5743
-
Na jah :D -
Magyar neveket nem nagyon szereti :D -
Most már beszélhetsz is csajhoz :D, ha a mikrofonra böksz, 99%-ban mindent megkeres, vagy elindít és a hangja is kellemes... -
-
Settings-ben, a régiónál a browser USA legyen, különben mindig a netre megy hülye :) -
nekem a hagyományos bing.com jön be (legalábbis uganúgy néz ki), hiába be van kapcsolva, hogy a mobil verziót hozza be.
-
Miféle? Ezt most nem vágom, az gyárilag ilyen :D -
Ez miatt, mert 2 hónap alatt egyszer újraindult beszélgetés közben?
Gondolom láttad a videót, hogy mennyire egyben van az egész...
Na mindegy, mindenki azt csinál, amit akar :) -
fotósopp (meg ugye vip-nek nagyobb méretű logo van engedélyezve, bár méretre nagyobb is)
save for Web&Devices résznél le lehet tömöríteni a gif-eket, pesze minél több szín van egy logóba, annál csúnyább lesz :)
Logóműhely topikba egyébként nagyon jókat tudnak csinálni :) -
OFF: Én is meglepődtem, de általános esetben számomra simábbnak tűnik a HD2, mint a Desire (persze előbbi azért csúnyán be tud szaggatni; Desire nem volt annyiszor a kezemben).
Ha már off, legyen kövér: logót milyen alkalmazással hoztad össze, én mindig jócskán kiszaladok a keretből... -
Hát a szaggatás érdekes, mert pl hd2-n nem szaggatott még 1x sem, pedig nem is hivatalos az android rajta :D -
miféle bing kereső az? :O -
OFF: Tudom, hogy van Androidra is ilyen "téma", de ha jól rémlik, az csak a tile-okat szimulálja (amelyek továbbra is csak parancsikonok), bár erősen kétlem, hogy hozná a feelinget így is, eddig látott android készülékek nem voltak valami "smooth"-ok (illúzióromboló, mikor a szimpla főmenü görgetés is beszaggat up-to-date Desire-n), nomeg az az OS nem nagyon fogott eddig meg. iOS (iPhone4) és WP7 (Optimus7/Trophy) között vívódom, utóbbi szimpatikusabb, és árban is jelentősen jobban kijönnék... -
az ui rávarázsolható más készülékekre is, ha csak az tetszik belőle... -
Mint írtam egyszer nekem is újraindult duma közben
Bocs, azt hittem az alatta taglalt újraindításra értetted, bár valóban, az manuális volt. Ez esetben viszont erősen elgondolkozom ezen az egész WP7 dolgon, bármennyire is tetsszen az UI...
-
Közben csináltam egy amatőr videót a telefonról és az OS működéséről, hozzáteszem, hogy a majd 10 perces videóban alig 10-20%-ot lehet látni, mármint amire az OS képes, így is 1,40GB lett 720-ban. A másik, hogy néha bénázok, vagyis semmi gond a telefon érintőkijelzőjével, csak kamerán keresztül nem volt mindig könnyű eltalálni, néha volt, hogy ki is néztem a kamera mögül, mert annyira nem láttam, hogy hova kell nyomni, szóval ez a része csalóka lehet, de mint írtam semmi ilyesmi gond nincs, a készülék rögtön válaszol a "tapizásra" normális esetben :)
Amiket próbáltam megmutatni: settings menü, képek, videók, zenék működése, a kontaktok és az ők azonnali faceboook hozzászólásainak letöltése, office ilyenek... Ennyi telt tőlem :)
HD 720p.
-
Bocs, akkor félreértettem :)
Mint írtam egyszer nekem is újraindult duma közben, holott előtte 2 órán át pofáztam vele vezetés közben (bluetooth), de amit én tapasztaltam és mások is írták, hogy ezt főleg akkor játssza el, ha a térerő meginog, vagy olyan helyen vagy, ahol elég gyér a térerő, ilyenkor meghülyül az OS, tehát ez nem telefon hiba. -
Az OS, nálam is előfordult egyszer, honnan vetted ezt a folyamatos szót?
