5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Golyofogo_
    Na most a Berlin melletti RATHENOW FLUGPLATZ alakult fekete lyukká.
    Kerüljétek.

szerk.: és nem sokkal mellette WITTENBERGE.

Alakul ez szépen.
    Utoljára szerkesztette: Golyofogo_, 2016.03.08. 18:29:46
  • ikarus44
    Neked akkor szerencséd volt. Én akárhányszor raktam le aknát mindig team kill lett belőle, így inkább feladtam.
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.03.08. 11:09:26
  • ChipKng
    Be szoktam irni a chat-be is, hogy hova rakok le aknat. Ha megis rafutnak, leszarom. De joval tobbszor jott jol, hogy megfelelo helyre raktam le aknat.
  • ikarus44
    Nekem nem, mert állandóan a csapattársak mentek rá.
    Megcsinálhatnák azt ha csapattárs megy rá akkor az sucide legyen ne team Kill.
  • ChipKng
    Eddig nem volt?
  • ikarus44
    Végre lesz értelme aknát használni
  • ChipKng
    Erdekes mitoszokat cafolgatnak itt az oroszok a jatekkal kapcsolatban:

Pl, MG42-vel egy Hellcat-et is akar fel lehet robbantani, ill. ha megpakolod 4db aknaval a jeep-edet es belehajtasz egy nehez tankba, akkor az ongyilkossagon tul sikeres dzsihad akciot is vegrehajthatsz.
  • ikarus44
    Pont Chip-nek írtam néhány hsz-el lejjebb hogy a Wiesel-ről ebben van a legjobb összefoglalója: "That a new Wiesel, well it's it did Wiesel"
  • Roger6
  • ChipKng
    Ha a loveget forgatja akkor jo helyen vagy. A bal egergombbal lohetsz nem kell hozza zoomolni sem. A zoomot tenyleg az eger gorgoje hozza be. Lehet meg kellene nezni a billentyu beallitasaidat, mert lehet regen atallitottad csak elfelejtetted idokozben.
  • gunjack
    Sniper autójában hogy a rákba lehet lőni? Odáig stimmel hogy átülök a fegyverhez.Forgatja is a löveget de nem vált át célzó modba....egér középső gombját írja de nem csinál vele semmit.Már az összes gombot megnyomtam a billenyűzeten de semmi.Oké hogy rég játszottam már vele de eddig jó volt.
  • ChipKng
    Ha ez vigasztal, Szombat este Romban kb 30k gyalogot, ~4k tankot , tobb szaz ejtoernyost kesztettunk megadasra. Tobb is lett volna ha egy csoport 'random' emberke nem lett volna annyira tulbuzgo delen az egyik varosban ahol szinten ekkora arzenal tartozkodott mielott befoglaltuk volna az alatta levo kis varoskat az elzarashoz.
  • ikarus44
    A patch óta, én is állandóan találkozok ilyen fizikai buggal, mint amilyen az első képnél is van. De a civil jármű spawn is érdekesen van megoldva 1-2 esetben, Pl. Az előretolt reptéren, az A1-en, ugye a garázsban áll egy civil teherautó. Beszálltam és abban a pillanatban amind megmozdult a kocsi rám esett a következő. Még örültem is hogy nem robbant fel tőle a kocsi és így egyből nem egy sucide-val kezdtem a csatát.
    Apropó sucide: tegnap azért haltam meg mert felborultam a biciklivel.... gg reto
  • Golyofogo_
    Ma, elnézvén hogyan daráltatnak be idióták AT-ket, elgondolkodtam. Rendben, hogy a +50% xpvel többet kap war esetén, és gyalogcsapatoknál sem zavar ha elhasználják. De tank, repülő, stb esetén kellemetlen, úgy hogy van aki azt sem tudja mi az a warfunds.
    Erre egy tök egyszerű megoldást lehetne bevezetni: arány. MIndenki kap minden kasztra egy számot ami az adott eszköz (ember/tank/stb) értéke / az általa elpusztítot eszköz értéke. Gyalogos esetén mondjuk lenne 0,6 (mert ha cserébe foglal, akkor tud játszani) tanknél 0,8, repülő 0,9 etc. (Csak war esetén stageden mindenki a saját f****l veri a csalánt.
    Pl: ha pl egy tank 300 WF, lelő egy tankot ami szintén 300WF akkor 300/300=1, ok tippre nem sík hülye. De ha lelő három gyalogost, aminek darabja 60WF és után annyi neki, akkor 3*60/300=0,6 az arány, és ezt eljátsza 2-3x akkor maradjon csak gyalogos. Mert vagy nem tud tankossal játszani, vagy szar a felszerelése, vagy nincs is nagyértékű ellen a pályán, vagy szar részen próbál harcolni (pl. házak között), így nem indokolt ezzel az eszközzel a részvétel.
    Ha ezt nem éri el, gyakoroljon stagedbe.
    Vagy egyszerűen az elhasznált eszköz WF értékének mondjuk 40%-át a használótol vonjuk le.

