5572
  • vemyke
    Megtudnátok mondani hogyan lehet részegységeket menteni? Dokkoló egységgel akarom felvinni a landerem, de jó lenne, ha nem kéne 2x megépíteni, hanem csak betölthetném a szállítóegység építésekor.
  • Lyobag
    történelmi esemény! 10 km-re vagyok a zászlómtól, amit leraktam. bár a zászló a landolás helyétől pár száz méterre van. na meg hiányzik a leszorítóerő. meg még egy valag üzemanyag, hogy nehezebb legyen a járgány :D bár így is 12.36 tonna az ösztömege a verdának :P

• Lyobag
    tapasztalatok: az üzemi fékek gyengék, lejtőn lefele még veszélyesebb a rendszer. plusz üzembe állítottam egy újabb műholdat a Mun fölött, mivel a remote tech miatt nem küldhetem vissza a Mun túloldaláról az infókat :P
  • Lyobag
    te is összerakhatsz egyet. talán az enyémnél is jobbat. és ennek a vezetése nagy fegyelmet kíván. 10 m/s fölött kész életveszély a közlekedés, és 20-at értem el vele...
  • Animefox
    A szemét a munon marad??? Üres hordozó rakéták meg egyebek? Holdjáródért meg irigyellek... (vannak eldugott titkos helyek amiket a programozók elhelyeztek)

• Lyobag
    és jó hogy eszembe jut: a fő üzemanyagtartályból átpumpáltam a cuccot a keréknél lévő tartályba. hiába a Mun, de jobb a súlypontot alacsonyan tartani :D
  • berobi
    ilyesmit én is építettem még a legelején, de az jóval egyszerűbb volt. gyak. rádobtam három kereket a leszálló egységemre, és elfeküdve tudott gurulni, igaz kanyarodni nem :D

egyébként ezt a műholdhálós, kutatási eredmény hazaküldős mondatodat nem értem. ez valami mod, hogy nem lehet a hold túlsó oldaláról hazaküldeni egyszerű antennával a dolgokat, vagy csak nekem nem tűnt fel eddig? illetve, hogy néz ki egy kommunikációs műhold?
  • Lyobag
    pedig ennek a koncepciónak megvan az előnye: nem kell visszamenni a visszatérőegységhez. viszont a felső kerekek a súlyelosztás miatt vannak ott. már most ledobhatnám őket, de a felszállási műveletkor történő talpra állítás miatt nem dobtam le őket, majd induláskor :D
    a feldöntésről és a visszaállításról két kicsi hajtómű gondoskodik.
  • Ninju
    Beteg vagy! :D
  • Lyobag
    és sikerült! működik! a visszatérő egység egyesítve a roverek képességeivel, így az egész Mun bejárható és felfedezhető! és van elég üzemanyag is visszajutni a Kerbinre! a kerekeket meg felszálláskor ledobom! :P igaz, hogy tele lesz szeméttel a Mun, de ez apróság :D

most már csak a Mun mögé kell egy műholdháló, hogy haza tudjam küldeni a kutatási eredményeket :D

és íme, a működő jármű mindenféle tudományos felszereléssel agyontömve:

• Lyobag
    szar az egész. működne, de a szimmetria hiba elront mindent :( vissza a tervezőasztalhoz, kerékjavításra, addig is a mintákat mind hazaviszem
  • Lyobag
    pláne, hogy az egyik kerék rosszul áll. igaz, nem azt a kereket akarom használni, csak tartalék oldal :D
  • Lyobag
    íme itt a szörnyem, remélem működni is fog a Munon :D
  • Lyobag
    elkezdtem létrehozni egy új szörnyet. ha működik, rakok fel képet :D
  • Ninju
    Sajna jelen pillanatban ugyanannyi pont jár egy 2 másodperces sétáért, mint egy 3 naposért. Ezt majd bővítik. Ugye talajmintát gyűjtesz? Mert az sok pontot ér ám.
    Kutatóműszereket is vigyél, mert pont jár az alacsony orbiton elvégzett kutatásokért, a felszínhez közeliekért és a felszínen elvégzettekért egyaránt.
  • Trucker39
    Messze nem ugyan az.
  • Animefox
    Mert? Totál ugyanaz a kettő... A holdon a sétákért plusz pont jár? Plusz zászló plusz maratoni séta? 60 pontot is kaptam egy nagyobb sétáért... Járok ide oda huzogatokwzászlókat jól fial nem? Plusz ha utána még haza is megyek... Vagy rosszul tudom?
  • Lyobag
    akkor talán.
    apropó, Kerbin és Mun. nehogy keverjük a Földdel és a Holddal
  • Lyobag
    ha minden adatot mindig visszaviszel, plusz leszállsz minden biome-ba kutatni, akkor talán elég, ha először persze feloldod a teljes tudományos fát
  • Animefox
    A föld és a hold elég ahhoz hogy az egész tech tree fel legyen oldva?
  • Lyobag
    konkrétan ha van elég pontod de nem tudod feloldani az adott ágat, akkor valószínűleg az egyik előkövetelmény ágat nem oldottad föl.

