Heroes & Generals
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amcsi oldalra tudok prezentálni 1 könnyű tank, 1 antitank + 1 motorizált baka hadosztályt (meg lassan lesz 1 biciklis hadtest is)
Amúgy plecsnivel elvileg lehet még + csapat, nem? Vagy csak tábornoknál? Ha lehet korábban és lecseréled a plecsnit, akkor az egyik csapat teljesen megy a levesbe (elveszted az addig kapott xp-t), vagy csak inaktív lesz?
Ezt a mobil vackos csapatmozgatást próbálta már valaki? (eh nagyon péntek van, a munkakedvem meg valahova eltűnt)
Grabowskinak gratulalj! O az lett!! <#worship>#worship>
Olvastam az iromanyotokat. Orulok neki, hogy jol erzitek magatokat 😊 "Csak a garand adhat nektek erot, mindent lebiro akaratot XD" Kozben meglett a pps 43 amely valtja a gyenge 40-es fegyot. Valoszinuleg nalam lehet a gond a halozattal, mert figyelembeveve az alabbiakat, nincs meg a kello sebessegu netem.
Itthon10 mbit a letoltes, de a feltoltes problemas mert csak 1 mbit, es ebbol 40%-ot a parom gepe visz el. Taliztam egy progit amivel a futo progikhoz egyenkent be lehet konfigolni a le/feltoltesi limitet. Korabban amikor a parom elkezdett videozni, vagy a facen kepeket nezni, teljesen megakadt a jatek. Most is eleg fos. Velemenyem szerint ha mellkasra van celozva illene hamar leloni az ellenfelet, de gyakran belemegy egy tar es megsem hal az ellen.....de te majd megmondod lehet e a feltoltes a hunyo.
Grabo
Nagyon gyorsan beszelnek a sracok angolul. Keveset ertek belole. Jobb lenne egy magyar csapat 😊 Basszus olyan galgamacsai szerverekre mennek be gamelni, ahol mar a sima terkep nezetben rocog az egesz. Kirajzolja a keprnyore pl. a mapot, majd 1-2 milit arreb teszi a kepet, es igy tovabb. Irigyellek benneteket, hogy viszonylag lagmentesek vagytok.
Utoljára szerkesztette: harduplanfor, 2016.01.08. 11:41:18
Mi is a Nemeteket dongoltuk a foldbe tegnap.
Gratula a klan tagsaghoz! Sok sikert a nemetek ellen! <#gonosz2>#gonosz2>
Azert majd neha Stage-elhetunk kozosen? <#miaz>#miaz>
Most próbaképpen nekiálltam még egyszer (igaz most csak böngészőben, telepített játék nélkül, a céges gépemen) és simán összementek úgy, hogy pl. kukkeros garand 1 zsebbel (80 lőszer) + bazooka 4 rakétával, vagy M3 1 tárral (30 lőszer) + bazooka 4 rakétával.
Viszont a hoarder badge látszólag semmit nem változtatott (legalábbis a webes felületen nem láttam, játékba nem tudtam belépni, hogy ott mi van), ugyanúgy maradt a 30 lőszer az M3-hoz.
BTW Endres tegnap pont beírta, hogy online van a Devil's Brigade klán, de nem igazán hatotta meg őket <#nezze>#nezze> (mondjuk csak németek ellen mentünk tegnap) Tegnap 7 nyert csata, 2 vesztett volt a mérleg, de az egyik vesztesnél mindenkinek 150-es pingje volt, vagy magasabb, nem is értem miért mentünk be. De hát ha a főnök ezt mondta, akkor menni kell <#violent>#violent>
Ja, és tegnap hivatalosan is ☆ THE ORDER OF THE RED BANNER ☆ klántag lettem, szóval TS-en is kaptam szép ikonokat, a klán piktóját, meg jogokat a szerverhez. A két kis szaros karakteremmel (ami egy 14-es Infantry és egy 15-ös Recon) én vagyok a legalja egyelőre, legalábbis ha a karakterek fejlettségi szintjét, és mennyiségét nézzük.
Szóval találkozunk a csatamezőn, uraim!
