5572
-
#1412 3/4 tartály van, de nem volt elég és abban se vagyok biztos hogyan kell hazamenni... ugyanúgy Return from mun-val vagy már nem ugyanolyan manőver kell? -
Lyobag #1411 nafta nélkül sehogy. küldhetsz felmentőhajót, hogy kimentsd a kerbonautádat. csak nem árt hozzá gépi vezérlés és üres kabin -
#1410 De valaki nem tudná megmondani hogy tudok hazamenni a Minmusról? Mert nem megy úgy ahogy a Munról... ja és a gép valamiért elette az összes naftámat... lehet valamit elszúrtam... -
#1409 Pedig egy várost simán fel fogok húzni :) Eddig a világítással együtt 6 állandó épület van itt. Most fogom elkészíteni a polgármesteri hivatalt xD -
Lyobag #1408 pedig be kell húzni. mert amikor borulok, akkor a földhöz érnek a napelemek, azok meg egyből törnek. különben el is veszett az eset, mert a javítások után Nelby beragadt két pont közés, és csak a quick load nevezetű varázslattal bírtam kiszedni.
Animefox: szép, csak kár, hogy mechjeb. én eddig 1 km távolságú leszállási megközelítést tudtam csinálni a mechjeb nélkül. bár mint emlegettem, azon kevesek közé tartozok, akik nem használják :P -
#1407 A napokban aggasztott a közvilágítás hiánya a Munon, namost ennek is véget vetettem... :P
-
Ninju #1406 Az szép.
A kerekeket meg tudod javítani EVA-alatt ugye tudod? Így lehet az ejtőernyőt is visszacsomagolni, ha újra fel akarod használni.
Elméletileg ha nem állsz fejre a légkör hiánya miatt nem törhetnek le a napelemtáblák. Nem szükséges őket behúzni.
xxdani: A MechJeb csak pályát tervez oda, amit jó eséllyel végre is hajt. Érdemes menet közben egy "Fine tune closest approach"-ot használni, hogy ne repülj egyenesen bele a felszínbe. Azzal be tudod állítani a kívánt PE-t, de azért ellenőrizd. Nekem volt olyan, hogy harmadjára tudta csak összehozni. Ha megvan, akkor mehet egy circualise (vagy mi, ezt sosem tudtam helyesen leírni) a next PE-nél és máris körpályán vagy. Innen landing guidance -> land somewhere, majd Ascent és végül Return from moon. -
Lyobag #1405 25 m/s, azaz 90 km/h sebesség elérve a Mun felszínén! igaz, napelemeket becsuktam, meg a végén bukfenceztem egy nagyot. 3 kerék defektet kapott, plusz egy adag üzemanyagot el kellett használni a talpra álláshoz. kemény menet volt, jobb lesz nem vagánykodni :D -
#1404 MechJeb-el amikor auto pilótával akarok egy bolygóra utazni miért gondolja úgy időnként, hogy egyenesen becsapódik a Földbe ? :) . Teszem, hozzá lehet én vagyok a bűnös, de akkor mit rontok el? Jó lenne végre valami bolygóra ráröppenni, de eddig nem nagyon jött össze -
Lyobag #1403 jobb terepre értem, elértem a hihetetlen 21 m/s, azaz 75 km/h sebességet! igaz ehez már behúztam a napelemeket, mert féltem, hogy eltörnek! a kereszt merevítő rúd kimaradt, amit pedig a Kerbinre szánt próbajárműbe beleraktam :D -
Lyobag #1402 a Minmus gravitációja igen kicsi. beszállsz a hajódba és talán már a hajtómű nélkül is talpra tudod állítani. vagy ha nem, akkor beindítod a hajtóművet és felhúzod az orrát. konkrétan a Mun sokkal nagyobb, mint a Minmus. míg a Mun felszíni gravitációja 0.16 g, addig a Minmusé 0.05 g -
#1401 Olyan mintha te gyorsítanád az időt, annyi különbséggel, hogy bizonyos műveletekhez lehet hozzá rendelni. A képen például a PE megközelítéshez rendelést használtam. Úgy működik, hogy bekapcsoláskor a lehető leggyorsabbra gyorsítja az idő múlását, majd a cél elérése előtt 10 másodperccel, jelen esetben a periapsis elérése előtt fokozatosan lassítja, 10 secnél normál idő és a warp helper kikapcsol.
