5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • ChipKng
    Uh, latom elszabadultak egy picit az indulatok. Picit tobb emoticon-t hasznaljatok hogy ne legyen felreertes.
    Ha nem gond picit beszallnek en is a tapasztalataimmal. En parszor felvettem az AVS-t meg a karacsonyi csomagok kozott is talaltam parat. Ebben veled kell egyetertenem. Az egy rakas SZAR volt akkoriban. Elso lovese kb pontos volt de utana a sorozat egy nagy lofitty es gyenge is volt hozza a 15-os tar meg egy vicc. Vannak ilyen psziches dolgok is hogy ha pl a Garanddal vmiert aznap epp nem megy a talalat, felveszek egy GW43-at es szinte mindent eltalalok vele. Az ujdonsag hatasa.
    Viszont a PTRD szerintem tenyleg OP (volt). Amikor a klanotok ellen toltam akkor nem csak nalad hanem meg 3-4 masik csapattarsadnal is volt es szopattak a konnyu tankjainkat, tovabba dzsippel lehetetlen volt A1-rol A2-re jutni. Es igen, en el szoktam venni hogy picit szorakozzak vele. Persze kozel sem olyan hatasfokkal mintha lettek volna hozza badge-eim...

Mas: Vegre valahara kapok XP-t egy APC felrobbantasaert! Szerintem egy fokozattal feljebb lenne a karakterem ha ezt korabban bevezetik es a nulla helyett 20+war bonus XP-t kap...
    A novenyzet ritkitasnak nem orulok, mert igy sajna megint tul sok lesz a recon. :( Lehet ideje lesz nekem is egy recon karaktert csinalnom es felfejlesztenem...
    Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.03.03. 09:24:32
  • ChipKng
    Jo mokazast vele! A Tommy utan ez a masik fegyo ami alapban is hasznalhato. Viszont ha megtanulod a recoilt kezelni akkor megveszedelmesebb lehet.

Este 8 utan lesz vki?
  • Roger6
    Nem beszéltem veled egyáltalán tiszteletlenül, és nem is mondtam rád semmi rosszat, teljesen normális hangnemben írtam az egészet- ami rád vonatkozott, a RETO részét nem, de az meg nem rád vonatkozik. Ha te értelmezted másképp, akkor azt TE saját magad akartad így, mert nekem szándékomban sem állt.

Másrészt: ha van egy OP MG-42-nek, és és egy ugyanolyan OP Carbine-nak helye a játékban a játékban, aminek orosz oldalon NINCS ellenfele, akkor legyen PTRD-nek is. Való életben egy erdőben te tankból pl. senkit nem fogsz észrevenni, nem úgy, mint most a játékban, ha valakit meglősz akármilyen távolról az utána nem fog ugrándozni, ha egy gránát robban melletted, akkor utána elég komoly gondjaid lesznek, és nem futkorászol tovább. Ja igen: a való életben egy MG-42-vel szerinted csak úgy rohangáltak az emberek a csatában ami 12 kilós vasdarab lőszer nélkül, aztán csípőből tüzeltek? Két emberes mutatvány volt mindig is. Egy tankból kikukucskálva miért van TPS nézet? Egy autóban miért van TPS nézet? Most mégis milyen játék és élet párhuzamról beszélsz te nekem? Ez egy játék, semmi köze az élethez.

El tudom képzelni mennyi repülőt lőttetek ki PTRD-vel. Most őszintén: VALAHA lőttetek repülőre PTRD-vel? És a legfontosabb: eltaláltátok? Mert akkor elárulom nektek 20 lövésből ha 1 talál, akkor sokat írtam, és kell bele 3 lövés (csak hogy tisztában legyünk: 19 skuló van hozzá összesen). Persze van, aki arra az egyre is azt mondja, hogy OP, csak nem értem, hogy az ilyen minek vesz levegőt - ne vegyétek magatokra, nem rátok írtam. És amúgy meg: hány meccsen találkoztatok PTRD-vel? A héten én voltam az egyetlen, aki használta az összes meccsemet idenézve, akár klánnal, akár klán nélkül. Ha annyira OP lenne, mint ahogy állítjátok, akkor nem többen használnák? Logika ez is.

