5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
-
Skaternorbart #3078 Ma letöltött vagy 500MB frissítést a játék tud valaki róla valamit?
-
ChipKng #3077 Indulj ki abbol, hogy Svajc milyen szerepet toltott be a masodik vilaghaboruban. -
ikarus44 #3076 Csak Ápr. 1 nyugi, majd néhány óra múlva ők is elmondják. -
#3075 -
Devid-on #3074 Most vajon tényleg jönni fog Svájc mint frakció?Tényleg ez most a legfontosabb?Vagy csak április 1 aztán azt hiszik hogy ez most nagyon vicces volt?És a squad 2.0 mégis mikor jön?Mert már évek óta emlegetik és sehol semmi. -
Skaternorbart #3073 most a nem soviet játékosoknak mondom. Azért a panzerschreck-el és a bazookával azért sokkol nehezebb célozni...ugyebár. -
ChipKng #3072 Sot, mar a csata elejen (a visszaszamlalaskor) feltunt, hogy ilyen magas szintu a rangja es nem tartozott a TS-en mukodo csapathoz... -
figg8 #3071 Kösz Skaternorbart, holnaptól továbbképzem magam.Jó éjt mindenkinek:)) -
Skaternorbart #3070 remélem érzed, azért nem az volt a válaszom mint grabowszkinak, mert arra kérdeztél rá hogy csata után... :)
amúgy rengeteg időt el lehet tölteni a rangok tanulmányozásával. Pl.: össze lehet hasonlítani a korabelieket egymással, nemzetenként a korabelit a maival, vagy hasonlítsd össze a mait a magyarral!
Utoljára szerkesztette: Skaternorbart, 2016.03.31. 22:31:35 -
figg8 #3069 Köszi Roger. -
figg8 #3068 Köszönöm.Bár mostanában sokszor sajna kazak üzbég jakut meg egyébb hátrafelé nyilazó bajtársakkal játszom.....:))) a po-russki meg nem nagyon megy.igaz az angol nyelv sem sajnos.... -
#3067 A karaktere ikonjából látod csata közen. És aki balf...ék, azt megjegyzed rangjával együtt.
-
Skaternorbart #3066 talán nem erre a válaszra számítottál de ott egy kis "pluszz" friend invite és megkérdezheted tőle:) -
figg8 #3065
Lehet ,hogy buta a kérdés de csata után hogyan állapítod meg hogy hányas szintű karaktere van a kollegànak. -
ikarus44 #3064 XD
Velem is pont ugyanaz történt mint Kottonnal amikor felrobbant a PZ IV-e, amikor beragadt. -
#3063 Látom ti is meg vagytok áldva ilyenekkel. -
ChipKng #3062 Na Grabo!
Ajanlom figyelmedbe noob kartarsat legalul. 18-as szintu karakter. War-ban a levegobe lodozget a pisztolyaval, ill. mikor mar megunta, Lujan altal lerakott AP aknakat lodozgette ki... Nyerhettunk volna ha legalabb emberekre lodozgetett volna, de nem...
-
Skaternorbart #3061 -
Skaternorbart #3060 yeah yeah how to aim. hogy a francba van hogy nem látsz semmit a torkolattűztől? Ez valóban így volt!? -
ChipKng #3059 Csak az a difi azzal a ketto-ketto-vel, hogy amig a Panther csak kigyullad es van eselyed megjavitani, addig a hellcat a masodikra azonnal fellrobban. Arrol nem is beszelve, hogy a hellcat-et barhol megloheted mig a panther-nel kokemenyen kell celozni a megfelelo helyre, kulonben lepattan.
Tapasztalataim szerint minden oriasian nagy szopas az eljene. A fegyverek, a tankok, a repulok... kivetel nincs. Repulonek a legmocskosabb a HE lovedek. Ha nincs meg akkor az ellen 1-2 lovessel kiszed a pilotafulkebol (ha neki van). Mire megszerezned, kimegy a H&G a beta allapotbol. A tankosnal most epp a Pershing-el van szivas mig meg nem lesz az eroseb APCR lovedek. Nagyon kicsi helyeken lehet csak a mocskos tigriseket atloni. Ha nem ott talalod el, mar is felhivtad magadra a figyelmet es 2 lovesbol nyekk. Siman farmolnak rajtam egy valag penzt, de ezt tul kell elni, hogy utana hasznosan is tudjak vele dolgozni. Ezt a bekat sajnos le kell nyelni... -
ChipKng #3058 Na sracok, tessek angolul megtanulni vagy a feliratokat leforditani google translate-tel es adoptalni/begyakorolni az itt elhangzottakat!!!!