Egyébként valójában minimum nullszaldós minden veszteség nálam, de idegesítő azt látni, hogy azért bukunk mondjuk el egy meccset, mert 8 tankos van, városban egymás hátán, van, amelyik annyira megy előre hogy már 70°-an áll a falon, és nem veszi észre, végén van 30tankbukta a semmire, és a meccsnek is annyi. Modnjuk kávé helyett ez is felhúz.
    Utoljára szerkesztette: Golyofogo_, 2016.03.06. 11:43:17
  • Golyofogo_
    3 kereket héliummal fujtak tele...
    [IMG]http://kepkezelo.com/][/IMG]

Queen: Bicycle Race

No more headshoot, loosers...

-Torony! Igen rövid ez a leszálópálya!
    -Valóban, de milyen széles....

Ide meg ha valaki beküldött volna 1 gránátot....
  • Golyofogo_
    Ez megint gyönyörű: Berlin melletti Lichtrefelde városába berohadt egy kisebb haderő. Nem, nem körülzárás miatt egyszerűen beszart (14k gyalog többszáz tank, jármű eddig). Ez b+ megint -legősibb szakma- jó. Támadni nem lehet de majd tuti az lesz a vége hogy körbeveszi az ellen és megy majd az egész a -női nemi szerv- ba....
  • Alien69
    Aki azt írta, hülyeséget írt. Az igaz, hogy fontos, de önmagágan lófütty. Más játéknál is van hasonló szitu. Ki kell lockolni valami fegyót, de az oda vezető út lehet, hogy nagy k/d áldozattal jár. De természetesen, van egy küszöb szint, amit NEM szabad átlépni. Az tuti, hogy 1:10-s arány NEM megfelelő... Ha legalább eléri az 1:1-t, az már azért kecsegtető, de ha mondjuk 2:1 az arány, attól még lehet az illető sík hülye is, csak terv szerint csinálja a játékot, és félre vezető lehet az illetőnél a K/D. Ha viszont 5:1, az mán csíter...
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2016.03.05. 16:03:17
  • ChipKng
    Szerencsere nem csak az szamit. A minap azon rohogtunk, hogiy egy 6:55-os meccsen az elso helyezettnek 0/0 volt! En a harmadik helyen tanyaztam 0/1-el. A foglalas, egy pancelauto felrobbantasa vagy egy APC megsemmisitese nem jelentkezik a k/d-ben (foleg ha kipattan a sofor a robbanas elott). Megis mennyire hasznos!