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.01.08. 10:47:19
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Nos, tegnap este fel9 korul beneztem egy haborus csataba. Meglepoen konnyen ment, jo volt a csapat. A meccs utan ramcsetelt egy resztvevo egy IP cimmel, hogy menjek oda (TS-en). Hamar rajottem, hogy a hivatalos amcsi TS-re invitalt. Beleptem es azonnal berantott a Devil's Brigade egyik szobajaba. Ott topzodtak vagy 16-an, 3/4-uk DB tag, 1-2 away. Idovel csokkent a letszam de semmin sem valtoztatott. Nos ebbol a 20-bol szinte mindenki rendelkezett egy legalabb 12-es szintu karakterrel. Ket meccs kozott strategiai megbeszeles merre erdemes tovabb nyomulni. A nyomulast ugy ertsd, hogy egy hatarozott dontes utan mindenki a sajat egysegeit bemozgatta a megfelelo helyre, igy nem voltunk hijjan SEMMINEK! Volt konnyu/medium/nehez tank, recon, para, MINDEN! Nem ugy mint amikor bemegyunk mi magunk igy szoloban es csak pislogunk, hogy az ellenfelnel minden van, nalunk meg semmi. Nos, ezek utan elmondhatom hogy masik dimenzioba kerultem. 5:99 volt a legrovidebb csata amiben 2 vonalrol indulva O1 es O2 szinte egyszerre lett befoglalva. Atlag 10 perces meccsek voltak mert mindenki annyira szepen dolgozott egyutt, hogy orom volt reszt venni benne. Volt nalunk is recon, de csak 2-3 ember es a recon-okat szedtek ki a tuloldalon, nem pedig ingyen XP-re hajtottak. Minek is? Nekik a gyozelem volt a fontos, nem az XP gyujtes! En sem az elso harom helyen vegeztem hanem kozepen, hatul es csak 1x voltam 3-ik. Leszartam mert a gyozelem volt a fontos. Vedtem a pontot mikor megigertem a tobbieknek, hogy vigyazok ra. Nem mentem farmolni. Tanultam sokat arrol is, hogy mikor hova erdemes APC-t rakni. 😊 Elmeny volt, na. Megtisztitottuk Zurich kornyeket, majd elfoglaltuk Pragat is. <#violent>#violent> Ott mar osszefutottam ujra Tykjen kollegaval 2-3 csataban is. Ugy latszik a nagy falatokra mindenki bukik. <#eplus2>#eplus2> A brigad neve az volt: "Conas noob team" <#hehe>#hehe> SMNKConas is bejott az utolso 2 oraban es vitte a bandat. (O az portugal srac akit a korabbi screenshotomon elso helyen lathattok)
Meg valami. Volt 1-2 meccs ami majdnem fel orasra sikeredett. Ezeken osszefutottunk "bocaz" nevu ismerosunkkel aki az 1-el ezelotti haboruban amcsi oldalon huzott be egy ilyen war-os team-be. Na, ok egy picit megizzasztottak a csapatot. <#nyes>#nyes> Nem tudtam megszamolni, de kb 15-16 meccset tolhattunk le es mindent behuztunk. Lassan osszefutunk az oroszokkal es kivancsi leszek mi lesz ha Grabowski ujdonsult csapataval osszekerulunk. Na az lesz az izgalmas es szep! <#ravasz1>#ravasz1>
Konkluzio? Maganyos harcoskent nem tul celszeru bemenni ezekbe a war-os csatakba mert jon az amit senki sem szivlel: legyalulnak mint egy tokot az ilyen csapatok - mint ahogy tapasztaltuk is-. Kivetel akkor van egy ilyen brigad melle tudsz beferkozni.
Ha ossze tudunk kaparni valami magyar szovetseges team-et ami legalabb 10 emberbol all es tudunk hozni mindenfele egyseget magunkkal akkor azzal jot tudnank domboritani. Ha nincs, akkor marad a staged csata es elviselni a sok kezdot.
Kerdes: mennyi embernek van parancsnoka? (most igy beugrott, hogy a H&G magyar hadtest leirasaban miert irjak, hogy legalabb 12-es szintu karakterekkel menjunk csak haboruzni. <#heureka>#heureka> )
ps: bocs, ha kicsit hosszu voltam... <#vigyor5>#vigyor5>
Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.01.08. 10:37:34
Azért ez így egészen más, van taktikázási lehetőség, van hely, lehet sunnyogni (mondjuk lapát+bazooka kombóval kellett is), szóval nagyon más/sokkal jobb mint a sima encounter-ek a 4 nyamvadt alap pályán.
Egy klán tényleg jó lenne, mert a falra mászok a sok hülyétől!
