiányzó képek, h tud mit kell húzogatni:

Szerk: Érdemes megjegyezni őket, mert kelleni fognak a manőverekhez.
    Utoljára szerkesztette: Ninju, 2017.02.18. 13:26:20
  • RoboKutya78
    Újra én lennék:)
    Kopasz javasolnék két módot amit érdemes volna feltenned és akkor nem lenne gond a sötét modulkeresgetés problémája közvetítés alatt.
    http://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/topic/61425-12x-minimum-ambient-lighting-v123/
    http://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/topic/139724-12-surface-mounted-stock-alike-lights-for-self-illumination-v131/

Viszont én meg keresek egy segéd módot valami moddal sikerült egyben telepítenem.
    A kezdőképernyőn a betöltőn a bal felső sarokba berakott egy ablakot amiben felsorolta az éppen telepített modok verziószámát.
    A múltkor kérdezted milyen modverzióval dolgoztam fogalmam sincs.
  • RoboKutya78
    azzal a radarral ha az alján lévőre gondolsz akkor van vele némi tervezési gigszer :) gyors gombra csak a kinyítást terveztem és így azt és még pár alkatrészét nem érem el mert el van rejtve:) be lett sülyesztve és ráépítve a meghajtás és még ki se zöldül a nyomorultja:)ha rákeresek az egérrel. scansatt képén mutatja a magasságát a mühódnak?
    Illetve őő pályatervezésnél melyik jelet kell meghúznom ha csak magasságot akarok változtatni? Mert csak találomra huzogatom a jeleket
    Tényeg mit lehet ilyenkor tenni egy dologgall ha egy rendszer odafent derül ki hogy nem elérhető?
  • Kopasz442
    Alakul! Nos azért nem színezi mert a SAR antennának 800 Km az ideális magassága! Zárd be a Radar Altimetry-t, nem is kell, és emeld meg a pálya magasságot700-800 Km közé. A Sar antenának kisebb a látószöge ezért kell a nagyobb magasság.
  • RoboKutya78
    FŐNÖK (KOPASZ)!!! íGY JÓ LESSZ??

Csak azt nem vágom hogy a bolygó széleit miért nem színezi ki.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.02.16. 23:23:18
  • RoboKutya78
  • Kopasz442
    A poláris pálya kémregényben.. rémkerény... kérperény... akarom mondani, na de hazudok mert nem is mondom hanem írom, hogy képregényben! Sok sikert hozzá!
    Poláris pálya link
  • Kopasz442
    Nem kell az a xeon gázos Ion hajtómű mert a hagyományossal is meg tudod oldani. Egyszerű, eleve, északi vagy déli irányba huzd az irányt, sőt egy kissé vissza az egyenlitő vonalából is. Nem csak poláris irány kell, de vissza kell dolgozni a bolygó forgási sebességét, ami ugye 172 m/s Mindjárt tolok egy képet, vagy képeket.
  • RoboKutya78
    kicsit gyermeteg a rajz de valami ehhez hasonló müveletet akartam véghezvinni a hódommal.
    Első ránézésre a piros csík eltünt a bolygó mögött és zárta a kört tehát nem volt semmi esélye hogy belebotoljon a kerbolba.
    Kb ha jól emlékszem a 2500 m/s ből letornásztam xeonmeghajtással kb 300 m/s-t amikor megrökönyödve láttam hogy a hódom kék vonalon kóricál és zuhanópályán ráadásul.Most még nem tudom hogy van e esélyem valami visszatöltésre de inkább felküldök még egy mühóldat.
    Azon gondolkodom hogy nem e bug volt a dologban.

Azért néha bennem van hogy pihentetem a dolgt:)
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.02.13. 21:39:27
  • Kopasz442
    Ez egy ellentmondás Robo! Mert ha jó helyen lett volna akkor nem zuhan le! Tehát nem volt jó helyen. Ez olyan mint a majdnem. Mert a majdnem, az mindig nem! Tarts ki, elöbb utobb menni fog, én szurkolok neked, és díjazom a kitartásodat, hogy nem adod fel és újra és újra próbálkozol, kérdezel, tanulsz! Éppen ezért LE A KALAPPAL ELŐTTED!
  • RoboKutya78
    a felküldött mühódamat addig igazgattam meg csökkentettem a magasságát mig visszavonhatatlan becsobbant a kerbol bolygó felszínébe:)
    Kicsit tanulgattunk vele:)
    Pont akkorra esetll le mire pont jo lett volna a helye
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.02.12. 22:00:17
  • RoboKutya78
    azt tudom csak az fura hogy a steam nem vágja a képkiészítést a játékhoz.
  • Kopasz442
    Az oldalon olvasd végig, nézd meg a videót, és érteni fogod,
    KSP magyar oldal módok link
  • Kopasz442
    Robokutya a játékban alapból van fényképező, szorgalmasan nyomogasd az F1-et és utána a KSP mappájában keresd hogy screenshot mappa, ott találod, nem kell Steam
  • EtonBlazer
    Koszi.(bàr ezt a ckan dolgot nem èrtem de megoldom màshogy :)
  • RoboKutya78
    srácok jó vettem észre hogy steamen nem tudok képeket rögzíteni a játékból vajh miért ha ez igaz?Próbáltam fotózni de süket a rendszer hozzá.
  • laci4321
    Persze hogy van rajta materials bay, ki is van pipálva az! Direkt azért tettem oda a 2. képet.
    Egyedül csak az nincs kipipálva, hogy "Reach the designated polar orbit..." Ezt jelöltem is a piros nyíllal. Vagyis hogy még nem értem el a megfelelő orbitális pályát. Holott szinte tökéletesen a kijelölt pályán vagyok! Megcsináltam már úgy is, hogy a műhold az ellenkező irányba keringett, de úgy sem volt jó. :(
    Valamiért egyszerűen nem teljesítődik a küldetés. Láttatok már ilyet?
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.02.11. 19:18:31
  • Kopasz442
    például a spacedock, vagy a ckan-nal kell telepíteni.
  • Ninju
    A belinkelt képen nekem úgy tűnik, h a másik irányba kellene keringened, de ennyiből nehéz megállapítani.