X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogyan sikerült befejezned azt a gyárat Vapour Stream-ben?Nálam is ott van, de nem találtam építõhajót mellette.S ha kész van, mit gyárt az?Bofu-t vagy Food Rations-t?

Ugyanebben a szektorban van 2 Arawn is.Megpróbáltam elfoglalni, de harc nélkül nem megy, Arawn ellen meg nincs esélyem.
Haha! 😊Sajtreszelõvel rejszolni, by Ford Fairlane 😊)
Látom, Te is megtapasztalod, mennyit szívtam/szívok az egész építkezéssel.

Mondok jobbat:
Bõvíteni akartam a komplexumomat raktárral, ez a Storage szekció az Architect-nél.Oké kérem, nem lesz drága, kb 2,5 milla, kevés anyag.Kiírja, hogy kell ~400 Reinforced Metal Plate, ~600 EC és 60 db Fusion Reactor.Vááóó, pont van is ennyi a Rahanas-on.Odaküldöm, erre kiderül, hogy nem is annyi kell, hanem kb tízszer ugyanez.Mi van?!
Drágább lett vagy mi??

Az építkezés Devries-ben borzalmasan nehéz és lassú.De a mondás is úgy tartja, hogy minden kezdet nehéz.A helyzet az, hogy 4 fajta terméket, illetve a rakétákkal már 8 fajta terméket gyártok Darned Hot Air-ben, de ezekhez 16 féle nyersanyag kell.Ott szúrtam el egy kicsit a dolgot, hogy olyan Constr.Vessel-el építettem, amit Omicron Lyrae-ben vettem, így onnan kell egy csomó anyagot hozzá eljuttatnom.
A kapukon az NPC kereskedõk nem mennek át.A kereskedést manuálisan kell megoldanom, ami igaz sok élvezetet okoz, de baromi sok idõbe és ugrálgatásba kerül.Egyedül a bányászat megy jól, van is már Sequana-m is.
Szerencsémre megtartottam a sztori állomást és azt is felbõvítettem, így legalább a Silicon Wafer-t és a Refined Metal-t a saját gyáramból hozom el.

Még egy érdekesség: a Missile Forge mind a 4 fajta rakétát gyártja (Astrobee,Newtonian, V-Crusher, Novadrone). Az állomáshoz "jár" védelmi rakétakilövõ is, ha megfizeted.Ahhoz hogy az állomásomhoz equippelve legyen a rakéta (tehát nem raktáron), hívnom kell az építõhajót, hogy Equip Ammo, majd eladnom a saját gyáramból a saját gyáramnak/építõhajómnak ugyanazt, hogy fel legyen szerelve ("equippelve") <#vigyor>
Na, mindegy...

A szektoron belül lévõ NPC kereskedõk viszont elõszeretettel látogatják a gyáramat és hoznak-visznek mindent, ha van.Sajnos a kapukon nem mennek át.
Továbbra sem tudom, mi értelme a Communication Relay-nek, azonkívül, hogy az állomás radar hatótávját 3000 m-rõl, 50km-re növeli és szép az egész 😊
Egyszer biztos lesz értelme.
Erre a hozzászólásra ráférne egy szerkesztés, de ez van!
A Titusz jó hajó, csak olyan vele közlekedni, "...sajtreszelõvel rejszolni" (elnézést az eltulajdonításért). Nekem kettõ van oda adtam a gyárnak, hogy küzdjön vele.

Lett építõhajóm! Vért izzadtam, mire telehordtam a hajógyárat alkatrésszel és semmi! Majd megálmodtam, hogy ha Albion-ban kell hozzá fegyver és urw, akkor a Devrí gyár miért nem kér?!?! Kér! De csak a kereskedõ menüben látszik (enter-4) Hogyaza...! Akkor uccu elkezdtem pakolni a lövegeket és az urw-ket és onnantól, szó szerint fosta a hajókat.
De az elsõ építõm nem innen lett, hanem a HOA parkolóból, amiben a plotban is jártunk. Rutinmunka: JD, motor, boarding, várni (semmit nem szétlõni), esetleg hack. Ha nagyon megszorulnék az építkezésben, akkor áll még ott két Aranka és négy Balor. :-)

Soha ne kövessétek el azt a hibát, hogy egy zónán belül két építkezésbe kezdtek egyszerre. Nem csak hogy te nem tudod melyik vesselnek szállítasz (kereskedõ listában nincs külön jelölve, csak hogy építõhajó ebben a zónában. De melyik b*ki?), de néha a program sem! Plusz a Lúré kapunál levõ HOA kajagyárat is nekem kellett befejeznem, mert egyszerûen zavart, hogy csontvázkodott.

Ohh, és megtetszett egy Lepton is. Azóta az az új "hátasom". Gyors, pontos, megbízható, jó a kilátás! Egyenesen közelíti meg a raktárajtót, nincs fakszni, nincs piruett! Csak a munka. Cserébe szûkös a raktere.
Amaro klón érzésem van...
Igen, azok a jump beacon-ök, amirõl a minigame-ben is beszélnek.
Egyfajta útjelzõ vagy csomópont.