Amúgy neked tényleg praktikusabb lenne a szonda használata, addig legalábbis, míg a legénységi tagjaid között ilyen jelentős az elhullási arány. -
#1400 Warp helper mire is kell? Amúgy én másodjára is a Minmusra szálltam de már sikeresen, csak hogy megint űrséta közben baleset ért... lassan én is elgondolkodok hogy inkább robot szondát küldjek e... -
#1399 Sikeres Ike leszállás. Igaz a végén a szonda felborult, de az adatokat sikeresen küldi hazafelé.
-
#1398 Késő, skacok most tényleg meghaltam... Benyomtam az R betűt hogy utazzak egy kicsit de a kis séta halálos becsapódással végződött.... Ennyit erről a szar bolygóról... Annyira nulla a gravitáció hogy ihaj... -
#1397 A sikeres Hold akciók után bepróbálkoztam ma először a Minmussal is csak amikor kiszálltam megdőlt az űrhajó... nemtom hogy elvileg nagyobb a Holdnál de mégis kisebb a gravitáció ezen a bolygón... vagy ez a kisebb bolygó???
Mind1... Valakinek ötlet hogy állítsam fel a kabint hogy haza tudjak menni?
-
Ninju #1396 Jahogy ja. Nekem meg már rég volt az első kávé. Bocsi. :) -
berobi #1395 ezt írtam én is, hogy nem lehet rajta. -
Ninju #1394 Éppen, hogy ne legyen rajta semmilyen command pod. Nálam működik. Egyszerűen megfogom a menteni kívánt részt és behúzom a kijelölt területre.
i robot: A héten leírom a dokkolást is képekkel. nem annyira ördöngösség, de van 1-2 dolog ami nagyon trükkös. -
berobi #1393 nem lehet az elmenteni kivánt részen semmilyen command pod, szerintem ez a baja.
i robot: a dokkolás nagyon nehéz. mechjebbel próbálkozz, illetve nézz youtube-on videokat. -
#1392 MechJeb kell neked. Legalábbis az elején. Sok bosszúságtól megóvod magad és a billentyűzetet is. -
#1391 Jó reggelt mindenkinek!
Egy hete vettem meg a játékot, nagyon tetszik! Örömmel látom hogy mindenkinek sikerül meghódítani a Kerbal rendszert.
Én még csak addig jutottam, hogy tudok építeni rakétákat amikkel Kerbál körüli pályára lehet állni, és sikerült egy darabka űrálomást is beállítani hogy ne pottyogjon vissza.