Más kicsit: KLÁNNAL ||: 4 nyert meccs, 1 vesztett. Ez a nem mindegy. Egyből nem baszom fel az agyam, pedig ezek sem profik, sőt... Kicsit sokat várunk meccsek között (5-10 perc), mert ugye nem orrba-szájba mennek, hanem taktikai alapon döntenek, de nekem ez így tökéletes. Ha létre tudnék hozni egy magyar klánt... Na az fasza lenne 😄

Grabowski: Endres kedveert beszalltam egy kis orosz staged meccselesbe. Elegge vacakul ment... iszonyuan benanak ereztem magam... mondjuk nem ok nelkul... nagyon amator modon toltam. <#zavart1>#zavart1>
Van, amikor csak hülyéskedek, sniperkedek, akkor bemegyek Staged Battle-be, és tök jól érzem magam. Nem is érzem, hogy van felelősség a vállamon, mondjuk nem is tudok annyira koncentrálni, de hát nem is akarok. Amúgy pont ezért kerestem meg egy klánt, hogy ne legyen az, hogy idiótákkal rak össze a játék, hanem lesz 10 ember legalább, aki érti a dolgát, aztán hajrá, ami a csövön kifér. Ott már nem fog zavarni az, hogy valaki azt sem tudja milyen pályán van, mert nélküle is boldogulni fogunk.
Amúgy mi ez a nagy oroszozás nálatok? Eddig nem is nagyon játszottátok ezt az oldalt. Persze nem bánom egyáltalán, mert így tudunk együtt is mozdulni (mondjuk amcsival is, csak nem war-t). <#eljen>#eljen>
Tegnap panaszkodtal a tokarev miatt, es lass csodat jobban nyomtad mint Tykjen mester 😊 Respect!
Grabo
Szerintem lazits kicsit, mert az egeszseged tobbet er mint a botok. Amugy ha elfelejted a wart, nem veszed annyira veresen komolyan, konnyebbe valik eleted. En jelenleg ezt tettem az amcsiknal. Bemegyek amcsival, ruszkival warozni csak mashogy teszem mint korabban. Ezek csak bitek, botok, virtualis hokuszpokuszok. Amitogepet gyartottak nekunk, amelytol kisse fuggok lettunk. Magamon vettem eszre, ha eppen rosszul megy a jatek es benyit a baratnom a szobaba, ramordulok. Ilyen hatast valt ki az amitogep es ezen szeretnek valtoztatni.
Utoljára szerkesztette: harduplanfor, 2016.01.06. 15:15:56
APC nagyon fontos, döntő szerepe van a jó elhelyezésének, és megvédésének - bár elég papír dologról van szó.
Amúgy csak engem idegesít a járműből kiszállás? Mármint nézek mondjuk egy tankra tök közelről, erre ha kiszáll a faszi belőle, akkor nem látom, hogy fentről lemásznak, hanem hipp-hopp: odateleportálódik mellém. Autónál is sokszor van úgy, hogy csak úgy arrébb ugrik a karakter 2-3 métert 1 tized mp alatt a kiszállás miatt. Elég nehéz így becélozni őket (de azért többnyire megy).
Nem erdemes ezeken bosszankodni, inkabb odafigyelni a jo dolgokra. <#hawaii>#hawaii>
Meg valami: sokan arra panaszkodnak, hogy az ellenfel mennyivel jobb: a nemetek az oroszok az amerikaiak. Nos, sztem ez kokemeny pszichologia. Teny, hogy az emberben a negativ tapasztalat sokkal melyebb nyomot hagy mint a pozitiv. Pl ha a PizzaFortenal egyszer a szakacs beleszarik a pizzadba azt sokkal inkabb megjegyzed mint azt, hogy elotte 10000 alkalommal finomat kaptal toluk. <#eplus2>#eplus2> Szerintem itt is errol van szo. Hetvegen asszem volt 8 gyoztes csatam, de megis az maradt emlekezetesebb amikor 1x nagyon elkentek a szankat a 5th panzer division vagy kik. Ennyi. Kell egy 8-10 fos csapat (de mar 5-en is eleg jokat lehet alkotni) es akkor sok-sok pozitiv elmenyben lehet reszunk. Ez a jatek a sok hibaja ellenere megmutatja, hogy mennyire sokat szamit a csapatmunka,
A hülye Tykjen! <#violent>#violent> Nem normális. M3 Grease Gun-t én is szerettem, jó kis cucc volt az. <#nezze>#nezze>
Remelem felvesznek a klanba es akkor jokat meccselsz majd!
Meg valami: Nem a fegyver teszi az embert. <#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.01.06. 03:09:27
Azt is elmondom, hogy azért van 1-es szám a Capture mellett nekik (már a hatodik helyezettől lefele), mert a legelső pontot - amit ugye harc nélkül lehet vinni - abba beálltak foglalni. Aztán utána SEMMI. Nem is láttam a meccsen azokat az embereket. Komolyan, egy kibaszott line-t nem tudtunk levédeni. 6-szor neutralizáltam egy pontot, mindig egyedül, valahogy nem tudtam lehozni az 1 v 6-okat, talán M1/M2 Carine-al menne, de ezzel biztosan nem.