Fürtösnek egy kicsit:

- Nem tudom, mikor kezdted ezt a játékot, de gyakorlatilag a megjelenés óta szopok vele, igaz, folyamatosan értesítve mindenkit, hogy miket javítottak ki.Örülök, hogy neked nem jelentkeztek bugok.Én közeledek a 300 órányi játékhoz.A Skyrim-et 410 óra alatt játszottam 98%-ra végig (kiegészítõk nélkül,mert akkor még nem voltak)
- A ki-berakodással,mint én is mondottam, nincs baj, csak azzal, hogy ha egyazon helyre szállít, egyazon dokkba, akkor miért kell neki minden egyes alkalommal ezt külön megtenni?!A Cargolifter-ek teljesen normálisak és élethûbbé teszik a játékot.
- Multiplayer-t a kutya nem akart, fõleg én nem, ez a játék nem kell hogy többjátékos móddal rendelkezzen.
- Temetni senki nem temeti, legtöbbünkbõl inkább az elkeseredettség beszél, akik, mint jómagam is, kiadtunk érte 10-15 ezer forintot, de volt aki a 60 eurós verziót vette meg és sz*rt kapott érte.
- Kis cég, kis foci: nem teljesen igaz.7 év fejlesztés volt rá, ez idõ alatt vagy kiadják vagy feladják.Nézz meg egy-két (volt és mûködõ) magyar stúdiót, akik nem 2-300 emberrel dolgoznak, mégis minõséget tudnak/tudtak elõállítani (pl.Battlestations Midway-Pacific/Imperium Galactica,stb).Nem feltétlenül csak pénz kérdése a dolog.

Én továbbra sem adtam fel, játszom vele, utoljára 20 perce fejeztem be, mert holnaptól meló van újra.
Amúgy foglaltam egy Titurel-t is, teljesen véletlenül bukkantam rá Devries-ben.Szép, nagy, erõs, mindent tud szállítani és sok fegyvere van teherhajóhoz képest.Már útonvan a shipyardra egy teljes javításra.
dimre
Azok "jumpbeacon"-ok, a nagy hajók használják ugrásoknál, ezekhez a bójákhoz érkeznek.

X universe Home, sweet home

Nem arról beszélek. Devrisben rögtön a kapu után van egy,de több helyen is láttam már. CSak lebegnek egyhelyben jelenleg semmit nem lehet csinálni velük.

A Béna.

Azt a mûholdnak tûnõ valamit megnéztem közelrõl és is. Felrobbant. Mostmár tudom milyen az akna :-) Egyik Devries zonában rengeteg van.

Szimulátort akart a nép most meg sir hogy sokáig tart a be és kirakodás.
Nekem zavaró volt ezek hiánya az x3 ban milyen már ,hogy odamegyek egy böhöm nagy szálltóhajóval és egy gombnyomásra átteleportál a rakomány?
Multiplayert akart a nép,most meg sir ,hogy nincs SETA.
SETA-val nem lehet multiplayert csinálni, highwayjel lehet.
Mondjuk a minigame tényleg gáz.
Bejárható állomást akart a nép,most meg sir ,hogy nem jól néznek ki.
Az NPC-k tényleg gázosak.
Személy szerint a pilótafülke nekem bejön a GUI val együtt,van mit finomtani de a rendszer tetszik. Igazából Track IR támogatással lesz az igazi,mert igy lekapcsolja a hajtómûvet ha oldalra fordul.
Van baja bõven,de azért temetni nem kell.
Összességébn sokkal közelebb van egy "szimulátorhoz" mind az eddigiek.
Vegyétek úgy,hogy ez egy kényszerû lépés az áhtott multiplayer eléréséhez.
Kis cég,kis foci. Ez van,de legalább dolgoznak rajta.
Elfogyott a pénz gondolom,ezért ki kellett adni.

Nekem tetszik. Konkrétan bugokkal én nem találkoztam,leszámtva pár tereptárgyba beakadást,de lehet csak én vagyok szerencsés.
Mûhold lehet lesz késõbb, én több rendszerben is találkoztam müholdnak tûnõ tárgygyal.

Ha nem fordtanak neki hátat és javtgatják szorgalmasan akkor még jó vége is lehet.
B.U.É.K.

A Béna.

Most értem haza a Szegeden megrendezésre kerülõ baráti társaságban eltöltött szilveszteri buliból, így most kívánnék Boldog Új évet mindenkinek, és elnézést kérek a több mint fél napos késésért.

Remélem a Rebirth is hamarosan "boldog új korszakba" lép. 😊

RJoco
Az ünnepek alatt nem nagyon volt idõm játszani vele, de amiket itt olvasok és az eddigi tapasztalataim alapján lehet nem is lesz többet kedvem játszani vele.
Pedig nem lenne rossz, ha tényleg megcsinálnák rendesen. Viszont így asszem az Egosoft termékeket kerülni fogom és a DeepSilver sem lesz a favoritom.
A játék meg szerintem menni fog a géprõl lefele. Jó, hogy úgyis megvan a TC+AP is eredetiben, úgysem játszottam még velük.

Ha valaki esetleg tényleg összegyûjti az összes script-et és mod-ot a játékokhoz, akkor én azt egy fix, mindig elérhetõ helyre (amíg a google be nem csõdöl) felrakom. És honlapomon keresztül elérhetõvé teszem.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Boldog Újévet mindenkinek!Kivéve az Egosoftnak <#nyes>
jobban megnezve ugyanaz a gyar vesz C. URV-t aki eladja. Akkor mi a fenével kereskedjek devriesben. Na mára elég volt. Agyrém.

Megvan az oka. Rohadtul bugos ez is. példa: Construction URV kell 178 db a BTO Shipline-nak. Egy masik helyen veszek 177 darabot. Utána már csak 1 db kell a BTO nak. Rosz helyrõl vonja le a 177 darabot. vazze.

Nem tudom észrevettétek-e, de nekem többször van olyan a kereskedesnel, hogy kinezek egy arut amit valaki venne, megnezem van-e eladó. Ha van megveszem, és 1 másodperc mulva amikor queue-ba akarom tenni, hogy ha megvette a hajo autána menjen is eladni egybol, de akkor mar nincs a vételi listában. Elég durva.