Amikor hivtak a DB-sek jatszani akkor sem a K/D aranyom ihlette oket mert az nekem soxor elegge vacak. (foleg mikor 0/12-vel inditok egy meccset) Sokkal inkabb, hogy lattak mennyit kommunikalok es csapatjatekoskent akarom tolni.
    Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.03.05. 11:07:46
  • ikarus44
    Köszi!
    A k/d-ről: Egy kb. 1,5-2 éve írhattátok itt (Már nem emlékszem, hogy mire) Hogy a K/D mutatja, meg hogy a játékos mennyire hatékony azóta mindenem ez
  • ChipKng
    Ez nem Carbine fuggo hanem mindennel alap:
    Arany heavy set kituzo az alap. Hasznalj sok fedezeket, ne acsorogj sehol (ne kempelj!). Kivetel ha pontot vedesz amig a tobbiek tamadjak a kovetkezot. Az epuletben folyamatosan pasztazd a buvohelyeket ha masok is ott vannak. Belepsz a szobaba rogton a bejarat melletti sarkokkal kezd ha a tuloldalon nincs senki. Es igy tovabb... Lenyeg az allando mozgas. 900-as RPM boven jo. Az 1000 feletti mar nekem kezelhetetlen volt. Ja es ha sorozatot losz vele kezeld a visszarugast ugy, hogy kozben lefele huzod az egeret.

+1: ne parazz allandoan a k/d -aranyon.
    Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.03.05. 07:52:02
  • ikarus44
    Bár a tuti a Wiesellel kapcsolatban az utána következő Panther bemutatóban volt :)

A másik:M1/M2 Carbine-nek tudtok tanácsot adni, hogy milyen taktika kell hozzá? Mert nem igen érzem még. Hogy is kéne azt játszani. (A tűzgyorsasága már fel del van húzva 900-ra az 1028-as max.-ból) (negatív k/d m-jeim voltak, hogy értsd a probléma nagyságát :( )
  • ChipKng
    Jaja, a legfontosabb teszt: a duda. Mondjuk az amcsi AA-nak a legjobb szerintem. Azert Kotton is odaig volt meg vissza.
  • ikarus44
    Nem tudom látta-e már valaki, mindenesetre sokat elmond Wiesel
  • Roger6
    Igen, ez abszolút támogató jármű.
  • ChipKng
    Ez inkabb egy logisztikai eszkoznek jo a ket doboz miatt amit magaval vihet. Mondjuk egy APC mellett jol teljesithet de ennyi.
  • Roger6
    Áhh, úgy irigylem az olyan embereket, akiknek videófelvétel közben is ennyi fps-ük van. Nekem leesik 15-20 fps-re sajnos. Jól nyomja a srác, bár nekem kézifegyver helyett H3 van a karakternél, hiszen csakis járművekre használom.
  • ikarus44
    A Wiesel-en én is gondolkodtam, hogy megveszem kipróbálásra, amíg meg nem láttam az árát. bár ezek szerint nem sokat vesztettem.
  • ChipKng
    Egy kis PTRD lecke egyenesen Japanbol:

Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.03.04. 09:39:04
  • Roger6
    Amit hozzátennék, hogy kurva jók lettek az új lövéshangok pl. Recon autókból, a gépfegyver tankból. Nekem nagyon bejöttek, iszonyatosan tetszenek.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.03.04. 09:05:12
  • ChipKng
    Szerintem a bokrokkal az lehetett a problema, hogy tenyleg huztak a teljesitmenyt lefele. Sajnalom, mert en orommel vettem, hogy a csipasok hatranyba kerultek. Tegnap este ismet volt egy kis idom tolni a szekeret es talaltam meg par erdekes hibajavitast. Az egyik, hogy az ejtoernyosoknel vegre nincs az az idiota hasznalhatatlan kamera nezet amikor a repulot koveti hanem siman ra lehet allitani egy pontra a kamera nezetet igy jobban tudsz az ugrasra koncentralni. Az is feltunt, hogyha guggolsz es fordulsz akkor is zajt ad a karakter.
    Volt meg egy erdekes megallapitas tegnap. Azt beszeltek az emberek egymas kozott, hogy tegnap feltunoen gyengen szerepeltek a nemet klanok (TPDs meg a tobbiek). Erre beszolt vki, hogy biztos meg nem keszultek el az uj cheat programok az uj build-hez.
    Egyik nap osszefutottam egy Staged-ben TPDs-el. Neztem is, hogy mit keres ott? Hat probalgatta a frissen vasarolt cicajat amit jol ossze is karcoltam neki. Azert nemsemmi, hogy 4 loves kellett neki amibol 1 lepattant, pedig oldalba csurtem ahol elvileg gyengebb. Mind1, sticky ugyanugy megeszi, az a lenyeg es ha a sofort kiszedem akkor unlockolhato. Igy volt alkalmam menni vele es bitang jo a hangja.
    Amugy van par mazochista aki megvette a weasel-t. Azokon rohogott mindenki. "Weasel in position." Draga, nehezen fordul, zajos es zsiros celpont tanknak, mg42-nek. Viccnek jo... egy darabig.
  • Devid-on
    Még több csipa?Még mindig semmi korlátozás járművek terén illetve kasztok terén?Még mindig sehol a squad 2.0?Éljen soká ÁSZLÁN!!!Viszlát fél év múlva :)
  • ikarus44
    A Németek közepes tankban valóban nagy hátrányban voltak. Ezt most a Pantherral talán sikerült megoldani. (Még nem láttam véleményt róla, ezért írtam a talánt)
    Meg amúgy is. Ha minden nemzetet minél pontosabban fel akarják építeni (Márpedig ez a céljuk, ha jól tudom.) Akkor miért pont a Panther maradt volna ki. :)
    A bokrosítással az volt a bajom, hogy valami hihetetlen camp fest-ek voltak. Ha valaki be tudta oda "ásni" magát akkor azt max tank szedhette ki. (Erre többen is panaszkodtak) Ill. Ami egyéni problémám volt az az hogy nagyon tudta enni az FPS-t. De ahogy eddig olvasom most sem sikerült megoldani rendesen mert most meg (Ezek szerint) a csipák lettek a harctér urai megint.
    Szegény Devid még bisztos nem fog visszatérni egy ideig :)
  • Roger6
  • Golyofogo_
    Ej, több napi minimális fórumforgalom után ismét felpörögtek az események....
    És miután mindenki lenyugodott a picsába inkább véleményezzük a csodás új peccset -bár a vélemény olyan mint a segglyuk. mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra -
    Ami egyedül pozitív szerintem az az egyéb járgányok után kapott xp. Végre nem lesz akkora bukta a csipaverda és APC vadászat.
    Nekem kb ennyi a pozitív élmény.
    A jó kis bokros pálya a múlté. Szerintem teljesen jó móka volt a susnyásban kódorogni, és az a pálya egy kicsit jobban kedvezett a SMGnek is. Most megint ott vagyunk mint eddig. Pár ványadt cserje, minimális rejtőképesség, és mindenki távcsövessel nyomja.... Szomorú, hogy új pálya, vagy a régiek átdolgozása helyett ennyit sikerült kb kiizzadni pályaszerkesztés terén.... Az persze senkit nem zavar rajtam kívül, hogy minden nagyobb pályán 10 ház van de tartozik hozzá 3 hatalmas folyó. Emlékeim szerint COD 2 ben is izgalmasabb pályák voltak. De cserébe vehetsz tank áron álcarucit.
    Azonban pozitív, hogy a német nyafogást ismét meghallgatták -bocs ha ezzel valakit megsértek-, és kaptak egy új tankot. Rendben, elhiszem hogy E8 kicsit erősebb volt talán a többi tanknál -ellenoldalt nem próbáltam, így ezt elfogadom ténynek-, de pl rólam nem nagyon pattant még le 6-8 lövés (szemből és minimálisan oldalról). Ez a fentebb említett folyós megoldásokkal azért így vicces védelmet adhat. Korábban kaptak luchsot, mer a cseffi erős. Tiger2 meg alapból ok cucc. De legalább a textúrával és a hanggal nem sokat foglalkoztak.
    AVS kapott némi tuningot, de a korábbi állapotát ismerve, ez édeskevés lesz az üdvözüléshez. Egyébként nem értem miért nem lehet rádobni egy 30 (vagy 25-ös mert amúgy majd minden orosz fegyóban több a skuló) tárat, legalább sorozatra használható legyen.
    És van egy új amcsi taliga, lánctalppal meg dupla dobozzal, egy kisebb vagyonért. Gondolom, népszerű lesz mint a kettenkrad, meg a légvédelmi verdák....
    Oh, majd elfelejtettem, az új tanklőszert. Erről valakinek tapasztalat? Ez is kellett mint a falat kenyér. Pörsinget eddig sem vitte át semmi.... De talán a Tiger2-ről majd nem 8, csak 6 fog lepattani. Amúgy, arra azért kívácsi leszek, az oroszok mennyivel lesznek jobbak a medium tankoknál ezzel.