Én ugyan sehonnan, ebben a topicban le sem írtam:) A jelenlegi készülékemre vonatkozóan írtam, hogy "őrületbe kerget a sorozatos újraindulgatás", sajnálom, ha félreérthetőre sikeredett. Mindenesetre már két HTC tulaj is írta, hogy volt, hogy bejövő híváskor újraindult az eszköz neki, másoktól még nem láttam erre vonatkozó megjegyzést, így megelőlegezem a készüléknek a fekete pontot, lehúzva a listámról...:) -
Igen lecsereltem a htc-t meg megkapta az asszony. -
Lecserélted egyébként? -
beszelgetes kozbeni restart nalam is volt egyszer a HTC-vel. -
ezt irtam jo par hete,hogy a HTC-m eleg ocsmany kepeket csinal -
Ebben a galériában, meg van pár 5 MP omnia fotó, döntse el, aki akarja, hogy milyen képeket készít nappal, vagy éppen félhomályban a szobában. -
ha újraindul, akkor teljesen teszi, vagy megragad a PIN-képernyőnél?
Természetesen, ha be van kapcsolva a PIN biztonság, akkor kérni fogja, én nem használom, vagy 15 éve. Még anno a "táskás" telefonon használtam ezt a pin buziságot :) -
Vajon OS vagy készülék hiba okozza?
Az OS, nálam is előfordult egyszer, honnan vetted ezt a folyamatos szót?
Remélem Neked ebből nem az jött le, mivel leírtuk többen a restart-ot, hogy folyamatosan csinálja? Nem! Az os nagyon stabil és gyors, vannak "bogarai", amit nyilván javítanak, mert ezzel tisztában van az MS is.
Az adroidos SGS-t, ha akartam rögtön padlóra küldtem, a WP7-et csak egyszer sikerült kifektetnem, de úgy senki nem használja a telefont, csak én teszteltem.
Elindítottam egy programot, majd kiléptem, utána rögtön egy másikat, semmi, de ezt félórán keresztül (volt időm D), lagg mentesen tette a dolgát, aztán a HD videónál pause nélkül léptem ki, majd indítottam a másikat, na ott nem tettszett neki valami, kb 30 sec volt amíg egy helyben toporgott, majd kilépett a főcsempékre, végül kidobott egy egy szöveget, hogy a háttérben egy vagy több program "beakadt" neki, ezért ajánlatos egy újraindítás, ha ez nem segít, akkor hard reset, ha az sem, akkor szerviz. :D Több lehetőség nincs is, persze a restart megoldotta.
Majd ha lesz időm, csinálok egy HD videót... -
OFF: a félreértések elkerülése végett: jelenleg Nokia 5800-van, és legújabb szoftver óta szokott rá a random újraindulgatásra (legtöbbször csak hever az asztalon/zsebemben, és még senki sem panaszkodott, hogy nem tud elérni->gondolom nem bejövő hívást reagálja le így:), gyakoriságot tekintve heti 1-től napi 3-ig terjedhet attól függően, éppen milyen "kedve" van (egy bugnak köszönhetően mindig tudom, ha újraindult, mindig átrendeződik bekapcsoláskor a kezdőképernyő...)) -
folyamatos? Normális ha egyszer-kétszer lefagy a teló, de azért ha folyamatosan azt csinálja, akkor lehet valami durvább gondja van, nem? -
Köszönöm! Az újraindulás durva, ha jól látom, 1 hete sincs meg neked a készülék... Persze, lehet, hogy most hónapokig most nem fogja csinálni, de jelenlegi készülékemnél is őrületbe kerget a sorozatos újraindulgatás, legfontosabb indokok között van, hogy le akarom cserélni... Vajon OS vagy készülék hiba okozza? -
A tapasztalatom néhány nap utána HTC 7 Trophy-ról és a WP7-ről.