Írhatod, hogy te ilyen meg olyan jó vagy az AVS-szel (ezt mondjuk az általad linkelt eredmények után nehéz elhinnem, de tegyük fel, elhiszem), csak ez max akkor igaz, ha retardáltak ellen játszol, csakhogy akkor meg egy vödör szén is OP fegyver. Teljes mértékben a tényekkel szembe beszélsz. Miért van sok MG-42? Mert OP. Miért van még több Carbine? Mert OP. Miért nincs AVS? Mert szar. Okés, most néztem vissza az eredményeidet a fórumon: 34/21, 19/22 - ezek alapján azért megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy a 34/21 az már alázásnak számít neked? Mert ha igen, nem is értem, miért beszélgetek veled arról, hogy melyik OP fegyver. Na és akkor minek hívod, ha egy Carbine-al 24/1-be lövöm magam az első 5 percben? Nekem a random szar meccsemen volt 35/18 (1.500 xp-vel veterán nélkül), amit csak azért raktam be fórumra, mert összefutottam Endres-el, és ritka fos voltam abban a csatában.

Ez is egyszerű logika. Ha valami jó egy adott nemzetnél, abból sok van, hiszen mindenki szeretne jó teljesítményt nyújtani, amit csak a legjobb fegyverekkel lehet. És itt írhatsz akármit, hogy te ilyen meg olyan jó vagy vele - ha jó lenne, mindenki kezében az lenne a klánban (is), mert mi sem jótékonysági intézmény vagyunk, hogy szar fegyvert használjunk a csatában ezzel esélyt adva az ellenfélnek, hanem mi is a lehetőségeinkhez mérten a legjobbat választjuk, hogy minél gyorsabban nyerjünk az adott mapon.

De azt is tudom, hogy itt a Tommy-t is fikázták páran, aztán elmentem Chip-el (még talán te is ott voltál meccsen) csatázni úgy, hogy nem használtam Tommy-t akkor már 1 hónapja, teljesen ALAP felszereléssel, modolatlanul, aztán 50/14-be lőttem magam vele, kétszer annyi XP-vel, mint a második helyezett.

Így a végére egy kis elgondolkodtatónak: miért van kevés AVS? Miért van kevés PTRD? Miért van sok MG-42? Miért van sok M1/M2 Carbine? Ez költői kérdés, ha ezek után a TÉNYEK után is valaki kételkedik, akkor egész egyszerűen nem képes reálisan látni a játékot.

Témát én befejeztem, ha gondolod, nyugodtan reagálj rá.

A végére meg beteszek egy képet - itt szereztem egy Sturmgewehr-t pl, itt volt 22-es kill strike-om. Ilyet pl. PPS-el soha nem tudtam volna elérni, AVS-el meg főleg nem.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.03.03. 08:14:41
  • Mersant
    nem beszelve arrol, hogy repulok ellen is kivallo....
    de legalabb 5 ev utan sikerult megoldaniuk, hogy ha 1 loszert losz el, nem kell ujratarazni az osszeset, eleg a hianyzo egyet... :) (ha jol lattam a videoban)
  • ikarus44
    Először is hűsd le magad, mert én normális hangnemben beszélek.
    Másrészt: Abban igazad van hogy nincs sok AVS, de mikor én találok egyet akkor azzal mindig alázok tök mindegy hogy közelharc, távolharc, teljesen kihúzott vagy teljesen alap. Én tudom használni.
    Arról meg ne is próbálj meggyőzni, hogy a PTRD-nek van egyáltalán helyen a játékban, mert egyáltalán nincs. Mert mi az, hogy levegőbe tudsz repíteni a kocsitól a tankig bármit, amikor ez fizikailag is lehetetlen, mert az autóba max. Egy lyukat tudna ütni a tankot meg át sem szabadna ütnie már csak az schürtzen miatt sem. Elhiszem hogy nem minden jött ment tudja kezelni, de attól még Továbbra sincs keresni valója egy ilyen játékban.
  • Roger6
    Megnéztem ezt a számodra undorító buff-ot AVS-re. Hát ez egy kurva nagy vicc! A ROF-ja eddig is fos volt, most fel lehet szerelni rá egy barrel-t, amitől ugyan növekszik a sebzés, de csökken a ROF XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Adtak a szarnak egy pofont, ez igen!
  • Roger6
    Esküszöm, mintha nem ugyanazzal a játékkal játszanánk.

Öööö... én tényleg nem értelek. Hány AVS-t láttál eddig meccsen? Te fogtál a kezedben AVS-t? Elég ritkán lehetett, mert lófaszra nem volt jó, szóval nem is értem mire írod, hogy eddig is OP volt. 15 golyó a tárban, 3 lövés kell minimum testre hogy halál legyen, viszont olyan az RPM-e, mint a nagyi reflexe. Ház védésére nehezen alkalmazható a hossza miatt, és olyan recoilja volt, hogy két lövés után a kék eget láttad.