Devid! Sajnalom, hogy tegnap nem tudtam beugrani abba a csataba ahol voltal. :( Pedig lattam Balu is online volt... Es meg a puma101 TS is atmenetileg szunetel... Next time. -
#3057 Precizitás a szórása a fegyvernek - ez látható a táblázaton -, a stabilitás meg a "recoil", szóval hogy mennyire mozog lövésnél a fegyver a kezedben. És igen,a két ravasz között a táblázaton alig van különbség, a játékban azonban észrevehető a szórás.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.03.30. 06:56:59 -
Skaternorbart #3056 vagy ott van a két ravasz ugyanennél a fegyónál. az első olcsóbb, a második drágább. a másodikat később tudod megszerezni. Egyformán növelik a tűzgyorsaságot. Ha a céltáblán mindkét tulajdonság látszik, akkor ez egy baromság. -
Skaternorbart #3055 Megint felmerült bennem egy kérdés: az a kis rajz a fegyvereknél a céltáblával. Szóval ott a stabilitás, vagy a precízió van? vagy a kettő együtt? mert van néhány olyan értelmetlen fejlesztés jó drágán, hogy agyam eldobom... most pl nézzétek meg, az mp34-nek van egy rugó, a "heavy spring" ami egy bolhányival pontosabbá teszi a fegyvert és csökkenti a tűzgyorsaságot. Na az most komoly?
Utoljára szerkesztette: Skaternorbart, 2016.03.30. 02:06:18 -
#3054 51 percnyi támadás után sikerült megnyerni a meccset. Azért nem volt könnyű, az elején 2/9-ben voltam, 90-es szar fos ping, mindenki lelőtt. Azért a végére sikerült összeszedni egy pozitív statot.
-
ikarus44 #3053 Az nem is baj ha kell hozzá az is, talán kicsit erősödne a játékosok agyi teljesítménye is, de azért bizonyos határokat nem kéne átlépni, és sajna néhány dologban sikerült nekik. Pl. a gazdasági rendszer. -
Amper92 #3052 A játékot nagyon durván nehezítették. Most érzem igazán, egy hónapot kihagytam, gondoltam picit kockulok... régebben stg44, stb fegyverekkel akár 1v3 ból is győztesen jöttem ki, nem volt ritka, a pimaszul magas ölésszám sem, most a stg44 is teljesen fel kellett szerelnem, hogy érjen valamit o.O a tankokat is könnyen kitudja szedni egy mezei gyalogos is, ha tapasztalt. a játék egyre jobban hajaz, a taktikára, de ez tetszik:)) -
Skaternorbart #3051 Igen, és azt elfelejtettem mondani, hogy abban rohadtul igazad van, hogy mi mennyi. Ahogy később jött ki valami az azért drágább, és azért van később a ribbonon, mert az új patchben van. Gondolok itt a kettenkardra. na szal, nem eléggé átgondolt, hogy mi mennyi. -
Skaternorbart #3050 megértelek, nagyon keménynek kell lenni a credit gyűjtéshez! ha valami normális fegyvert, járgányt akarsz használni akkor még inkább.
különben meccsenként nyersz 2-3e creditet és annyi. -
ikarus44 #3049 Én is szoktam élvezni a tankozást, csak valahogy az utóbbi 3-4 napban kerülhettem valami szopóágra, mert hihetetlen hogy akár Amcsi, akár Német oldalon játszottam a hihetetlen fokú idiotizmus volt az általános, és így egy kicsit nagyon elvette a kedvemet az egész játéktól. A legrosszabb az hogy ha vissza is térek akkor is tankoznom kell, mert a pénzt is kéne nagyon keresni (Mert hála a játék profi gazdasági "kidolgozottságának" kb. 80.000 kreditet, +kb. 350 goldot költöttem el feleslegesen, és aztán még ott volt a Chaffe a Tigrisnél is drágább vételárával [De amúgy komolyan nem értem mi kerül azon 170.000-be, amikor a legalább ugyanolyan hatékony, ha nem még hatékonyabb Luchs kerül 115k-ba...] és még néhány plusz költség ami a fegyverekre ment el. Ja és még az M4 Shörmi is mindjárt meglesz ami úgyszintén 70.+k-lesz...) Ami ráadásul valahogy még mindig nem jön be.