A Taranis az UFO moddal valamelyest használható, csak mindenkit elüt, így meg is sérül.
Az hogy a hajók "noclip" módban mennek, jó is meg nem is.Idõt megspórolunk vele az biztos. Harcra csak akkor használható, ha az UFO mód telepítve és bekapcsolva, egyszerûen alapból nem lehet támadási parancsot kiadni.Döbbenet!
Amugy a taranis mindig csiga lassúan megy, vagy csak azért mert a köcsög mérnököm nem javitja meg a motort teljesen (kb 80% -ra javit csak.) Jó lenne cuccolni, mert mindent elvisz, de még a savegame editor se javitja meg a motort rajta.

Kicsit OFF: Nem akarok párhuzamot vonni a Rebirth és az OMSI2 között, mindössze annyiban, hogy mindkettõ német termék.Utóbbi esetében, EGY AZ EGYBEN UGYANAZ TÖRTÉNT, mint itt az X-nél.
Kiadtak egy gyakorlatilag használhatatlan,folymatosan lefagyó, hibák ezreivel bõvelkedõ élvezhetetlen sz*rt, természetesen,amit megígértek, ott sem teljesítették.
S ezt is teljes áron, tízezerért.Még egy patch-nek sem mondható az új rész, csak nem akarom abban a topicban leírni, mert ott még fanatikusabbak vannak, mint én, akik legalább rengeteget tettek érte, hogy egy jó szimulátor legyen.
Gagyi, gyenge, ócska német termékek.Ennyi.
OFF vége.

8.59-es hozzászólásom óta kétszer fagyott ki az X Rebirth.Nem tudom mitõl.A highwayek újra rosszak, belépésnél 30-40 mp-et gondolkodik a gép, ugyanez, mikor elhagyod azt.
Építettem (volna) egy Scaldis-t, erre kifagyott...
Hát igen, az X3AP sokkal jobb volt ennél. Egyetlen ok amiért abbahagytam, azért volt, mert nem lehet stratégának lenne benne. Ha egy szektort kiirtasz elfoglalsz, stb, respawn-olnak a hajók, állomások. Mi értelme.
Az is zavaró, hogy nem tudsz területet védeni rendesen, mert beugrik egy khaak, bejön egy kapun simán ugy egy xenon M2, hogy az nem a szomszédos szektorbol jött. Az XRM-hez van egy modul ami a legtöbb jumpgate-et kiveszi, azzal sokkal jobb a játék, de még mindig nincs értelme elindulni egy hadjáratra, mert minden ujraspawnol. A kettõbõl kellett volna egyet gyúrni.

Ebben viszont az tetszik, hogy nagyobb terek vannak az ûrben, nem csak 100x100 km-ben kell gondolkozni. De hirtelen más nem jut eszembe amitõl ez jobb lenne. Én azért nyomulgatok keveset, hátja hó lesz. Szerintem ha nem akarnak becsõdölni, akkor hallgatni fognak a fanokra, és megcsinaljak olyanra amilyenre a nagyközönség szeretné.

dimre
Kicsit ledöbbentem a kép láttán, az utóbbi idõben megszoktam az öregek otthonában azt a pár élõhalott arcot. Nem akarok modizni, de Yisha kinézete egy tehenészlányra hasonlít mérnõk lány helyett. A hasonló sok apróság miatt bukott meg ez a játék, a modokat nem számítom bele az összképbe. Elismerésem azoknak akik próbálgatták javítani, vagy orvosolni a hibákat modokkal, de egy régi mondás szerint "Szarból nem lehet várat építeni".

Ez is beszédes, ilyen is lehetne... (tudom ne álmodjak)

A steam-en megnézitek az alkotásokat, legalább jókat lehet nevetni a mûveken.

Ez egy zseniális és egyben elszomorító kép!

Igen, én is egyetértek mindenkivel.Kicsit áltatom/altatom 😊 én is magam, mert õrült vagyok, de ezt a részt elrontották rendesen.
Kéne egy jó nagy 1-2 Gb-os patch, amivel mellécsapnák azt ami hiányzik, amit megígértek, plusz mûködõ AI és motor.
Én is sajnálom, hogy kiadtam érte egy 10-est, de úgyis annyi fa*ágra költ az ember, csak azoknak legalább szerepük van.
Én leginkább azt bánom, hogy elvették a legjobb tulajdonságokat, nem pótolták, nem egyensúlyozták ki a játékot (hajók irányíthatósága) és nem csinálták meg,amit ígértek.

-Beletörõdtem, hogy nem vezethetem a nagy hajókat - semmilyen más játékban nem volt erre lehetõség - de ezzel beálltak a sorba. Azt sem adták meg, hogy szabadon parancsolgathassak nekik, ha már az enyémek és ha már nem vezethetem õket és hja már olyan sokba kerültekmegvenni vagy elfoglalni.

-Grafika?Szégyelljék magukat.Szép-szép, de 2013-at, pár órán belül 2014-et fogunk írni és ma már ezerszer jobbat tudnak alkotni.

- Sztori?Szánalmas: utoljára az X2-nél éltem bele annyira magam a sztoriba, hogy sírva játszottam végig.Itt a sírás inkább a stressztõl volt.

- Játékmenet?Azt mindig tudtuk, hogy az X-részek HOSSZÚ idõre kötik le az embert, és ez soha nem volt baj.De itt a bugok és szar mûködés viszi el az idõt.A SETA-t erre találták ki anno, de ide nem fért be.

- Élmény? Ha azt vesszük, hogy bugmentesen és hibátlanul végrehajtja egyik hajónk egy parancsot, ismétlem, EGYETLEN parancsot, akkor az már élmény!

- Újítások? Több rossz, mint jó.Vannak nagyon jó ötletek, de sokkal kevesebben, mint a borzalmasak.