Jelentkeztem egy klánba - Red Star Union - remélem felvesznek, mert az ilyen agyhalott emberekkel nem tudok mit csinálni. Ezek hogyan vesznek levegőt egyáltalán? Vagy lélegeztető gépre vannak kötve? Vagy mi? 5/19, meg 3/16-os stat... Én az ilyet sóbányába küldeném - a Marsra.
Jaaaa, persze ugye a vége fele már ment ám a szöveg, hogy az ellenfél 80%-a WH-zik... aha... érdekes kispajtás, én le tudom lőni őket, szóval neked kéne asszem uninstallálni a játékot. Fú de sötétek voltak, Jézus szive...

Mosin Nagant = M1903
PPsh-PPd = M3 Grease Gun / Thompson
Szóval nem egy kategória. Pályafüggő egyrészt a választott fegyver, de védekezésnél, és foglalásnál mindenképpen a közelharci élvez előnyt. Bár Dave egy Isten Garand-dal, ez igaz. <#vigyor3>#vigyor3>
Ha meglesz pénz a "zsírzópisztolyra", akkor azzal már lehet mennem darálni.
Orosz oldalt megnézem, ha megvan a GI Joe-val az 5. szint, tetszik a gitár, már csak amiatt is. 😊
Pl itt:
De azt a saját bőrömön érzem, hogy Recon-nal a csapatra vagyok utalva. Nagyon függ a teljesítményem, és a csata kimenetele a többiektől, és hidd el, annyi de ANNYI idióta fasz van a játékban, hogy félelmetes. Keresni jól lehet vele, jó XP-t is összeszedni, de nem érzem olyan súlyú kasztnak, mint az Infantry-t. Aki foglal, véd, megy előre, darál, ugrál, kúszik-mászik, motorozik, terepjárót/tankot lop - szóval sokkal mozgalmasabb, és sokkal inkább hatással vagy a csata kimenetelére, mint egy sniper. Mindegyikre szükség van, csak rendszerint egy-egy csatában túl sok a Recon, és ezekkel nem lehet nyerni, mert közelre eléggé gyengék.
Amúgy felhúzni 5-ös szintre egy karaktert nulláról azért gyorsan megvan, ha tudja az ember mit kell csinálni (veterán nélkül is). Nem akarlak lebeszélni, de mindkét ágat lehet egyszerre húzni amúgy.
Moddolással kapcsolatban nekem a match lőszer és a 2.5x kukker a Garandra nagyon bejött, 150-200 méterre teljesen jól lehet vele pontlövészkedni. Így egy mezei Staged Battle kerül átlag 500-1700 zsetonba, az eldobált 2-5 gránáttal együtt és az automatikus felszerelés-javítással együtt, a nyereség meg átlag 2000 körül marad.
De kipróbálom a rezsicsökkentést, visszaállok az alap 30-06-os ballra, aztán meglátom, hogy nem sokkal gyengébb-e mint olcsóbb.
- az ellőtt lőszer zsetonba kerül, kivéve ha más fegyverét veszed fel, akkor az neki fog pénzbe kerülni, nem neked
- lövés találtkor kapsz jutalmat
- foglalásra kapsz jutalmat (elég csekély sajnos, csak 1-2 száz kredit, de "ingyen" van)
- ha bevédesz egy pontot, akkor többet ad érte, mint a sima találatért
- ásóval/késsel ingyen ölsz, annak csak a megvétele, és javíttatása kerül pénzbe
- járművel elütni valakit ingyen pénz megint 😊
- eddig ismereteim alapján a cap pontoknál lévő Panzerschreck nem von le pénz tőled, ha lősz vele - ebben nem vagyok teljesen biztos
A pontos képletet nem hozzák nyilvánosságra, hiszen akkor mindenki pl ablakot lőne, ha tudná, hogy a kilőtt ablakért jár zseton - hülye példa, de szerintem érthető.
Amit tudok tanácsolni, hogy ne moddold a fegyvert. Max 1, vagy 2 módosítást tegyél rá. Lőszert pl kurvára nem éri meg Garandban az elején változtatni, mármint 4-es szinten. A gond az, hogy a kilőtt lőszer pénzbe kerül, és használt közben a fegyver amortizálódik, aminek a javítása szintén rád vár meccs után. Én pl az amcsi katonával 7-es szinten csak a ravaszt cseréltem le, többi minden alap, így van valami 850 körüli rpm-em, és meccsenként 1.200-ba kerül a javítás + lőszer utántöltés, a bevétel meg 7-9 ezer. Szóval tisztán marad 5-7 ezred egy átlagos meccs után.