Úgyhogy valahogy nincs most kedvem a játékhoz. -
Skaternorbart #3048 Ma eddig én is tankoztam 2-őt! És jól szórakoztam. Nyomtam egy light tankos meccset meg egy medium armour szitut! Eddig szívtam elég sokat panther-ral, de most kezdtem ráérezni. Egy egy ellen a Hellcat a Panther ellen az elég jó meccs tud lenni mert mindekettőnek kettő-kettő lövés a másik. -
#3047 Ismerős bakker jópár szitu -
ChipKng #3046 Egy kis video arrol, hogy mit NEM kellene csinalni a jatekban:
-
ChipKng #3045 Tankkal amugy inkabb tamogatunk es nem elore rohanunk. Eppen azert mert ha ott a gyalog C4-nel nem a panzerfausthoz rohan vedeni hanem bemegy C4-re inkabb es megprobalja elfoglalni. A TK-t semmilyen keretek kozott nem tudom elfogadni foleg ha egy tankot is kinyir vele az illeto. Meg ha akadalyoz is, szoljon elobb. Az ilyeneknel siman levonatnam a tank arat a penzebol. Fizessen o.
Grabo eseteben a problema inkabb abbol fakadt, hogy hiaba tamogatott a tank, o nem mozdult elore a legutolso pontrol. Ha azt mondta volna, hogy azert csinalja mert a spawn killerekre vadaszik az meg elfogadhatobb lenne, de nem erre hivatkozott.
Meg valami: a legtobbet a harckocsizo nem a magas rank-je miatt kap hanem ha kilo egy masik tankot. Az fizet a legjobban. -
#3044 Értem amit írsz, és van is benne igazság. Mindenkinek lehet szar meccse. Na de az, hogy egy meccsen 20 embernek legyen szar meccse egyszerre, azt eléggé kizártnak tartom Ti Chip-el kivételről beszéltek, amit elfogadok és igaz is, de ha megnézitek, sajnos a játékosállomány nagy részének gyengesége miatt játszanak rosszul a játékosok, és nem feltétlenül azért, mert rossz napja van. Mondjuk egy szinte minden ingyenes játéknál megfigyelhető jelenség.
Ezt amúgy a saját klánnál is megfigyeltem: elment HYDR4 - aki szintén magyar -, a klán legjobb fraggere, meg még 3-4 másik srác, aztán már esett is a színvonal. Tegnap is olyan def mapot buktunk el, ami után szégyenemben majdnem felgyújtottam a gépem. Igaz, Ginger.exe meg Wolfbane-ék ellen volt, de ezt akkor is nyernünk kellett volna.
War-ban szerintem nem éri meg tankot használni, vagyis light tankot semmiképpen. Úgy hullanak, mint a legyek. Plusz amit régebben írt Chip is: egyedül nem éri meg tankozni egyszerűen. A gyalogság nem figyel rád eléggé, szóval tankozni párban az igazi, amikor TS-en infóztok is, és vigyáztok egymás seggére - vagy még többen, és akkor sem előre nyomulva a front élére. -
ikarus44 #3043 Nem akarom védeni a gyereket, mert a leírtakból kiderült hogy nem volt épp a csapatod javára, de azt azért hozzátenném, a tankokkal (most épp az Amcsi tankost húzom így állandóan azokkal játszok) eléggé kétesélyes egy meccs hatékonyság szempontjából, mert vannak azok a meccsek amikor kinyírok 12 tankot mellette meg vagy 15-20 gyalogot, és az élen végzek +500- vagy több score-val, de aztán van olyan is hogy abszolút szopóágra kerülsz az egész csatában mert kb. csinálhatsz bármit vagy te halsz meg , vagy csak szimplán nem találkozol senkivel... Na akkor tényleg tud olyan lenni a statod mint amilyen ennek a gyereknek is is volt pl.