A készülék összerakása anyaga szerintem nagyon jó. Amit én máskép csináltam volna: USB csatlakozót lefedtem volna egy borítással és a készülék aljára helyezném át így esetleges dokkoló használatát könnyíteném meg. A készülék hátulján lévő hangszórót és a készülék tetejére raktam volna a bekapcsoló gomb melletti területre. Nagyobb teljesítményű akksit is raktam volna a készülékbe.
Készülék képernyőjének mérete és minősége szerintem megfelelő, érintőgombok tetszenek és jól reagálnak.
Fényképezőt még nem próbáltam, de átlag felhasználásra szerintem biztos megfelelő. Készülék idáig 1x indult újra bejövő hívás során
Az oprendszerről: Csempés kivitelezés nekem bejött. Beállítások mélységét, mennyiségét még lehetne növelni. Eltudnák képzelni egy hálózat kezelési piorítási lehetőséget, beépített intézőt is jól jönne. Csengetés módjának beállíthatóságát is el tudnám képzelni (pl. emelkedő csengetés). Van még néhány funkció amit hiányolok, de meg várom az első frissítéseket.
Zune programnál elvárnám, hogy dokumentumokat is lehessen átrakni vele a készülékre pl. pdf, docx, xlsx stb. könyvtárakba rendezve (ezt elvárnám a programoknál is, hogy könyvtárba rendezhetőek legyenek a készüléken). Mentési funkció is lehetne a Zune-ban.
Outlook összes funkciójának 100%-ban támogatását (nem csak Exchange-n keresztül) szintén fontosnak tartanám.
Egyenlőre ennyi ami eszembe jutott.
-
Természetesen kérdésem feltétele előtt rákerestem, de nem találtam semmit sem arról, hogy kártyafüggetlennek kéne lennie a készüléknek. Szerintem félreértettél valamit, mert valóban "unlockolni" kell a készülékeket az on-device debughoz, de ez úgy tűnik számomra, hogy az iPhone-hoz hasonlóan a készülék alkalmazáshoz való beregisztrálását takarja, és a $99-es fejlesztői licensz birtokában lehet csak megtenni...
Szerintem egyébként azért ilyen korlátozottak a lehetőségek, mert WP7 egyszerűen nem volt kész, mikor kiadták, csak már nem nem engedhette meg az MS a további késlekedést, no meg, nem sok veszteni valója volt:) Mindenesetre számomra úgy tűnik, hogy amit tud, azt normálisan teszi, szerintem inkább legyen ilyen (egy ideig persze:)), mintsem tudjon "mindent", de azt rosszul (lásd még Nokia 5800)...
Trophys "élménybeszámolót" köszönöm! Természetesen én sem telefont szoktam fényképezésre használni, de egyszer-kétszer már igencsak jól jött (pl fotógép egész éjszaka töltött akkuval meg sem mukkant Bécsben), és azért jó lenne, ha nem csak "dísznek" lenne rajta...
Még egy kérdésem lenne: ha újraindul, akkor teljesen teszi, vagy megragad a PIN-képernyőnél?
Hegi90 (#504): Természetesen van emulátor, de egyrészt pl gyorsulásmérőt nehezen lehet normálisan emulálni, másrészt nem igazán fér ki a 1280x800-as notebookom kijelzőjén (mondjuk ez már VS2k10-hez is kevés), nomeg nem úgy teljesítenek benne az alkalmazások, mint egy valós eszközön. Persze ettől még több mint a semmi:) -
Igazából, ezt úgy lehetne lemérni, ha a két telefonról ugyanaz a tárgy, vagy táj, ember lenne lefényképezve egymás után, de igen, amit a múltkor küldtél nekem képet, az alapján is mondtam, hogy van nincs jól beállítva, vagy tényleg ennyire fos lencsét raktak bele, mert tiszta időben készült, és ahhoz képest elég gyenge volt. Majd a többi Tropy-s nyilatkozik!
