5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • ChipKng
    Ebben en nyertem: :P
  • Roger6
    Há akkó jóvanakkó.
  • ikarus44
    Hát remélem, hogy majd jobb lesz a keménymagvassal, mert ha azzal nem lesz terminátor jellegű akkor nem tudom mit csinálok, mert nagyon drága volt a Chaffe, és lassan meg lesz a Sörmi is, és az már nagyon sok lesz.
  • ChipKng
    ? Nekem 2 max 3 loves egy masik light tank vele. Azert ha lehet figyelj arra is, hogy melyik reszet lovod meg! Nem mind1 az sem. Egyebkent valszeg az alap AP shell a problema. En is szopok a Pershing-gel mert a tigrisek ellen nagyon de nagyon tudni kell a megfelelo helyre celozni mert allandoan lepattan a loszer. Lassan mar meg lesz az erosebb cucc es akkor nyugodtabb leszek, de addig... csak szopas, de ezerrel. Szal kitartas! Szerezd meg az APCR-t es eljon a nirvana. Persze akkor sem eszetlenul hanem mondjuk a tornyokat lodozgesd. Ahol a legkisebb a pancel. Sok sikert!
  • ikarus44
    Ez a Chaffe most tényleg ekkora szar, vagy most már tényleg én vagyok ezzel is a szar. oké hogy alap az AP, de hogy lehet hogy ugyanúgy 4 lövés bármilyen tank ennek a 75 milisével, mint a stuart 37 milisével, meg hogy nincs neki páncélja, mert bármi ki tud lőni, ill. most sikerült zsinórban 4x NÉGYSZER pattannom egy Pz.38(t)-ről....
    És most tényleg erre fizettem 170+-t?!
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.03.26. 19:15:36
  • Skaternorbart
    ha jól értem a javítások vagy változások frissítésére vagy kíváncsi. valszeg nincs mert csak frissül amikor frissül ez van
  • Roger6
    Mert ott van Change Log? :)
  • Skaternorbart
    A linked címsorában (vagy miben) van a jobb oldalon a "wiki" nyugodtan "katt" oda, és annak a keresőjében kidobja.
  • Roger6
    A PTRD szóra kerestem rá itt, de nincs találat. Én nem vettem észre változást, de ez nem jelent semmit.
  • ikarus44
    A mostani patch-ben, a PTRD is kapott buff-ot, nem?
  • Roger6
    Amúgy a PTRD-k mennyisége valóban megnőtt. Eddig a klánban csak nekem volt, most már 3-4 másik srác is azzal nyomja, és többen is külön karaktert kezdtek rá, ahogy én tettem anno.
  • Skaternorbart
    Tegnap este olyan orosz ellentámadás indult, csak néztem, először "town" mapon "a" vonalról. Öregem úgy utálom ezt amikor nagy kedvem van játszani és osztom mint az állat, csipával szedem vissza "02"-t mert a sok noob nem tudni hol kóvályog. és mégis kb 28 perc után elviszi az ellen a meccset.
    a másik esetben pedig támadunk a "d" vonalról "d3" elfoglalása kb 10 mp-ig tartottott elveszik az oroszok, elindulok páncélautóval minden bokorban ptrd! 10 perc volt a meccs. Valami ilyesmi lehetett németnek lenni 45-ben a háború végén. kb.
  • ChipKng
    Csinyjan gyerekek ezekkel a videokkal! Piszkosul csaloka, foleg amelyikeket osszevagjak. Nagyon nem mindegy, hogy kik ellen jatszunk. Egy noob csapat ellen a legszarabb fegyver is OP lehet.
    Pl nezzuk meg Tykjen videojat a sokat szidott PTRD-rol:

Amit ha valaki fogott mar a kezeben tudja, hogy nem ennyir egyszeru hasznalni.

Ami az assistot illeti ra fogok kerdezni, mert tenyleg gaz mikor ellopjak az XP-det... 2-ot belekuldesz es a harmadikat valaki mas learatja.
  • ikarus44
    Mondjuk ez is igaz.
  • Roger6
    Igazad van, az assist rendszer nem túl igazságos egyelőre. De amúgy fejlődik folyamatosan, most már pl. ugye Recon autóért is kapunk xp-t, szóval dolgoznak a srácok.
  • ikarus44
    Ha van itt valaki aki esetleg "bejáratos" a fejlesztőkhöz, vagy csak esetleg tudja nagyjából milyen újdonságok várhatóak, akkor a harckocsizóknak egy assist rendszert kérhetne tőlük, mert nagyon kiábrándító játszani mostanában, mert állandóan belopják a kill-edet.
    Azért elég nehéz így fejlődni, hiszen csak akkor kapsz valamit ha kilősz egy tankot, viszont így alig kapsz valamit egy csata után, mert még az összes tank is el szokott fogyni kb. 10 perc alatt.
  • ikarus44
    "Kotton egy késsel 15-öt gyilkolt ugyanezen a mapon, arról is van videó, ráadásul utána megismételte"