- Hardverigény?Megszoktuk, hogy mindegyik X résszel voltak bajok, de ma az iszonyú teljesítményû GPU-k és CPU-k korában, ne legyen már szaggatás.Fõleg ha az elmebetegek (mint jómagam) kiadnak csak ezért a játékért +80k Forintot, hogy fusson.

-Zene? Az egyetlen,ami értékelhetõ.Nagyon szép még mindig, amit Alexei Zakharov barátunk mûvel.

- Minigame-ek: minek bele?Ez nem konzol, b*meg!Oké, egy-két helyen jópofa,de minek erõltetni?

- Ha már kell legénység és lehet "sétálgatni" a hajón/állomáson, akkor ne 3 ember irányítson egy hajót, amihez legalább 100 kell és ne egy 5m2-es terület legyen, ahol õk nyegle módon, zsebre dugott kézzel és fejvakarással beszélgetnek velem, hanem legyen már az az érzésünk, hogy egy 2 km hosszú hajón állunk/vagyunk benne.Milyen proli megoldás ez??

- Ha az állomás akkora, mint egy város, akkor ezt belülrõl is tessék érzékeltetni!És legyen élet azon az állomáson is,ami az enyém.Legalább díszítésként legyenek rajta emberek, akik úgy tesznek, mintha nekem dolgoznának.Hadd mehessek be egy Caliba Access vagy Science Station toronyba és hadd nézzek körül ott, hadd legyen az az érzésem, hogy amire kiadtam 50 milliót és szoptam napokig, mire felépült, hogy az az ENYÉM, büszke lehessek rá!

Lassan kezd nekem is elszállni a kedvem ettõl a játéktól.Megírom, amit akartam aztán leszarom az egészet, csak én egy reménykedõ ember vagyok.

Így aztán reményekben, szerencsében és boldogságban gazdag Új Évet kívánok Nektek!
Sajnos mindez így igaz és már annyi mentség sincs, hogy ez kezdeti felháborodás, hanem szilárd tények.

Feladtam az elveimet: Feltettem az MK5 mod-ot (unlock mk5 upgrades 1-1), de mintha nem sikerült volna. Sehol sincs nyoma eszközöknek és a mentésben sem látom. Mit vétettem? Nem ezt a verziót kellett volna?

Ilyet is találtam "MoreFuel", de igen szegényes a leírása, és fogalmam sincs, hogy mûködik-e egyáltalán.
Sajnos ez egy reális jövõkép a játékról és a fejlesztõjérõl.
Ez bár apróság, de beszédes...

Elkezdtem leszedni az összes minõségi modot TC-hez és AP-hez. Kit udja, még a végén eltûnik az Ego fórum és akkor ezeknek is lõttek...XRM-et még úgysem próbáltam ki rendesen...
dimre
Az egész egy kupac kaki, én is kipróbáltam mindent ami eszembe jutott, nem éri meg szenvedni vele. Annyit szerettem volna elérni, hogy egy folyamatos játékmenetet kialakítsak, nem sikerült a sok elcseszett hiba miatt. Gondolkodtam csokorba szedem tapasztalataimat, de nem látom értelmét egy értelmetlen játék hibáit ecsetelni.
Egy mondatban összefoglalva, harc, az még valahogy elmegy (Skunk-ra gondolok), az építkezés lehetetlenség akár a kereskedelem, a gondolkodást meg hagyjuk. A kereskedelemrõl egy fórum topikban olvastam, hogy pár óra játék után jóformán megáll. A gyárak termelése lassú, elfogy vagy nincs árú, a hajók feltorlódnak. Élõ univerzumot ígértek, olyat kaptunk ami pár óra alatt meghal.
Minden eleme ami értelmet adna a játéknak hibás vagy hiányos, lehetne sorolni ítéletnapig amin javítani kellene.
Miért nem adták ki korai hozzáférésû játékként (steam-en alpha, beta verzióban), amit még fejlesztenek, senki nem köpködött volna rájuk, sõt még segítséget is kaptak volna. A játékosok, modderek tesztelték, finomították volna a hibákat, hiányosságokat, és sztm egy éven belül egy élvezhetõ, szerethetõ, elõdeihez méltó játékká formálódott volna.
Az az érzésem, hogy még a legelszántabb fanok is belefáradnak ebbe a bughalmazba, akkor Ego-nak annyi. Nem hiszem, hogy anyagilag túlélnék ezt a bukást, ráadásul még erkölcsileg is leírták magukat.
Maradnak a régebbi részek amit a fanok, modderek életben tartanak Ego nélkül is.

Na, és én mit szóljak? 😊
Nekem a tököm tele van,hogy az állomásépítés, mint egy csiga.Arról nem beszélve, hogy nem feltétlenül azt építi, amit akarok:

Felhúztam egy Warhead Forge-ot az állomáshoz.Oké, elkezdett mûködni, termel folyamatosan.Mondom, itt az ideje, hogy rakétákat is gyártson, kértem építsenek egy Missile Forge-ot is.Leszállítottam az anyagokat (néhány óra, sok megakadás, parancs nem teljesítése, összekavarodás, eltûnõ hajó (!), visszatöltögetés.
Most végre megépült, de NEM AZ AMIT KÉRTEM, hanem õ még "befejezte" az elõzõ, Warhead Forge-ot, rakott mellé még egy épületet,stb...
Most végre elkezdi a Missile Forge-ot is.
Aki kitalálta ezt az évekig tartó, nyögvenyelõs építkezést, azt halálra kínoznám!Na meg a több ütemben kirakodó hajókat.Ugyanoda kell kirakodni, nem ezt õ több körben teszi meg.Nem egyszerre kib*sz mindent, neeem!
Ne is beszéljünk arról, ha ha egynél több hajó rakodik ki ugyanoda, a másik megáll, de ha végzett az elõzõ, baszik folytatni!
És nincs SETA...1 hete (!) építem a kib*ott állomásomat.Már pénzbõl és hajóból nincs hiány, mert unalmas perceimben foglalgatok, melyeket vagy eladok vagy megtartok,de ez döbbenet!
Nem kell kombinálni. A Nexus többször nem mûködik mint mûködik. Pont most mentem rá, és simán betöltötte az oldalt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Én bele fáradtam 2-3 hete az állandó kínlódásba.Minden tiszteletem azoké, akik még tolják. Talán 1 év múlva újra próbálom, addig jó nekem az EVE, meg a régebbi X-k. Boldog új évet mindenkinek!
Nálam a hajógyárak mennek.
Megoldás: leszállítani minden hajóépítéshez szükséges alapanyagot, ha jelzik, ha nem.
A Devries-i shipyard áll egyelõre, de direkt, mert oda szállítom a magam által gyártott anyagokat.