Szóval részemről az érzés annyi, a német oldalon sok a fizető játékos, őket szeressük, amcsiknál van pár pénzesszülős kisgyökér, aki majd jól megveszi ropogós goldért az álcaruhát, amivel majd feszíthet, bokrokat kivesszük, hátha még pár gyík bedől a ruhás trükknek, adunk nekik lánctalpas taligát amivel azthisziktudnakmajdavizenjárnidenem, és ne érezzék a fricik a kettenes kibaszást,meg már úgy is megvan a kód korábbról -ennek hatása már szerintem amúgy is elmúlt- orosznak meg nyomunk valami lőszert, meg még valami szart, nehogy nyekeregjenek. Plussz az a szar mobilos command sem megy most nekem. (nem akar frissíteni az istennek se) Szóval röviden: nesze semmi fogd meg jól.

Majd elfelejtettem: én már lőttem repülőt PTRD-vel. (meg springfildel is+browningal, na jó ezekkel csak eltaláltam és miután összetörték magukat kaptam xp-t)

Bocs lehet kicsit zagyva lett, de melóbol írok és párszor megszakítottam.
  • Roger6
    Túl komolyan vettem, az én hibám. Eszembe kellett volna jutnia, hogy pl. Tykjen M3 Grease Gun-al mit művelt. Szóval aki tud, az bármilyen fegyverrel tud, akkor is, ha néha könnyebbnek tűnik valamelyikkel. Aztán a pszichológia szintén sokat számít. Ha elhiszed, hogy valaki sebezhetetlen, akkor nem fogod tudni lelőni, hiába csinálsz bármit, ami ugyanúgy igaz a fegyverekre is. Ha elhisszük, hogy ellenünk sokkal jobb fegyverrel jönnek, akkor egyszerűen meg fogunk halni.

Sokszor észreveszem, hogy rossz kedvem van, mert egy meccsen lelőttek sokszor, és a végén látom, hogy megvan a 3-as k/d arányom, ami nem vészes szerintem egyáltalán. Ilyenkor azt nem veszem észre, hogy ölök, csak azt, ha lelőnek. Ez hiba.