-
Mike szerint szar minőségű képet csinál
Nem hiszen, hogy sokan tudják kiről van szó :)
Tehát engem becéznek így, már vagy 25 éve... -
Nem. Egy haverom pl főállásban fejleszt rá, a munkahelyén egy darab teló van összesen, mert az összes fejlesztést emulátoron tesztelik. (Ha jól emlékszek, de majd még utánajárok). -
Nem a Chewronra gondolsz? -
Én úgy tudom, hogy van valamilyen emulátor hozzá, azon lehet tesztelgetni. -
Nem emlékszem már, de angolul volt, s szerintem nem is csak egy helyen olvastam. Guglizz rá: developer, unlocked phone stb stb.
Közben én is olvastam a VOIP alkalmazásokról, én a LiMe-nek és a skype-nak is nagyon örülnék most már, de tényleg nem üdvözítik annyira a wp7-okosok. Pedig szerintem ez növelné a felhasználók számát, ami alapvetően több bevételt jelent, mint amennyit a magas és vastag várfal a wp7-es telefonok körül. Egyedi vagy sem, ez az előny mit sem ér, ha nem elég rugalmas a rendszer.
Én meg vagyok elégedve a Trophyval. Mike szerint szar minőségű képet csinál, ami engem annyira nem izgat (sem a képminőség, sem a kritika), mert ha fotózni akarok, nem telefonnal állok neki. Ez legfeljebb "dokumentálásra" jó :) A videó szerintem nem rossz. Én elégedett vagyok vele. Újraindulás az elmúlt 1 hónapban 2* fordult elő, az egyik spontán, a másik általam gerjesztett volt. A mikrofon bekapcsolás telefonos "gyermekbetegség", az első vagy második update elvileg kijavítja. Sok telefonnal volt már így, pl nekem az előző htc-mel is volt ilyen probléma. Túl lehet élni, nem egész egy másodpercről van szó. -
"Fejlesztő bárki lehet, de független telefon kell hozzá."
Független telefonnal tudok csak eszközön tesztelni? Tudsz esetleg erről linket adni, mert eddig még nem találtam semmit sem ezzel kapcsolatban...
Utólag is elnézést a topic "teleszemeteléséért", néha igencsak jól jönne a szerkesztés funkció... (tudom, VIP). -
Sajnos rossz hírem van, WP7-re normális VoIP alkalmazást jelen pillanatban nem lehet írni, mivel annyira meg van nyirbálva API (socket támogatás 3rd-party developerek részére abszolúte hiányzik). Ennek megfelelően a Voxofon alkalmazás sem netet használ, hanem -a J2ME-s Skype klienshez hasonlóan- helyi számot tárcsáz (kérdés, hogy ez itthon mennyire "helyi"...), és azon keresztül megy ki a netre, de ezt a honlapjukon is írják a "what does it cost" rész alatt a következőképp: "You will pay your operator for a call to a local access number or for receiving a call. " -
No, akkor majd ha időd engedi, alkalomadtán írhatnál róla egy kis beszámolót, sajnos személyes tapasztalatot még nem igazán volt módom olvasni Trophy tulajtól, és ha WP7-es készülék mellett döntök, Optimus7 mellett ez a másik esélyes... Leginkább a megbízhatósága az, ami érdekel, illetve hogy videófelvétel hangja még mindig olyan szörnyű-e, mint a megjelenésekor készült tesztekben (nem tudom, jött-e egyáltalán update hozzá).
Optimus7 tulajokhoz is lenne kérdésem: Mobilarena cikkjében írták, hogy hanghívásoknál nem azonnal kapcsolja be a mikrofont, ezt már javították, vagy OS hiba? -
Earth Angel #499 Sziasztok!
Li'Messenger app jelent meg tegnap, mára már le is szedette az MS, mert zavarta a messenger név és logó, pedig nagyon jó, mert a háttérben is fut, gondolom sokan lemaradtak róla. :(
kép