Na az tényleg durva volt. Komolyan mondom, nem tudom hogy lehet olyan magas szinten játszani.
  • Roger6
    Kotton egy késsel 15-öt gyilkolt ugyanezen a mapon, arról is van videó, ráadásul utána megismételte, bár akkor csak 6-ot késelt. Ettől ugye az még nem lesz OP a kés. Tykjen M3 Grease Gun-al nyomott 125-ös killt, ettől szintén nem lesz OP az M3.

De amúgy tényleg használható lett az AVS, kb 1 hete van meg. Házban a szűk helyen azért nem a legfaszább, de végre van egy fegyver, amivel tudok ölni 30 méter felett is. A 15 skuló miatt be kellett rakni egy fast reload badge-et mert kb. ölésenként lehet tárazni, így viszont egy lövéses vagyok a snipereknek. Szóval én még mindig felveszem a Carbine-t meg MG42-t, ha látok.
  • figg8
    Hát az AVS életem második legrosszabb döntése volt.(az első ,hogy behívtam a postáscsajt egy kávéra.......)
  • ikarus44
    Nem akarok semmilyen vitát újraéleszteni. De azért szerintem a videó magáért beszél, hogy milyen is tud lenni, ha értő ember kezébe kerül. (És minden Op fegyóhoz kell az értő ember, hiszen nekem is van M1/M2 Carabine-nem, és MG42-őm, és mégis szar vagyok vele)
    AVS az OP gun
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.03.23. 21:45:38
  • ikarus44
    Amikor a többieket online látom akkor általában szoktak lenni. De írj rá arra akivel esetleg szakaszozni akarsz, mert én is gyakran elfelejtek TS-re menni, és ált. Endress kolléga szól rám
  • zsombor1969
    TS még egy aktív hely? Mostanában nem nagyon látok senkit fent (ezért újabban kicsit ritkábban megyek)
  • ikarus44
    Akkor jól gondoltam. Feltűnően kevés a Lee a csatákban, akkor jól gondoltam hogy nem egy hatékony tank.
  • zsombor1969
    Ikarus, én pl. a Shermant Stuarttal húztam ki, volt pár hét, de lényegesen kevesebb pénz, mint Lee-vel. A Lee-hez 2 ember javallott, mivel a 75mm-s ágyú nem forgatható, a 37mm-es meg csak lightok/soft targetek ellen jók. Valamint van még egy géppuskásnak hely. Chaffeevel még nem volt tapasztalatom, de jónak igérkezik, bár kicsit nehezebb a HE-t kifejleszteni rá, szóval egy ideig használhatatlan infantry ellen.
  • ikarus44
    Na ha már Lee-nél tartunk, én pont most fejlesztettem ki A kérdés az lenne, hogy meg vegyem? Mert a Chaffe elég drága, viszont nem tudom hogy a Shermant light-al is ugyanolyan "gyorsan" tudom húzni, mintha meg venném a Lee-t? (Na meg hogy a Chaffe-t tudom-e húzni ugyanolyan tempóban M5 Stuarttal, mintha meg venném a Lee-t.)
  • Skaternorbart
    ja igen és nem mellesleg a rajongókkal körbevett tank az elején. :D lol nagyon laza
  • Skaternorbart
    Hogy van az!? adományokat gyűjt? :D de ezt nem vágom hogyan működik. mármint nem tudom hogy van az hogy kijelzi az éppen adakozókat. tudja valaki. most nem adományokat akarok gyűjteni, csak ez nekem ismeretlen terep és legalább érteni szeretném :)
  • ikarus44
    Ez most komolyan bevitte war-ra?
    A Panther sofőrje szerintem az után az eset után nyomhatott egy alt+f4-et
  • Roger6
    A hülye Kotton (ha már tankokról volt szó):