Ezt az állomást szeretném kibővíteni, de nem értek a dokkoláshoz. Egyszerűen nem bírom ugyanolyan pályára rakni az űrhajót és az állomást hogy találkozzanak. Valaki elmagyarázná nekem, hogyan is kellene? -
Lyobag #1390 persze, végre kiszállhatott abból a veszedelmes dögből. ha egy tucatszor nem robbant fel benne eddig, akkor egyszer se. többet használtam eddig a féket, mint a gázt, 10 m/s sebesség felett lejtőn egy kis bukkanó is halálos boruláshoz vezet... nekem meg volt szerencsém a legkráteresebb területre leszállni, az elméleti 60 m/s max sebességet meg nem tudom, hogy elérem-e. eddig a max 20 m/s volt, de félelmetesebb volt, mint a Jool légkörébe 115 km magasságig beszállni légfékezésre 5000 m/s sebességgel :D -
#1389 Látom ő is élvezi :D -
Lyobag #1388 köszi! és drift lesz még rengeteg! sok-sok részt be akarok járni, de 30-40 km/h sebességgel nem kevés ideig tart... ennek örömére egy facebook gyanús, pózoljunk a járgánnyal kép:
-
vemyke #1387 Gondolom sok a látnivaló :D -
#1386 Beindult, pörög a topik! Mindenkinek gratulálok a sikeres eredményekhez és driftelésekhez! -
Lyobag #1385 meg ennyit a need for speedben nem drifteltem, mint a Munon ma :D de az alatt a 20-30 km alatt, amit megtettem ma, többet láttam a Munból, mint az összes többi bolygóból eddig :D -
Lyobag #1384 ha nem a Mun roverrel (aliasz Hulla 3 elnevezésű) hajómmal tökölnék, meg a nehezítő modokkal, akkor seperc alatt kimaxolnám a fát. csak egy út lenne a Dunára. -
vemyke #1383 Természetesen ezek még messze vannak. De ez a landolás adott végre egy kis önbizalmat és sikerélményt a játékkal kapcsolatban, kezdek ráérezni az építésre és manőverezésre. Hosszú még az út a távolabbi bolygókig, még a Mun se lesz nekem gyerekjáték, de előbb utóbb mind meglesz. A techfámról is sokminden hiányzik még, pl nincs az a batár narancssárga tartály még. e hát majd csak... Ja és persze lassan össze kéne szednem az össze vissza keringő kerbanautáimat is :D -
Lyobag #1382 csak óvatosan. az Eve nagy kihívás. én az Eve, a Gilly és a Tylo kívételével minden égitesten landoltam már. az Everől nehéz visszajönni, a Gilly ott van az Eve mellett, a Tylo meg nagy gravitációval rendelkezik, úgyhogy kell anyag a le és felszálláshoz is -
vemyke #1381 Neked is grat! Meg sem állunk, míg minden bolygót be nem járunk :D
Mellesleg nekem ez tesztkörnek indult, h működik e a dolog. Semmi kutatóeszköz nincs rajta, bár így is hazaviszek vagy 300 pontot. Az éles küldetés laborral és mindennel holnap következik. -
#1380 Ami szintén a Minmus volt! -
#1379 Gratulálok!
Nekem is a mai nap lett a jeles alkalom, hogy először másik égitesten járt a kerbalom:)
-
vemyke #1378 "Ezen a csodás napon szeretnék köszönetet mondani a szüleimnek a sok évi támogatásért és a barátaimnak, akik mindig mellettem álltak.
Külön köszönetet érdemelnek az SG fórum tagjai, akik tudásukkal és tanácsaikkal járultak hozzá a sikeres expedíciómhoz.
Továbbá köszönöm még Józsi bának és Tibi bának, akik a kocsmában támogattak lerészegedésem alatt 1-1 sikertelen küldetés után.
Kis lépés egy kerbalnak, de én rendesen bevertem a fejem a létráról való lelépéskor, mert a jég baromira csúszik..."
Nyilatkozta Joevey Kerman a sikeres minmus-ra lépése után.
-
#1377 Valakinek sikerült már működőképes repülőt összerakni? Mert nekem nem :D Lehet hiányzik pár alkatrész még, szóval napolom a repülőgép fejlesztést... -
bgabor #1376 "A kiválasztott részegység nem csatlakoztatható!" -
vemyke #1375 Na már csak az a kérdés, hogy miért nem menti el: "The selected part is not attachable!"
Valaki lefordítaná mi a kínja? :D -
vemyke #1374 Áh igen! Köszi megvan :) Láttam már ezt egy videóba, így tudtam, hogy lehet ilyet, csak azt nem, hogy hogyan kell. -
Lyobag #1373 a tervező nézetben az alkatrész fülek közül az utolsó, rakéta alakú fülre mész. behúzod oda az összeállított elemeket, elmented, és így egyből vissza tudod őket. ha nem tévedek :D