Példának pont a legutóbbi meccsemet tudnám felhozni: A Német harckocsizómmal (Pz IV H-val mentem) mentem, hogy pénzt gyűjtsek, (ő a legmagasabb karim 11.-gyes, szóval ő hozza a legtöbb pénzt) Town mapon támadtunk B és C line-ról. (Staged volt nem war) a közepesek a B-n spawnoltak a TD-k a C-n. Namost azt te is tudod, hogy B-n nem igen lehet tankkal érvényesülni azért átmentem mindig a vashídra C line-ra. Elöl is mentem a támadók mögött. De amikor először mentem csak egy tankot tudtam kiszedni utána Panzerfaus-tal kiszedtek az ellen gyalogosai, mert a gyalogság baszott védeni. Na akkor a következő tervet dolgoztam ki magamban a következő spawn után: Kb. a híd utolsó harmadáig elmegyek és ha tank nem lesz akkor váltok HE-re és fedezem a gyalogságot. Na ez annyira össze is jött, hogy bár szedegettem a killeket (5-nél tartottam, de lett volna még több is bőven...) Erre egy csapattárs felstikyzett. Amikor megkérdeztem tőle miért ölt meg csak annyit válaszolt hogy akadályoztam a gyalogságot a hídon való átnyomulásban amikor direkt azért húzódtam balra hogy nem akadályozzam őket, és érdekes mód mindig mentek el mellettem kübelwagenek, tehát azért annyira mégsem akadályoztam őket... (ehhez még hozzájön hogy azelőtt meg azért vesztettem el a tankomat, mert beragadtam az egyik oszlopba és lenullázódott a hp-m...)
Azután pedig a már az O2-ig befoglalt B line-on mentem hogy oldalba kapjam a tankokat, meg a gyalogságot. Ennek pedig az lett a vége, hogy 2X haltam meg mert egy gyalogos mögém tudott jönni és kiszedett, aztán meg a SU-85 kapott oldalba, és azért nem ő halt meg mert épp HE volt betöltve. Ezek után pedig a többiek elfogyasztották a többi tankot. úgyhogy 350-400 körüli score-val, és 6/5 k/d-el jöttem ki 23 perc után...
Persze most megint mondhatod erre hogy megint én voltam a szar, de sajnos ahogy az utóbbi időben tapasztalom tényleg nagyon változik hogy mennyire tud az ember effektív lenni tankkal. -
ChipKng #3042 Ha tenyleg ekkora fasz volt, akkor az ellen nem tudsz mit tenni. "Majd a squad 2.0" :)
A granatot en is jol beszoptam anno... dobaltam vissza a sajat arcomba mikor egy ablakon akartam volna behajitani... Most meg az bosszantja a nepet, hogy eldobod, lezajlik az animacio es ha gyorsan fegyvert valtasz akkor "eltunik", azaz nem dobodik el... -
#3041 Lehet hosszú leszek, és lehet nincs igazam, de én így látom:
Ismerhetnél, hogy nem fikázok valakit, ha nem érdemli meg.
Light tankozott az úriember (onnan tudom, hogy amikor az első spawn történt, mellém spawnlolt egy tankkal - ergo az eleje óta ott részt vett a csatában). Hátul állt végig a csatában, a foglalópontunk mögött, és elmondása szerint védte azt. Ebben külön szép az, hogy amikor mi már két ponttal arrébb foglaltunk, ő akkor is hátul állt, és HE-t lövöldözgetett a semmibe. Szóltam neki, hogy hagyja abba a tankozást, mert egyrészt nincs a csapat javára, másrészt pazarolja csak a tankokat. Persze a reakció az ilyenkor szokásos volt, hogy én vagyok a noob, nem értek hozzá, stb.
"- A meglevo pontokat vedte es ott nem volt annyi dolga." - Ez azért nem lehet igaz, mert azt a pontot a csata során számtalanszor elfoglalták, szóval ha ez volt a terve, nagyon nem csinálta jól. Itt megemlíteném, hogy én ha védek egy pontot, akkor azt csak addig védem, amíg a józan ész diktálja. Ha a következő cap pontot neutralizáljuk, akkor számomra teljesen egyértelmű, hogy már felesleges az az előtti pontot védenem, így elindulok a következő fele. De ez a szerencsétlen még akkor is ott mászkált, amikor 2 cap ponttal arrébb voltam. Nem volt AFK, bármikor szóltam hozzá, válaszolt, pedig hidd el, nem egyszer ugattam le.
Nem beszélve ugye arról, hogy eleve támadtunk, támadásnál pedig a deffenzív játék nem vezet sikerre. Okés, ez így nem igaz, vagy nem teljes mértékben. Védekezni kell egy bizonyos szinten, de a siker kulcsa mindig is a támadás, és annak ésszerű felépítése.