Én már több, mint 240 órán vagyok túl, és már egész élvezhetõ.Mondom ezt úgy, hogy ahhoz képest, ami volt. Viszont még mindig nem az igazi. Többek között a Fedhelm nem akar normálisan ki-be rakodni,a Constr.Vessel hibásan jelzi ki az építést, ezért bõvíteni csak úgy lehet, ha másik szektorból adod ki a parancsot.Zavaró és körülményes, hogy kereskedésnél állandóan utazgatnod kell, mert a Trading Computered elfelejti a dolgokat.Hál' Istennek, a scannelést nem felejti, de akkor is idegesítõ, állítólag direkt ilyenre csinálták.
Szereztem már Heavy Sul-t is, most én is egy Arawn-t szeretnék, csak közben szállítanom kell az iszonyú mennyiségû anyagot a gyáramba, plusz eladni, plusz kereskedni és unalmas perceimben küldetéseket végrehajtani.

Az, hogy hogyan szerzel pénzt rád van bízva.Abból a legegyszerûbb valóban, ha hajókat foglalsz és eladod õket.
A sztori befejezése után kicsit unalmas lesz ez is, mint a korábbi X-ek, de azért elvagyok vele.Ha megvannak a mûködõ állomásaim és közben a flottám is, elmegyek Xenon-t ölni...<#vigyor>
Valami baj van a Nexus-al. Nem lehet elérni az oldalukat. Lehet, hogy az Ego féltékeny lett, vagy átcsábította az egész bandát?
Rájöttem, hogy az egész kereskedelem legnagyobb kerékkötõje a tankolás. Az nem segít, hogy az én hajóim nem tankolnak többé, olyan megoldás kell, amitõl nem lesz tele a kamion parkoló a kutaknál! Akkor talán kicsit felpezsdül az élet.
Tegnap próbáltam venni egy építõ hajót... nem sikerült. Három hajógyár áll mint a cövek! Viszont az albionban a kapunál álldogáló Hoa Arawn a két balorral már az én pénztárcámat dagasztja! Ha így kell játszani, akkor így tesszük!

Apróbetû: A DeVries-ben 10 gurigával többet adnak egy Arankáért!

Ohh és még egy! A szoftverhibás rahant eladtam északon, ...nem idegesítem magam vele. Meg is rendeltem egy másikat, de közben elkezdtem unatkozni és látom, hogy az eladott hajó ott köröz az állomás körül. Szerettem a kapitánylány hangját, gondoltam vissza"veszem"... A hiba maradt...
Másoknak is felajánlkozott már valamelyik alkalmazottja? "...I do mean anything!"

Ha leszállnának a konzol témáról, akkor még lehet ebbõl a játékból valami. Kasza helyett bukás. Bukás helyett becsület.
Nem nagyon javul a megítélése a fórumokon, egyelõre hiába patchelgetik. Én is erõt vettem magamon az ünnepek alatt, ráadásul megleptem magam karácsonyra egy erõteljes gépbõvítéssel, így belenéztem mit tud a játék az új vassal+patchekkel így közel 2 hónap távlatából.
Az FPS már élvezhetõ, néha kicsit még így is belaggol...ami azért elég vicces egy i7+GTX760 kombóval...De általában bõven játszható a sebesség, még a sûrûn beépült részeken is.
Ennek ellenére, nem sikerült megszeretnem, valahogy olyan idegen és nyomasztó érzésem van játék közben. Hogy ez most az új rendszer miatt, vagy a kiadáskori arculcsapás miatt, azt már magam sem tudom, de ahogy a korábbi X-eknél mindig az volt az érzésem, hogy most picit lelépek a real világról és egy számomra kellemesebbe lépek át, itt ezt nem érzem. Sõt, éppen ellenkezõleg, engem nyomaszt az egész játék a ronda karakterekkel és a kanyargó highway-ekkel együtt. Nincs hagulata. Nem tudok szépen bedokkolni sehova csak ott az a jellegtelen ikon és bár még le se szálltam sehova, kilométerekre vagyok az állomástól, mégis lép ki a pilóta a hajóból ami számomra iszonyatosan illúzióromboló.
Nem tudom szeretni. És az a bajom, hogy ez valószínûleg már így is marad, hiába lesz valamilyen szinten mûködõképes 1-2év múlva.
Mindenkinek akinek tetszik ez a játék, több szórakozást kívánok mint amit én átéltem vele. Jó játékot és fõleg, sok-sok kitartást kívánok!
Boron Power
Azért arra jó ez a topic, hogy kedvet csináltatok az X3AP-hez 😊 Elõvettem a régi mentéseket. Ez meg talán fél év múlva játszható lesz, ha addig csõdbe nem megy a cég.

Szia!