Múltkor linekeltem egy meccset, ahol 3.200 XP-t kaptam. Az egy 3 órás meccs volt, kikaptunk. Feladtam. Hajnali 3 óra volt már, és 5:40-kor keltem dolgozni. Az utolsó 5 percben egyszerűen feladtam. Ezért (is) kaptunk ki. A csapat is feladta, hallottam a hangjukon.
  • ikarus44
    Most néztem a Panther árát: Hát kicsit arcon csapott. Én azt gondoltam hogy kb. a Tiger I árában lesz. Hát nagyot tévedtem. (A Wiesel árát is kicsit sokallom. Bőven lehetne az APC árában)
  • gunjack
    Szent a béke végre.Ez csak 1 játék nem kell itt ölre menni érte! Orosz kerektert csak a PTRD kedvéért kezdtem el fejleszteni(Kotton gamer videókon láttam)Na mondom ezt nekem is ki kell próbálnom...Nos nem számoltam mennyi játékidő ment bele de bőven 100 fölötti óra ment rá.Csak míg elértem a szintet míg megvehető lett.Az áráról már ne is beszéljünk...talán a legdrágább a játékban.Megint több óra játék a credit kitermelése.És tádááám végre megvan öröm és boldogság..aztán a pofáraesés hogy nem szedi ki az autót motort 1 lövéssel.Ja hát kellenek hozzá a jelvények.legalább is 1 mindenképp az is legalább ezüst szinten.Írdatlan sok idő volt amit összeautóztam-motoroztam keresztül-kasul a pályán leszarva mindent és mindenkit csak hogy meglegyen a jelvény.Jaa és úgy hogy nem volt hozzá jármű mert nem akartam költeni semmire úgyhogy mindíg lopnom kellett magamnak.De nem panaszkodom csak összejött végül az arany fokozat is.Ezek után el is várom tőle hogy szétkapjon 1 autót motort teherkocsit 1 lövéssel ha már megdolgoztam érte.De aztán kb ebben ki is merül a tudománya mert másra nemigen lehet használlni.Védekezésre kiváló mikor bandákban jönnek 2-3 ember 1 autón.Szép látvány mikor közelérnek és 1 lövéssel 3 kill a jutalom.Még repülőt is lőttem vele igaz már sérült volt csak megadtam neki az utolsót.
  • ikarus44
    Semmi baj, én is az voltam. Nem kellett volna nekem sem egyből lehurrognom.
  • Roger6
    PTRD-re külön karakter húzva halálos tud lenni bizonyos pályákon, de csak hozzáértő kezekben. Ha egy szamarat oltasz be szteroiddal, nem lesz belőle telivér. Badge-ek nélkül... Én nem venném fel a fő karakteremmel. Túl van misztifikálva. Itt is linkeltem egy 6-os killt vele, egyből mindenki azt hiszi, hogy akkor ez minden csatában így van, erre a kill-re 20 órát vártam a PTRD-vel. A karakter kihúzása teljesen alapról közel 50 óra játékidőt emésztett fel veterán tagsággal, anélkül 100+ óra lett volna. Arany badge-ekkel 65-70 óra volt, mire kijött ez. Szóval azért ez nem esett csak úgy az ölembe, hanem megdolgoztam érte szerintem elég keményen. Alapvető baj, hogy mindenki azt hiszi, hogy ha egyszer felrobbantottam egy autót, akkor ez az általános, és ez az alap. Hát nem. Ahogy repülőt sem lődözök le minden csatában az égről vele, pedig szerintem egész jól tudom kezelni, főleg hogy van hozzá karakterem. Megvannak az előnyei, és hátrányai is. Csatába szintén nincs beleszólásom vele egyáltalán, ahogy Recon-nal sem sok. Statot is csak akkor lehet csinálni vele, ha idióták ellen játszik az ember, de hát akkor meg mindennel lehet.

Ugye PTRD-nek a nyílt terep kedvez. Eddig legalábbis ez kedvezett. Most már az sem, mert Recon-al leszednek rögtön, ugyanis a fegyver akkora füstöt hagy lövés után, mint egy atombomba, és hát nincs hova bújni.

IKARUS44: bocs, bunkó voltam, tudom. Elnézést érte. PTRD-vel meg ha találkozol is, nagyjából 2-3 féle pályán lehet hatásosan használni, a többin csak a csapat hátrányára van, teljesen értelmetlen.
  • ikarus44
    Én is tudom hogy nem vagyok jó játékos, fölösleges kifejtened hogy szar vagyok mert én is pontosan tudom, de maradjunk annyiban hogy sokszor a a reto-nak, vagy a hacker bandáknak is köszönhető ez, mert szinte minden második lövésem bár hiába találom el a gyerek felsőtestét, nem sebez stb...
    A PTRD-vel meg minden átkozott csatában találkozok vele igenis sokszor. És én sem valóságról beszélek, de az továbbra is szánalmas amiket lehet művelni vele.
    És a AVS-el is gyakran találkozok war-ban. (Gondolom olyanok használhatják mint te akik szinte csak war-t mennek, és ezért nem fordul elő staged-ban.)
    És még annyiban visszatérnék arra hogy leszaroztál, hogy igen, én nem 15-20-as mennyiségben mérem, hanem ha 4-5 embert ki tudok vele szedni akkor már boldog vagyok.
    De tudod mit neked van igazad. Hagyjuk inkább.