Leírom, hogy régebben hogy működtünk:
Nem akarok, és nem is tudok nagy szavakat használni, a klánunk régebben sokkal effektívebb volt. Mára a jó játékosok elvesztek, áttértek máshova (másik szovjet klánhoz pl), vagy csak egyszerűen abbahagyták. Tegyük fel támadunk, két line-unk van, és a klán nagy része csatlakozni tudott a meccshez. Első, és legfontosabb: Save Warfounds. Tankokat nagyon ritkán használunk, Recon-ok szinte kizárva (eleve a csaták 90%-a Assault, szóval értelmetlen is lenne a Recon). Ennek jegyében mindegyik line-on összesen két autó spawn-ol, az egyik 3, a másik 6 fővel. A 3 fős megy az első elfoglalandó ponthoz, a 6 fős pedig a következőhöz, amit ugye még nem lehet elfoglalni egy jó ideig.
A 3 fős behúzza az első cap pontot, irány a második cap pont. Jó esetben az ottani legénység már leírtotta az ellenállást. Amint megérkezett a kisebb alakulat, a 6 fős csoport már megy is tovább az ellenség cap pontja felé, míg a kisebb foglal, és addig tartja az állást, amíg a neutralizálás meg nem történt. Ha a nagy csapat elbukik, a kisebbnek tartania kell azt a pontot a következő spawn-ig, nekik (ha nem is tilos) nem szabadott támadni. Így kocsikat spóroltunk, és tudtuk, kinek mi a feladata.
Aztán régebben voltak már begyakorolt, reflexszerű mozdulatok is, ahogy pl. Fuel Station-nél én lövöm az ablakot, RayCharles és _Nibor_ már baszkodja is befele a gránátokat, én meg futok a hátsó bejárathoz. Amint a ként gránát felrobban (hozzátenném ezt megállás nélkül, csináljuk, nem kell várni egy tized mp-t sem), pont addigra érek az ajtóhoz, aki meg túlélte a két gránátot, arra elég volt ránéznem, és már meg is halt. Az esetek 90%-ban működött a taktika, a többi 10-ben visszapattant pl. a gránát , aztán mi kaptuk az arcunkba. Ugye egyik peccs óta már nem teljesen úgy repült az eldobott robbanószerkezet, ahogy azt a virtuális útvonala mutatta.
Szóval pontot védeni kell, de a győzelem mindig is a támadáson múlik, még def. mapon is.
Bocs a sok szövegelésért. -
ChipKng #3040 Nem azert, hogy vedjem, de van par otletem hogy sikerult neki ez a manover:
- Keson lepett be a csataba
- A meglevo pontokat vedte es ott nem volt annyi dolga.
- APC -t vitt es csak azt vedte
Ettol fuggetlenul lehet, hogy szar napja volt es balfaszkodott. Velem is elofordul... foleg mikor 0/12-es stattal inditok (factory map, A line), mert megyek elore mint a barom es kinyirni sem sikerul senkit csak megsebesiteni.
Nalunk nem szoktak nagyon nezni ezeket az XP-ket a sracok, egyedul azt, hogy ha valaki 0-at csinal es emlekeznek ra, hogy vele kezdtek a csatat.
-
#3039 Azt hiszem mára ennyi elég. A 4. helyezettől kezdve mindenkivel töröltetném a játékot, és 1 hónap sóbányai kiküldetést osztanék rájuk.
Minek jön war-ba az ilyen? Értem azt, hogy nincs megtiltva senkinek, meg ugye ott több xp.-t lehet keresni. De nem. Méghozzá azért nem, mert ha szar az ember (vagy nincs megfelelő felszerelése), war-ban még jobban el fogják verni, és a plusz % xp-ből máris semmi sem fog maradni. Megéri nekik a 300 xp egy 35 perces csatára? Vagy szeretnek szopni? Ennyi kis buzi van a világban?
Na a másik meg... wintons vagy mi a neve: 17-es szintű karakterrel volt bent, 35 perc alatt sikerült 291 xp-t összegyűjtenie. Azt nem értem baszki, hogy az ilyen hulladék, játékhoz nem értő, skillel nem rendelkező ember hogy tud eljutni addig, hogy legyen egy 17-es szintű karaktere? Nekem ez felfoghatatlan.