Hál'Istennek, azt hittem már csak én játszom egyedül vele, mint utolsó mohikán 😊
Gratulálok, ügyes vagy.Én találtam Devries-ben egy Heart of Albion Freedom Carrier-t, amin 125 löveg van.Szerintem nagyobb,mint az Arawn.Nem mertem nekimenni, pedig jó lenne.
Egy dologra rájöttem: mielõtt bármi ilyenbe belemész, minden hajódat hagyd otthon/máshol, mert egyrészt azonnal megtámadják õket vagy ha támadó hajód van,ami járõrözik, kilövi a célpontodat, mielõtt elfoglalhatnád.
Én háromszor jártam így,aztán úgy döntöttem, hogy elcsitítom a hajóimat, mert a Balor ugyan gyenge, de félelmetes rakétakilövõje van, ami egyszerre 8-10 db Novadrone-t lõ ki és kb két ilyen sorozattól egy Taranis meghal...
Nagyon jó az UFO mód, már belejöttem, csak óvatosan, mert a hajóink nem kímélik az állomásokat sem, annak pedig barátaink nem örülnek.Jöttek is az üzenetek, hogy "Reputation temporary decreased", amikor a Balor szétlõtt pár ellenséges vadászt egy baráti állomásnál, mert néha a rakéták mellémentek <#vigyor>

De eddig a legjobb duma, amit hajómtól kaptam egy leba*ás az egyik Rahanas-tól, hogy "Milyen jók az infóim, az állomásnak rohadtul nem kell az,amit el akartam adni" - persze nem ilyen megfogalmazással, de szépen lecseszett a kapitányom...

Állomásépítés: már a 3. gyártómodult húzom fel, a 3 db, általam gyártott anyag elõállításához vagy 10 féle másik kell.
Ez a rész csak türelmeseknek való!Egyrészt beszerezni az építõanyagokat jó néhány óra, majd beszállítani azokat, amibõl a gyár dolgozni fog nem semmi.Némelyik anyagból borzasztóan sokat használ fel, a többibõl kevesebbet.
Most EM-Spectrometer-t (átlagára 12-15 ezer), Reinforced Metal Plate-et (átlagára 4800-5600 cr) és Warhead Components-et (átlagár 12-16 ezer) gyártok,de most épül mellé még egy Missile Forge is, ami 6 féle rakétát fog gyártani.
Majd küldök még képet.
Elvettem egy arawn-t!
Vége fõcím után, ballagtam "haza", gondoltam megnézem ott van e még a plotban félig szétlõtt pmc-s taranis. Épp lava flow-nál tartottam, amikor látom, hogy a hoa-s scaldis még mindig ott rostokol. Egye fene! Mentés, ugróhajtómû, 100% -on marad, plusz ejnye-bejnye. Akkor kapd be!
Arra járt az aranka (szintén hoa). Metodika ugyan az: mentés, jd, lejön!!!??! És marad a barátságos mosoly. Akkor einstand!!! Egy rossz szó nélkül enyém lett egy perc alatt.
Ami még ennél is furább, hogy ha megnézem a birtokolt eszközök menüben, a skunk raj alatt ott az ari, meg ami rajta van hayabusa, eddig érthetõ, de ott van az aranka fennhatósága alá tartozó, fervid coronában dekkoló sul (talán), annak a hayai, plusz két teherszállító. Amik természetesen nem zöldek, hanem kékek. Arra a következtetésre jutottam, hogy nem kell nekem mindent értenem!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Omicron Lúré-ról annyit, hogy szép világos, (DeVries-be érve azt hittem, hogy valaki közben lekapcsolta a villanyt, amíg távol voltam), de a lakótelep gyárakat szkennelje az akinek két anyja van!
Maelstrom: egyes alá!

Jól sejtem, hogy a plot jutalma az MK2-es kalapács és a másik fegyver? Keresgéltem a többi mechanikusnál, de egyik sem árult sem MK2-es fegyvert, se MK5-ös pajzsot, vagy motort!
Hmm, sajnálom.Egy igen értékes hozzászólót "vesztünk el" veled.
Nekem jelenleg az állomásépítés - még ha lassú is - örömöt okoz.Mondjuk elég érdekes néha, fõleg az említett hiba miatt, mely megint elõjött, de elvileg ezt orvosolják.
Az már jó jel, hogy mások is hoznak anyagot az építéshez, illetve a gyár mûködéséhez, de hiányzik az árak beállíthatósága, és zavaró, sok idõt vesz el, hogy állandóan ugrálnom kell a hajóimmal vásárláshoz, mert a trade computer elfelejti, hogy mit hol, mennyiért.Nagyon kéne a mûhold, mint a régebbi részekben.
Most megpróbálok egy állomást fullra felépíteni,azaz összes gyáregységgel és kiegészítõ állomással. További zavaró dolog, hogy nem tudom elõre, milyen anyagok fognak kelleni, hogy termeljen.
Szintén zavaró, hogy ha Devries-ben építkezek, akkor ezen a galaxison kívülre nem tudok beállítani vásárlási helyet.

ÚJDONSÁG!
Kiugranak a hajókból a pilóták, csak ezt gyengén jelzi, ezért mindig szétlõttem az elhagyott hajót.De itt a bizonyíték:

Valamint itt van egy-két kép, hol tartok:

Bõvül a gyár

Épül a Targon Tracer:

Taranis versus Xenon K:

dimre
Sokat mérlegelve a tényeket arra jutottam, hogy abbahagyom a szenvedést. Beleöltem 275 órát, mindez arra ment el, hogy próbálgassam, teszteljem mi mûködik, és mi nem. Nem éreztem semmi örömöt e idõ alatt, a "játék" ebben a formában nem képes lekötni, felvillanyozni, stb. pozitívum egyenlõre nincs benne.