• ikarus44
    Reméljük :)
  • Skaternorbart
    Köszi a válaszokat hasznosak. Remélem lesz egyszer egy részletesebb wiki, ahol lehet majd tanulgatni. dolgokat :)
  • ikarus44
    Az APCR többet sebez mint a sima AP.
    A Panther frontja 80mm 50 fokban döntve effektív páncélja 120-140 mm közt van. A torony páncél 100 mm, plusz lövegpajzs. (amennyire tudom effektív páncélértékre az is 120+)
  • Skaternorbart
    illetve érdekes ez a wiki, mert a su85-nél 100-at ír míg a t34-85-nél 500-at...figyelni kell
  • Skaternorbart
    A su 85-nek van ütőképesebb ap lövedéke? mert azt írja 90-et visz át. és a t34-85-nek a 110mm a legjobb átütőképessége?
    Ja igen ezek az értékek 500-m-re vonatkoznak! Hoppá :D
  • Roger6
    Azt mondjuk elég valószínűnek tartom, hogy nem pontos számokra kell gondolni, amikor egy tank sebzésére gondolunk. A sebzésmodell - ahogy szinte minden játékban - egy -tól-ig tartományba esik. Amikor a fegyvernél látod, hogy pl. 70-et sebez egy lövésre, az egy átlagsebzés, ehhez kapsz egy random %-ot minden lövésnél. Ezért van az, hogy a 120-at sebző fegyvered test találat esetén sem mindig öl. Ez gyanítom a tankoknál is ugyanígy működik.
  • Skaternorbart
    akkor csak kaliber függő a sebzés ezek szerint, és a lövedék típusa csak az átütés mértékét határozza meg, tehát a jobbik ap lövedék nem sebez nagyobbat. Amúgy azért érdekes ez mert elég kevés infó van a wikin is. Most mondjuk a Panthernél http://heroesandgenerals.gamepedia.com/Panzer_V_Ausf._G vannak adatok a dőlésről, de azokat szerintem a war thunderből hozta valaki. Ugyanis a wikit a felhasználók szerkesztik.
  • ikarus44
    A sebzés, az kaliber, és tank függő szerintem. Mert a Pz. 38(t) 37mm-sével kb. 3 lövés egy másik könnyű tank, ahogy a Stuart 37mm-sével is.
    Míg a szovjetek 45 mm-esével viszont 2-ből meg oldanak. (Azt inkább hagyjuk hogy elég szarok voltak ezek a 45-sök) A PZIII-mal már nem most játszottam, de azzal kb. 3 lövés volt egy TD, és 4-5 lövés egy Közepes tank. A PZ. IVH 75mm-esével 3 lövés egy közepes (még a Lee is), és 2 lövés egy TD De viszont engem, meg a E8, T34-76 (hogy biztosan undorítóan erős legyen...) és-85 és a TD-k 2 lövéseznek.
    Heavy-vel és Pershinggel nincs tapasztalatom
  • Roger6
    Hogyne, persze, számít a dőlésszög, az határozza meg, hogy valójában át tudod-e ütni az ellenfél tankját (+ a te löveged). Amikor pl. tank vadász karakterrel nyomatom, és egy ellenfél tankja mellett vagyok éppen, csomószor látom, hogy egy Tiger tornyát lövi a sajátom (tudom, pl. SU-85 azt is átüti, de sok tank nem képes rá). Pont ott, ahol a legkeményebb. Nem az a lényeg, hogy eltaláljuk a tankot, hanem hogy ott találjuk el, ahol papír a páncélja. Elölről a has alsó része pl a gyenge pont, illetve a lövésre merőleges felületek okozhatnak még meglepetéseket. Természetesen oldalról és hátulról a legsebezhetőbbek.

Az azonban, hogy a sebeződés mértékét mi határozza meg... passz.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.03.23. 14:37:47
  • Skaternorbart
    Srácok arról beszéljünk már, hogy hogyan működik a tankok sebződése. van a tankoknak többféle páncélzata azt értem és néha nem üti át
    a lövedék a páncélt. de itt valóban számít a páncél dőlésszöge? Vagy a másik kérdés: mekkora sebzést okoz egy találat? Azt nagyjából kitapasztaltam hogy egy pz38 t-vel olyan 4-5 lövés a hellcat! vagy hogy pz 4-essel 3 lövés oldalról az easy eight. De pl egy soviet tankdestroyer egy su 85 mennyit sebez? és a t34-85-nek 2 lövés egy panther?
  • Skaternorbart
    reggel azok nyomják akik egész este fent voltak, és már kifolyik a szemük, de nekik kell a jobb cucc meg az xp :D