Amúgy meg szervezés alatt van egy Szovjet klán részemről, ahova szeretném a jobb játékosokat meginvitálni, akik értik a játék lényegét, mernek war-ozni, mernek meghalni a csapatért ha kell, akik a csapatot előrébb helyezik a saját statjuknál, és a leglényegesebb: akik a háború kimenetlén változtatni szeretnének együttes erővel. A háborút megnyerni ugyanis nem szar dolog <#gun>#gun>
Viszont az is növeli a cehhet, hogy pl. vittem-e magammal ásót, vagy mennyi panzerschreck-et lőttem el, amit a csatatéren találtam?
Tök random a szerver lelövés amúgy, én nem látok benne állandóságot.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.01.05. 19:40:07
Más: ez a rendszeres esténkénti egy órás szerver cseszegetés rendszeres szokott lenni? Mert tegnap is éppen mire odakerültem a gép elé, hogy na lövök egy jót, szerverstop jött, ma meg szintén állnak.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2016.01.05. 19:32:11
Foglalás, a pontok bevédése, és a jó K/D arány a garancia a töménytelen XP-re. Amúgy meg 6.000 Ft körül van 3 hónap veterán tagság, ez havi 2 rongy. Nekem megéri. Az előző hozzászólásomban látod, hogy 1.649 XP-t gyűjtöttem. Hát nem, mivel veterán vagyok:
Bezony, jóval többet, mint a dupláját, 4.652 XP - egyetlen meccsre (plusz az Assault Team-ből még jött 4.500 XP, szóval valójában közel 9,2 k XP-t hozott a meccs). <#nezze>#nezze>
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.01.05. 19:00:29

Egy kérdésem lenne: lehet valamivel gyorsítani a bakám fejlődését? Úgy értem, hogy a befizetéses veteránság nélkül. Az tiszta, hogy a ribbon-okkal a specializálódást és a fegyvereket lehet fejleszteni, és hogy érdemes sokat foglalni, és bevédeni a pontokat, valamint a pontokon tartózkodni, mert abból van a pont, de még így is csak 200-300 XP-s meccsek jönnek ki, ha 400 fölött vagyok, akkor az már karácsony.
Két napja kezdtem a nulláról, egy bakát fejlesztek, most léptem a 4.-re, de a II. tier (5. szint) még mindig elég távol van. Onnét lehetne csak értelmes játékokban részt venni (csata, hadjárat).
A Garand már fullon kifejlesztve, csak még pénz nincs, hogy meg is vegyem a cuccokat rá. Egyelőre csak a match lőszer van készletezve, azzal viszont egész jókat lehet alakítani távolra is.
A random ütközetekkel már nagyon tele a bugyrom, elég sok agyhalott van, aki nem nagyon képes együttműködni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2016.01.04. 15:25:13
Mondok egy példát. Előbb war volt. Teljesen jól tartottuk magunkat a németek ellen, bár láttam, hogy folyamatosan utánpótlás érkezik hozzájuk a meccs folyamán. Itt a végeredmény, kikaptunk:
Na mondom mi a téma. Ha az a szájbabaszott második, és harmadik helyezett nem a picsáját vakargatja a rét kellős közepén (Reconoztak), akkor simán nyerjük a war-t, és nem csak 2.500 xp-t kaptam volna, hanem többet. De nem, mert csak a saját statjával törődik a faszkalap, és ahelyett, hogy visszafoglalta volna velem az egyik kulcsfontosságú pontot, inkább sakkozgatott a haverjával a réten. Hozzáteszem, hogy ha visszafoglaltuk volna (5 perc kb.), akkor utána ugyanúgy visszamehetett volna a napsütésre, és lődözhette volna az embereket 300 méterről.
Ki kell lépni a komfortzónából. Ilyen esetben át kell pattanni egy Infantry-ba, visszafoglalni a pontot, és utána ismét mehet a Recon, ha azt szereti az ember. Mosin-nal nekem is van 130 órám, és imádom is, csak előtérbe helyezem a csapatot, azt hogy nyerjünk, ezért Infantry-t toltam. Pedig én is szeretem 300 méterről lelőni az embert 100 XP-ért...
Ha meglesz a 100 órád a játékban, írj rám. <#email>#email>
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.01.03. 16:01:51
Most nem rohangáltam be a pontra, a tunkerek ellen.. vesztettünk,senki nem akart foglalni menni.. ez itt a baj.. de ha én megyek 1 szál puskával ,stukkerem még nincs.. csak felbaszom az agyam mert mindig halál a vége.