Nem kell, eladhatod...
Már kezdenek mûködni a CapShip-ek, de az irányítás hiánya miatt nehéz kihasználni a harci képességeiket. Jelenleg (szerintem) elsõ sorban pénzmagnak a legjobbak, illetve szektor/állomás védelemre.
azaz plot

Kell a taranis a splot végigviteléhez?

No, láss csodát, megjavult az állomás bõvítés, patch nélkül!

A helyzet az, hogy NEM a Construction Vessel-tõl kell kérni az építést, ha az állomás készen van, hanem az állomást kell hívni az Info menün keresztül, ugyanis az Architect ott van az állomáson (bár fizikailag az építõhajón van) és akkor viszont engedi a további bõvítést.Persze erre rá kellett jönni, a fene sem gondolta volna.Mert logikusan mit keresne az építész az állomáson, amikor én nem raktam õt oda?!
😊 kínomban mosolygok.
Igen, majd egy 25 eurós DLC-ben megkapjuk még pluszban, amikre gondolunk.De viccet félretéve: használd azt a modot,ami figyelmen kívül hagyja a tankolást, azaz, nem kell fuel az ugráshoz.Ez nem csalás így.Én használom.Az elején ment a tankolás, most nem.
Ha fut valami ilyen mod, akár a manual commands, próbáld meg kikapcsolni, mert az ego most jutott el odáig, hogy saját tankolást építettek be, nem pedig moddoltat.A SETA nem létezéséhez kezdek hozzászokni, de a kommunikációs mûhold nekem baromira hiányzik.
Egy általad említett enciklopédiára én is vágyom, már írom is a listát.Addig itt van ez:

Állomások listája

Ha klikkelsz az állomásra a linken, akkor van ott egy olyan hogy "Search" és megmutatja, hol van belõle.
Állítólag készül már olyan térkép is, ami állomásokkal együtt mutat mindent. A teljes enciklopédia fordításán is filózok, de az vagy 300 oldal...
Egyébként jó a játék, csak idegesítõek a még mindig létezõ bugok.
Pont ezt a hozzászólást alapoztad meg néhány tétellel, lássuk; Mi a francért kell tiszteletkört mennie egy szállítónak, ha két tételt kell leadnia? Fel nem fogom, hogy erre nem gondoltak. "Tisztelt Egosoft, ha gondolják megírom egy perc alatt basic-ben azt a szubrutint ami ezt az ostoba hibát kiküszöböli. Lehet kb öt sor!!!"

A "K" foglalás szerintem EGO-s humor. Én legalább is annak vettem. (Minthogy azóta már szembesültem velük, és azon mód rájuk is repültem. (Mindig van nálam egy legénység készenlétben...)

Sajnos új motor ide, vagy oda, ugyan úgy fenn áll az szektorban - szektoron kívül probléma. Magam is erre a következtetésre jutottam. De a besült új parancs menüt nem orvosolja, amit valószínûleg a Fervid Coronában lévõ benzinkút okozott. (elküldtem a rahant, hogy tankoljon, ott ragadt. Utána mentem, hogy miért. Láttam, hogy nagy hiányt szenvednek hamburgerbõl, Hoztam nekik. A rahan azonnal tovább is ment, de azóta tök hülye. Szerintem a tankoló parancs ragadt be, amin nem segít a kötelékbõl-kötelékbe módszer. Még azt akarom kipróbál, hogy elküldöm, illetve elcsalom jó messzíre, hogy tankolnia kelljen, hátha kibillen.) Azóta egy Tituszom is megviccelt, a történet hasonló; Tankolj! - Jó. Láttam, hogy beáll, szöszöl, kiáll. Gondoltam rendben. Majd órákkal késõbb kapom az üzenetet, hogy elköltött benzinre x összeget...

Továbbá; Követelem az X3-as enciklopédiát!!! Pontos korrekt információkat akarok: Mi, hol, mennyi, stb!
Ezt a játékot azért játszom, hogy iparmágnás lehessek, mint eddig mindegyik "X"-ben, de erre egyelõre esélyt sem látok!

Megyek és felrobbantom a Xenon bázist... (vagy nem)
Jó estét!

Ma körülbelül 4,5-5 órát sz*ptam el azzal az idegesítõ buggal, amit feltehetõen a következõ patchben javítanak is.
Tegnap írtam, hogy szépen mûködik az újonnan felhúzott állomásom.Ez eddig oké, de a bõvítés...
Az egy dolog,hogy nem engedte, csak a Targon Tracer felhúzását, de hogy utána mik jöttek?!
Felépítettem egyet ebbõl a szép kis erõdítménybõl, gondoltam ez elõfeltétele, hogy a többi gyáregységet hozzáadjam.A többi gyáregységre az Architect-em azt mondta hogy "Done", azaz kész, felépült.
Persze hogy nem, de sem építeni, sem fejleszteni, semmit nem tudok vele, kizárólag további Targon Tracereket.Az összes modul Avilable-bõl átment Done-ba, de persze ez nem igaz.
Hát irány a savegame és egy kis kitalálósdi, vajon hogyan, hol, miként lehet a tudtára adnom, hogy nem épült fel a többi, de szeretném megépíteni!Irány az .xml szerkesztés és tesztelés...
Nem sikerült. Aztán jött, hogy kirúgom az Architect-et és a helyébe léptetek egy másikat.Nem volt jó ötlet, mert megszûnt a bõvíthetõség, meg minden egyéb, javítások, fegyverezés stb, és az új építész új állomást akart építeni.

Itt egy leírás,mi lesz az 1.22-ben,ebbõl idézek egyet:
- Fixed incorrect display of station upgrade levels.

Patch 1.22 elõreláthatóan...
Néha velem is elõfordul, hogy valami nem stimmel.
Én már a második gyáramat építem, eddig minden rendben van vele és már gyártja is a drága és ritka Reinforced Metal Plate-et.