A klánban SENKINEK nem volt eddig AVS-e, mindenki PPS-el rohangált, aminek 15 méteren túl nincs sebzése, ezért SMG. Azért emberek, lássunk már tisztán, az AVS kurvára szar hulladék ócska mocsok volt, ezért nem is használta senki. Most nem tudom ilyen, mert nincs, és a klánban sincs még senkinek, mert papírnehezéknek sem tudtuk használni.

Egy Sturmgewehr meg M1/M2 Carbine messze-messze felette volt. Itt linkeltem is valamikor, amikor egy lopott Sturmgewehr-el 22-es kill streak-et nyomtam. Carbine-al 24 a rekord, PPS-el 16 - és PPS-el játszottam milliószor többet, mint az említett két másik fegyver. Ez is tény.

Én úgy érzem, hogy bekötött szemmel járkálsz, és elvakult vagy, az AVS a játék leghulladékabb fegyvere volt eddig. De tényleg. Te hánnyal találkoztál játékban? Mert én kb 10-el így a 400 órám alatt, bár olyan régen volt már, hogy alig emlékszem rá. Ma 9 meccset nyomtam, egyben sem volt pl. (pedig már elvileg javítottak rajta), tegnap 5 órán keresztül játszottam, szintén egyet sem láttam.

PTRD meg így is csak akkor ért valamit, ha külön karaktert húztak rá, és dupla badge-elve van, különben lófaszra sem jó, ugyanis közepes tankot nem üt át, light-ba kell min. 5 találat, amire simán lelép már előled, vagy simán kiszed bárhonnan, mert már nem tudsz elbújni. Ha nem vagy veterán, PTRD egyáltalán nem használható semmire, mert vagy nem tudsz elég gyorsan tölteni, vagy nem robbantasz fel vele semmit, mert simán elmennek előled. Én tudtam kezelni, és ezek után is fogom tudni, csak körülményesebb lett. Szóval ha felém jössz autóval vagy motorral, azért ne legyél nyugodt.

Nem is értem, hogy ha lelőnek, miért veszik fel a PTRD-t. Mindig figyelem, alig tudnak valamit vele összehozni, bárki is veszi fel. Badge nélkül nem ér szinte semmit, nincs egy hit kill, töltési ideje annyi, mintha kétszer táraznál egy Carbine-t, házban nem lehet használni.

Hát ha az erdőben meg mindig lelőtted, az egyéni szoc. probléma, jó reflex, jó helyzetfelismerés, és nincs gond.De most már nem kell ez sem, mert átlátok rajta 200 méterről :) Előbb úgy hullottak megint, hogy kajáltam közben, alig figyeltem. 48/3 lett a vége. Ha ez kell a Reto-nak, ezt nyomatom, szeretek én távolról lövöldözni, és jól is megy.
  • ikarus44
    Hát én azért Örülök, hogy visszavettek a bokorból, mert abba belemenni számomra egyenlő volt az öngyilkossággal. Tök mindegy mit csináltam állandóan előbb szurtak ki mint engem, mint én bárkit is.
    A PTRD nerfének pedig még inkább Örülök :)
    Amúgy láttam a patch notes-ban hogy undorító mód felhúzták az AVS-t. Mintha így se lett volna elég OP...
  • Roger6
    Amúgy szerintem jó volt a Vietnami peccs azzal a sok fával. A való életben is ha egy erdőn mész át, hasonlót látsz. Most viszont a Reconok, a tankok, Recon autók baszott nagy előnyhöz jutottak, és ezzel a védekezőket még nagyobb előnyhöz juttatja. Eddig valahogy le lehetett szedni őket bokorból PTRD-vel, mostantól nincs ilyen. 4-5 lövés egy Recon autó (amiből a gyakorlatban lesz 8 is...), már az elsőnél rád fordul, és sehova nem lehet bújni, mert a növényzet alja átlátszik, ráadásul elég ritka lett. Csak a legbalfaszabbakat lehet becserkészni. Tank kiáll a rét közepére, PTRD nem viszi át, Bazooka el sem visz addig, kibaszott Istenek lettek a páncélosok, főleg ha még támogatja is őket valaki kicsit. Előbb a srác 60/2-t lőtt tankkal. Az a két halál is én voltam (mert közel jött egy bokorhoz, amiben lapultam), a többiek meg sem tudták karistolni. Ahogy észrevettem amúgy, a PTRD pontatlanabb is lett jóval, szóval 100 méternél messzebbről már egy autót sem találok el, ami azért nem kicsi célpont.