maxoltam a tudományos kutatáshoz szükséges ágat, jelenleg szondákat lövök ki a Kerbin különböző pontjaira kutatni :D
  • Animefox
    Köszi jó arc vagy hogy ennyit válaszolsz, nagy segítség! :) Annyit még árulj el hogy a Tech Treem beszürkült egy színten nem enged tovább fejlődni ez azért van hogy többi elmaradott részen zárkózzak fel vagy amit mondtak korábban hogy meg kell tanulnom dokkolni?
  • Lyobag
    két bolygón tudod a jet hajtóműveket használni: a Kerbinen és a Laythe-n. illetve a sikló módszer hatékony tud lenni, mert minimális súllyal ki tudsz menni az űrbe
  • Animefox
    A jet tank az mihez kell? Űrsiklóhoz? Mert lassan már kész repülőgépet tudnék összerakni, gyakorlati haszna van? A Kerbinen kívül?
  • vemyke
    Köszi majd megnézem, ha megint játék elé kerülök :)
  • Lyobag
    ezen a képen is láthatod az i betűt a kép jobb szélén. azzal tudod előhozni az aktuális tömeginformációdat. az alkatrészek tömegadatai meg ott vannak a tervezőnézetben. mikor kiválasztod az alkatrészt, alapból leírja az adatait, a súlyát, mit tud, mit fogyaszt, stb... nem kell hozzá mod
  • Lyobag
    és nyugi, kicsi gépekkel dolgoztok. még. hogy lássatok valami nagyot: így néz ki egy Dres, Eeloo kutatóexpedíció hajója. bár amikor ez a kép készült, valójában a Mohora mentem vele. az Eve érintésével, ahol ledobtam két szondát, amiből csak az egyik működött - a másikról lemaradt ugyanis az irányító egység :D
  • vemyke
    Valami mod kell hozzá? Mert nekem semmi ilyesmit nem ír ki :D
  • Lyobag
    a tervezőben, mikor választod az alkatrészt, kiírja a súlyát. vagy akár megnézheted a Kerbal wikin, esetleg belemehetsz a pályatervező módba repülés közben, és ott is kiírja az aktuális tömegadataidat
  • vemyke
    Én nem tudom nektek hol ír ki tömeget, de nekem sehol sincs kiírva, hogy 50kg és hasonlók... :D
  • Lyobag
    tényleg nincs, ha az 50 kg és az 1250 kg közt nincs nagy különbség :D

különben ha csak pár oldalt van türelmed visszaolvasni, szép leírások vannak bolygóközi expedíciókról.

Animefox: csak a Kerbin és a Mun esetében, azok vannak még egyedül területekre/biome-okra bontva.
  • Animefox
    Én meg azt kérdezem meg hogy számít hogy egy bolygót mennyire járunk körbe? Különböző pontokról mintát veszünk?
  • vemyke
    Na végre van egy kevés időm a játékra. Sikerült építenem egy szatellitet, amivel 1 úton megjártam a Mun és a Minmus körüli pályát is és sikeresen vissza is tértem vele a Kerbalra. Sőt még üzemanyag is maradt dögivel.
    Kérdésem az lenne, hogy ha az MI egységet lecserélem egy rendes kerbanauta kapszulára, akkor elérhetek kb hasonlóan sikeres eredményt? Gondolom nincs nagy tömegkülönbség a 2 egység között.
  • Animefox
    Oké skacok sikerült a hazatérés!! Bár igaz óceánba landoltam, de megérkeztem épségben. Ugye az nem von le pontot ha vízbe érkezünk? Valóságban is oda pottyantak többnyire...
  • Ninju
    Egy kérdés: Nem lehetne egyszerűen kiszámolni, ha geoszinkron pályára állnál? Így több műholdból kiszámítható a tényleges koordináta.
  • Trucker39
    Igen, feltűnt, hogy változik egyik vagy másik (esetleg mindkettő ) értéke. Így nem nagyon használható az adat semmire.
  • berobi
    Azért nincs a jelzett koordinátán semmi, mert nem elég simán csak átalakítani, ugyanis azok a számok ha megnézed folyamatosan változnak. Valószínű, hogy MasSat-hoz viszonyított helyet mutatják, vagy nem tudom, de az biztos, hogy nem a Kerbin-re vonatkoztatott koordináta rendszerbe valók.
  • Trucker39
    Igen, ez nála mindig gond. Már többször észrevettem, hogy bele nyúlkál a MechJeb orbitális pályára állító részébe. Semmi szükség nincs rá. Egyszerüen csak be kell állítani a magasságot és indítani. Ha meg AP-Pe-t állít, egyszerü szabályt kell betartani. Ha PE X, akkor AP X+1 km és így teljesen rendben lesz a Hochmann terv és a return to Mun beállítás is.
  • Trucker39
    Teljesen rendben van az útvonal terv. Csak el kell menni a sárga útvonal végéig. Ha megnézed talán az is van rá írva Escape Mun vagy valami ilyesmi.

Más téma:

Az ISA MapSat csak nem jó nálam. Megnéztem a koordináta átalakító oldalt. Tök felesleges, hiszen fejben is könnyen átalakítható a dolog. Sokkal nagyobb probléma, hogy a jelzett anomáliák helyén nincs semmi. Az egyik épp az óceán kellős közepén van. Persze nincs ott semmi.
    A másik dolog. Két ISA eszköz van a MOD-ban. Karrier módban viszont csak a térképező érhető el nálam. Sandboxban ott van a GPS vevő is. Arra nem jöttem rá, hogyan kell használni, viszont a Kerbalt karrier módban feltérképeztem és örömmel tapasztaltam, hogy Sandboxban is fel van.

Még egy dolgot észrevettem. El küldtem egy másik térképező egységet a Mun-ra, hogy szinkronban a Kerbal-l mind a kettő fel legyen térképezve. Csak addig dolgozott, míg néztem. A Kerbal térképezés is abba maradt és újra vissza sem lehetett kapcsolni. Muszáj volt egy újabb egységet indítani és megvárni, míg befejezi a munkát.
  • Ninju
    Alig látszik a kép, nem olvasható, de mintha azt írná, hogy nem kör alakú pályán keringesz és a PE-d is közelebbinek tűnik a felszínhez. Az Ascent guidance ha végigmegy, akkor annak körpályára kéne hozni a hajót.