Ha a sztori állomásra gondolsz, akkor felépíted az alap üzemet,ami egy Steel Foundry, majd rá egy URV Wharf-ot és elég.Mint korábban mondottam, abba nem érdemes semmit szállítani, mert úgysem fog drónokat gyártani (bár van mod,amivel igen). Elég ha felépíted és már mehetsz is tovább a sztorival.A Steel Foundry, meg a Wafer Plant az fog menni, a URV Wharf az nem.

Én Arawn-t elõbb fogok venni, mint foglalni, nem pöcsölök annyit vele és nem akarok rosszban lenni senkivel sem emiatt.Már most van rá pénzem, de én most inkább állomást építek.Több kisebb hajót már foglaltam, így van Sucellus-om, Balor-om is több.
A kereskedelem mûködik valamilyen szinten,de nem az igazi.
Én Darned Hot Air-ben építek most egy Military Hi-Tech Dept.-et, ez az említett anyagon kívül fegyvereket (Turret Forge-ban), rakétákat,pajzsot, hajó- és állomás építéshez szükséges fõbb elemeket fog gyártani.
Állomásépítésnél a legnagyobb pöcsölés az az anyagok beszerzése, leszállítása (idegesítõen lassú) . Ja nem lehet egyszerre több anyagot kipakoltatni, mindig tesz egy tiszteletkört a Rahanas, minden egyes új áru/anyag leszállításakor.
A Construction Vessel-be nem lehet már elõre több anyagot tenni, mint amire szüksége van/lesz, pedig jó lenne, ez azért sokat gyorsítana.
Az, hogy az Arawn-t nem tudod elfoglalni, szerintem hasonló bug, mint, hogy én meg Xenon K-t nem tudok, hiába hekkelem széjjel, igaz erre még csak kapitányt sem tudok rakni.Jó,jó tudom, tudom, ez egy robot, egy gép, a Xenon nem élõlény,stb,stb...

A benzinkút szerintem néhány patch-el ezelõtt jól ment.Most én is azt látom, hogy sorok állnak ("ócsított" a MOL? <#vigyor> ). Próbáld azt, hogy elküldöd tankolni és kilépsz a szektorból, azaz otthagyod.
Itt hasonló a mûködés, mint a korábbi X-ekben, azaz máshogy ment a játék ha szektoron belül voltál a hajóiddal és máshogyan ha máshol voltál, azaz "nem láttad" õket.
A játéknak talán a legnagyobb hibája, hogy fukar az információval. Sokszor nem érteni, hogy miért történik, vagy nem történik valami. Tegnap egész nap az építkezést felügyeltem, láttam csodákat is. A DeVries benzinkútjához tettem a gyárat, de szerintem ez a zóna alapból hibásan mûködik. Amelyik hajó máshol hibátlanul mûködik, az itt tutira belefut valami ostoba hibába. Az építõ hajó felhúzta a második fázist, majd bekérte ugyanazokat az anyagokat, és az építész listájában 0%-os lett, ami már kész volt. Elkezdtem újra feltölteni, akkor az egyik hajóm jelenti, hogy már valaki leszállította. ?????? Ám legyen!
Lépnék tovább... OK. OK. OK. Anyag lista sehol. Térülök fordulok, átmegyek egy másik zónába, megjelenik. Közben az építtetett Rahan likvidálta az új parancs menüjét, (inaktív) és azóta minden ki-berakodásnál ott ragad az állomáson.
Kínomban nekimentem egy Arwan-nak, (gyorsabb pénz, mint a konténer) de nem sikerült. Nem lehetett lelõni az ugróhajtómûvét. Pajzsa lejött, aztán állt 100%-on mint a cövek. Körbelõttem rajta mindent!!! (két órán keresztül szöszmötöltem) Hekkeltem is, de semmi. A végén már egy másik hajó négyesével lõtt rám valami nova szerû rakétát, amíg el nem töröltem azt is. Ennek köszönhetõen a fél oldala is lerongyolódott. Feladtam.

A benzinkutakon a sorok??? Három kút két rendszerre??? Haló!!!

Olyan érzésem van, hogy ezt nem az a gárda készítette, mint az eddigi X-eket!
A kereskedelem egy nulla; Totojászás, malmozás, bénázás. (Dohányosok hátrányban!)
Építkezés ebbõl kifolyólag; Siralom!
Gondolkodni, azt lehet; "Mi a f*sz történik most??!?!"
A harc nem az én asztalom.

Apropó!
Teljesen készre kell építeni a gyárat, hogy tovább lehessen haladni? (összes fázis, összes üzem) Mert akkor lehet, hogy inkább kölcsönkérek egy mentést... :-)
Van még egy örök aduász: ha valamit nem akar a hajód csinálni vagy rosszul csinálja netán elõfordul, hogy nem tudsz anyagokat szállítani, akkor a Leave my Squad, Join my Squad párossal "reseteled" a hajódat és folytatja a félbeszakított kereskedést/követést/stb-t.

Meg van miért nem javított a mérnök úr. Két mod egyike/mindkettõ bezavart. Leszedtem a manual command és a nesa modokat. Ez alapbol nem hozott javulást, de ha utána lecserélem a mérnök urat akkor megkezdõdik a javitas is. jeee

Boldog és áldott Karácsonyt mindenkinek!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Az Engineer-en kívül vigyél neki kapitányt és Defence Officer-t is.Így aztán már el tudsz ugrani és lõni is fog.
Amúgy a hajótestet nem fogja javítani, csak mod-dal.Ha nincs Constr.Drone a hajón akkor sokkal lassabban javítja meg a dolgokat.

Nekem eddig nem volt gondom foglalás után, csak mindig legyen a hajódon Captain/Engineer/Defence Officer vagy mindhárom.