Recon-ok... agyaggalamb lövészet, de tényleg. Vicc. Senki nem tud elbújni előlem, úgy lett 2.300 xp-m első meccsen, hogy nem cap-eltem egy másodpercet sem. Ráadásul támadásunk volt, szóval csomóan bent kempeltek a cap pontokon ellenféltől, el sem merem képzelni, mi lesz, ha defelek majd a Recon karakteremmel, és mindenki szembejön velem.

Ezzel most nálam azt érték el, hogy az Infantrymat, és az Anti Tank karakteremet hagyom nyugvóban, és kurvára Recon-nal fogom osztani a népet, akármilyen módja is van a csatának.
  • Roger6
    Ja, lőttem is 2.300 xp-t recon-nal egyből :)
  • ikarus44
    Visszavettek a növényzetből? Már most örülök :)
  • Roger6
    El sem hiszem!!! Ha kilövöm az autót, akkor is kapok xp-t, ahogy a Recon car-ért. PTRD... Szeretlek!

Viszont most, hogy kevesebb növényzet van, megint a sniperek kerültek előtérbe.
  • ikarus44
    Itt a cica :)
  • ikarus44
    Reméljük, az enyémben is az lesz.
  • Roger6
    Grat! Halálos fegyver.
  • ikarus44
  • figg8
    Köszi a tanácsot:)))
  • Roger6
    Egyedibb nevet kellett volna választanom Vagy belerakni valami speciális karaktert. Hát ez van sajnos, nevet nem lehet változtatni.
  • ikarus44
    Most jut eszembe, hogy szombaton a csapattal, én is többször összefutottam a hasonmásoddal, Grabowski néven. Tényleg mindenki próbál hamisítani
  • Roger6
    Klánnal voltam szerencsére, és védekeztünk, szóval így azért könnyített pálya volt, de rendesen hullottunk
  • ikarus44
    Gondolom kellemes élmény lehetett
  • Roger6
    Tegnap többször is összefutottam vele
  • ikarus44
    Kedvencünk megint alkotott :)
  • ikarus44
    Lassan már a kövi patch jön, a Párduccal, a menyéttel, meg még néhány érdekességgel.
  • ChipKng
    Na, 1 heti kulfoldi let utan hazajottem. Tortent valami erdekes? Jol latom, hogy volt megint update?

Egy kis APC spawn camping video amig visszarazodunk a regi kerekvagasba:
  • Roger6
    Vigyél magaddal egy Bazooka-t ilyen esetre, vagy az ingyenes Panzerfaust-ot, aztán adj az arcának egy kis kényeztetést.
  • Roger6
    Hetedik AT a fedélzeten!
  • figg8
    Ma egy Gerillagamer nevű kollégával játszottam .rögtön a játék elején el akart ütni azután meg foglalásnál beállt az ajtóba hogy a többi haver ne jusson be csak az övé legyen az xp.menet közben kiderült hogy magyar....Jól felb....tam magam agyilag azután kapott a zasszony meg a puja is:)).
  • ikarus44
    Kevin barátunk a ma esti szakasz alkalmával, nézett néhány új helyet
  • ikarus44
    Egy PZ IV-esen ült amit oldalba kapott egy Hellcat, és rajta volt mikor felrobbant, azután feküdt le ebbe a minden bizonnyal kényelmes pozícióba
  • Roger6
    :D :D Ezen jót nevettem
  • ikarus44
    Keresd a hibát:
  • Mersant
    de turelmetlen vagy, nekem haboru kezdeten 3500 korul szokott lenni :)
  • Roger6
    Ok, tényleg. Nem gond. Majd passziánszozok addig.

• Roger6
    Elnézést kérek, két kollégámat kibaszták, így 3 ember munkáját végzem. Kicsit túlcsordult a tűrőképességem határán ez, ezért voltam ilyen bunkó.
  • ChipKng
    Ne haragudj, nem neztelek hulyenek. Csak meg akartam osztani a nem tul pozitiv tapasztalataimat az M1A1-rol...
  • ikarus44
    Senki nem néz hülyének, nyugi! Csak kölcsönösen félreérthettük egymást, gondolom

Apropó!: Ha már Carbine. Tegnap kezdtem el húzni az utolsó szintet a hozzá kelló ribbonból. Még kb. 1,5 hónap és meg is lesz a kicsike, amilyen tempóban haladok
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.02.24. 11:36:44
  • rg60
    Pontosan erről beszélek.
    egy tár is kevés, és már minden pénz a lőszerre megy el.
  • Roger6
    Most mindenki hülyének néz engem? Nyilván M1/M2-re gondoltam.
  • ChipKng
    Ja, csak nem az M1A1. A tankosomnak olyant vettem a csavarkulcs miatt, de megbantam. Lehet atterek vele a pisztolyra inkabb.